-
ο πολιτισμός της εξόρυξης χρυσού;
Έλα ρε συ greo τώρα.
[tryphon]Κι η ελβετία απαρνήθηκε το 99.9% κομμάτι του πολιτισμού τους (γιδοβοσκοί) και έγινε αυτό που έγινε [/tryphon]Δεν μου λέει απολύτως τίποτα μια δήλωση 'να μην απαρνηθούμε το κομμάτι του πολιτισμού μας'.
Ας τα απαρνηθούμε και όλα αν είναι να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο.
Ας μην τα 'απαρνηθούμε' όχι γιατί είναι 'κομμάτι του πολιτισμού μας' αλλά γιατί έχουν σήμερα κάποια αξία. -
Κοιτα Μγιακοβ τώρα τελευταία κάνεις πολλές συζητήσεις με τους διανοούμενους του φορουμζ και έχεις αποκτήσει κουσούρια.
Δε μίλησα για τις εξωρύξεις χρυσού, απάντησα στο 'Αυτό που έχεις γράψει (και correct me if i'm wrong) είναι ότι δεν είναι χειρότερο από οποιαδήποτε άλλη υψηλού επιπέδου εξόρυξη.'. Ξαναλέω ότι το 99% των 'ενστάσεων' έχουν να κάνουν με κάθε είδους εξώρυξη, άλλωστε στις Σκουριές το πρωτεύον μετάλλευμα είναι ο χαλκός. Απλά ο χαλκός δεν πουλάει ούτε έχει γούστο να μιλάμε για χαλκοθήρες
Στην ουσία μην προσπαθείς να το τραβήξεις από τις κωλότριχες. Πάνω απο το 99% των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βασίζονται σε ορυκτές πρώτες ύλες. Ίσως να μειωθεί αυτό το ποσοστό αν μειώσουμε και τον ανθρώπινο πληθυσμό σε μερικά (λίγα) μύρια παγκοσμίως. Οπότε όποιος είναι κατά ΚΑΘΕ εξώρυξης ας το έχει στο μυαλό του κι αυτό.
-
εγώ πάλι νομίζω ότι απαντάς σε διαφορετικά πράγματα από αυτά που σου γράφω γιατί νομίζεις ότι πάω να υποστηρίξω κάτι που μου διαφεύγει.
Δεν επιχειρηματολόγησα για το 'κατά κάθε εξόρυξης', αλλά για το ότι κάθε μία κρίνεται ξεχωριστά αναλόγως του που είναι να γίνει και τι έχεις να κερδίσεις.
Όλα τα άλλα καθολικών αποδοχών ή μη, είναι δικά σου θέματα και δεν άπτονται αυτών που σου λέω.Όσο για τον πολιτισμό κλπ, απλώς σου είπα ότι η ατάκα περί 'απάρνησης του πολιτισμού μας' είναι μια cheesy επίκληση σε ένα μεταφυσικό συναισθηματικό whatever και για εμένα δεν έχει την παραμικρή αξία. Τα ίδια λένε και οι χριστιανοί για τα έθιμά τους.
-
Ξαναλέω: Πάνω από το 99% των ανθρωπινων δραστηριοτητων βασίζεται σε ορυκτές πρώτες ύλες. Οπότε (θεωρώ) ότι είναι αδιανόητο να συζητάμε για κατάργηση των εξωρύξεων. ΑΝ το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω. Και το παρακάτω είναι ότι:
- Σε κάθε εξώρυξη θα διαταραχθεί το περιβάλλον ως πανίδα και χλωρίδα
- Σε κάθε εξώρυξη θα δημιουργηθεί ώχληση
- Σε κάθε εξώρυξη θα αλλοιωθεί το τοπίο
- Σε κάθε εξώρυξη θα αλλοιωθεί ο οικονομικός προσανατολισμός της περιοχής (κοινώς κάποιες εργασίες θα χαθούν, παράλληλα με αυτές που θα κερδηθούν).
Έχοντας αυτά στο μυαλό μας λοιπόν κρίνουμε την κάθε εξώρυξη ξεχωριστά και με δεδομένο ότι κάποιες εκμεταλλευσεις θα πρέπει αναγκαστικά να γίνουν (βλέπε πρώτη πρόταση), θεωρω δεδομένο ότι το επίπεδο των αντιδράσεων πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ από όσους δεν είναι αντίθετοι σε ιδιωτικοποιήσεις, ιδιωτικές πρωτοβουλίες, παραχώρηση εθνικού πλούτου για ανάπτυξη και άλλες τέτοιες χαρούμενες έννοιες.
ΥΓ Επειδή είδα αλλού τα σχόλια για τις δηλώσεις της Παπαρήγα, τραγικό το ότι ακόμα μιλάνε για κυάνωση σε μεταλλείο το οποίο δεν την προβλέπει ως μέθοδο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΥΓ Επειδή είδα αλλού τα σχόλια για τις δηλώσεις της Παπαρήγα, τραγικό το ότι ακόμα μιλάνε για κυάνωση σε μεταλλείο το οποίο δεν την προβλέπει ως μέθοδο.
merci!
Πάντως όσο περνά ο καιρός τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα αντί να ξεδιαλύνουν τα πράγματα περιπλέκονται.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εγώ πάλι νομίζω ότι απαντάς σε διαφορετικά πράγματα από αυτά που σου γράφω γιατί νομίζεις ότι πάω να υποστηρίξω κάτι που μου διαφεύγει.Τώρα που ξεκαθάρισες ότι όντως τόση ώρα απαντάς σε πράγματα που δεν γράφω, είμαι ικανοποιημένος
-
@greo
Έλα τώρα πες μου κι εμένα - μιας και είμαι βέβαιος ότι το αναμένεις και το κάνεις επίτηδες - γιατί γράφεις το όχληση και το εξόρυξη με ωμέγα (-ω) ; -
Λαθος είναι ε;
-
Το παρόν θέμα είναι πολύ διδακτικό.
Γιατί δείχνει τι συμβαίνει όταν ένας δογματικός χώρος κάνει μαλακίες, από άγνοια ή σκοπιμότητα.Τυχαίνει, πχ, να ανήκει στον τάδε χώρο ο greo. Συμβαίνει όμως, ταυτόχρονα, να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, βάσει των οποίων αντιλαμβάνεται ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι του χώρου αυτού λένε υπερβολικά και αστήρικτα πράγματα.
Είτε από άγνοια, είτε για εντυπωσιασμό, είτε για ψηφοθηρία, είτε επειδή ανακατεύεται στην υπόθεση (και μάλιστα για δεκαετίες) ένας μη αρεστός ιδιωτικός φορέας από το εξωτερικό.Κάθεται τώρα ο Χ άνθρωπος και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα εσωτερικής σύγκρουσης.
Από εδώ το δόγμα, από εκεί η γνώση.
Τι κάνουμε;
Γαργάρα, γιατί το δόγμα πρέπει να υπερισχύσει της λογικής και της γνώσης;
Ή τους λέμε 'λάθος τα λέτε σύντροφοι, τα πράγματα έχουν έτσι και έτσι';
Το ορθό είναι φυσικά το δεύτερο. Αλλά οι περισσότεροι θ' ακολουθήσουν το πρώτο.Η όλη φάση μου θύμισε την ιστορία με τους 'αγωνιστές' του ΟΛΠ, που είχαν στραγγαλίσει τη μισή χώρα ΚΑΙ με μια άθλιων απαιτήσεων απεργία ΚΑΙ με τη γενικότερη συμπεριφορά τους, όταν απαιτούσαν από τη μία χρηματισμό για να κάνουν τη δουλειά τους και από την άλλη αποτελούσαν μια κοινή μαφία.
Το ΚΚΕ έλεγε τα γνωστά, μέχρι που έστελνε και κόσμο να 'περιφρουρεί'.
Ένας σύντροφος του ΚΚΕ και φορουμίστας, Πειραιώτης όμως (δεν θυμάμαι το ψευδώνυμό του, το avatar όμως ήταν σαν αυτό), που ΗΞΕΡΕ τι γινόταν εκεί μέσα, είχε πει ότι το ΚΚΕ έκανε μεγάλο λάθος υποστηρίζοντας αυτή τη λέρα.
Γιατί, απλά, ΗΞΕΡΕ. Και δεν μπορούσε να σιωπήσει, προτιμώντας την επίσημη θέση, μπας και θίξει αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις χωρίς (;) να ξέρουν τι τους γίνεται.Τέλος πάντων.
-
Ολα καλα, μονο που ο BEAMS δεν ειναι κκες
-
Όχι; Έκανα λάθος τότε.
Στην πράξη, δεν αλλάζει κάτι βέβαια, αφού σύμπασα η αριστερά ήταν κατά του ξεπουλήματος/κινεζοποίησης του ΟΛΠ.
(ελπίζω να μην ήταν δεξιός ο BEAMS ) -
Δεν καταλαβαίνω πως έγινα παράδειγμα. Από την αρχή σας λέω τη γνώμη μου χωρίς να με ενδιαφέρει τι λέει η Παπαρήγα. Στο φινάλε το ότι κάποιο κομμάτι του πλούτου μας, χαρίζεται σε κεφάλαια με πενιχρό αντάλλαγμα, συνολικό κέρδος μερικές δεκάδες εκατομμύρια είναι επαρκής λόγος αντίδρασης για ένα κομμουνιστικό κόμμα
-
http://www.seleo.gr/index.php?option=co ... &Itemid=54
όλα τα χαμε, πηγε και ο βουτυρομπεμπες να μαζεψει ψηφους για να μην το κλεισει το τσαρδι του....
-
Απορώ με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευτει τον ορυκτό μας πλούτο ο Καημένος αν λέει όχι στα μεταλλεία. Να έλεγε ότι το εθνος θα το εκμεταλλευτεί μονο του και μπλαμπλαμπλα να το καταλάβω.
-
Ο Καμμένος έχει πάρει εργολαβία τα πετρέλαια, δεν μπορεί να ασχολείται ΚΑΙ με ορυχεία.
Το θέμα είναι μη σκάσει κανάς οικολογοτέτοιος και πει ότι η εξόρυξη πετρελαίου σκοτώνει το χ μαλάκιο και το ψ φυτοπλαγκτό...
-
Kαι οι πετρελαιοκηλίδες;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο Καμμένος έχει πάρει εργολαβία τα πετρέλαια, δεν μπορεί να ασχολείται ΚΑΙ με ορυχεία.Το θέμα είναι μη σκάσει κανάς οικολογοτέτοιος και πει ότι η εξόρυξη πετρελαίου σκοτώνει το χ μαλάκιο και το ψ φυτοπλαγκτό...
Δεν το εχει κανει ηδη ο ευρωβουλευτης με μαλλί τύπου Κότσιρα?
-
Υπάρχει πράμα για όλους αδέλφια.
Και ο Καμμένος θα είναι ο Λώρενς της Αιτωλοακαρνανίας.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=90344:o-kammenos-stis-skouries&catid=74:sites&Itemid=54όλα τα χαμε, πηγε και ο βουτυρομπεμπες να μαζεψει ψηφους για να μην το κλεισει το τσαρδι του....
O Καμμένος θυμίζει λίγο από Σύριζα 1 χρόνο πριν, όταν έτρεχε σε κάθε χαρά και πανηγύρι (Δεν πληρώνω, Κερατέα κλπ)
Kαι οι πετρελαιοκηλίδες;
-
http://www.naftemporiki.gr/photos/623059
Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα (από διαφημίσεις) ουδείς
Περί μεταλλείων (χρυσού κτλ.) [Διάσπαση]