-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το έχω ζήσει πολλάκις. Έχω και κάτι τεφαρίκια εκεί που δουλεύω τώρα δεν σου λέω τίποτα. Περισσότερα δεν μπορώ να πω καθότι υπάρχει και επαγγελματικό κόλλημα.
Λάθος φράση.
Αν ξέρεις πράγματα και δεν τα λες, γιατί πχ κωλύεσαι από κάποιο απόρρητο, καθένας μπορεί να σου απαντήσει ότι λες ψέματα και δεν ξέρεις τίποτα.
Άλλωστε όλοι έχουν γαμάτη πληροφόρηση, ειδικά σ' αυτό το φόρουμ. Και ο διάολος ο ίδιος να τους πει τι γίνεται στην κόλαση, αν δεν τους δείξει φωτογραφίες θα του πουν ότι είναι παράδεισος. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το έχω ζήσει πολλάκις. Έχω και κάτι τεφαρίκια εκεί που δουλεύω τώρα δεν σου λέω τίποτα. Περισσότερα δεν μπορώ να πω καθότι υπάρχει και επαγγελματικό κόλλημα.
Λάθος φράση.
Αν ξέρεις πράγματα και δεν τα λες, γιατί πχ κωλύεσαι από κάποιο απόρρητο, καθένας μπορεί να σου απαντήσει ότι λες ψέματα και δεν ξέρεις τίποτα.
Άλλωστε όλοι έχουν γαμάτη πληροφόρηση, ειδικά σ' αυτό το φόρουμ. Και ο διάολος ο ίδιος να τους πει τι γίνεται στην κόλαση, αν δεν τους δείξει φωτογραφίες θα του πουν ότι είναι παράδεισος.Πολλοι ανθρωποι, ακομα και στην κολαση να πας με και να φερεις φωτογραφιες, θα σου πουν οτι ειναι συνομωσια...
απο εκει και περα, δεν μπορεις να τριγυρνας στα φορα και να λες 'εμενα στη δουλεια μου που ξερω ειναι λαμογια γιατι ετσι και ετσι και ετσι' γιατι καποια στιγμη θα γυρισει και θα σε δαγκωσει στον κωλο, ακομα και αν ειναι το πρωτο σου ποστ. Ποσο μαλλον οταν εδω μεσ γραφουν αρκετοι που εχουν δηλωσει τι κανουν κλπ κλπ. -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οπότε υποθέτω τότε greo ότι καλά έκανε και η γυναίκα του Βουλγαράκη και δούλευε η γυναίκα για να βγάλει το ψωμί της; Γιατί σε αυτό το θέμα λίγο διαφορετικά το έβλεπαν πολλοί εδώ μέσα. Ακόμα ένα ερώτημα του 1,000,000€ είναι... οι Ψηφοφόροι της γνώριζαν που είχε δουλέψει όταν την ψήφιζαν; Και αν πόσοι από αυτούς που το γνώριζαν την ψήφισαν;;;Δεν θέλει κατά τη γνώμη μου και πολύ μυαλό η όλη ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του 4~5% ήταν ευτυχής με αυτά που του είχαν δώσει. Τώρα που βλέπει εξουσία φυσικά και δεν του αρέσει η όλη μοιρασιά πόστων, θέσεων και θέλει ένα κομμάτι της πίτας αντάξιο του ποσοστού του αλλιώς πως θα συντηρήσει τις στρατιές των ψηφοφόρων του.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε ... μα όλα τα ίδια μένουν.
Εχεις ένα μικρό πρόβλημα στη χρονική συγκυρία. Το 1998 ούτε που θα φανταζόταν η κυρία αυτή ότι θα έβγαινε βουλευτής και μάλιστα Χαλκιδικής μετά από 15 χρόνια, ενω η συζυγος Βουλγαρακη 'δουλευε' την ώρα που ο άντρας της ήταν υπουργος. Εδώ πριν από έναν χρόνο η πιθανότητα να βγει βουλευτής Χαλκιδικής από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν σχεδόν 0. Και αυτή βγήκε με το σύνδρομο του 'σταυρώνουμε την πρώτη γυναίκα στο ψηφοδέλτιο'. Αν υπήρχε μία Αβραμίδου θα έβγαινε εκείνη και ας ήταν διευθύντρια στην Eurogold.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λάθος φράση.
Άλλωστε όλοι έχουν γαμάτη πληροφόρηση, ειδικά σ' αυτό το φόρουμ. Και ο διάολος ο ίδιος να τους πει τι γίνεται στην κόλαση, αν δεν τους δείξει φωτογραφίες θα του πουν ότι είναι παράδεισος.Μπα, μην αγχώνεστε.
Αυτά συμβαίνουν μόνο σε άλλους -
Αγαπητέ greo το βουλευτιλίκι είναι η υπέρτατη μορφή βολέματος αλλά έχει και υποχρεώσεις. Προϊσταμένη σε κάποιο Δασαρχείο και μάλιστα αν είναι δυνατό στο συγκεκριμένο Δασαρχείο θα της ήταν αρκετό παλαιότερα. Τώρα το παιγνίδι όμως παίζεται ότι πρέπει να βάλουμε τους δικούς μας μέσα. Και εδώ δεν φτάνουν μόνον οι παραπάνω θεσούλες που εξασφαλίζουν φαγάκι για 1 και τα εγγόνια του, αλλά πρέπει να εξυπηρετήσουμε και τα πρόβατα που με τις ψήφους τους θα μας κρατήσουν στο μεγάλο σαλόνι. Και τώρα που είναι στο μεγάλο σαλόνι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μείνει εκεί. Κάτι σαν το champions league. Όταν είσαι στη Β ερασιτεχνική πουλάς το ματς για 10,000€ (εν προκειμένου 5,000,000 δρχ τότε). Στο CL το πουλάς για 2~3 μηδενικά παραπάνω. Περίμενε λίγο ακόμα όμως. Η Ιγγλέζη έχει δύο κορίτσια. Σύντομα κάπου θα τα βολέψει και αυτά (όταν θα φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία I mean). Μόνον 9 μήνες άλλωστε είναι βουλευτής!! Περίμενε! Πρώτα να γεμίσει τις δικές της τσέπες και να βολέψει κόσμο (μία αναπροσαρμογή της σύμβασης με την εταιρεία όσον αφορά τις ποσοστώσεις των κομμάτων στο προσωπικό, 'νέες' βελτιωμένες ΜΠΕ για τους μορφωμένους, επιλογή προϊσταμένων εξόρυξης από τη συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, κοπή συγκεκριμένων δένδρων και αλλαγή της τοποθέτησης διάφορων υποδομών στο χώρο του ορυχείου κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.) γιατί περιμένουμε και εκλογές.
Όσο δε, για τις αρχές, που είναι θέμα αρχών το πρόβλημα, αυτές, αν τις έχεις, δεν τις αλλάζεις με τίποτα. Ακόμα και τη Θρησκεία σου μπορεί να αλλάξεις (που είναι κατά τη γνώμη φιλοσοφική κατεύθυνση και όχι δόγμα αν είσαι κολλημένος απλά γίνεσαι οπαδός της και δεν την αλλάζεις). Αλλά οι αρχές σου είναι σαν την ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι το clan. Δεν τις αλλάζεις. Αν τις αλλάξεις σημαίνει ότι δεν τις είχες ποτέ. Και η συγκεκριμένη κυρία μόνον την αρχή της 'φάε και άσε τους άλλους να πεθάνουν' δείχνει να εστερνίζεται. Τα υπόλοιπα είναι φθηνές δικαιολογίες αλά Βουλγαράκη του 'Νόμιμον = Ηθικόν'.
-
Το ΣτΕ ενέκρινε την κατασκευή μεταλλείων
Δε θέλω να προχωρήσει η εκμετάλλευση με τις παρούσες οικονομικές συμφωνίες και συνθήκες, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο ότι τα αχταρμας επιχειρήματα με ολίγη από πράσινο, ολίγη από σκόνη, κάτι από τοξικότητα και μπόλικη αποκάλυψη δεν επρόκειτο να σταθούν παραπέρα από καφενέδες της περιοχής και διαδηλώσεις αριστεριστών.
Το ζήτημα είναι πολιτικό, το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για ξεπούλημα και όχι για εκμετάλλευση και όχι οι παπαριές που διαβάζω παντού και ουδεμία σχέση έχει με την επιστήμη.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Το ζήτημα είναι πολιτικό, το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για ξεπούλημα και όχι για εκμετάλλευση και όχι οι παπαριές που διαβάζω παντού και ουδεμία σχέση έχει με την επιστήμη.Άργησες λίγο αλλά το κατάλαβες.
Όσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις να τις σχολιάσεις σε μερικά χρόνια που το νερό δεν θα πίνεται και τα θαλασσινά δεν θα τρώγονται.
Εκτός αν νομίζεις ότι θα έρθουν οι ΕΛ να φτιάξουν τις δεξαμενές των τοξικών ώστε να παραμείνουν στεγανές για 1000 χρόνια και οι χρυσοθήρες θα προσέχουν να μη λερώσουν (γιατί θα τους βάλουν 50 ευρώ πρόστιμο).
Είναι σίγουρο ότι η περιοχή θα καταστραφεί, οι δρόμοι θα γεμίσουν τρύπες από τα φορτηγά, τουρισμός δεν θα υπάρχει και το χειρότερο απ`όλα είναι ότι κανένας δεν θα αποζημιωθεί αφού οι εκμεταλλευτές τα παίρνουν όλα δωρεάν και δεν δίνουν λεφτά.
-
Χαλκιδική: Ο Χρήστος Πάχτας ανακοίνωσε ότι το νερό στο Νεοχώρι είναι ακατάλληλο για πόση
Συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νεοχώρι Χαλκιδικής καθώς οι κάτοικοι κλήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο προκειμένου ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας να τους ανακοινώσει ότι το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο και ότι πρέπει να αρχίσουν να πίνουν εμφιαλωμένο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημάρχου στο νερό εντοπίστηκε μεγάλη συγκέντρωση αρσενικού. Εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του. Να σημειωθεί ότι αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις πηγές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.
Από Alterthess
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο Χρήστος Πάχτας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους κατοίκους, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει κι αποχώρησε.
βέβαια τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα απ ό,τι τα παρουσιάζει ο Πάχτας
Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό με αρσενικό στο Νεοχώρι
1 September, 2013 by antigoldgreece
Toυ Θανάση Παντελόγλου, χημικού-βιοχημικού μηχανικούwaterpoisonΕπιτρέψτε μου μερικές ειδικές παρατηρήσεις επί της είδησης (Ο Χρήστος Πάχτας ανακοίνωσε ότι το νερό στο Νεοχώρι είναι ακατάλληλο για πόση):
1.Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση με τέτοια τοξική ρύπανση του νερού αυτού, να μιλούν μόνο για ακαταλληλότητα του “για πόσιμο”!! .**
Ενα νερό με αρσενικό, και μάλιστα πάνω απο το νόμιμο όριο, ειναι ακατάλληλο για την οποιανδήποτε ” ανθρώπινη χρήση”, δηλαδή μαγείρεμα, καθαριότητα σπιτιού, πλύσιμο, μπάνιο κοκ. Όλες οι χρήσεις που φέρνουν το νερό αυτό σε άμεση είτε έμμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα είτε του επιτρέπουν να μπει μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ειναι απαγορευμένη “ανθρώπινη χρήση”. Άρα μιλάμε για κακή πληροφόρηση, ελλιπή πληροφόρηση από την εξουσία.**2.Το αρσενικό ειναι τοξικό και επικίνδυνο συστατικό “ειδικής ρύπανσης” του υπόγειου, (είτε του επιφανειακού) υδροφορέα. Η έκταση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα συνηθέστατα καλύπτει πολλές περιοχές και χωριά. Δεν περιορίζεται η διαπίστωση της ρύπανσης σε ενα σημείο, μια γεώτρηση, ένα χωριό. Αλλά στο 99% των περιπτώσεων, διαπιστώνεται σε κάποιο αρχικό σημείο και στην συνέχεια επιβεβαιώνεται η ρύπανση οτι έχει εξαπλωθει σε πλείστες όσες γεωτρήσεις στον κοινό υδροφόρο. Άραγε ανακοινώθηκε η συνέχιση των ελέγχων σε γειτονικές γεωτρήσεις που αντλούν απο τον ίδιο υδροφόρο;;
- Το αρσενικό σαν ειδικός -επικίνδυνος ρυπαντής, είναι απο εκείνες της χημικές ρυπάνσεις που οδηγεί:
σε παρεμβάσεις άμεσης υποκατάστασης της πηγής υδατοπρομήθειας στην πληγείσα περιοχή είτε στην χρήση έκτακτων μέτρων και τρόπου προσωρινός παροχέτευσης (είτε διάθεσης) “καθαρού”, εγγυημένης ποιότητας νερού στους κατοίκους, για όσο χρόνο χρειαστεί η παρέμβαση εξυγίανσης του πληγέντος υδροφόρου ορίζοντα.
στην ανάγκη να γίνουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας του ρυπασμένου νερού προκειμένου να αποκατασταθεί ποιοτικά!! (και αυτό για τεχνικές χρήσεις, άρδευση, παραγωγές και οχι για πόσιμο, διοτι κατα τεκμήριο μια τέτοια ρύπανση ειναι μη-αντιστρεπτή ζημιά για πόσιμο νερό).
4. Δεν ειναι δυνατόν να προχωρήσει ουδεμία εξυγιαντική ενέργεια υδροφόρου ΑΝ πρώτα δεν βρεθεί/επισημανθεί η πηγή – η προέλευση της ρύπανσης – και δεν “σταματήσει” η απόρριψη αρσενικού στο νερό της τοπικής πηγής υδατοπρομήθειας. (και ειναι μόνο αρσενικό; διότι ενός κακού, μύρια έπονται με τα βαρέα μέταλλα. Επί αυτών των προοπτικών έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε σχετικό;;Φιλικά απο τον νοτιά, με χαιρετισμούς, οι ομοιοπαθείς και ο Αθανάσιος Παντελόγλου, Χημικός- Μcs βιοχημικός Μηχανικός ΙΤΑΑΠ, Οινόφυτα Βοιωτίας.
http://antigoldgreece.wordpress.com/201 ... %B1%CF%81/
#anaptiksi
-
To site βλέπω ιδιαίτερα γνωστό και αξιόπιστο.
-
στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
To site βλέπω ιδιαίτερα γνωστό και αξιόπιστο.Το site παραθέτει ανακοίνωση του Παχτα και μια τοποθέτηση ενος χημικού μηχανικού για το θέμα του αρσενικού.
Εσύ τί ακριβώς αμφισβητείς
1)ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
2)ότι βγήκε ο Πάχτας και είπε ότι υπάρχει αρσενικό στο νερό
3)ότι το νερό με αρσενικό είναι ακατάλληλο για ο,τιδήποτε
4)κάτι άλλοΘα με διευκόλυνες αν παρέθετες κάποιο άρθρο του Γεωργελέ (τυχαίο παράδειγμα) που να αναδημοσιεύει/αναλύει δηλωσεις του πάχτα για το θέμα για να σε πείσω, γιατί εγώ είναι η αλήθεια έψαξα να δω σε άλλα ΜΜΕ αναφορά για το θέμα αλλά απέτυχα.
Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις μία σύσκεψη με τον spiros που το quotαρισμα σοβαρών άρθρων το παίζει στα δάχτυλα -
Αμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης από την στιγμή που η πηγή της είναι αμφισβητούμενης αξιοπιστίας.
Το Γεωργελέ δεν ξέρω καν τι είναι.
-
Ελα τώρα που δεν ξέρεις τον συντάκτη του edito, θα σε μαλώσει ο spiros
Η αλήθεια είναι ότι είσαι και λίγο, πως να το πω, απρόσεκτος , γιατί θα έβλεπες ότι είναι αναδημοσίευση από εδώ αλλά είπα να σε αφήσω λίγο να γελάσουμε
καλό το alter ή μήπως θες Μανδραβέλη που τον εμπιστεύεσαι?
-
Για Χαλκιδική δεν γνωρίζω, μα για Βοιωτία πολλά. Δ βιομηχανική ζώνη, και όπως πάντα ανεξέλεγκτη!. Έχουν περάσει 2 χρόνια που έβαλαν λουκέτο σε βιομηχανίες, και αυτές που πήγαν?.
Η ασύστολη χρίση φυτοφαρμάκων, που την έκαναν αυτοί που σήμερα φωνάζουν, για υπερκαλλιέργειες, ήταν η βασική αιτία μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα!. Αμάθεια, έλλειψη ενημέρωσης, κακή αστυνόμευση?. Το αποτέλεσμα αρνητικό!...
Α. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι είσαι και λίγο, πως να το πω, απρόσεκτος , γιατί θα έβλεπες ότι είναι αναδημοσίευση από εδώ αλλά είπα να σε αφήσω λίγο να γελάσουμε
καλό το alter ή μήπως θες Μανδραβέλη που τον εμπιστεύεσαι?
Δεν αμφιβάλλω για το ότι βρέθηκε αρσενικό στο νερό της συγκεκριμένης περιοχής. Ένα γρήγορο googlισμα με όρους αναζήτησης 'αρσενικό στο νερό' δυστυχώς θα σου αποδείξει ότι δεν είναι καθόλου σπάνιο να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα.
Είσαι τόσο σίγουρος ότι στην περίπτωση μας προέρχεται από τις γεωτρήσεις για χρυσό; Υπόψη ότι το αρσενικό μπορεί να μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα ακόμα και από βαθιές γεωτρήσεις για νερό. Με απλά λόγια, οι ίδιοι οι κάτοικοι που φωνάζουν μπορεί να έχουν προκαλέσει το πρόβλημα. Έχουμε περισσότερα στοιχεία για την πηγή της μόλυνσης στην συγκεκριμένη περίπτωση, ή μόνο υποθέσεις;
θα σε μαλώσει ο spiros
?!?
Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο, δεν έχουμε μιλήσει ποτέ, ούτε καν με pm στο forum. Οκ, υποθέτω ότι εσύ και το παρεάκι σου βρίσκεστε και τα λέτε για το τι γράφετε στο forum, αλλά εγώ όχι. Για αυτό, παράκληση, μην μου λες ποιος... θα με μαλώσει. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε αυτούς που παίρνουν γραμμή για αυτά που γράφουν, όχι σε εμένα.
Savvy? -
Όταν σε ρώτησα τί ακριβώς αμφισβητείς απ την είδηση, έγραψες το εξής ακόλουθο
Αμφιβάλλω για την εγκυρότητα της είδησης
άρα λοιπόν, δε σε απασχολησε απο πού προήλθε το αρσενικό, άλλωστε ούτε στο ίδιο το άρθρο αναφέρεται κάτι για την πήγη μόλυνσης, πέραν της εύλογης απορίας
Να σημειωθεί ότι αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις πηγές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.
η οποία δεν απαντήθηκε, άλλα βιάστηκες να γράψεις την χαζομαρούλα σου περί εγκυρότητας της πήγης.
Όταν σου έδωσα κι άλλη πηγή, μου αρχίζεις το καλαματιανό. Άστο λοιπόν κατα μέρος ως συνήθως, κατανοηση κειμένου--->null (νταξ, για την ανάλυση που έκανε ο χημικός μηχανικός σχετικά με το θέμα επικινδυνότητας του αρσενικού και το σχόλιο ότι πρέπει να ευρεθεί η εστία μόλυνσης ΤΑΧΙΣΤΑ, χωρίς ο άνθρωπος να λέει οτι ευθύνεται κατ ανάγκη η εξόρυξη, δεν έχουμε και απαιτήσεις να το κατανοήσεις )Ερώτηση:
στους μαθητές σου, τα τεστ κατανόησης κειμένου τα διορθώνεις με λυσάρια, ή διαβαζεις κι εσύ τα κείμενα? -
Τις χαζομαρουλες σου περί κατανόησης κειμένου όχι σε εμένα.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συνέβη στην συγκεκριμένη περιοχή. Και ακριβώς επειδή δεν γνωρίζω, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
#anaptiksiΝα υποθέσω ότι αποδέχεσαι την άποψη του blog antigoldgreece που αφήνει να εννοηθεί ότι το αρσενικό προέρχεται από τα μεταλλεία;
Αν ναι, Έχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη μόλυνση προήλθε από τις εργασίες για την εξόρυξη χρυσού και όχι από κάποια άλλη αιτία; Σου θυμίζω ότι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι καθόλου σπάνια η ανίχνευση αρσενικού πολύ πάνω από τα ασφαλή όρια.
-
Εγω εχω τη στοιχειωδη νοημοσυνη
- να μην αμφισβητω οτι πηγε ο παχτας και ανακοινωσε οτι υπαρχει θεμα με μολυσμενο νερο απο αρσενικο
- να διαβασω τη αναλυση του Χημ. μηχ. και να συμφωνησω οτι το θεμα ειναι πολυ πιο περιπλοκο απ οσο το παρουσιαζει ο παχτας
- να θεωρησω οτι σε μια περιοχη που η μονη δραστηριοτητα που αλλαξε ξαφνικα ηταν η εξορυξη, ειναι πολυ πιθανον να οφειλεται αυτη για την μολυνση
- να θεωρω εντελως υποπτη τη σταση του παχτα που αρνειται να δωσει οποιεσδηποτε εξηγησεις
Εσυ απ την αλλη.
---> αμφισβητω την ειδηση ΚΑΘΕΥΑΤΗ
--> ξερεις, αναδημοσιευση ειναι
--->googlaρω As μολυνση
--->γραφω πεντε πιπες
---->feel happy -
Εγώ από την άλλη προτιμώ να κρατάω μια πισινή όταν
α) Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια καινούργια γεώτρηση στην περιοχή και γενικότερα τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να αρδεύσουν τα χωράφια τους, ούτε αν υπάρχει αύξηση των αναγκών τους σε νερό και τις προσπάθειες τους να την αντιμετωπίσουν.
β) Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάποια νέα βιομηχανική ή κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή.
γ) Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα από γεωλογία και λοιπές αιτίες για τις οποίες θα μπορούσε να παρατηρηθεί αύξηση του ανιχνεύσιμου αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στο νερό.
δ) Γνωρίζω ότι παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε άλλα μέρη της χώρας όπου δεν έχουμε εξόρυξη χρυσού.
Για αυτούς τους λόγους, όταν διαβάζω σε ένα blog με τίτλο... AntiGoldGreece ένα κείμενο που υπονοεί ότι η αιτία είναι συγκεκριμένη δραστηριότητα, το αντιμετωπίζω με επιφύλαξη και δεν τελειώνω τα σχόλια μου με ειρωνικά σχολιάκια του στιλ #anaptiksi
-
Μια γεώτρηση, είτε γίνετε με το παλιό σύστημα του ‘μπετονίτη’ ή με το οικονομικότερο με αφρό που εφεύρε κολλητός μου φίλος και συμμαθητής μου, με ντοκτορά από την Ντιζόν, βγάζει ότι βρίσκει!. Στοιχεία που υπάρχουν, και που σίγουρα ενώνονται – διαλύονται στους υδροφόρους ορίζοντες προϋπάρχοντα για εκατοντάδες χρόνια.
Και μάλιστα όταν γίνονται γεωτρήσεις για πόσιμο νερό, τρυπάνε και πάρα κάτω, μήπως βρουν καλύτερο. Το σημείο που το νερό είναι ακατάλληλο, ταπώνετε με ιδικό κολάρο και απομονώνετε.
Έτσι και με της τελευτές κινήσεις που έκαναν οι μπαχαλάκιδες βολευτές του συρφετού της πολιτικής Βαβέλ, και δηλητηριαζόμενη η σκέψη μου, τείνω να σκεφτώ για προβοκάτσια.
Δεν θέλουν την ανάκαμψη, θα τους στύλοι στα τάρταρα του παλαιού τους 4%.....
Μα για το ατομικό μας συμφέρων, προβοκάρουμε τον ορυκτό πλούτο?. Υπάρχει και αυτό στο κοινοβούλιο…….
Α.
Περί μεταλλείων (χρυσού κτλ.) [Διάσπαση]