-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Την αντλία νερού την γυρίζει ιμάντας και ΠΟΤΕ η καδένα.
Καλό είναι να μην τη γυρίζει ο ιμάντας χρονισμού, ιδίως σε κινητήρες interference.
Γιατι εχω την εντυπωση οτι οι αντλιες νερου παιρνουν κινηση απο τον ιμαντα χρονισμου?
και αυτο υπαρχει.
-
Εψαξα και σε αλλα φορουμτο προβλημα ειναι συχνο αρκετα
-
Μα τι παρτάλια αυτοκίνητα είναι αυτά; Το τούρμπο τους μάρανε!!!
-
Εψαξα και σε αλλα φορουμτο προβλημα ειναι συχνο αρκεταΥπαρχει καποια εξηγηση για τη βλαβη αυτη; Προληψη;
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Εψαξα και σε αλλα φορουμτο προβλημα ειναι συχνο αρκετα
Υπαρχει καποια εξηγηση για τη βλαβη αυτη; Προληψη;
ναι, υπαχει εξηγηση, ειναι μπουρδελα. Η καλυτερη προληψη ειναι η αποχη
-
Με συγχωρείτε, αλλά δεν νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος γράφει το πρόβλημα του βοηθείται απο τέτοιου είδους σχόλια. Εκτός και αν αναφέρθηκε με μόνο σκοπό να αναδείξουμε ένα πρόβλημα για να βγάλουμε το άχτι μας...
Σαφώς και δύσκολα θα δει η vw το ευρώ μου (έχω εκφράσει το γεγονός ότι δεν την έχω σε καμιά υπόληψη σαν εταιρία), αλλά κάποιοι άνθρωποι τα έχωσαν και θα πρέπει αν έχουμε να γράψουμε κάτι που θα βοηθάει, να το γράφουμε...αν όχι, ανοίγουμε ένα θέμα στους κατασκευαστές και βγάζουμε το άχτι μας...
Όχι όμως πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων ρε παιδιά! -
Δηλαδη αλλη μια επιβεβαιωση οτι πρεπει να ακολουθουμε τη συντηρηση που προβλεπει ο κατασκευαστης και αν βγαλει βλαβη θα ειναι εκτος εγγυησης.
-
Σε Scirocco φιλου, ~4ετιας, ~65-70Κ χλμ...Εψαξα και σε αλλα φορουμτο προβλημα ειναι συχνο αρκετα
Με συγχωρείτε, αλλά δεν νομίζω ότι όταν ένας άνθρωπος γράφει το πρόβλημα του βοηθείται απο τέτοιου είδους σχόλια. Εκτός και αν αναφέρθηκε με μόνο σκοπό να αναδείξουμε ένα πρόβλημα για να βγάλουμε το άχτι μας...
Σαφώς και δύσκολα θα δει η vw το ευρώ μου (έχω εκφράσει το γεγονός ότι δεν την έχω σε καμιά υπόληψη σαν εταιρία), αλλά κάποιοι άνθρωποι τα έχωσαν και θα πρέπει αν έχουμε να γράψουμε κάτι που θα βοηθάει, να το γράφουμε...αν όχι, ανοίγουμε ένα θέμα στους κατασκευαστές και βγάζουμε το άχτι μας...
Όχι όμως πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων ρε παιδιά!Το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ.
Καινούριο αμάξι και να βγάζει ακριβό πρόβλημα στην καδένα και μάλιστα δεν είναι σπάνιο.
Έπρεπε να το καλύπτει η εγγύηση.
Αυτή δεν είναι τυχαία βλάβη ούτε έπρεπε να εμφανιστεί τόσο νωρίς.Αφού δεν το καλύπτει η εγγύηση, ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ αμάξια όπως επίσης,
και η αντιπροσωπεία είναι μπουρδέλο. -
@leonp Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω μαζί σου...η μόνη μου ένσταση είναι ότι το ύφος του νήματος δεν ταιριάζει...
Θα μπορούσα να γράψω και εγώ για όσα έχω δει και ακούσει (και είναι πολλά), αν υπήρχε ένας τίτλος πχ: 'vw γράψτε ελεύθερα τα προβλήματα σας' ή 'Κολοσσός προβλημάτων, κυρίως άλυτων' -
Το μη politically correct ύφος είναι το πρόβλημα δηλαδή;
Δεν ειρωνεύεται κανένας τον ιδιοκτήτη. Το αντίθετο.
-
Ίσως ήταν άστοχη η επισήμανση που έκανα ή ίσως έδειξε ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα...δεν είναι έτσι...
Είχε μια γενική στόχευση και όχι ειδική. Απλά επειδή όταν έχει μπει ένας άνθρωπος να αναφέρει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει για να βρει έναν μπούσουλα, δεν είναι και το καλύτερο να διαβάζει ότι έδωσε λεφτά απο τον ιδρώτα του και πήρε ένα τριμπούρδελο και ότι τελικά θα πρέπει να αισθάνεται πολύ κουτός...ακόμα και αν είναι, η εμπειρία του ίσως είναι αρκετή για να αλλάξει μάρκα...αλλά διάολε, δεν είναι όμορφο να το ακούει. Το κυριότερο απο όλα είναι ότι δεν βρίσκει λύση στο πρόβλημα του με αυτόν τον τρόπο...Και δεν μιλάω μόνο για τα αυτοκίνητα του vag, αλλά και για άλλες περιπτώσεις που έχουν παρουσιαστεί εδώ κατά καιρούς...
Σίγουρα δεν μιλάω για ύφος και ειδικά για politically correct ύφος...Για προσπάθεια να μην καταρρακωθεί η ψυχολογία του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα μιλάω...την στιγμή ειδικά που δεν προσφέρει σε τίποτα αυτή η καταρράκωση...
Ίσως επειδή σαν άτομο δεν είμαι της γκρίνιας...είμαι της νοοτροπίας:
Αυτό έγινε και δεν αλλάζει.- Με τι τρόπο θα μειώσω την χασούρα
α') θα ρωτήσω για να μάθω αν το πρόβλημα είναι κοινό, ώστε να μάθω αν υπάρχουν μεθοδευμένες ενέργειες που είναι σε εξέλιξη.
β') Θα κοιτάξω να βρω συνεργεία που έχουν διορθώσει το ίδιο πρόβλημα και θα επιλέξω το φθηνότερο. - Θα πάρω αποφάσεις
α) αν θα κρατήσω το αυτοκίνητο ή αν θα το δώσω αν έχει χάσει την εμπιστοσύνη μου.
β) αν ήταν αστοχία κάποιου υλικού ή δεν πρέπει να ξαναεμπιστευτώ την μάρκα.
- Με τι τρόπο θα μειώσω την χασούρα
-
καλημερα. το εχω γραψει και αλλου. ως κατοχος golf gt, πριν κανα μηνα εκανα καθαρισμο βαλβιδων και αλλαχτηκε προληπτικα η καδενα και τα συναφη. προληπτικα γιατι εγω ακουγα ενα ψιλοκροταλισμα οταν ηταν κρυο, τα παιδια στο συνεργειο δεν το ακουγαν και ετσι με δικη μου πρωτοβουλια αλλαχθηκε και η καδενα. και την πηρα τη πρωτοβουλια επειδη το προβλημα ειναι γνωστο στα tsi kai εφοσον το αυτοκινητο ανοιχθηκε πληρωσα μονο τα ανταλλακτικα και ελαχιστη εργασια. για το προβλημα μπορειτε να διαβασετε και εδω http://www.autoblog.gr/2012/05/08/vw-ts ... ng-chains/ . εχοντας μπροστα μου το τιμολογιο η καδενα για το δικο μου εχει κωδ. 03c109158a kai kostizei 55 euro...o εντατηρας εχει κωδ.03c109507AH me 34 euro, το γραναζι 03c109088e με κοστος 360ευρω μια φλαντζα 15 ευρω. δεν ξερ τι αλλα απο το τιμολογιο αντιστοιχουν στην αλλαγη καδενας. η ολη εργασια μαζι με τις βαλβιδες κλπ κοστισε 1500 ευρω. οποτε θεωρω υπερβολικο το ποσο που ειπαν στον φιλο...αν θες μπορω να σου πω σε ποια επισημη αντιπροσωπεια πηγα, για να πας να σου πουν μια τιμη. επισης μιλα με κοσμοκαρ. εμενα μετα απο λιγο τσακωμο με εξυπηρετησαν... τελος να σου πω απο την εμπειρα που αποκομησα οτι στα επισημα λειτουργουν by the book... δηλαδη ρωτανε το εργοστασιο ποσες εργατωρες ειναι η αλλαγη καδενας και σε χρεωνουν αναλογα. επειδη ομως τα νουμερα που λεει το εργοστασιο ειναι υπερβολικα (πχ 12 ωρες ανοιγμα και κλεισιμο κυλινδροκεφαλης) υπαρχει περιθωριο διαπραγματευσης στην αρχικη τιμη που θα πουν.
-
με ολα αυτα που ακουω θα με κανεται να μην αλλαξω ποτε αυτοκινητο και να μεινω με το παμπαλαιο αθανατο Α4 Β5

-
Βρηκα το scirocco club και εχει αρκετες σελιδες με το θεμα...
το προβλημα αρχιζει ετσι:Αυτος ο 'ντιζελο ταξιτζίδικος' ηχος για 2-3 δευτερολεπτα μετα το 'βαλε' ειναι η αρχη των παντων.
Στο τελος πληρωθηκε το 1000αρικο και 'ολα καλα'
-
Ο ντιζελοήχος έχει να κάνει με τον μεταβλητό χρονισμό. Tί σχέση έχει με την καδένα;
-
Στην αρχη ετσι, και μετα λιγο καιρο, κλάκ πηδηξε το δοντακι.
-
Βρηκα το scirocco club και εχει αρκετες σελιδες με το θεμα...
το προβλημα αρχιζει ετσι:Αυτος ο 'ντιζελο ταξιτζίδικος' ηχος για 2-3 δευτερολεπτα μετα το 'βαλε' ειναι η αρχη των παντων.
Στο τελος πληρωθηκε το 1000αρικο και 'ολα καλα'
Τι άλλαξαν και βγήκε τόσο ψηλά ο λογαριασμός;
-
δεν ειδα τιμολογιο, σιγουρα καδενα, γλυστρες, ενα πανακριβο γραναζι 300+ ευρω, εργατικα κλπ
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
καλημερα. το εχω γραψει και αλλου. ως κατοχος golf gt, πριν κανα μηνα εκανα καθαρισμο βαλβιδων και αλλαχτηκε προληπτικα η καδενα και τα συναφη. προληπτικα γιατι εγω ακουγα ενα ψιλοκροταλισμα οταν ηταν κρυο, τα παιδια στο συνεργειο δεν το ακουγαν και ετσι με δικη μου πρωτοβουλια αλλαχθηκε και η καδενα. και την πηρα τη πρωτοβουλια επειδη το προβλημα ειναι γνωστο στα tsi kai εφοσον το αυτοκινητο ανοιχθηκε πληρωσα μονο τα ανταλλακτικα και ελαχιστη εργασια. για το προβλημα μπορειτε να διαβασετε και εδω http://www.autoblog.gr/2012/05/08/vw-ts ... ng-chains/ . εχοντας μπροστα μου το τιμολογιο η καδενα για το δικο μου εχει κωδ. 03c109158a kai kostizei 55 euro...o εντατηρας εχει κωδ.03c109507AH me 34 euro, το γραναζι 03c109088e με κοστος 360ευρω μια φλαντζα 15 ευρω. δεν ξερ τι αλλα απο το τιμολογιο αντιστοιχουν στην αλλαγη καδενας. η ολη εργασια μαζι με τις βαλβιδες κλπ κοστισε 1500 ευρω. οποτε θεωρω υπερβολικο το ποσο που ειπαν στον φιλο...αν θες μπορω να σου πω σε ποια επισημη αντιπροσωπεια πηγα, για να πας να σου πουν μια τιμη. επισης μιλα με κοσμοκαρ. εμενα μετα απο λιγο τσακωμο με εξυπηρετησαν... τελος να σου πω απο την εμπειρα που αποκομησα οτι στα επισημα λειτουργουν by the book... δηλαδη ρωτανε το εργοστασιο ποσες εργατωρες ειναι η αλλαγη καδενας και σε χρεωνουν αναλογα. επειδη ομως τα νουμερα που λεει το εργοστασιο ειναι υπερβολικα (πχ 12 ωρες ανοιγμα και κλεισιμο κυλινδροκεφαλης) υπαρχει περιθωριο διαπραγματευσης στην αρχικη τιμη που θα πουν.Να και οι κωδικοι απο golf gt... πανω-κατω τα ιδια πρεπει να ειναι
-
Αν ο ήχος (κρρρ) ακούγεται σε cold start για 1-2 sec τότε το πρόβλημα λύνεται πολύ απλά και γρήγορα ακολουθώντας το παρακάτω how to που ψάρεψα απο το vw club http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=55441
Με το συγκεκριμένο καθαρίζεται η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα του εκκεντροφόρου η οποία με τα χρόνια μαζεύει υπολείμματα λαδιού και έτσι στα κρύα πρωινά καθυστερεί να αφήσει το λάδι να περάσει με αποτέλεσμα τον συγκεκριμένο ήχο.
Το έκανε και το δικό μου και από τη στιγμή που το πήγα για σερβις και κάναμε το συγκεκριμένο καθαρισμό ο ήχος έχει απλά εξφανιστεί εδώ και 1 μήνα περίπου.
Αν ο ήχος ακούγεται συνέχεια τότε μάλλον ευθύνεται η καδένα ή το γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού ή και τα 2 (συνήθως οι αντιπροσωπείες δεν αλλάζουν μόνο την καδένα ή το γρανάζι αλλά και τα 2)
Scirocco καδένα πήδηξε δόντι...