-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μη νομίζεις κρουζερ, κι εγώ με τον Τραμπ είμαι όπως κι εσύ, επειδή θα φέρει επιτέλους την Ειρήνη, θα ησυχάσει η Μεσόγειος κι η Μέση Ανατολή, το Αιγαίο θα το αποδώσει σε μας τους νόμιμους κατόχους του βάζοντας τον Ερντογαν στη θέση του και τα δύο πόδια του Πουτλερ σε ένα δεξιό παπούτσι, ώστε να δούμε ξανά φθηνή ενέργεια και ευημερία στον τόπο μας.
Τι είμαι, κάνας μισοτρελος φανατικός μπάρμπας, να μη θέλω το καλό της χώρας μου και την εδραίωση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης παγκόσμια;(Κι είναι τόσο γάτα ο Ντόναλντ που θα υποσκαψει τα θεμέλια των αντιδημοκρατων από μέσα, πχ βάζει λεσβίες της Γκολντμαν Σακς να σβήσουν τη γουοκ ατζέντα και γι αυτό τον γουστάρουμε, όχι όπως στην Ελλάδα που μας έστειλαν τον Κασσελάκη)
Υ.Γ. τι είναι η Ισβέστια;
Εγώ δεν είμαι με κανένα, μόνο με την Δημοκρατία. Δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι οι μεγάλες δυνάμεις θα κάνουν κάτι για εμάς.
Θα κάνουν ότι λένε τα συμφέροντα τους.
Για αυτό η Ρωσία/ΕΣΣΔ μας βοηθούσε όπου την βόλευε και βοηθούσε τους αντιπάλους μας Τούρκους/Βούλγαρους/Αλβανούς/Τίτο όπου επίσης την βόλευε.
Το ίδιο και η Μ. Βρεττανία και η Γαλλία και η Αμερική βέβαια.
Αυτό όμως είναι ανεξάρτητο από το να έχουμε θέματα Δημοκρατίας και επιβολή λογοκρισίας στην Δύση, όπως είχε γίνει τα τελευταία χρόνια ή την επιβολή του "φιλάνθρωπου - ακτιβιστή" και των ΜΚΟ του.
Για την Ισβέστια μια ενασχόληση με τον γούγλη θα σου δώσει πολλές πληροφορίες, αν και θεωρώ ότι θα το είχες γράψει το θέμα στις εξετάσεις...
-
@i-hasu said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
η πλάκα είναι ότι ο φιλειρηνιστής (και καλά) Τραμπ που θα τελείωσει τους πολέμους με ένα βλεφάριασμα απειλεί τον Παναμά με εισβολή, θέλει να προσαρτήσει τον Καναδά γιατί θα ήταν υπέροχο κατά τον ίδιο και κάνει μπούλιγκ στους ευρωπαίους και την Δανία να του παραχωρήσουν την Γροιλανδία λες και είναι οικόπεδο στο Δήλεσι.
Αυτά γίνονται για το Βόρειο Πέρασμα που σήμερα ελέγχεται από την Ρωσία και μπορεί να αποκτήσει μονοπώλιο και σε συνεργασία με την Κίνα να ελέγξει τις μεταφορές.
Σε συνέχεια αυτού είναι η προσπάθεια της Κίνας να ελέγξει την διώρυγα του Παναμά.
Παιχνίδια μεγάλων δυνάμεων.
-
Τα ξέρω αυτά.
-
@i-hasu said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τα ξέρω αυτά.
τον Παναμα η Αμερικη τον δημιουργησε και εφτιαξε και την διωρυγα. δεν θα αφησει αλλους να τον παρουν.
τα αλλα ειναι για πλακα αφου οι χωρες ειναι συμμαχοι και η Αμερικη εχει ηδη βασεις στην Γροιλανδια, ο Καναδας δεν εχει στρατο οποτε στην Αμερικη βασιζεται μια η αλλη ειναι.
Εμας δεν μας αφορουν.
-
Πύρρειος νίκη για τη Χαμάς η εκεχειρία. Δυναμίτησε τυχόν συμφωνίες αναγνώρισης των Εβραίοι από Άραβες, φανάτισε το κοινό της, όπλισε το χέρι των μελλοντικών πρόθυμων μαχητών και βομβιστών της, θα απελευθερώσει και κάμποσους φυλακιζμένους, θα τα κονομήσει από τα δις που θα πέσουν για βοήθεια.
Από το άλλο χέρι βέβαια με τεράστιο κόστος. Χιλιάδες νεκροί, ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, δεκαετίες όπισθεν ολοταχώς το βιοτικό επίπεδο, αποδεκατισμένη η Χεζμπολά, εκατοντάδες νεκροί ή ακρωτηριασμένα στελέχη της, στο χώμα ο ΝαζράλαΣ, στα καβούκια τους (μέχρι νεωτέρας οι Πέρσες).
Ποιά ήταν η μεγαλύτερη κίνηση γραν μετρ του πολέμου?
Οι αλεξιπτωτιστές που γέμισαν τον σιδηρούν θόλο των Εβραίοι κουμπότρυπες, ή οι ταυτόχρονα ανατιναζόμενοι βομβητές? Μπορεί να έχουμε και ισοπαλία εδώ.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]