-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Στην Κομοτηνή ένα σουβλατζίδικο φτιάχνει μικρά σαντουιτσάκια σε ένα υβρίδιο ψωμιού-πίτας με γύρο.
Λέγονται γυροσφηνάκια, ζυγίζουν 200 γραμμάρια (όσο ένα Αθηναϊκό πιτόγυρο των 2 ευρώ δηλαδή )
και κοστίζουν 1 ευρώ, με 2 το βράδυ ή 3 το μεσημέρι είσαι καλυμμένος. Εγώ το έπαιξα τολμηρός σήμερα και
χτύπησα 4, 900+ γρ. έδειξε η ζυγαριά καθώς το παράκαναν με τις πατάτες. Σε σχέση με τα πιτόγυρα των 2.20+
και 300-350 γρ. είναι τρομερό deal και λόγω φοιτητών και στρατού ο τύπος έχει χε**εί στο τάλιρο και δικαίως.Μου θυμίζει τα ποντιακά πισία ή πιροσκί η ζύμη, βέβαια εκείνα τηγανίζονται, πάντως καλή ιδέα, με 5€ γίνεσαι τούμπανο και δοκιμάζεις και 5 διαφορετικές γεύσεις + αναψυκτικό-μπύρα
-
-
Επιτέλους είπε και κάτι σωστό αυτός ο παπάρας.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Επιτέλους είπε και κάτι σωστό αυτός ο παπάρας.Μαλακια ειπε, για αυτο και το ποσταρα...
Εχουμε εξηγησει 245 φορες τι εστι καλαμάκι και γιατι ονομαζεται ετσι. -
Καλαμάκι
Σουβλάκι
ΟΚ! Κατανοώ την λογική να λες το σουβλάκι, καλαμάκι.
Δεν κατανοώ όμως γιατί λες το πιτόγυρο, σουβλάκι. Εξήγησε το μου.Αυτό πως το λες; Καλαμάκι μανιταριών;
-
Αυτό το τελευταίο πρέπει να γ@μεί!
-
Καλαμάκι.......Δεν κατανοώ όμως γιατί λες το πιτόγυρο, σουβλάκι. Εξήγησε το μου. ......
Επαναληψη μητηρ μαθησεως.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=53345&hilit=trident&start=30#p2746592 -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Καλαμάκι
.......Δεν κατανοώ όμως γιατί λες το πιτόγυρο, σουβλάκι. Εξήγησε το μου. ......
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=53345&hilit=trident&start=30#p2746592ΟΚ. Το λες και μόνος σου 'Δεν είναι απόλυτα σωστό', έως καθόλου θα προσέθετα εγώ.
Παπαριές καμαρωτές imho. 'ναι το λέμε σουβλάκι γιατί το παίρναμε από το σουβλατζίδικο, αλλα το σουβλάκι το λέμε καλαμάκι γιατί μπλα μπλα' λες και αυτό δεν το παίρνατε από το σουβλατζίδικο.
Ότι να ναι. Δεν υπάρχει πλέον λογική στο να λέτε το πιτόγυρο σουβλάκι. Τέλος. -
Δεν λειτουργει ετσι η γλωσσα.
Επιθυμητη η ερευνα για την ετυμολογια και χρηση μιας λεξης & σχεδον ανουσια η επιμονη για την μοναδικη λογικη ορθοτητα. -
Καλαμάκι
.......Δεν κατανοώ όμως γιατί λες το πιτόγυρο, σουβλάκι. Εξήγησε το μου. ......
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=53345&hilit=trident&start=30#p2746592ΟΚ. Το λες και μόνος σου 'Δεν είναι απόλυτα σωστό', έως καθόλου θα προσέθετα εγώ.
Παπαριές καμαρωτές imho. 'ναι το λέμε σουβλάκι γιατί το παίρναμε από το σουβλατζίδικο, αλλα το σουβλάκι το λέμε καλαμάκι γιατί μπλα μπλα' λες και αυτό δεν το παίρνατε από το σουβλατζίδικο.
Ότι να ναι. Δεν υπάρχει πλέον λογική στο να λέτε το πιτόγυρο σουβλάκι. Τέλος.Εχεις πιστευω τη νοημοσυνη να καταλαβεις οτι αυτο το 'καθολου σωστο' παγιωθηκε στην καθομιλουμενη στη διαρκεια ενος σχεδον αιωνα, και εξηγω απλα πως.... δεν ειναι καπριτσιο 5ετιας...
@egobrain
πιστευω οτι με αυτα που γραφω ακουμπαω την πραγματικοτητα ετυμολογικα... -
-
Με ένα δεν χορταίνω. Βγαίνει σε μερίδα?
-
Προτηγανισμενη η πατατα ομως...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Προτηγανισμενη η πατατα ομως...Επειδή το διαβάζω συχνά αυτό. Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εχεις πιστευω τη νοημοσυνη να καταλαβεις οτι αυτο το 'καθολου σωστο' παγιωθηκε στην καθομιλουμενη στη διαρκεια ενος σχεδον αιωνα, και εξηγω απλα πως.... δεν ειναι καπριτσιο 5ετιας...@egobrain
πιστευω οτι με αυτα που γραφω ακουμπαω την πραγματικοτητα ετυμολογικα...Σε μία πόλη από τις δεκάδες της χώρας και σε έναν νομό από τους πενήντατόσους της χώρας. Ο ορισμός της ντοπιολαλιάς και του ιδιωματισμου. Το ότι είναι η πρωτεύουσα δε σας κάνει λιγότερο χωριαταραίους από όσους ρωτάνε 'τι φκιανς;' Τουλάχιστον οι δεύτεροι δεν προσπαθούν να σε πείσουν ότι η τυρίλα τους είναι και το σωστό και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είναι λάθος
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Επειδή το διαβάζω συχνά αυτό. Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;
Πρωτον δες την φωτο απο πανω με την πλαστικη πατατα.
Δευτερον, να αρχισεις να προτηγανιζεις κι αυγα και μπεϊκον και κρεμμυδακι και αλλα ωραια εφοσον δεν βλεπεις το προβλημα. -
Μπορείς να προμαγειρέψεις πολλά υλικά και να τα διατηρήσεις. Στις πατάτες δίνει πιο τραγανό αποτέλεσμα (θέλει και λίγη ακόμα δουλειά πρίν). Μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι αν θές.
Να μου έλεγες για την ποιότητα του λαδιού κλπ αντε να πω ΟΚ αλλά για οτι άλλο δεν υπάρχει δικαιολογία.
-
συνήθως προτηγανισμένες σημαίνει και ότι είναι από πολτό πατάτας σε σχήμα stick. Και είναι αρκετά απαράδεκτες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχεις πιστευω τη νοημοσυνη να καταλαβεις οτι αυτο το 'καθολου σωστο' παγιωθηκε στην καθομιλουμενη στη διαρκεια ενος σχεδον αιωνα, και εξηγω απλα πως.... δεν ειναι καπριτσιο 5ετιας...
@egobrain
πιστευω οτι με αυτα που γραφω ακουμπαω την πραγματικοτητα ετυμολογικα...Σε μία πόλη από τις δεκάδες της χώρας και σε έναν νομό από τους πενήντατόσους της χώρας. Ο ορισμός της ντοπιολαλιάς και του ιδιωματισμου. Το ότι είναι η πρωτεύουσα δε σας κάνει λιγότερο χωριαταραίους από όσους ρωτάνε 'τι φκιανς;' Τουλάχιστον οι δεύτεροι δεν προσπαθούν να σε πείσουν ότι η τυρίλα τους είναι και το σωστό και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είναι λάθος
Uploaded with ImageShack.us
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Επειδή το διαβάζω συχνά αυτό. Ποιό είναι ακριβώς το πρόβλημα;
Πρωτον δες την φωτο απο πανω με την πλαστικη πατατα.
Δευτερον, να αρχισεις να προτηγανιζεις κι αυγα και μπεϊκον και κρεμμυδακι και αλλα ωραια εφοσον δεν βλεπεις το προβλημα.Σαφώς νοστιμότερες οι τραγανές προτηγανισμένες σε σχέση με τις χοντροκομμένες 'χειροποίητες' που είναι σαν πέος σε χάλαση.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>