-
Εγω ημουν διπλα σχεδόν στη ΧΑΝ αν την ξερεις... δεν ξερω αν παιζει ακομα.
Δε θυμαμαι ονοματα, πανε 30+ χρόνια πια.Αλλα εφοσον εισαι απο εκει, θα ξερεις ακριβως για τι ειδους κεμπαμπτζιδικα μιλαω... τρεχουν τα σαλια μου.
-
από Giuseppe Busso » 28/02/13 2:47
Θα λες για το Σάκη στη Μπελογιάννη.
Τον Έντυ στην Κονδύλη.
Θυμήθηκα και τον Αγανιάν τώρα.Τι μας θύμησες τώρα!
Μιλαμε για μιγμα απο κιμαδες (σιγουρα ειχε και αρνισιο μεσα) ψημενο σε καρβουνα, με πιτα κλασικη απ έξω. Μεσα ειχε κρεμμυδι και μαιντανο, ντοματα, τζατζικι και ΣΑΛΤΣΑ. Ουτε τηγανητες πατατες, ουτε ουγγαρεζικη, ουτε σως ουτε μουσταρδα και κετσαπ.
Σωστό, οι υπερπαραγωγές άρχισαν πολύ αργότερα.
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Αλλά έλιωσα λέμε!!!!!!!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εγω ημουν διπλα σχεδόν στη ΧΑΝ αν την ξερεις... δεν ξερω αν παιζει ακομα.
Δε θυμαμαι ονοματα, πανε 30+ χρόνια πια.Αλλα εφοσον εισαι απο εκει, θα ξερεις ακριβως για τι ειδους κεμπαμπτζιδικα μιλαω... τρεχουν τα σαλια μου.
Βεβαίως και ξέρω. Λίγα τετράγωνα πιο πάνω από την Οσία Ξένη μένω. Εγώ είμαι βέβαια μικρότερος από εσένα αλλά έχω ρίζες στην περιοχή μιας και γονείς και παππούδες είναι από εδώ και η καταγωγή αυτών είναι μικρασιατική.
Στο κτίριο της ΧΑΝ έχω παίξει και μπασκετάκι. Γενικά η ευρύτερη περιοχή των συνοικιών του Πειραιά έχουν και ειδικά παλαιότερα είχαν εκπληκτικά μαγαζάκια με σουβλάκια.@dstou
Τι σου θύμισα?
Διάβασα και την αιτιολόγηση περί καλαμακίου-σουβλακίου που έγραψες στην αρχή και ήθελα να πω πως με πρόλαβες. Συμφωνώ μιας και στη δουλειά μου χρησιμοποιούμε 90 χρόνια καλαμάκια (βλ. υπογραφή). Το καλαμάκι έχει την ευρύτερη έννοια του stick. -
Μου θύμισες την περίοδο που έτρωγα 2 φορές τη βδομάδα γυρόνια και άλλα τυλιχτά, όντας μαθητής ή και φοιτητής, καθώς κάποια στέκια που είχα επισκεφτεί. Τώρα είμαι στην μία το μήνα, και αν.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μου θύμισες την περίοδο που έτρωγα 2 φορές τη βδομάδα γυρόνια και άλλα τυλιχτά, όντας μαθητής ή και φοιτητής, καθώς κάποια στέκια που είχα επισκεφτεί. Τώρα είμαι στην μία το μήνα, και αν.Συνεχίζω τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα να τρώω σουβλάκι. Κατά τη γνώμη μου είναι το εθνικό μας φαγητό
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν θα ξεχασω την ατακα που ακουσα στην πρωτη μου επισκεψη σε σαντουιτσαδικο στην Β.Ελλαδα:
-Κρεμμυδάκι δεν με εβαλες (φωνη παραπονιαρικη απο πελατη)
-'Δεν με ειπες' λεει με αυστηροτητα αλλά και συγκαταβαση ο master chef
-Ε,βάλε με και κρεμμυδάκι!Σαν να το βλέπω μπροστά μου!
-
Γνωστό τοις πάσοι ότι οι Βορειοελλαδίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μια πιο άμεση αντίληψη περί του καλού φαγητού.
Όπως και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Αθήνας είναι έτοιμοι να φάνε και σκατά αρκεί να έχουν στη περιγραφή τους τη λέξη 'παραδοσιακό' -
Για κλίνε μου το ρημα 'τσουβαλιάζω'...
-
Για κλίνε μου το ρημα 'τσουβαλιάζω'...Ανήκεις στη συντριπτική πλειοψηφία;
-
Ο χρήστης pankalos έγραψε:
Ανήκεις στη συντριπτική πλειοψηφία;
Δεν εχει σημασια που ανηκω, ή που νομιζω οτι ανηκω.
Οποιον και να ρωτησεις, 'οχι' θα σου πει, νομιζοντας οτι αυτος και οι φιλοι του 'ξερουν' και δεν ειναι σαν τους 'αλλους'.Κατι σαν τους Βορειοελλαδιτες που στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι γκουρμε. Αν τους ρωτησεις, θα σου πουν οτι ειναι γευσιγνωστες, παππου προσπαππου.
Ηθελα απλα να ρωτησω απο που πηγαζει η βεβαιότητα σου.
-
Ο χρήστης pankalos έγραψε:
Γνωστό τοις πάσοι ότι οι Βορειοελλαδίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν μια πιο άμεση αντίληψη περί του καλού φαγητού.
Όπως και το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Αθήνας είναι έτοιμοι να φάνε και σκατά αρκεί να έχουν στη περιγραφή τους τη λέξη 'παραδοσιακό'+1
-
Ανήκεις στη συντριπτική πλειοψηφία;
Δεν εχει σημασια που ανηκω, ή που νομιζω οτι ανηκω.
Οποιον και να ρωτησεις, 'οχι' θα σου πει, νομιζοντας οτι αυτος και οι φιλοι του 'ξερουν' και δεν ειναι σαν τους 'αλλους'.Κατι σαν τους Βορειοελλαδιτες που στη συντριπτικη τους πλειοψηφια ειναι γκουρμε. Αν τους ρωτησεις, θα σου πουν οτι ειναι γευσιγνωστες, παππου προσπαππου.
Ηθελα απλα να ρωτησω απο που πηγαζει η βεβαιότητα σου.
Από τις ταμπέλες των Εν Αθήναις καταστημάτων, των οποίων το πλήθος είναι απείρως μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος
Παραδοσιακός φούρνος, παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, παραδοσιακό σουβλάκι, παραδοσιακά ζυμαρικά, παραδοσιακή τυρόπιττα, παραδοσιακή ταβέρνα, παραδοσιακό εστιατόριο, παραδοσιακό βιντεο κλάμπ, παραδοσιακό αποχωρητήριο κ.ο.κ.
-
Τα καλυτερα πιτογυρα τα εχουμε ομως εμεις εδω πανω
Και εχω ακουσει πολλους να το λενε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν θα ξεχασω την ατακα που ακουσα στην πρωτη μου επισκεψη σε σαντουιτσαδικο στην Β.Ελλαδα:
-Κρεμμυδάκι δεν με εβαλες (φωνη παραπονιαρικη απο πελατη)
-'Δεν με ειπες' λεει με αυστηροτητα αλλά και συγκαταβαση ο master chef
-Ε,βάλε με και κρεμμυδάκι! -
Αυτο που περιγραφεις, παιζει πολυ την τελευταια δεκαετια, και κατα τη γνωμη μου ειναι θεμα μαρκετινγκ και μονο. Αυτοι που παιρνουν ψωμι απο τον 'παραδοσιακο φουρνο' επαιρναν και παλιοτερα ψωμι απο εκει, όταν στην ταμπελα ελεγε σκετο 'αρτοποιία - ζαχαροπλαστικη'. Αντιστοιχα με τα 'παραδοσιακα τυροπιταδικα' (με τις κατεψυγμενες ζυμες, ΛΟΛ) που εχουν δουλεια λογω στρατηγικης θεσης, και οχι λογω ποιοτητας. 'Σκατοτυροπιτες' να ελεγε η ταμπελα, αν ειναι σε καλο σημειο θα αγοραζαν ολοι.
Τα παραπανω δεν αποτελουν όμως κριτηριο για να κατηγοριοποιεις τους πελατες ως 'ανθρωπους που δεν ξερουν να τρωνε' . Αν στη Θεσνικη πχ ειναι τα πραγματα καλυτερα, με τον φουρνο του κυρ Γιαννη να φτιαχνει καλες τυροπιτες (συγγνωμη, μπουγατσα με τυρι) και το ζαχαροπλαστειο του Σωτηρη στην αλλη γωνια να φτιαχνει καλα ροξάκια και πανακοτα και παραπερα αλλος φουρνος να εχει καλο ψωμι, ειναι γιατι εχουν 4 φορες λιγοτερο κοσμο στην πολη. Αν γινει και η Θεσνικη 4+ εκατομμυρια, θα δεις 'παραδοσιακοτητα' και κατεψυγμενη ζυμη που θα πεσει και εκει.
Για να το ελαφρυνουμε και λιγο, το 'παραδοσιακο αποχωρητηριο' ειναι ταμπελα σε ριζα δεντρου?
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Τα καλυτερα πιτογυρα τα εχουμε ομως εμεις εδω πανωΚαι εχω ακουσει πολλους να το λενε.
Δεν ξερω για Ορεστιαδα, τα 'σουβλακια' παντως της Αλεξανδρουπολης ηταν για ανελεητες κλωτσιες, ειχαν αντι για πιτα ενα περίεργο ψωμι, σα χοντρό κοτλέ. Πιτα θελουμε ρε καραγκιοζη, οχι ζυμαρι Ελλενίτ.
-
... να φτιαχνει καλες τυροπιτες (συγγνωμη, μπουγατσα με τυρι)Τώρα ανοίγεις μεγάλα θέματα, που χρειάζονται νέο τοπικό ακόμα σοβαρότερο από το παρόν
για να γίνει ανάλυση των αβυσσαλαίων διαφορών μεταξύ της τυρόπιτας και της μπουγάτσας με τυρί, με bonus εμπλοκή κουρού, χωριάτικης, σφολιάτας, κλπ -
Έλεος ρε παιδιά με την μπουγάτσα. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ότι είναι είδος φύλλου/ζύμης στο όποιο βάζεις ότι θέλεις, κρέμα, τυριά (είτε κασέρι είτε τυρί ), σπανάκι, κυμά, αλλαντικά κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Έλεος ρε παιδιά με την μπουγάτσα. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ότι είναι είδος φύλλου/ζύμης στο όποιο βάζεις ότι θέλεις, κρέμα, τυριά (είτε κασέρι είτε τυρί ), σπανάκι, κυμά, αλλαντικά κλπ κλπ.Μη ξεχνάς ποτέ ότι έχεις να κάνεις με αθηναίους.
Που΄σαι παιδί...
Πιάσε μια μπουγάτσα με καλαμάκι
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>