-
Έχει έναν που κάνει κάτι παρόμοιο στο Χαλάνδρι και πλησιάζει αρκετα αλλά αυτός αρνέιται να βάλει τζαζικι μέσα.
Ποιό μαγαζί είναι αυτό?
-
μήπως ο γύρος δεν είναι εξίσου εύκολο να φτιαχτεί μέσα σε ένα μαγαζί για αυτό και δίνεται έξω σε αντίθεση με τα μπιφτέκια;
(δε νομίζω να τίθεται θέμα του τι επιτρέπεται και τι όχι, εκτός αν υπάρχει θέμα με το τι επιτρέπεται να σφάξεις σε ένα μαγαζί και τι όχι ή κάτι τέτοιο; )το να στήσεις πάντως ένα γύρο που πάει 70 κιλά άψητος, πρέπει να είναι πολλή δουλειά και πολλή αργή δουλειά για να την κάνει ένα μαγαζί μόνο του
τσάμπα εργατοώρες (θα πρέπει να ανοίγουν πολύ πιο νωρίς μόνο και μόνο για αυτό) + ότι θα θέλει και 'τεχνίτη' που να ξέρει να το φτιάξει, πιο απλή λύση να τον πάρουν από κάποιο εργαστήρι που θα κάνει πιο μαζική παραγωγή
-
Ειναι θέμα νόμου -και κάπου είχε ποσταριστεί και εδώ- γι αυτό η ερώτηση.
-
ίσως για να κάνεις το χασάπη (μπορεί να παίζει κάνα τέτοιο καθεστώς) θα πρέπει να θέλεις επιπλέον άδεια και επιπλέον χώρους και εξοπλισμό και τελικά να είναι ασύμφορο
τώρα μου ήρθαν στο μυαλό κάτι χασαποταβέρνες που βάζουν αρνιά, κοκορέτσια και κοντοσούβλια (τα οποία τα φτιάχνουν όλα μόνοι τους)
ίσως θα θέλει τίποτα τέτοιο για να μπορείς να κάνεις και γύρο
ενώ το να πάρεις κιμά έτοιμο από το χασάπη και να κάνεις μπιφτέκια , κλάιν , κάθε εστιατόριο θα μπορεί να το κάνει
ας μας πει κανείς που ξέρει σίγουρα
-
Το θέμα φαγητό και ιδιαίτερα το θέμα σουβλάκι είναι πολύ υποκειμενικο..
Θα μιλήσω για Ν.Προάστια , μιας και εκεί ικανοποιώ συνήθως τις γαστριμαργικές μου ορέξεις..
Ιασωνίδου και Τριπόλεως στο Ελληνικό , έχει εδώ κ πολλά χρόνια ένα σουβλατζίδικο (όπως κατεβαίνεις την Ιασωνίδου αριστερα).Γίνεται προσκύνημα εδώ κ πολλά χρόνια. Είπα να δοκιμάσω μια μέρα... Η ουρά των πελατών τόσα χρόνια βγαίνει έξω απ΄το μαγαζί (ο τύπος δεν έχει επενδύσει ούτε 1 ευρώ τόσα χρόνια στο μαγαζί , η ίδια χαλασμένη πινακίδα και γενικά σουβλατζίδικο look 80s..)
Από τα καλύτερα που έχω φάει είναι το Γευστικόν στην Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα (κοντά στην ΔΟΥ) , Οι πίττες του Αριστοφάνη (πάλι στην Γούναρη) ενώ μου είπαν για ένα καινούριο κεμπαμπτζίδικο στην κάτω Γλύφάδα (τον Κυρ Αρίστο) κοντά στο Δημαρχείο , το οποίο τώρα άνοιξε και γίνεται προσκύνημα...
Στα Χανιά και στην Θεσσαλονίκη έφαγα το πιο χορταστικο ever , με πιο ωραίο εκ των δύο στα Χανιά (με τελείωμα ψιλά στην πίττα μια κουταλιά γιαούρτι...) -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
φτιάξε μόνος σπίτι ρεcould be Δεν μπορώ να πω ότι με ξετρελαίνει σαν φαγητό για να κάτσω να το φτιάξω μόνος μου. Για την πλάκα της υπόθεσης ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Το θέμα φαγητό και ιδιαίτερα το θέμα σουβλάκι είναι πολύ υποκειμενικο..
Θα μιλήσω για Ν.Προάστια , μιας και εκεί ικανοποιώ συνήθως τις γαστριμαργικές μου ορέξεις..
Ιασωνίδου και Τριπόλεως στο Ελληνικό , έχει εδώ κ πολλά χρόνια ένα σουβλατζίδικο (όπως κατεβαίνεις την Ιασωνίδου αριστερα).Γίνεται προσκύνημα εδώ κ πολλά χρόνια. Είπα να δοκιμάσω μια μέρα... Η ουρά των πελατών τόσα χρόνια βγαίνει έξω απ΄το μαγαζί (ο τύπος δεν έχει επενδύσει ούτε 1 ευρώ τόσα χρόνια στο μαγαζί , η ίδια χαλασμένη πινακίδα και γενικά σουβλατζίδικο look 80s..)
Από τα καλύτερα που έχω φάει είναι το Γευστικόν στην Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα (κοντά στην ΔΟΥ) , Οι πίττες του Αριστοφάνη (πάλι στην Γούναρη) ενώ μου είπαν για ένα καινούριο κεμπαμπτζίδικο στην κάτω Γλύφάδα (τον Κυρ Αρίστο) κοντά στο Δημαρχείο , το οποίο τώρα άνοιξε και γίνεται προσκύνημα...
Στα Χανιά και στην Θεσσαλονίκη έφαγα το πιο χορταστικο ever , με πιο ωραίο εκ των δύο στα Χανιά (με τελείωμα ψιλά στην πίττα μια κουταλιά γιαούρτι...)μιας και είμαστε γείτονες..
στο ελληνικό που γίνεται προσκύνημα: μου αρέσει πολύ λαδερό με μυρωδάτο τζατζίκι, σωστό σουβλάκι (αν και όπως είπα έπεσε με τα χρόνια)
είναι για αυτούς που θέλουν το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι, επίσης είναι το μόνο που εδώ και δεκαετίες δε με έχει πειράξει ποτέτο γευστικό στη γούναρη είναι μέτριο, είναι μεν 'καθαρό' (αν και έχει περάσει και αυτό τις φάσεις του), αλλά για κάποιον που τρώει συχνά σουβλάκια η γεύση δεν ικανοποιεί
είναι με λίγα λόγια αυτό που αρέσει στη κοπέλα μου και με αναγκάζει να παίρνουμε και εγώ απλά το ανέχομαι
(επίσης δε μου αρέσει ότι παραμένουν στο 2.20 με τόσο μικρό σουβλάκι και σου χρεώνουν και το ντελίβερι )πίτες του αριστοφάνη δεν έχω δοκιμάσει (δε το ξέρω καν, θα ρωτήσω) , το κεμπαμπτζίδικο στο δημαρχείο το βλέπω που είναι τίγκα και μου έχουν πει κι εμένα ότι είναι πολύ καλό και το ψήνω, αλλά φοβάμαι μην είναι απλά καμιά τρεντιά όπως τόσες και τόσες εδώ γύρω που κάνουν για λίγο επιτυχία και μετά πατώνουν και αρχίζουν και βγάζουν σκύλους
(και τελικά δεν ήταν ποτέ όσο καλό το διαφήμιζαν)
θα δοκιμάσω όμως και θα επανέλθω με εντυπώσεις γιατί όπως είπα και πριν το κεμπαμπ το τιμώ -
@Γλυφαδιώτη
Σαν να θυμάμαι οτι κάτι έπαιζε με HACCP ή κάτι τέτοιο είχα αναφερθεί αλλα και πάλι είναι περίεργο να επιτρέπεται το ένα και οχι το άλλο.
-
θα ρωτήσω κανένα που ασχολείται με εστίαση ή θα ρωτήσω και κάνα σουβλατζή στη τελική
-
Πάντως με ένα γκουγκλάρισμα δε φαίνεται να απαγορεύεται η παρασκευή γύρου στο κατάστημα -απλά είναι μεγάλος μπελάς και είναι ευκολότερο να στον φέρνουν έτοιμο.
QsisVTS τι γνώμη έχεις για Ζάχο στη Γλυφάδα και Πίτα Time στη Βούλα ?
-
Πατριωτάκια στο αμέρικα πουλάνε γύρο χονδρικής από το 1965. Τον ορίτζιναλ γύρο, αυτόν με μοσχαρίσιο κρέας με ή χωρίς προθήκη αρνιού.
Για όσους ακόμα πιστεύουν ότι γύρος είναι ο χοιρινός και εφευρέθηκε στη Θες-άλλο-νοίκι και ήρθε από την Τουρκία το '22 (στην οποία Τουρκία τα χοιρινά είναι μουσειακό είδος) .http://devancofoods.com/history_of_gyros.htm
http://kronosfoodsinc.com/products-and-brands/food-service-products/meats/authentic-gyrokones/
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
φτιάξε μόνος σπίτι ρε
could be Δεν μπορώ να πω ότι με ξετρελαίνει σαν φαγητό για να κάτσω να το φτιάξω μόνος μου. Για την πλάκα της υπόθεσης ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
Απλά είναι μανούρα το κόψιμο και το τηγανισμα αν θές να κάνεις γύρο. Σουβλάκια είναι πιο εύκολο.
Κάνε και τριπλομαγειρεμένες πατάτες για την αλητεία.
-
Γύρο έχω σταματήσει να τρώω εδώ και χρόνια...Τρομάζω στην ιδέα του τι έχει μέσα και απο πότε είναι φτιαγμένος.Μονο καλαμακια πλέον και μπιφτέκι σε ταβέρνα γιατί τα σουβλατζιδικα τα έχουν προψημένα ,ένας θεός ξέρει απο πότε και με τη μειωμενη γενικά κατανάλωση του μπιφτεκιού πάλι τρομάζω....
Το γευστικόν αξιοπρεπες είναι αλλα και πάλι πολύ μαζικο και προφανώς τα κρέατα είναι επεξεργασμένα.
Αν έχετε να προτείνεται τίποτα άλλο για σουβλάκι στα Β.Π.Εχω ακουσει και για ένα καλό στη Πευκη αλλα δε το έχω δοκιμάσει. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πάντως με ένα γκουγκλάρισμα δε φαίνεται να απαγορεύεται η παρασκευή γύρου στο κατάστημα -απλά είναι μεγάλος μπελάς και είναι ευκολότερο να στον φέρνουν έτοιμο.QsisVTS τι γνώμη έχεις για Ζάχο στη Γλυφάδα και Πίτα Time στη Βούλα ?
o ζάχος είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα
υποθετικά είναι παντού ο ίδιος, αλλά δεν είναιστη βάρκιζα θεωρείται καλός , μια δύο φορές έχω φάει ήταν οκ.
στη βουλιαγμένη εμένα είναι ο αγαπημένος μου, πάντα μου αρέσει και συχνά όταν θα περάσω από κει θα τσιμπήσω ένα
στη γλυφάδα που έχω και την περισσότερη εμπειρία, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι μία αστάθεια και ασυνέχεια στη ποιότητα είναι μέρες που είναι αρκετά καλός, είναι μέρες που είναι μέτριος και είναι μέρες που είναι αίσχος
δεν έχω εμπιστοσύνη, αν και συχνά λόγω του ότι με βολεύει σαν σημείο σταματάω και παίρνω ακόμα από κει
αυτό που με χαλάει στο ζάχο είναι ότι οι πατάτες είναι τελείως ψεύτικες, ο γύρος είναι με τις μέρες τους , το ίδιο και η ποσότητα που βάζουν αλλά ποτέ δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ΟΜΩΣ έχει ένα καλό
αν και τα καλαμάκια του είναι σχετικά μικρά είναι καλά, καθαρά χωρίς υπερβολικό λίπος
γενικά στο γύρο μπορείς να συγχωρέσεις διάφορα, τα καλαμάκια δεν είναι πάντα εύκολο να είναι καλά και του ζάχου είναι τίμια, οπότε από τον συγκεκριμένο παίρνω κυρίως καλαμάκια ή πίτα καλαμάκιατον τελευταίο καιρό αν πάω από κει παίρνω από διπλανό 'λαός και καλαμάκι', το οποίο αν και μέτριο έχει τεράστιο πιτόγυρο και σε ικανοποιεί με τη ποσότητα
βέβαια ο γύρος του είναι λύσσα και φαντάζομαι ότι όταν θα αρχίσει να πέφτει (γιατί δίπλα στο ζάχο δε του δίνω και πολύ μέλλον) η ποιότητα θα πέσει κατακόρυφα, αλλά αυτή τη στιγμή για να χορτάσεις με λίγα λεφτά είναι οκ...όσο για το pita time, άστο... έχω να φάω χρόνια μεν (μικρότερος να πω έχω φάει πολύ, ειδικά μετά από κάτι ξενύχτια απέναντι) αλλά έχω και τους λόγους μου που δεν το κάνω πλέον
δε θα πήγαινα να φάω στο pita time και κανείς από όσους ξέρω δε θα πήγαινε..το πιο καθαρό/ποιοτικό καλαμάκι στη γλυφάδα πάντως με διαρκώς σταθερή ποιότητα σαν μαγαζί το έχει η πιάτσα καλαμάκι (ο γύρος τους δε με τρελαίνει τόσο, αν και είναι σχετικά οκ) κι ας είναι και αυτό τρεντο-μάγαζο
η πιάτσα τυλιχτό είναι ban
-
Οταν βλέπεις γύρο λύσα ή τίγκα στο πιπέρι/μπαχαρικά σημαίνει μπαγιάτικος -μακριά.
Για το Πίτα Time διαφωνώ αλλά ΟΚ. -
Ζαχος και πιτα ταιμ άκυρα και τα δυο...Δε μου αρεσουν καθολου.
-
Από αυτά τα ντεμέκ new age σουβλατζίδικα της Γλυφάδας εμένα πιο πολύ με έχει αρέσει το Τσιτσι, απέναντι απ' το Οπους. Επίσης στη Ν. Σμύρνη στο σπίτι ενός εκ των κολλητών, εδώ και 3 χρόνια περίπου παραγγέλνουμε αυστηρά από την Εδεμ (σχεδόν πάνω στην πλατεία). Ψιλοβρωμιά αλλά από γεύση και ποσότητα σκίζει. Από Χαλάνδρι και πάνω είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα και το χω ψάξει πολύ το θέμα μιας και κάθε Παρασκευή στη δουλειά παραγγέλνουμε και από διαφορετικό μπας και πετύχουμε κάτι πολύ καλό...αλλά δεν.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Από αυτά τα ντεμέκ new age σουβλατζίδικα της Γλυφάδας εμένα πιο πολύ με έχει αρέσει το Τσιτσι, απέναντι απ' το Οπους......πανάκριβο και πολύ μικρές οι μερίδες του..
-
Γευστικά δεν ήταν κακό όμως. Και είχε και καλές αναλογίες υλικών που είναι πολύ σημαντικό θέμα στο τυλιχτό.
-
Δοκιμαστε και «Σουβλακια Φιλοθεης» στη Καποδιστριου.Οχι πως ειναι κατι φοβερο ,απλα καλυτερο απο τα υπολοιπα.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>