-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
κίτρινο τυρίΑ κασέρι δηλαδή...
Πέρα από την πλάκα, καλό ακούγεται. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σκεπαστη!!
Στο καλτσόνε αναφέρεστε ωρέ;
Σκεπαστή
2 πίτες μία πάνω μία κάτω και ανάμεσα γύρος, ντομάτα, πατάτα κρεμμύδι τζατζίκι και κίτρινο τυρί τριμμένο
Όλο το κατασκεύασμα ψήνεται στα κάρβουνα μέχρι να λιώσουν τα τυριάΛΟΥΚΟΥΜΙ
Αυτο που περιγραφεις το λενε 'κεσαντίγια' οι ισπανοφωνοι.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η συντριπτική πλειοψηφία των αρμένηδων το '15 εγκαταστάθηκε σε Αθήνα και σε περίχωρα του Πειραιά. Αυτό αντιστάφηκε το '22 με τους λοιπούς πρόσφυγες όπου κατά κύριο λόγο κατέλυσαν την σχεδόν άδεια τότε Β. Ελλάδα, και δευτερευόντως την Αθήνα.+1000
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η συντριπτική πλειοψηφία των αρμένηδων το '15 εγκαταστάθηκε σε Αθήνα και σε περίχωρα του Πειραιά. Αυτό αντιστάφηκε το '22 με τους λοιπούς πρόσφυγες όπου κατά κύριο λόγο κατέλυσαν την σχεδόν άδεια τότε Β. Ελλάδα, και δευτερευόντως την Αθήνα.Καταρχήν δεν τρώμε σουβλάκια (καλαμάκια για τους χαμουτζηδες) απο το 1900. Είναι πανάρχαιος τρόπος ψησίματος.
Ο γύρος (doner κεμπαπ) ξεκινάει κάπου το 19ο αιώνα στην Προύσα και με δεδομένο οτι ο κόσμος και τότε γυρνούσε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι αρχίσαμε να τρώμε γύρο μετα το 22
-
Η γιαουρτλού σας αρέσει?
ΥΓ: Μπορεί να είμαι Αθηναίος και να έχω δύο γονείς γεννημένους στην Αθήνα αλλά δεν ξεχνώ και ένα παππού(θεός σχωρέστον) που μας άφησε μια τέχνη για να ζούμε και ήταν από εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/Μ�% ... E%BD%CE%B7
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Η γιαουρτλού σας αρέσει?ΥΓ: Μπορεί να είμαι Αθηναίος και να έχω δύο γονείς γεννημένους στην Αθήνα αλλά δεν ξεχνώ και ένα παππού(θεός σχωρέστον) που μας άφησε μια τέχνη για να ζούμε και ήταν από εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/Μ�% ... E%BD%CE%B7
Σταματα γιατι πειναω...
-
Ο γύρος (doner κεμπαπ) ξεκινάει κάπου το 19ο αιώνα στην Προύσα και με δεδομένο οτι ο κόσμος και τότε γυρνούσε μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω οτι αρχίσαμε να τρώμε γύρο μετα το 22
Από τα πανάρχαια χρόνια και μέχρι και το '22 για την Μικρά Ασία, και το '55 για την Πόλη, ο κανόνας να πηγαίνει κόσμος εκεί από την ηπειρωτική Ελλάδα, και όχι να έρχεται, πολλώ μάλλον να εξάγει εδώ τις συνήθειές του. Οι αρμένηδες ήταν η πρώτη καταλυτική επιρροή, ακόμη και σήμερα κατά κύριο λόγο ασχολούνται είτε με κοσμηματοπωλεία, είτε με παστορυρμάδες και καβουρμάδες, είτε με πιτόγυρα.
Την κρίσιμη μάζα την έδωσαν αργότερα οι πρόσφυγες που ακολούθησαν.
Tα μαγαζιά 'εδώδιμα και αποικιακά' κυρίως αυτοί τα είχαν. Τα μπαχάρια και οι παστρουρμάδες εκεί ήταν σε πρώτη ζήτηση. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Σκεπαστη!!
Στο καλτσόνε αναφέρεστε ωρέ;
Σκεπαστή
2 πίτες μία πάνω μία κάτω και ανάμεσα γύρος, ντομάτα, πατάτα κρεμμύδι τζατζίκι και κίτρινο τυρί τριμμένο
Όλο το κατασκεύασμα ψήνεται στα κάρβουνα μέχρι να λιώσουν τα τυριάΛΟΥΚΟΥΜΙ
+1 στο Λουκουμι.Μακραν καλυτερο απο σουβλακι(πιτογυρο)Λιωνει το τυρι,εχει και την σως,
Εδω και 4-5 χρονια που το εχουμε ανακαλυψει το τιμω δεοντος 3-4 φορες τον μηνα.Οταν ερχονται φιλοι και τους λεω θελετε να παραγγειλουμε τιποτα? ολοι μου λενε να παραγγειλουμε ''πατσαβουρα'' Ετσι το λεω
Εχει ομως μεγαλες διακυμανσεις απο μαγαζι σε μαγαζι,πολυ μεγαλυτερες απο τα σουβλακια πχ.Εχω φαει απο μερικα μαγαζια και δεν ηταν καλη.Εαν ειχε τυχει να φαω απο αυτα τα μαγαζια δλδ δεν θα ειχα κολλησει με τις σκεπαστες.
Στις σκεπαστες βαζουν μεσα γυρο χοιρινο,γυρο κοτοπουλο,και καλαμακια χοιρινα. -
αυτο ειναι η σκεπαστη
κοιτα τι γινεται μεσα! Τρωικος πολεμος λεμε!!!
υπαρχει σε ατομικο μεγεθος,δλδ δυο πιτες απο κανονικο πιτογυρο,και υπαρχει σε οικογενειακο μεγεθος με δυο πιτες σε μεγεθος πιτσας.Αυτο μολις το δεις θα φοβηθεις να το φας. Πρεπει να εχει γυρω στα 3.000.000 θερμιδες.
-
Υγιεινη διατροφη.
-
Εγώ αυτό το πράγμα το έμαθα τον καιρό που έμενα Γαλάτσι, εδώ στα νότια δεν το χα ακουστά. Οι θερμίδες που λες όμως νομίζω αναφέρονται στην light εκδοχή του
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
και καλαμακια χοιρινα.Ειπαμε,σουβλακια οχι καλαμακια.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Υγιεινη διατροφη.εκανα γενικες εξετασεις,ολα κομπλαν,σαν μωρο παιδακι Τρωω αποκλειστικα ολα αυτα που κανουν χοληστερινη+κοκκινιστα και ειμαι στο κατω οριο.Γαμει το μοτερ λεμε!
-
Ηλικια,αν επιτρεπεται;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ηλικια,αν επιτρεπεται;43
-
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγώ αυτό το πράγμα το έμαθα τον καιρό που έμενα Γαλάτσι, εδώ στα νότια δεν το χα ακουστά. Οι θερμίδες που λες όμως νομίζω αναφέρονται στην light εκδοχή τουΚαματερο που μενω εγω,και Αγ Αναργυρους Περιστερι,Ιλιον υπαρχει σχεδον παντου.
Ενα αλλο συν ειναι οτι δεν μπορει να τυλιχτει σε χαρτια-λαδοκολλες κλπ.Το πιανεις με τα χερια και γουρουνιαζεις Βαζεις απο κατω τις πατατες(ολοι το φαιρνουν σε κουτι σαν της πιτσας με πατατες μεσα) και οπως τρως σταζουν τα ζουμια πανω στις τηγανητες πατατες -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τι ειναι αυτο με την ψευτικη πατατα μεσα?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ηλικια,αν επιτρεπεται;
43
Ενταξει,στο οριο εισαι.
Αν τα κοψεις απο τωρα δεν θα εχεις προβλημα μετα τα 45 οπου ξεκινουν τα προβληματα.
Βεβαια μεγαλο ρολο παιζει και ο τροπος ζωης.
Αλλιως καποιος που κινειται λογω εργασιας και αλλιως καποιος που καθεται ολη μερα στον καναπε ,σαν τον jmarr ενα πραμα και τρολαρει ασυστολα πρωι -βραδυ. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ενα αλλο συν ειναι οτι δεν μπορει να τυλιχτει σε χαρτια-λαδοκολλες κλπ.Το πιανεις με τα χερια και γουρουνιαζεις Βαζεις απο κατω τις πατατες(ολοι το φαιρνουν σε κουτι σαν της πιτσας με πατατες μεσα) και οπως τρως σταζουν τα ζουμια πανω στις τηγανητες πατατες
Ανακατεύτηκα λίγο η αλήθεια είναι με την περιγραφή Είναι πολύ λιπαρό για τα γούστα μου, αλλά εγω ούτε πίτες τρώω, μόνο καλαμάκια, οπότε δεν μετράω.
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>