-
Και μενα αυτη η συζητηση θλιψη μου προκαλει.
(Σιγουρα την υγεια μας να εχουμε και να ειμαστε καλα αλλα εδω μιλαμε για ενα θεμα συγκεκριμενο.)Το 2006 εδωσα 17k για ενα Φιεστακι 2λιτρο! Με 372 σημα! Ποτε μα ποτε δεν πιστευα οτι θα εφτανα σε σημειο να εχω παραδωσει πινακιδες εδω και ενα χρονο και τωρα να ειμαι στον 2ο.
Δεν μου περισσευουν,αλλα θα μπορουσα να το ειχα κρατησει και να ειχα ζοριστει παραπανω! (Εξξαλου με τις μετατροπες που ειχα πληρωσει-σχεδον αλλο ενα φιεστα- δεν ειχα σκοπο να το αποχωριστω γιατι ηξερα οτι το ειχα παντρευτει και ηθελα να το χαρω οσο παει!!!Αλλα 1750€ σχεδον παγια εξοδα ΜΟΝΟ για να το εχω χωρις να το κινω δεν τους τα δινα!!!
Αν αλλαξουν οι καιροι βλεπουμε! Αλλιως φιεστακι 1250 και καλα να μαστε! -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Αλλιως φιεστακι 1250 και καλα να μαστε!
Ακριβώς αυτό. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει τσαντιστεί/πικραθεί/απογοητευθεί...(θα έχει και καλύτερη υγεία, ο Geo f1, από τους άλλους ιθαγενείς, πλούσιους και φτωχούς, να το δεις! )
-
Εγώ πάντως χαίρομαι που αν και 8 χρονών το 206RC μου είναι πιο πολυτελές από ένα χθεσινό 207RC.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Εγώ πάντως χαίρομαι που αν και 8 χρονών το 206RC μου είναι πιο πολυτελές από ένα χθεσινό 207RC.καποιοι το ηξεραν χρονια πριν.Ας προσεχες!
-
Φυσικα και δε δικαιολογείτε η τωρινη κατασταση .Εγω τουλαχιστον δεν ειπα κανεναν χαζο
.Απλα ειπα οτι ημουν υποψιασμενος οτι ενα 3λιτρο ή 4λιτρο θα φορολογηθει πολυ παραπανω απο διλιτρο .Και οτι θα εχει και μεγαλυτερο συνολικο κοστος συντηρησης.Παραλογο ειναι αυτο?Νομιζω οτι το καταλαβαινουν ολοι.
Φυσικα σε αυτη μου τη σκεψη επαιξε ρολο το γεγονος οτι ξερω τι μπαχαλο χωρα ειναι η Ελλαδα. -
Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω τον συσχετισμο με την ανεργια..Χειροτερες καταστασεις απο αυτες που ζουμε εμεις παντα υπηρχαν γυρω μας, το ιδιο και καλυτερες. Τι σχεση μπορει να εχει? Ο καθενας απο μας εχει τα δικα του προβληματα και πανω σε αυτα επικεντρωνει. Επισης το τοπικ ειναι σαφες...μιλαμε για το φορο πολυτελειας στα ΙΧ οχι για το επιπεδο διαβιωσης στην χωρα. Θα ηταν το ιδιο αστοχο σε ενα τοπικ με θεμα την ανεργια να εγραφε καποιος οτι δεν ειναι τοσο σοβαρο θεμα αφου υπαρχει κοσμος γυρω μας που πασχει απο σοβαρες χρονιες ασθενειες..
Το οτι το κρατος ανεκαθεν φορολογουσε τα αυτοκινητα με βαση τα κυβικα το ξεραμε. Το ξεραμε οτι και τα σπιτια πανε με τα τετραγωνικα. Στη δευτερη περιπτωση βεβαια τουλαχιστον βαζει στην εξισωση την παλαιοτητα και την περιοχη, ενω στην πρωτη τιποτα αλλο εκτος απο τα κυβικα...αλλα ειπαμε ανεκαθεν. Αυτο που δεν θα μπορουσε κανεις να ξερει ειναι το ποσοστο της αυξησης με την οποια επιβαρυνονται σημερα τα ανω των 2.0. Το να βγαινουν καποιοι και να το παιζουν μετα χριστον προφητες και να αιτιολογουν την παρουσα κατασταση δεν βοηθαει την κουβεντα.
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα...οπως για καποιον ειναι σημαντικο να φοραει ενα πανακριβο ρολοι, για καποιον αλλο ειναι να κυκλοφορει με ενα καλο/γρηγορο/πολυτελες ή whatever turns him on ΙΧ. Το οτι μπορουσε να το αποκτησει, συντηρησει κτλ οταν το αγορασε, δεν σημαινει απολυτα οτι πηρε κατι περαν των δυνατοτητων του. Ακομα και σε περιοδους αναπτυξης ποιος μπορει να προβλεψει με ακριβεια τα εισοδηματα του σε βαθος 5ετιας? Ξερει δηλαδη ο υπαλληλος αν αυριο πεθανει το αφεντικο και κλεισει η εταιρεια? Μη λεμε χαζομαρες...
Επομενως μπραβο σε οσους δεν πηραν μεγαλυτερου κυβισμου αυτοκινητο, βρηκαν κατι που να καλυπτει τις αναγκες τους μεχρι τα 2.0, να τους αρεσει και να τους φτιαχνει οπως ηθελαν. Αλλα συγνωμη, δεν δεχομαι οτι ηταν πιο εξυπνοι, προνοητικοι, συνετοι, απο αυτον που αγορασε ενα Santa Fe 2.7 για να μεταφερει την 5μελη οικογενεια του, και πιθανον να εδωσε και λιγοτερα χρηματα απο αυτα που εδωσαν οι παραπανω. Αυτο ειναι το δικο μου point..και προσωπικα τα γραφω ολα αυτα εχοντας ευτυχως τη δυνατοτητα να πληρωνω ολους αυτους του επιπλεον φορους για το αυτοκινητο μου αλλα ακομα και για μεγαλυτερου κυβισμου. Ομως δεν μου εξασφαλιζει κανεις οτι αυριο δεν θα μου ζητηθει για ενα περιουσιακο στοιχειο ελαχιστης πλεον αξιας, να πληρωσω το νεο 'φορο αφαιρουμενης αξιας' 8000ευρω, επειδη τοσα τους λειπουν. Και να υπαρχουν συμπολιτες μου και ειδικα εδω μεσα (ie αυτοκινητιστικο φορουμ) που να λενε καλα να παθω και θα επρεπε να το προβλεψω
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω τον συσχετισμο με την ανεργια..:Αν δεν υπήρχε το ζήτημα της ύφεσης, της ανεργίας και γενικά όλα ήταν καλά και όμορφα δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Άλλωστε μιλάμε για φόρο πολυτελείας (σε είδη που το κράτος τα θεωρεί πολυτελή δλδ) που το υπουργείο εφηύρε για να καλύψει, λέμε τώρα, ανάγκες που προέκυψαν από αυτή ακριβώς την κατάσταση. Άρα έχει και παραέχει σχέση η ανεργία και η ύφεση με το θέμα.
Ανεξαρτήτως ηθικής, λοιπόν και του αν πρέπει ή δεν πρέπει κανείς να γκρινιάζει, είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων από αυτούς που έχουν τη διάθεση να τα δώσουν για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν το μεγάλο τους αυτοκίνητο.Το οτι το κρατος ανεκαθεν φορολογουσε τα αυτοκινητα με βαση τα κυβικα το ξεραμε. Το ξεραμε οτι και τα σπιτια πανε με τα τετραγωνικα. Στη δευτερη περιπτωση βεβαια τουλαχιστον βαζει στην εξισωση την παλαιοτητα και την περιοχη, ενω στην πρωτη τιποτα αλλο εκτος απο τα κυβικα...αλλα ειπαμε ανεκαθεν. :
Είπαμε επίσης ότι ΑΝ θέλεις το πληρώνεις, αν δε θέλεις το μαντρώνεις/ανταλλάζεις/σκοτώνεις και αγοράζεις ένα μικρότερο για να κάνεις τη δουλειά σου. Στο σπίτι αυτά τα πράγματα δεν είναι άμεσα εφικτά...
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα...οπως για καποιον ειναι σημαντικο να φοραει ενα πανακριβο ρολοι, για καποιον αλλο ειναι να κυκλοφορει με ενα καλο/γρηγορο/πολυτελες ή whatever turns him on ΙΧ. Το οτι μπορουσε να το αποκτησει, συντηρησει κτλ οταν το αγορασε, δεν σημαινει απολυτα οτι πηρε κατι περαν των δυνατοτητων του. :
Αν με την φράση 'περαν των δυνατοτητων του' εννοείς ότι δε χρειάστηκε να πάει φυλακή ή να μείνει νηστικός τότε εντάξει.
Κατά τη γνώμη μου η 'δυνατότητα' του καθενός εξαρτάται από την ανάγκη του για κάτι αλλά και από το πόσο μπορεί να αντέξει να χάσει τα χρήματά του εκεί που θα τα ξοδέψει. Υπό αυτή τη λογική, κάποιος που είναι απλός υπάλληλος μπορεί μεν να αγοράσει μια μαζεράτι και δύο ρόλεξ αν κάνει αιματηρή οικονομία για 10 χρόνια αλλά, σε αντίθεση με τον εφοπλιστή, αν τα χάσει θα του 'στοιχίσουν' σίγουρα πολύ περισσότερο. Το τι ανάγκη έχει ο καθένας, ασφαλώς, το καθετί είναι δική του υπόθεση.Santa Fe 2.7 για να μεταφερει την 5μελη οικογενεια του, και πιθανον να εδωσε και λιγοτερα χρηματα απο αυτα που εδωσαν οι παραπανω.
Στα πλαίσια του προηγούμενου σχόλιού μου, δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας μεροκαματιάρης πραγματικά είχε τόση ανάγκη το 2.7 (που το 1.8 πχ δεν του έφτανε; ) σε σχέση με τον οποιοδήποτε άλλο κοινό μεροκαματιάρη και, εθελοτυφλώντας μπροστά στις κακές Κασσάνδρες που του έλεγαν να συγκρατηθεί, απόφάσισε να το πάρει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ρε παιδιά, την πλάκα του και τη μούρη του ήθελε να κάμει και όσο κράτησε καλό ήταν για όλους. Όπως και ο συνάδελφος με το 2λιτρο φιέστα πιο πάνω, δεν το προτίμησε από το 1400 επειδή έχει ανάγκη τα 150 άλογα για να πάει στη δουλειά του (πόσα έχει-μη με παρεξηγείς ) αλλά ήθελε να κάνει την πλάκα του. Όπως όλα τα ωραία πράγματα, λοιπόν, στην πατρίδα μας, έτσι και αυτό δυστυχώς έγινε πολύ ακριβό και δύσκολο (και αν δεν μπορείτε να δείτε το συσχετισμό των παραπάνω με το γεγονός αυτό τότε λυπάμαι πολύ). Όποιος μπορεί, το συνεχίζει, όποιος δε μπορεί το παρατάει, απλό είναι.
Να κάνουμε και συλλαλητήριο επειδή ακρίβυνε η συνδρομή στο τέννις κλαμπ, ας πούμε;Και να υπαρχουν συμπολιτες μου και ειδικα εδω μεσα (ie αυτοκινητιστικο φορουμ) που να λενε καλα να παθω και θα επρεπε να το προβλεψω
Αν το παραπάνω αφορά εμένα, να υπενθυμίσω ότι έγραψα και πιστεύω αυτό:
Πολύ περισσότερο διότι αν πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου κάποια στιγμή θα φυσήξει και προς τα εσένα.
Να το πω και αλλιώς, εγώ ο μπατίρης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εσένα που αποφάσισες να μαντρώσεις το αμάξι σου και να μην πληρώσεις τέλη. Χαίρομαι πάρα πολύ, ωστόσο, που το σιχαμερό αυτό μέτρο θα σταθεί αφορμή για να γίνουν λιγότερες εισαγωγές σε αυτοκίνητα (και δη πολυτελή) που πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή τη στιγμή.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
....
Να το πω και αλλιώς, εγώ ο μπατίρης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εσένα που αποφάσισες να μαντρώσεις το αμάξι σου και να μην πληρώσεις τέλη. Χαίρομαι πάρα πολύ, ωστόσο, που το σιχαμερό αυτό μέτρο θα σταθεί αφορμή για να γίνουν λιγότερες εισαγωγές σε αυτοκίνητα (και δη πολυτελή) που πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή τη στιγμή.Με τα λεφτά βέβαια που θα πλήρωναν σε ΕΤΤ, ΦΠΑ και βενζίνες οι συγκεκριμένοι συμπολίτες θα έδιναν χρήματα στο κράτος ώστε να μην θέλει να ξεζουμίσει τους πάντες (και ίσως με κάποια σπόντα να έβρισκες και εσύ δουλειά...).
Δεν είναι λίγο αυτό που λες... 'Δεν μπορώ εγώ να έχω ακριβό αμάξι να μην μπορεί κανείς!!!';;;;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
....
Να το πω και αλλιώς, εγώ ο μπατίρης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εσένα που αποφάσισες να μαντρώσεις το αμάξι σου και να μην πληρώσεις τέλη. Χαίρομαι πάρα πολύ, ωστόσο, που το σιχαμερό αυτό μέτρο θα σταθεί αφορμή για να γίνουν λιγότερες εισαγωγές σε αυτοκίνητα (και δη πολυτελή) που πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή τη στιγμή.Με τα λεφτά βέβαια που θα πλήρωναν σε ΕΤΤ, ΦΠΑ και βενζίνες οι συγκεκριμένοι συμπολίτες θα έδιναν χρήματα στο κράτος ώστε να μην θέλει να ξεζουμίσει τους πάντες (και ίσως με κάποια σπόντα να έβρισκες και εσύ δουλειά...).
Δεν είναι λίγο αυτό που λες... 'Δεν μπορώ εγώ να έχω ακριβό αμάξι να μην μπορεί κανείς!!!';;;;
Μα δε λέω κάτι τέτοιο... Αφενός μεν στο bold αναφέρομαι στα καινούργια αυτοκίνητα που εισάγονται, αφετέρου κανένα έσοδο από το ΕΤΤ, το ΦΠΑ τις βενζίνες και τα ρέστα δεν αναιρεί το γεγονός ότι διώχνεις ένα τεράστιο ποσό έξω από τη χώρα για ένα είδος που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Όσο καλή και αν είναι η εσωτερική κυκλοφορία του χρήματος για μια οικονομία, μοιραία κάποια στιγμή τα διαθέσιμα τελειώνουν αφού ο πλούτος μεταφέρεται σιγά σιγά στην παραγωγό χώρα. Απλή λογική είναι.
Αν έψαχνα για δουλειά, θα σου έλεγα με βεβαιότητα ότι προτιμότερο είναι όσοι έχουν χρήματα να κάνουν κάποια σοβαρότερη και πιο αποδοτική επένδυση από το να αγοράσουν ακριβό αυτοκίνητο αφήνοντάς με να περιμένω από σπόντα να βρω δουλειά.
-
Εγω που εχω, υποθετικα, αμαξι 1249 cc 12-ετιας, θεωρoυμαι εξυπνοσ μαγκας αλεπου & σοφος...και μεχρι προ-περυσι ημουν ενας χαμενος αποτυχημενος βλακας. Εχω χασει την μπαλα...την μια χρονια ειμαι γατος, την αλλη ειμαι βλακας...κατι πρεπει να γινει. Υπαρχει περιπτωση να αλλαξει η κατασταση μου και να ξαναγινω βλακας..?....ανησυχω πολυ μηπως ξεπεραστει η κριση και μεινω με τον κουβα και οι αλλοι εχουν αμαξαρες. ΖΗΤΩ Η ΚΡΙΣΗ, με εκανε αυτοματα εξυπνοτερο .
Ουτε σπιτι εχω, ουτε σκαφος, ουτε τιποτα, ειμαι ΣΟΦΟΣ. Εφαγα καμποσα στα καζινο, στα αρμανια και τα χαρμανια και εχω ρολογαρα χρυση. Στις μπουζουκερι γραφουν το ονομα μου με χρυσα γραμματα. Σιγα μη μου τα φαει το Κρατος. Εγω θα τα φαω...και ειμαι γατος με πεταλα ( για φετος..)
Αυτο καταλαβα απο την Οοολη συζητηση μεχρι στιγμης. ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ.
( ε ρε γλεντιαααα)
-
@D-Jet εγραψε
' Να το πω και αλλιώς, εγώ ο μπατίρης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εσένα που αποφάσισες να μαντρώσεις το αμάξι σου και να μην πληρώσεις τέλη.'Φιλε D-Jet συμφωνω 100% μ'αυτα που λες ,βεβαια τ'αλλαζεις λιγο στην απαντηση σου στο Christos.Dhmou
και επειδη εγω βαρεθηκα να πλερωνω λοιπόν και επειδη εσυ δεν εχεις και να κερδισεις και τιποτα λοιπόν ,θα το μαντρωσω λοιπόν μαζι με καμμια 100.000 νοματαιους σε λιγους μηνες ,θα παρει το κρατος Τ'α@@δια μου ,οι ασφαλιστικές τ'αλλα μισά και τα ρεστα οι βενζιναδες,ανταλλακτικούδες-μαστορια και λοιπά συναφη επαγγέλματα και θα παμε ν'αραξουμε Θησειο μαζι να πίνουμε καφεδακι και ν'αγναντευομαι την ΑΚΡΟΠΟΛΗΥ.Γ ετσι κι αλλιώς φιλε D-jet εγω που πλερωνω σαν μαμακας και εχω και την κατσικα που εσυ στραβοκοιτας ,εχω και ενα clio II ,λουκουμακι να κυκλοφορώ οπότε να...
-
τοσο κομπλεξ και υποκρισια?
-
Μερικές φορές νομίζω πως γράφω χίντι...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τοσο κομπλεξ και υποκρισια? -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
@D-Jet εγραψε
' Να το πω και αλλιώς, εγώ ο μπατίρης δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εσένα που αποφάσισες να μαντρώσεις το αμάξι σου και να μην πληρώσεις τέλη.'Φιλε D-Jet συμφωνω 100% μ'αυτα που λες ,βεβαια τ'αλλαζεις λιγο στην απαντηση σου στο Christos.Dhmou
και επειδη εγω βαρεθηκα να πλερωνω λοιπόν και επειδη εσυ δεν εχεις και να κερδισεις και τιποτα λοιπόν ,θα το μαντρωσω λοιπόν μαζι με καμμια 100.000 νοματαιους σε λιγους μηνες ,θα παρει το κρατος Τ'α@@δια μου ,οι ασφαλιστικές τ'αλλα μισά και τα ρεστα οι βενζιναδες,ανταλλακτικούδες-μαστορια και λοιπά συναφη επαγγέλματα και θα παμε ν'αραξουμε Θησειο μαζι να πίνουμε καφεδακι και ν'αγναντευομαι την ΑΚΡΟΠΟΛΗΥ.Γ ετσι κι αλλιώς φιλε D-jet εγω που πλερωνω σαν μαμακας και εχω και την κατσικα που εσυ στραβοκοιτας ,εχω και ενα clio II ,λουκουμακι να κυκλοφορώ οπότε να...
Εσύ με κλιο , και μάλιστα σαραβάλε;;;
Μα εσύ εβγαλες Πολυτεχνείο και έχεις προϋπηρεσία 25 χρόνια...
Παίδες τα τελευταία ποστ σας δείχνουν το επίπεδο επιχειρηματικότητας της Ελλάδας ...
-
Ακολουθεί σεντόνι γιατί δε σας βλέπω ιδιαίτερα δραστήριους...
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Santa Fe 2.7 για να μεταφερει την 5μελη οικογενεια του, και πιθανον να εδωσε και λιγοτερα χρηματα απο αυτα που εδωσαν οι παραπανω.
Στα πλαίσια του προηγούμενου σχόλιού μου, δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας μεροκαματιάρης πραγματικά είχε τόση ανάγκη το 2.7 (που το 1.8 πχ δεν του έφτανε; ) σε σχέση με τον οποιοδήποτε άλλο κοινό μεροκαματιάρη και, εθελοτυφλώντας μπροστά στις κακές Κασσάνδρες που του έλεγαν να συγκρατηθεί, απόφάσισε να το πάρει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ρε παιδιά, την πλάκα του και τη μούρη του ήθελε να κάμει και όσο κράτησε καλό ήταν για όλους. Όπως και ο συνάδελφος με το 2λιτρο φιέστα πιο πάνω, δεν το προτίμησε από το 1400 επειδή έχει ανάγκη τα 150 άλογα για να πάει στη δουλειά του (πόσα έχει-μη με παρεξηγείς ) αλλά ήθελε να κάνει την πλάκα του.
Υποθέτω πως όλοι θα μπορούσαμε να 'βολευτούμε' με ένα 1100, ακόμα και για οικογένεια, αν μέχρι εκεί έφτανε η τσέπη μας ή η τεχνολογία.
ΟΜΩΣ, επίσης όλοι, αν είχαμε την οικονομική άνεση [η οποία -φυσικά- είναι άλλο από τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε λογής φόρο, λογικό ή μη, αναμενόμενο ή όχι) να πάρουμε κάτι πιο ασφαλές, γρήγορο, αξιόπιστο, κλπ, κλπ, δε θα το προτιμούσαμε?Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι ότι όποιος πήρε αμάξι άνω των 1800 κ.εκ. πριν από 8-9 χρόνια (αναφέρομαι στην εποχή που πήρα εγώ το δικό μου, που δεν υπήρχαν τόσες τουρμπίσιες λύσεις ΚΑΙ τα τέλη έπαιζαν σε λογικά επίπεδα για όλες τις κατηγορίες κυβικών) δεν το έκανε για λόγους ενεργητικής ασφάλειας (να προσπερνάει πιο εύκολα με όλη την οικογένεια μέσα, κλπ) αλλά για λόγους 'μούρης' και 'για να κάνει την πλάκα του'... Υπάρχουν καλύτερες επιλογές για 'μούρη' και για 'πλάκα' από το SantaFe 2.7 και δεν ξέρουμε τι ανάγκες έχει ο καθένας που παίρνει ένα 'μεγάλο' σε κυβικά αμάξι, χώρια που έχει να κάνει και με τις επιλογές κινητήρα που έδινε ο κατασκευαστής (λέτε αυτός που το πήρε να μην το προτιμούσε σε 1.8Τ το SantaFe αν έβγαινε με 1800άρη με περίπου την ίδια απόδοση?).
Σε κάθε περίπτωση προσωπικά το βρίσκω ισοπεδωτικό να λέμε ότι 'πολλά' κυβικά = δίψα για 'μούρη'.
Αυτος που μπορει να καλυψει τα προσθετα εξοδα που δημιουργηθηκαν δεν πρεπει να διαμαρτυρεται, αλλα να κανει μοκο και καλα να παθει?
Καλό είναι να μη γκρινιάζει, τουλάχιστον όχι μπροστά σε αυτόν που έχασε τη δουλειά του και με ταπείνωση της αξιοπρέπειάς του προσπαθεί να επιβιώσει.
Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος (πιθανώς) φταίει και είναι άδικο που υποβαθμίζεται η άνεσή μας χωρίς να κάναμε κάτι εμείς, αλλά να έχουμε και μια συναίσθηση για το που ζούμε, σωστά; 30% (που είναι μαγειρεμένο το νούμερο αν σκεφτείς και τους υπο/ετερο απασχολούμενους) είναι πολύ για να τσαντιζόμαστε για το Santa fe.Θα διαφωνήσω με τα bold (αν και είναι πολύ ανθρώπινο και κατανοητό το 'τι να πει και ο άνεργος-άφραγκος').
ΙΜΟ έχει **υποχρέωση **κάποιος να 'γκρινιάζει' μπροστά στην αδικία ή τον παραλογισμό, ασχέτως αν του περισσεύουν λεφτά να πληρώσει τις 'πρόσθετες υποχρεώσεις' (χαράτσια), ή αν ο γείτονας έχασε τη δουλειά του κι ο ίδιος όχι ακόμα, κλπ, κλπ. Δεν έχει καμία σχέση το αν κάποιος άλλος είναι σε χειρότερη μοίρα και αν δε θα πάθεις και τίποτα ακόμα και να βγει νόμος που να λέει ότι μπορεί το κράτος να σου πάρει το αμάξι αν είναι πάνω από 4000 κυβικά γιατί δε σου χρειάζονται.
Το ότι πήρες κάποιο ρίσκο (που όλοι παίρνουμε - και το να κάνεις οικογένεια ρίσκο είναι, από τη στιγμή που δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με κάποια 'ανώτερη δύναμη' ότι θα έχεις δουλειά τα επόμενα 25-30 χρόνια) ή έκανες κάποια επιλογή που έσπασε ο διάολος το ποδάρι του (ή απλά ήσουν αφελής) κι απεδείχθη λανθασμένη, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αυτομάτως ότι θα πρέπει να το βουλώσεις όταν για να την πατήσεις κάποιος σου έκανε πουστιά.
Παράδειγμα: Πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν κλέφτες στη γειτονιά, και μια μέρα ξεχνάς το βράδυ την πόρτα ξεκλείδωτη. Το πρωί σε έχουν κλέψει. Πρέπει ή όχι να 'γκρινιάζεις' και να επιμένεις να βρεθεί ο κλέφτης και να τιμωρηθεί? Άλλο παράδειγμα: Πας και βάζεις πετρέλαιο από κάποιον που τον έχουν πιάσει 2-3 φορές στο παρελθόν για νοθεία. Σε κλέβει. Πήγαινες γυρεύοντας, ναι ή όχι? ΟΜΩΣ, δεν πρέπει να 'γκρινιάξεις' και να φροντίσεις να τιμωρηθεί ο κλέφτης? Γιατί λοιπόν να ισχύει κάτι διαφορετικό αν ο κλέφτης είναι το κράτος? Επειδή υπάρχουν πολλοί άνεργοι και πολλοί 'υπεραισιόδοξοι'?...
αν πάρει φωτιά το σπίτι του διπλανού σου κάποια στιγμή θα φυσήξει και προς τα εσένα.
Πάρα πολύ σωστό, και food for thought για όλους
Χαίρομαι πάρα πολύ, ωστόσο, που το σιχαμερό αυτό μέτρο θα σταθεί αφορμή για να γίνουν λιγότερες εισαγωγές σε αυτοκίνητα (και δη πολυτελή) που πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα μας αυτή τη στιγμή.
Good point και όσον αφορά το εμπορικό ισοζύγιο θα έλεγα πως σε πρώτη φάση 'συμφωνώ'...
ΑΛΛΑ, ο σκοπός (ακόμα κι αν ήταν αυτός) δεν αγιάζει τα μέσα και δυστυχώς μπορεί να ζημιωθούμε πολύ περισσότερο απ όσο μπορεί να βγούμε κερδισμένοι... Τι εννοώ:
Κυκλοφορούν ήδη πάνω από 1 εκ. ανασφάλιστα ΙΧ στους δρόμους. Επίσης πάνω από 1 εκ. ΙΧ κυκλοφορούν χωρίς να ελέγχονται από ΚΤΕΟ (άλλη συζήτηση το πόσο καλή δουλειά κάνουν εκεί και πόσο ακριβή είναι η ταρίφα). Αν τον κολλήσεις στον τοίχο με υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας, φόρους 'πολυτελείας', κλπ τον κόσμο, δεν είναι καθόλου απαραίτητο ότι θα το πουλήσει όσο-όσο στο εξωτερικό το αμάξι που εσύ βρήκες αφορμή για να τον 'αρμέξεις' ή θα καταθέσει πινακίδες και θα πάρει ένα π.χ. οικονομικό 1000άρι να κυκλοφορεί. Μπορεί να σταματήσει να πληρώνει ασφάλεια, να σταματήσει να περνάει ΚΤΕΟ, να μην αλλάζει ελαστικά, τακάκια, υγρά, κλπ στην ώρα τους, και γενικά να αφήσει το αμάξι που δε μπορεί ή δε θέλει ν’ αλλάξει [πιθανότατα με κάτι που δεν είναι και 'η μέρα με τη νύχτα' σε χώρους, ασφάλεια, κλπ] να γίνει επικίνδυνο. Μπορεί επίσης ο ίδιος να σκεφτεί διάφορες απατεωνιές (ο Έλληνας πάντα ήταν 'δημιουργικός' σε κάτι τέτοια...) του στυλ πλαστές πινακίδες & χαρτιά, κλπ.
Ποιο κόστος θα είναι μεγαλύτερο για τη χώρα μας? Το να συνεχίσει ένα ποσοστό να αγοράζει/συντηρεί >2lt, ή το να αυξηθούν οι λαμογές, τα χρέπια, τα τροχαία, κλπ? Ο λαστιχάς που είχα πάει πριν κάτι βδομάδες μου έλεγε ότι δεν έχει ούτε το 1/3 των πελατών που είχε πριν 4 χρόνια. Σταμάτησαν να γερνάνε τα ελαστικά? Βελτιώθηκαν οι δρόμοι? Ο τρόπος που οδηγούμε? Δε θα κινδυνεύει περισσότερο κάποιος αν καταθέσει πινακίδες στο οικογενειακό Focus 2.5 και πάει εκδρομή με γυναίκα και 3 παιδιά με το 1000ρι της συζύγου? Τα σκέφτηκαν, λέτε, αυτά? Η είναι απίθανα σενάρια και αποκλείεται να στοιχίσουν τόσο όσο στοιχίζουν οι εισαγωγές ΙΧ? Στο κάτω-κάτω, άλλο να περιορίσουν τις εισαγωγές, κι άλλο να το 'βγάλουν απ' τη μύτη' σε όσους ήδη έχουν αγοράσει αμάξι.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει τέτοιο argument στην παραπάνω τοποθέτηση αλλά όλα αυτά, καλώς ή κακώς, είναι μέρος της ίδιας εξίσωσης.
είναι ένας τρόπος συγκέντρωσης χρημάτων από αυτούς που έχουν τη διάθεση να τα δώσουν για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν το μεγάλο τους αυτοκίνητο.
...
ΑΝ θέλεις το πληρώνεις, αν δε θέλεις το μαντρώνεις/ανταλλάζεις/σκοτώνεις και αγοράζεις ένα μικρότερο για να κάνεις τη δουλειά σου.Στην πραγματικότητα βέβαια κανείς δεν 'έχει τη διάθεση' να δώσει τόσα λεφτά για να συνεχίσει να κυκλοφορεί το 'μεγάλο' του αυτοκίνητο, όταν όμως το πιστόλι είναι στον κρόταφο και η εναλλακτική του είναι να πετάξει ακόμα περισσότερα 'σκοτώνοντάς' το όσο-όσο, μπορεί και να καθίσει να τον ληστέψουν...
Ενα ωραίο διαμέρισμα 150 τετραγωνικά στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στο οποίο μπορεί να ζήσει με άνεση μια οικογένεια με 2 παιδιά, μπορείς να το νοικιάσεις με κανά 800άρι το μήνα (ίσως και λιγότερο). Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν είναι παρά καθαρή κλοπή να ζητάει το κράτος από κάποιον να ξηλώνεται κάθε χρόνο ποσό αντίστοιχο με το ενοίκιο που θα έδινε σε 5 ΜΗΝΕΣ αν νοίκιαζε ένα τέτοιο διαμέρισμα, μόνο και μόνο επειδή ο κινητήρας του ΙΧ που ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ (=έχει πληρώσει ηδη ένα κάρο φόρους) έχει χωρητικότητα 4 λίτρα???....
Γιατί δεν πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε ΑΥΤΟ, που είναι το πραγματικό πρόβλημα και 'αύριο' μπορεί να φτάσει σε όλους μας, αλλά να μεταφέρουμε τη συζήτηση σ' αυτόν που ήταν υπεραισιόδοξος, αφελής, κλπ?
οπως για καποιον ειναι σημαντικο να φοραει ενα πανακριβο ρολοι, για καποιον αλλο ειναι να κυκλοφορει με ενα καλο/γρηγορο/πολυτελες ή whatever turns him on ΙΧ. Το οτι μπορουσε να το αποκτησει, συντηρησει κτλ οταν το αγορασε, δεν σημαινει απολυτα οτι πηρε κατι περαν των δυνατοτητων του. Ακομα και σε περιοδους αναπτυξης ποιος μπορει να προβλεψει με ακριβεια τα εισοδηματα του σε βαθος 5ετιας? Ξερει δηλαδη ο υπαλληλος αν αυριο πεθανει το αφεντικο και κλεισει η εταιρεια? Μη λεμε χαζομαρες...
Επομενως μπραβο σε οσους δεν πηραν μεγαλυτερου κυβισμου αυτοκινητο, βρηκαν κατι που να καλυπτει τις αναγκες τους μεχρι τα 2.0, να τους αρεσει και να τους φτιαχνει οπως ηθελαν. Αλλα συγνωμη, δεν δεχομαι οτι ηταν πιο εξυπνοι, προνοητικοι, συνετοι, απο αυτον που αγορασε ενα Santa Fe 2.7 για να μεταφερει την 5μελη οικογενεια του, και πιθανον να εδωσε και λιγοτερα χρηματα απο αυτα που εδωσαν οι παραπανω. Αυτο ειναι το δικο μου point..και προσωπικα τα γραφω ολα αυτα εχοντας ευτυχως τη δυνατοτητα να πληρωνω ολους αυτους του επιπλεον φορους για το αυτοκινητο μου αλλα ακομα και για μεγαλυτερου κυβισμου. Ομως δεν μου εξασφαλιζει κανεις οτι αυριο δεν θα μου ζητηθει για ενα περιουσιακο στοιχειο ελαχιστης πλεον αξιας, να πληρωσω το νεο 'φορο αφαιρουμενης αξιας' 8000ευρω, επειδη τοσα τους λειπουν. Και να υπαρχουν συμπολιτες μου και ειδικα εδω μεσα (ie αυτοκινητιστικο φορουμ) που να λενε καλα να παθω και θα επρεπε να το προβλεψω
+1
Αλλά ας δούμε έναν άλλο τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων από αυτούς που 'έχουν τη διάθεση' να τα δώσουν.
Φανταστείτε ότι βάζουν φόρο πολυτελείας 10.000 ευρώ το χρόνο στα 'ιστορικά', με τη λογική ότι όποιος διατηρεί ιστορικό αμάξι πράγματι απολαμβάνει μια σπάνια πολυτέλεια άρα είναι 'φραγκάτος' και δε θα έχει πρόβλημα να ξηλωθεί μερικά χιλιαρικάκια. Να ζητήσουν από κάποιο συλλέκτη που έχει 50 σπάνια αμάξια (που τα έχει πληρώσει χρυσά) μέσα σ' ένα γκαράζ και δεν ενοχλεί κανένα, να σκάσει 10Κ για το καθένα 'γιατί αποτελούν πολυτέλεια'. Δικαιο ή άδικο? Ληστεία ή όχι? Και, δεύτερη ερώτηση, πιο δίκαιο ή πιο άδικο από το να ζητήσουν 1,5 χιλιάρικο από αυτόν που πήρε το 2,5 για να ταξιδεύει με την οικογένεια του?Διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις 'εδώ μέσα' φαντάζομαι ότι ουκ ολίγοι θα έλεγαν και 'μπράβο' αν αύριο γινόταν κάτι τέτοιο... Ή αν πήγαινε ο εφοριακός πόρτα-πόρτα και ζητούσε 300 ευρώ απ' όσους έχουν τηλεόραση άνω των 50 ιντσών (τι, δεν το ξέρατε ότι το κράτος είναι 'απρόβλεπτο'?)...
-
Φοβάμαι ότι κάποια ποστ δεν κατανοούνται.
Κανείς δεν επικροτεί τη παρούσα κατάσταση, ούτε φέρεται χαιρέκακα, ούτε συμφωνεί με τη παρούσα (αλλά και στο παρελθόν) λογική σε φόρους και τέλη, ούτε έχει την όρεξη να πληρώνει 1000άκα.
-
Πάντα ήταν απρόβλεπτο το κράτος και παραμένει.....κάποιο πουλάκι μου είπε ότι εξετάζουν με ποιό τρόπο θα βάλουν χέρι στα αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας
-
Κι εγώ τα ίδια ακούω....
Το ερώτημα δεν είναι το 'αν' αλλά το 'πότε' τους συμφέρει να κλείσει η φάκα.... -
Οι κάτοχοι RX-8 θεωρούνται εξυπνοπούλια ή κουτορνίθια; Από τη μία έχουν την καλύτερη αναλογία τελών ανά ίππο και τελών ανά τιμή αγοράς, αλλά με το καπέλο που έχει η μπενζίνα, τους τα παίρνουν από εκεί; Πείτε μου σε ποια κατηγορία ανήκουν, γιατί έχω ένα φίλο με 8άρι και δεν ξέρω αν θα πρέπει να του τα χώνω ή να τον εξυμνώ!
Φόρος Πολυτελείας 2013