-
διαβαζω από ένα άρθρο...
'Για να συμβεί η αναγέννηση στο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται για περισσότερο από 15 λεπτά της ώρας και με ταχύτητα μεγαλύτερη των 65 χλμ/ώρα'.1η ερώτηση: 65 χλμ/ώρα ανεξαρτήτως στροφών;;
Αν το DPF δεν μπορεί να αναγεννηθεί παθητικά, θα αναγεννηθεί ενεργητικά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση, ψεκάζοντας περισσότερο καύσιμο στους κυλίνδρους του κινητήρα.
2η ερώτηση: δηλ εδώ εννοεί ότι πρέπει να ανέβουν οι στροφές εν κινήσει;;
3η ερώτηση: έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό άρθρο για την σωστή συμπεριφορά προς τους νέους πετρελαιοκινητήρες euro6 που να είναι απλό και κατανοητό χωρίς αοριστολογίες;;
είδα στο internet κάποια άρθρα σχετικά. τα περισσότερα που λένε είναι φυσιολογικά και απλά πράγματα που κάνω και με το βενζινοκίνητο (τηρουμένων των αναλογιών) (γι αυτό και δουλεύει ρολόι 230.000 τώρα).
ευχαριστώ -
Ο χρήστης ikucic έγραψε:
διαβαζω από ένα άρθρο...
'Για να συμβεί η αναγέννηση στο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται για περισσότερο από 15 λεπτά της ώρας και με ταχύτητα μεγαλύτερη των 65 χλμ/ώρα'.1η ερώτηση: 65 χλμ/ώρα ανεξαρτήτως στροφών;;
Αν το DPF δεν μπορεί να αναγεννηθεί παθητικά, θα αναγεννηθεί ενεργητικά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση, ψεκάζοντας περισσότερο καύσιμο στους κυλίνδρους του κινητήρα.
2η ερώτηση: δηλ εδώ εννοεί ότι πρέπει να ανέβουν οι στροφές εν κινήσει;;
3η ερώτηση: έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό άρθρο για την σωστή συμπεριφορά προς τους νέους πετρελαιοκινητήρες euro6 που να είναι απλό και κατανοητό χωρίς αοριστολογίες;;
είδα στο internet κάποια άρθρα σχετικά. τα περισσότερα που λένε είναι φυσιολογικά και απλά πράγματα που κάνω και με το βενζινοκίνητο (τηρουμένων των αναλογιών) (γι αυτό και δουλεύει ρολόι 230.000 τώρα).
ευχαριστώΣου απαντω με βαση το δικο μου αυτοκινητο...
Για την 1η: στο δικο μου θελει και στροφες πανω απο 2200...
Για την 2η: Αν εισαι εν κινηση δεν θα καταλαβεις τιποτα αν σταματησεις θα καταλαβεις απο το στροφομετρο και απο την αλλαγη στον ηχο του κινητηρα.... -
Το παν ειναι το φορτιο του κινητηρα και οι θερμοκρασιες των παραγωμενων καυσαεριων.
Μια μετρια αναγεννηση γινεται με θερμοκρασιες καυσαεριων γυρω στους 480 με 550 βαθμους κελσιου. Μια πολυ καλη που καθαριζει τα παντα με θερμοκρασιες κοντα στους 650 βαθμους.Σε κινηση σε μικρες αποστασεις και χωρις πιεση του κινητηρα οι θερμοκρασιες των καυσαεριων φτανουν μεταξυ των 250 με 400 βαθμων κελσιου.
Συνεπως εκει βρισκεται το προβλημα.Δηλαδη πρεπει να ζοριζεται ο κινητηρας ωστε να γινεται μεγαλυτερη καταναλωση καυσιμου και να ανεβαινουν οι θερμοκρασιες.
Αυτο μπορει να επιτευχθει οδηγωντας με μια σχεση πανω σε χαμηλες ταχυτητες και επιταγχυνοντας απο πολυ χαμηλες στροφες.
Χανεις ετσι την σπιρταδα του κινητηρα αλλα θεωρητικα ανεβαζεις τη θερμοκρασια του καθως και αυτην των καυσαεριων.Σιγουρα μια πορεια σε ανοιχτο δρομο με εντονο ρυθμο και ισως σε καπως ανηφορικο δρομο που ανεβαζει την θερμοκρασια βοηθα.
Στα ευρο 6 το ιδιο και αυτα.
Σε καποια υπαρχουν ειδικοι καταλυτες που μειωνουν την απαραιτητη θερμοκρασια για αναγεννηση και την κατεβαζουν κοντα στους 450 βαθμους κελσιου. Για παραδειγμα τετοιους χρησιμοποιει η φορντ, τουλαχιστον μεχρι προτινος, με την μορφη του στερεου καταλυτη μεσα στο ιδιο το φιλτρο μικροσωματιδιων.
Σε αυτα με ουρια οπως το συστημα της πεζω σιτροεν που ψεκαζει πριν το dpf, θεωρητικα πιο ευκολα συντελειται η παθητικη αναγεννηση. Στην πραξη που και που κανει και την ενεργητικη.
Δεν μιλω για το εολυς, αλλα για την ουρια. Υπο συγκεκριμενες συνθηκες οπως απαλη οδηγηση στην πολη, βοηθα στην καλυτερη οξειδωση των μικροασωματιδιων σε μικροτερες θερμοκρασιες καυσαεριων. Οχι ομως πολυ μικροτερες θερμοκρασιες απο τις αναγκαιες.
Γενικα οδηγα το πιο αγριουτσικα για να ανεβαζει θερμοκρασια.
-
Το πρόβλημα με το DPF είναι οτι όλοι προσπαθούν να πιάσουν νούμερα με αρχή απο 4 ή και 3 στην κατανάλωση ,που γίνεται πηγαίνοντας αργά αλλα τότε το φίλτρο μπουκώνει .
Στο δικό μου yaris D4D εχω απο 5,5 εως 6,5 στο ταξίδι αλλα το αμάξι πάει μερικές φορές 135 -140 με το CC (5,5) και συνήθως 140-160 (γιατί βαριέμαι ) με τέρμα το γκάζι όπου βρω στροφές και ανηφόρες (τώρα πχ που εχω 5,9) έχουν τύχει και φορές που έτρεχα πχ να προλάβω τον τελικό του παγκοσμίου και πήγαινα με την τελική για καμιά ώρα συνεχόμενα (7,5).Είναι οικονομικό για μένα γιατί τα προηγούμενα μου καίγανε 10 το λιγότερο και σε βενζίνη και το πρόβλημα με τις αναγεννήσεις ...πάααει -βασικά δεν είχα ποτέ!
Τέλος πάντων ή θα τα πληρώσεις σε καύσιμα ή σε επισκευές προτιμώ το πρώτο και εδώ που τα λέμε δεν είναι και ασυνήθιστο η χαλαρή οδήγηση να δημιουργεί προβλήματα και με τους καταλύτες το ίδιο συμβαίνει και με τα μπεκ και με τα αμέσου ψεκασμού βενζίνης ,εκεί να δεις θέματα ,πήγαινε με το αυγό στο πεντάλ του γκαζιού και οι επικαθίσεις θα κάνουν πάρτυ!
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
...το αμάξι πάει μερικές φορές 135 -140 με το CC (5,5) και συνήθως 140-160 (γιατί βαριέμαι ) με τέρμα το γκάζι...οφφ τοπικ
Τέτοια διαβάζω και ζηλεύω. Εδώ νότια οι ξεφτιλισμένοι έχουν τα όρια από 50 μέχρι 90 χ.α.ω. μιλάμε και γαμώ τις εθνικές έχουμε. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...το αμάξι πάει μερικές φορές 135 -140 με το CC (5,5) και συνήθως 140-160 (γιατί βαριέμαι ) με τέρμα το γκάζι...
οφφ τοπικ
Τέτοια διαβάζω και ζηλεύω. Εδώ νότια οι ξεφτιλισμένοι έχουν τα όρια από 50 μέχρι 90 χ.α.ω. μιλάμε και γαμώ τις εθνικές έχουμε.Καλά μη νομίζεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι σκατά είναι τα όρια ταχύτητας.
Τσίτα στην παρανομία είμαστε.
π.χ. ευθεία Θήβας όριο 130 και ένα αυτοκίνητο 15ετίας, νορμάλ συντηρημένο από 70 άλογα και πάνω, πάει με απόλυτη ασφάλεια με 150-160. -
Καλημέρα,
έχω ένα Skoda Superb ii 2011 και 250.000 χλμ, πρόσφατα (πριν από τρεις εβδομάδες πιο συγκεκριμένα)
έστειλα για καθαρισμό με χημικά το φίλτρο dpf, από όπου πήρα και εγγύηση 2 ετών για το φίλτρο ότι επανήλθε σε σχεδόν καινούργια επίπεδα..
αλλά στις 2 εβδομάδες άρχισε να κάνει πάλι αναγέννηση άναψε και η λυχνία dpf έκανα ένα ταξιδάκι της μισής ώρας σε διπλανή πόλη έστρωσε, άλλα σε μια εβδομάδα πάλι το ίδιο αρχίζει την αναγέννηση και ξανά άναψε.Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ο αισθητήρας διαφορικής πίεσης που το προκαλεί αυτό; μήπως έπρεπε να τον αλλάξω και αυτόν;
-
Καλημέρα φίλε μου. Και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με Corsa D του 2008. Έκανε πολύ συχνές αναγεννήσεις και το πήγα για καθάρισμα, μετά το καθάρισμα σε 1 βδομάδα είχε μπουκώσει, το ξανακαθάρισα και έκανε τα ίδια, μου άλλαξαν τον αισθητήρα και πάλι τα ίδια. Στο συνεργείο μου είπαν ότι η μηχανή κροταλίζει και γενικά πρέπει να την ανοίξουν να την δουν και λένε πως ίσως συνδέεται με το μπούκωμα του DPF. Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία ας πει καμιά ιδεα!
-
Ναι αλλά είχε ξαναβουλώσει τη 2η φορά; Γιατί αν είχε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την λειτουργία της μηχανής και όχι με το φίλτρο
-
Από τις μετρήσεις που έκαναν φαινόταν βουλωμένο και την 2η φορά οπότε και εγώ υποθέτω ότι συνδέεται με την μηχανή. Αλλά τι μπορεί να έχει η μηχανή που το βουλώνει?
-
Ο χρήστης pap-x έγραψε:
Από τις μετρήσεις που έκαναν φαινόταν βουλωμένο και την 2η φορά οπότε και εγώ υποθέτω ότι συνδέεται με την μηχανή. Αλλά τι μπορεί να έχει η μηχανή που το βουλώνει?Ακαυστίλα μου μυρίζει.
-
Ακριβώς, ατελή καύση που οδηγεί σε αυξημένα καυσαέρια. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που τονίζουν οι εταιρίες που καθαρίζουν τα φίλτρα. Ότι πρέπει πρώτα να λυθεί η αιτία που βουλώνει το φίλτρο.
-
Έγινε παιδιά ευχαριστώ! Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
-
Να χαρώ εγώ την οικονομία και τις αναγεννήσεις!!!!!!
Βιζινα στα 2€/λ -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Να χαρώ εγώ την οικονομία και τις αναγεννήσεις!!!!!!
Βιζινα στα 2€/λΕλα μου ντε, μόνο 250.000 έβγαλε η #^%#$@$.
-
Ο χρήστης pap-x έγραψε:
Από τις μετρήσεις που έκαναν φαινόταν βουλωμένο και την 2η φορά οπότε και εγώ υποθέτω ότι συνδέεται με την μηχανή. Αλλά τι μπορεί να έχει η μηχανή που το βουλώνει?ισως τα μπεκ να χρειαζονται καθαρισμα και εξαιτιας αυτου να βγαζει περισσοτερο καπνα
Φίλτρο σωματιδίων diesel