-
Γενικά για να αποφύγεις συχνές ενεργητικές αναγεννήσεις, με τι στροφές πρέπει να πηγαίνεις? Π.χ. ξεκινάς να πας Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μπορείς να πηγαίνεις με 6η και 120 για 400 χλμ και κάπου μετά τον Πλαταμώνα να το πλακώσεις για 15 λεπτάκια?
Θεωρώ επίσης τουλάχιστον βλακώδες το γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει ο οδηγός την ενεργητική αναγέννηση, ας πούμε ότι ξεκινάς να πας στη δουλειά - μισή ώρα δρόμο. Έχει χρόνο αρκετό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά το γαμ**νο αποφάσιζει να ξεκινήσει στο τελευταίο χλμ. Το πετάς στη θάλασσα ή όχι?
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Πολυ ωραιο το θεμα φιλε 21 Quadra.Παρατηρω πολλα προβληματα με αυτο το φιλτρο σε opel ,fiat, hyundai,vw(1.2)με αναγεννησεις λαμπακια κτλ.Στα renault δεν εχω διαβασει κατι ιδαιτερο.Μηπως εχουν βρει καποια λυση με αυτο που λενε οτι εχει 5ο μπεκ(δεν ξερω αν ισχυει) και κανει καλυτερη καυση των σωματιδιων??Το λεω σαν κατοχος κινητηρα renault και μεχρι τωρα στα 60000χλμ δεν εχω παρατηρησει κατι με λαμπακια (ιδιαιτερα ταξιδια μακρινα δεν πολυκανω περισσοτερο πολη).Η πιστευεται οτι σε λιγο και σε μενα θα αρχισουν τα λαμπακια??Τα λαδια τα παρακουλουθω τακτικα και τα αλλαζω καθε 15000χλμ (ειδικων προδιαγραφων) και δεν παρατηρω καμμια αυξομειωση.Εκτος και αν γινονται αναγεννησεις κρυφες(χωρις καμμια ενδειξη) και εγω δεν παιρνω χαμπαρι τιποτα ουτε ανεβασματα ρελαντι θερμοκρασιας εχω.Το μελλον θα δειξει!!!Μπορείς να γίνεις πιο σαφής? Πού ακριβώς παρατηρείς τα προβλήματα? Εϊσαι επαγγελματίας του χώρου ή αναφέρεσαι σε φορουμ, συζητήσεις φιλων κλπ?
-
Πολυ ωραιο το θεμα φιλε 21 Quadra.Παρατηρω πολλα προβληματα με αυτο το φιλτρο σε opel ,fiat, hyundai,vw(1.2)με αναγεννησεις λαμπακια κτλ.Στα renault δεν εχω διαβασει κατι ιδαιτερο.Μηπως εχουν βρει καποια λυση με αυτο που λενε οτι εχει 5ο μπεκ(δεν ξερω αν ισχυει) και κανει καλυτερη καυση των σωματιδιων??Το λεω σαν κατοχος κινητηρα renault και μεχρι τωρα στα 60000χλμ δεν εχω παρατηρησει κατι με λαμπακια (ιδιαιτερα ταξιδια μακρινα δεν πολυκανω περισσοτερο πολη).Η πιστευεται οτι σε λιγο και σε μενα θα αρχισουν τα λαμπακια??Τα λαδια τα παρακουλουθω τακτικα και τα αλλαζω καθε 15000χλμ (ειδικων προδιαγραφων) και δεν παρατηρω καμμια αυξομειωση.Εκτος και αν γινονται αναγεννησεις κρυφες(χωρις καμμια ενδειξη) και εγω δεν παιρνω χαμπαρι τιποτα ουτε ανεβασματα ρελαντι θερμοκρασιας εχω.Το μελλον θα δειξει!!!Είσαι σίγουρος ότι το μοτέρ σου φοράει DPF φίλτρο ?
-
ΚυρΠαναγιωτη ολα τα duster ειναι με φιλτρο dpf..... αρα και ο TEOHUNTER ειναι με φιλτρο!
Γενικα τα renault πιστευω πως εχουν το πιο εξυπνο και πιο απροβληματιστο φιλτρο dpf απο ΟΛΑ τα πετρελαιοκινητα της αγορας....Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μερικες αποριες και απο μενα
α) εκτος απο το φιλτρο μικροσωματιδιων εχουμε επανω και καταλυτη , ο καταλυτης στα ντηζελ τι κατακρατει;
β) η PSA εχει το εολυς αντε και η φορντ που εχει τον ιδιο κινητηρα , οι αλλες εταιρειες τι εχουν ; πως κανουν ενεργητικη αναγεννηση; η renault η mercentes που ειναι ολα τα ταξι;
γ) ολες οι εταιρειες εχουν σπασιμο κινητηρα απο καυσιμο στα λαδια η μονο η PSA που ψεκαζει το εολυς με καυσιμο;
δ) εχω την εντυπωση οτι το εολυς δεν αναμιγνυεται με ολο το καυσιμο αλλα μονο οταν ειναι να γινει ενεργητικη ανναγενηση
ε)εχω ξανα την εντυπωση οτι στην PSA δεν υπαρχει παθητικη ανναγενηση η τουλαχιστον δεν εχω δει πουθενα να τις ξεχωριζουν , για μια αναγεννηση μιλανε και παντα με εολυς.
οποιος ξερει δηλαδη ο ενας αν ξερει. παναγιωτη εισαι τυχερος 92 -98 εμενα αγια παρασκευη , αν ηταν τωρα θα με εδιωχνεσ με τις κλωτσιες να σε αφησω να δουλεψεις. τσιμπουρι. (πλακα κανω) -
@Alexis 5
στο clio IV dci,
- όταν κάνει αναγέννηση ανάβει κάποιο λαμπάκι ?
- έχεις καταλάβει να ανεβαίνουν οι στροφές ή η κατανάλωση (όταν κάνει αναγέννηση ?)
- ποια είναι η εμπειρία σου μέχρι τώρα (χλμ που έχεις κάνει, σε ποια χρήση ?)
-
Κοιτα... το δικο μου ειναι clio III και ειναι χωρις φιλτρο.... ειμαι αυτος που αναφερει ο κυρΠαναγιωτης πιο πριν.... σε opel και toyota που οδηγαω και εχουν φιλτρο δεν αναβει κατι!
-
ουτε στο σιτροεν αναβει κατι
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Evernille Γ
ια τα ταξί σου απάντησε ο johnkyr,Σε μια παράγραφο στο κείμενο αναφέρω ότι υπάρχουν κινητήρες χωρίς φίλτρο DPF από το εργοστάσιο οπότε μην έχεις απορίες, φίλος έχει Renault Clio III περίπου 2.5 - χρόνων χωρίς φίλτρο από το εργοστάσιο και τώρα νιώθει τυχερός χωρίς τον βραχνά του φίλτρου, και εν πάσει περιπτώσει δεν τα μετέφρασα, δεν τα σχεδίασα εγώ, δεν τα εφτιαξα εγώ και δεν τα πρότεινα στους αγοραστές εγώ τα καινούργια τοτς παιγνίδια, δέξου καλοπροαίρετα όσα διάβασες και μην τα δεχτείς αν δεν σε αντιπροσωπεύουν, τα όποια παράπονα στην αντιπροσωπεία σου, όχι σε εμένα γιατί έχω την εντύπωση πως φέρεσαι σαν να έχω την ευθύνη εγώ.
που είδες ότι φέρομαι περίεργα
Απλά εμένα μου φαίνεται ότι όλο το κείμενο σου έχει μια χρησιμότητα περισσότερο θεωρητική - εγκυκλοπαιδική - ακαδημαϊκή. (μου θυμίζει αφιέρωμα περιοδικού). Ούτε εσύ φτιάχνεις κινητήρες, ούτε φίλτρα, ούτε αναφέρεις κάποια απτά παράδειγματα. Μια γνώμη λες και εσύ όπως και ο καθένας.
-
Ο χρήστης Everville έγραψε:
Evernille Γ
ια τα ταξί σου απάντησε ο johnkyr,Σε μια παράγραφο στο κείμενο αναφέρω ότι υπάρχουν κινητήρες χωρίς φίλτρο DPF από το εργοστάσιο οπότε μην έχεις απορίες, φίλος έχει Renault Clio III περίπου 2.5 - χρόνων χωρίς φίλτρο από το εργοστάσιο και τώρα νιώθει τυχερός χωρίς τον βραχνά του φίλτρου, και εν πάσει περιπτώσει δεν τα μετέφρασα, δεν τα σχεδίασα εγώ, δεν τα εφτιαξα εγώ και δεν τα πρότεινα στους αγοραστές εγώ τα καινούργια τοτς παιγνίδια, δέξου καλοπροαίρετα όσα διάβασες και μην τα δεχτείς αν δεν σε αντιπροσωπεύουν, τα όποια παράπονα στην αντιπροσωπεία σου, όχι σε εμένα γιατί έχω την εντύπωση πως φέρεσαι σαν να έχω την ευθύνη εγώ.
που είδες ότι φέρομαι περίεργα
Απλά εμένα μου φαίνεται ότι όλο το κείμενο σου έχει μια χρησιμότητα περισσότερο θεωρητική - εγκυκλοπαιδική - ακαδημαϊκή. (μου θυμίζει αφιέρωμα περιοδικού). Ούτε εσύ φτιάχνεις κινητήρες, ούτε φίλτρα, ούτε αναφέρεις κάποια απτά παράδειγματα. Μια γνώμη λες και εσύ όπως και ο καθένας.
Δεν έχεις άδικο, μια γνώμη λέω, ήθελες δηλαδή να σας πάρω από το χεράκι όσους δεν σας αρέσεουν τα γραφτά μου να σας δείξω τι κάνει το κάθε αμάξι, γιατί το κάνει, και πως θα το αποφύγεται ? Γενικές πληροφορίες γράφω μόνο που εγώ γράφω αφιερώνοντας χρόνο και κάποιοι μαθαίνουν πράγματα που δεν τα έχουν διαβάσει ούτε τους τα έχουν πεί με τόση λεπτομέρεια και εξήγηση γιατί αν τα ήξεραν δεν θα είχαν τα προβλήματα που είχαν, έχουν και θα έχουν, αφού οι περισσότεροι δεν διαβάζουν κείμενα μεγαλύτερα από 7-8 σειρές ειδικά αν δεν είναι κουτσομπολίστικα, το λέει η καθημερινότητα αυτό όχι εγώ, ούτε στα συνεργεία ανοίγουν τα βιβλία του κατασκευαστή γιατί εκεί τα ξέρουν όλα, άντε το πολύ να πάνε σε κανένα σεμινάριο.
Αφού δεν βλέπεις καμμία χρησιμότητα στο κείμενο μου μην το αγοράσεις γράψε εσύ κάτι πιο χρήσιμο, ρε τί είναι τούτο εδώ που γίνεται ( παλιότερα γινόταν πιο έντονα από μερικούς πολύ έξυπνούς που δεν πρόσέφεραν τίποτα, μόνο ατάκες και ειρωνίες έγραφαν ) , γράφεις κάτι που είναι σωστό, κατανοητό, επεξηγηματικό και τα ακούς κι από πάνω λες και τους έθιξες προσωπικά, και στο άλλο φόρουμ που γράφω ειδικά για κάτι που γνωρίζω καλά θα έλεγα που είναι τα φρένα ώρες - ώρες παρεξηγιούνται λες τους είπες ότι κι εγώ δεν ξέρω τί, τελικά είμαστε μπαζολαός και ζούμε ότι μας αξίζει.
-
Αρα απο οτι φαινεται η γαλλικη σχολη πετυχαινει πολυ καλυτερα αποτελεσματα στο θεμα dpf αφου και ο φιλος otso δεν αντιμετωπιζει προβλημα.Πιθανον η λυση του 5ου μπεκ ειναι η ιδανικοτερη και το μονο που θα εχουμε ειναι μια αμελητεα αυξηση καταναλωσης οταν αποφασισει αυτο να ψεκασει!!!Αν παρατηρησω κατι υποπτο(φτου φτου)θα ενημερωσω.
-
Αρα απο οτι φαινεται η γαλλικη σχολη πετυχαινει πολυ καλυτερα αποτελεσματα στο θεμα dpf αφου και ο φιλος otso δεν αντιμετωπιζει προβλημα.Πιθανον η λυση του 5ου μπεκ ειναι η ιδανικοτερη και το μονο που θα εχουμε ειναι μια αμελητεα αυξηση καταναλωσης οταν αποφασισει αυτο να ψεκασει!!!Αν παρατηρησω κατι υποπτο(φτου φτου)θα ενημερωσω.τι δεν εχω προβλημα; δεν εχεις διαβασει πιο πισω; εμενα ειναι μονο το κουφαρι επανω εχουμε σπασει τα κεραμικα και του PDFκαι του καταλυτη , εχω γραψει και ποσο κοστιζουν. εχω την εντυπωση οτι της psa ειναι το πιο πολυπλοκο και δαπανηρο.
και το ξαναλεω εγω περιτρυγιριζομενος απο μικρος απο πετρελαιοκινητηρες χιλιαδες τρακτερ αγροτικα τζιπ οτιδηποτε , θεωρουσα τους ντηζελ αθανατους και παντα ηταν το ονειρο μου να παρω ντηζελ αυτοκινητο , σε μας δεν επαιζε ρολο ποτε επιτραπικε καθως μενω επαρχια και εκει ηταν ελευθερα , απλως ετυχε να το παρω τωρα , δηλαδη το εφερα μεταχειρο απο εξω
ομως δεν εδωσα σημασια για τα φιλτρα και εδω που τα λεμε δεν υπηρχαν πληροφοριες , ουτε σε αυτο το φορουμ ειχε γραψει κανεις για προβληματα , εκτος αν δεν το ειχα διαβασει . μεγαλυτερη δημοσιοτητα πηρε το θεμα οταν εμεινα μαλακας απο τα προβληματα και αρχισα να τα αναφερω.
πονεμενη ιστορια, υποτιθεται οτι μελετουσα τοσα χρονια πριν το παρω , μαλλον δεν καταλαβα τιποτα, ειμαι και στραβος και κουφος οταν θελω κατι πολυ και την πατησα . ειναι φοβερα πολυπλοκο , κανεις δεν ξερει να το φτιαχνει ειναι για γελια και για κλαματα η κατασταση, πολυ ακριβα ανταλλακτικα , ακομα και τα μεταχειρα εξω ειναι ακριβα.
μαπα το καρπουζι . απο το ανχος απεκτησα προβλημα στο στομαχι .οποτε μακρια απο ντηζελ νεας τεχνολογιας με φιλτρα.
η πλακα ειναι οτι εχουν και τα νεα τρακτερ τωρα , εκει να δεις γελιο και να δεις μαστορους πως τα κοιτανε , ενω δεν υπαρχουν εξουσιοδοτημενα . ενα λαμποργκινι ενος ξαδερφου μου δεν μπορει να φτιαχτει με τιποτα .
τεχνολογιες του κωλου -
Πιστεύω πως η κατάσταση με τα dpf θυμίζει αρχές 10ετίας 90 με την πρώτη απόσυρση (επί Μάνου ) όταν όλοι ήταν φοβισμένοι με τους καταλύτες αλλά το κίνητρο της μειωμένης τιμής του καινούργιου ΙΧ έκαμψε τις όποιες αντιστάσεις . Τι δε λεγόταν εκείνη την εποχή ,μέχρι και το ότι οι καταλύτες είχαν ραδιενέργεια
Τώρα όμως νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα,όχι απλώς φήμες , όποιος παίρνει diesel με dpf για τη γυναίκα και για τη πόλη θα βρει σύντομα ,πολύ σύντομα θα έλεγα ,πόσο στοιχίζουν τα φίλτρα ,οι αισθητήρες ,οι καθαρισμοί, τα dpf delete κλπ
Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο σέρβις του yaris που ανέφερα παραπάνω έμαθα πως είχε έρθει ένα dieselάκι με μόλις 2500 χλμ για να γίνει εξαναγκασμένη αναγέννηση στο dpf! Καλά ρε π@@@@η ολόκληρη toyota σου έχει βάλει cruise control ακόμα και στη πιο απλή έκδοση για να σου το εντυπώσει ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ !!
Εαν έπρεπε να κάνω πολλά χλμ στη πόλη το υβριδικό yaris είναι η απόλυτη λύση (λόγω και του cvt αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων)
-
Αντί να τα βάζουμε με τις εταιρείες που τα αποκρύπτουν και μας χαιδεύουν τα αυτιά με χαμηλές καταναλώσεις και με τους εαυτούς μας που την πατήααμε από την κα**λα μας, τα βάζουμε με αυτούς που ασχολούνται και προσπαθούν να μας πουν μερικά πράγματα από την εμπειρία τους που αποδεικνύονται και από τα αποτελέσματα
-
Ζητώ συγνώμη από όλους και λυπάμαι για τα προβλήματά τους αλλά
Πάω καμιά βόλτα με το καρούλι μου το aygo με το υγραέριο!!!
-
O Tkin73 έχει να ακουστεί καιρό ρε παίδες! Λέτε να διάβασε το παρόν θρεντ και να έπαθε κανα ανεύρυσμα?!?
-
Προφανώς θα παίζουν ρόλο και τα καύσιμα. Αν βάζεις μαζουτ θα βουλωσει το σύστημα γρήγορα. Επίσης θεωρώ ότι αν το πατάς και οδηγείς σβελτα ακόμα και μέσα στην πόλη θα αντέξει περισσότερο. Εμένα στην αντιπροσωπία μου είχαν πει να το βγάζεις καμία φορά το μήνα και στην εθνική να καθαρίζει το φίλτρο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,επειδή το συζητάω το θέμα τις τελευταίες μέρες πολύ είπε το λαμπάκι μου να ανάψει για ακόμη μια φορά σήμερα το πρωί, καθώς πήγαινα στην δουλειά μου πάνω στην εγνατία οδό!Πήρα την εταιρία τηλέφωνο και έκλεισα ραντεβού για αύριο,να κάνουνε κάποιες μετρίσεις ώστε να βγάλουν αποτέλεσμα για το τι φταίει σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τα κεντρικά.Η στάθμη του λαδιού είναι κανονική και το μόνο που παρατήρισα από πρίν ήτανε το κλασικό ότι ανέβαινε η κατανάλωση του καυσίμου και μετά άναψε η λυχνία.Όταν και άν βγάλω άκρη, θα ενημερώσω.
Τι αυτοκίνητο; και πόσα χιλιόμετρα μέχρι να ανάψει;
καλησπέρα και πάλι παιδιά.Σήμερα πήγα το αμάξι(i20-1400-90ps) στήν εταιρεία και το πόρισμα ήτανε το παρακάτω.Έγινε έλεγχος με GPS κωδικός βλάβης p2002.Μετά από έλεγχο στην jps is EGR (αν το διαβάζω σωστά) διαπιστώθηκε ότι είναι χαλαρή η φύσα EGR.Μετά από κανονικό κούμπωμα η βλάβη έσβησε από μόνη της.Αυτά μου γράψανε στήν διάγνωση-περιγραφή εργασιών.ΤΙ είδα εγώ τώρα... από πρίν πήρε στα κεντρικά τον μεγάλο και του είπε να μετρήσει μια βαλβίδα αν βγάζει κάποια βόλτ εώς 5 νομίζω. και ενώ μέτρησε αυτήν την βαλβίδα και έβγαζε αυτά τα βόλτ που έπρεπε, πήγε να δεί και την EGR και διαπιστώνει ότι η φύσα εκεί ήτανε λάσκα και δεν ήτανε κουμπωμένη,με το που την έβαλε έσβησε το λαμπάκι και η βλάβη απο το διαγνωστικό.Μετά έβαλε αυτό το παραμύθι που βλέπει τον εγκέφαλο, είδε κάτι μετρήσεις απο τα μπέκ ενώ δούλευε το αμάξι και είπε ότι είναι εντάξει.Η γνώμη του ήτανε ότι αφού ήτανε λάσκα η φύσα, αυτό έκανε από μόνο του κάποιες αναγεννήσεις και δέν αναγνώριζε.Ο μεγάλος από αθήνα του είπε οκ και ότι τα i20 1400άρια δέν έχουν πρόβλημα με τα φίλτρα τους μετά τον επαναπρογραμματισμό που κάνανε, το ίδιο είπε και ο τεχνικός ο δικός μου ότι κανένα i20 δεν έχει θέμα και ότι το δικό μου το αμάξι είναι το μόνο που έχει πρόβλημα. στόν νομό.Είπε να βάζω ένα πρόσθετο για το φίλτρο κάθε 3-4 μήνες και ότι αφού κάνω στην εγνατία ταξίδια με πορεία 110 και δέν το δουλεύω στην πόλη το αμάξι δεν θα έχω πρόβλημα ξανά.Εγώ του είπα ευχαριστώ πολύ και τον προειδοποιήσα να μην ξεχάσει ότι εώς τα 5 χρόνια που έχει εγγύηση το αμάξι εγώ δεν πληρώνω ΜΙΑ για μαλακίες. Αυτά τα νέα και ο θεός βοηθός!
-
Φίλε ελπίζω να ήταν η τελευταία φορά που πήγες στην αντιπροσωπεία για μη προγραμματισμενο service. Απλά μου κάνει εντύπωση: είναι δυνατόν μετά από 10 επισκέψεις σε 2 αντιπροσωπείες να μην σκέφτηκαν ότι μπορεί το ρημάδι να είναι χαλαρό??? Πόσο βλάκες μπορεί να είναι... υποτίθεται ότι είναι και ειδικοί
Πάντως εγώ στη θέση σου θα πήγαινα και σε ένα δικηγόρο για να πάρω μια γνώμη. Μπορείς να κατοχυρωθείς για διάστημα μεγαλύτερο των 5 χρόνων? Δηλαδή αν υποθέσουμε οτι το φίλτρο σου ή κάτι άλλο είναι ελαττωματικό και κάθε φορά που το γαργαλάνε έρχεται στα καλά του για λίγο και μετά αρχίζει πάλι τα ίδια... πόσο μπορεί να πάει αυτή η δουλειά έτσι? Μήπως ένα εξώδικο θα μπορούσε να τους πιέσει να το κοιτάξουν πιο σοβαρά και εν τέλει να σου αλλάξουν ότι μπορεί να είναι φρικαρισμένο?
Και μην ξεχνάς ότι η υποχρεωτική εγγύηση του κατασκευαστή είναι 2 χρόνια (βάσει νομοθεσίας) επομένως δεν έχει πάνω από 13-14 μήνες ακόμη για να βρεθεί το πρόβλημα. Εννοώ ότι παρόλο που η Hyundai δίνει 5 χρόνια, μόνο τα 2 είναι υποχρεωτικά και τα υπόλοιπα βασίζονται στην στρατηγική του marketing.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Φίλε ελπίζω να ήταν η τελευταία φορά που πήγες στην αντιπροσωπεία για μη προγραμματισμενο service. Απλά μου κάνει εντύπωση: είναι δυνατόν μετά από 10 επισκέψεις σε 2 αντιπροσωπείες να μην σκέφτηκαν ότι μπορεί το ρημάδι να είναι χαλαρό??? Πόσο βλάκες μπορεί να είναι... υποτίθεται ότι είναι και ειδικοί :Δεν ειναι ειδικοι. Απλα ξερουν τυφλωσουρτη να λυνουν και να δενουν τα αμαξια τους για σερβις και επισκευες. Στη διαγνωση οι αντιπροσωπιες ειναι χαλια. Ξερουν λυσεις μονο απο προβληματα που εχουν παρουσιαστει σε πολλους.
-
Έχεις δίκιο, έπρεπε να πω ότι υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένοι στα μοντελα τους. Και φυσικά έχουν υποτίθεται και υποστήριξη από την μαμά εταιρεία.
Στο μεταξύ μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει (αντιγραφή από προηγούμενο ποστ):
Γενικά για να αποφύγεις συχνές ενεργητικές αναγεννήσεις, με τι στροφές πρέπει να πηγαίνεις? Π.χ. ξεκινάς να πας Αθήνα - Θεσσαλονίκη, μπορείς να πηγαίνεις με 6η και 120 για 400 χλμ και κάπου μετά τον Πλαταμώνα να το πλακώσεις για 15 λεπτάκια?
Φίλτρο σωματιδίων diesel