-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Αναφέρομαι σε αυτούς που φέρνουν την καταστροφή. Εννοείται οτι πριν κάποιος αγοράσει σύγχρονο diesel ειναι βασικό να ξέρει για το φιλτρο κ τα μείον του. Μην μηδενιζουμε ομωσ τα πάντα. Ο φίλος με το προβλημα check engine εχει καινούριο αυτοκίνητο κ όπως λέει το κινεί σε ανοιχτό δρόμο. Φιλε καρατζιζ ενημέρωσε μας αν βρηκες λύση κ αν ειναι όντως το φιλτρο.D-4D...
Λοιπόν, πήγα σήμερα και πήρα το αμάξι.
Ο υπεύθυνος του συνεργείου είπε ότι τελικά κάνανε ηλεκτρονική ανάπλαση(στήν αρχή είχε πεί για χημική 150 ευρώ) και πέρασαν στόν εγκέφαλο ένα πρόγραμμα σαν αναβάθμιση, που τους έστειλαν από τα κεντρικά στην αθήνα.Αυτό το αναβαθμισμένο πρόγραμμα λέει, θα έρθει σαν οδηγία για να το περάσουν κ σε άλλα αυτοκίνητα που έχουν το ίδιο πρόβλημα.
ΜΑΛΛΟΝ δέν αναγνώριζε ο εγκέφαλος, ώστε να κάνει ανάπλαση το φίλτρο κ αυτό γέμιζε!
Όλα αυτά δοκιμαστικά, ώστε να κάνω ακόμη 500-700 χλμ. να δούμε τι θα γίνει.
Αν δεν ανάψει ξανά, όλα καλά!
Αν ανάψει ξανά, κάνω τα προβλεπόμενα και σβήσει όλα καλά!
Αν ανάψει ξανά, κάνω τα προβλεπόμενα κ δέν σβήσει πάω άμεσα το αμάξι για να δούν μήπως υπάρχει πρόβλημα σε αισθητήρες ,ή κάπου αλλού δέν θυμάμαι τι είπε.
Όταν του είπα για τα καύσιμα, αφού εκεί αρχικά είχε εντοπίσει την βλάβη..και δεν κάλυπτε η εγγύηση(150 ευρώ) μου είπε πάλι γενικά και αόριστα ότι όλα τα καύσιμα από όλα τα πρατήρια είναι μάπα στήν ελλάδα....!!!!
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα που ούτε αυτοί δεν ξέρουν ούτε έχουν εντοπίσει ακόμη,ας ελπίσουμε να λυθεί το προβλημα από το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα που πέρασαν στόν εγκέφαλο!!! -
Αν ηταν θέμα καυσίμου απλα δεν θα κάλυπταν την δαπάνη. Ελπίζω να είσαι ΟΚ μετα απο αυτή την επέμβαση και να χαρείς το αμάξι σου απροβληματιστα απο εδώ και στο εξης.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
...Όταν του είπα για τα καύσιμα, αφού εκεί αρχικά είχε εντοπίσει την βλάβη..και δεν κάλυπτε η εγγύηση(150 ευρώ) μου είπε πάλι γενικά και αόριστα ότι όλα τα καύσιμα από όλα τα πρατήρια είναι μάπα στήν ελλάδα..
Βρήκαμε την εύκολη λύση τώρα ότι για όλα φταίνε τα καύσιμα και αυτοί που τα νοθεύουν. Είναι και γαμώ τις δικαιολογίες για να μην ψάξουν το θέμα εις βάθος. Ισχύει ακριβός αυτό που γράφεις παρακάτω ότι ούτε αυτοί ξέρουν ούτε έχουν εντοπίσει ακόμη τι συμβαίνει.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο αδερφός μου που είναι ταρίφας από συγκεκριμένο πρατήριο το οποίο έχει και σύστημα καθαρισμού, αλλά ακόμα και με καύσιμο που έχω παράξει εγώ ο ίδιος. Οι εδώ μαστόροι βασίστηκαν στο ταμπελάκι που γράφει στο πορτάκι του ρεζερβουάρ το οποίο έλεγε καύσιμο με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (άρα φταίει το καύσιμο), ενώ το δικό μου καύσιμο είχε μηδενικό θείο. Όταν και μόνο όταν απενεργοποίησα προσωρινά τους αισθητήρες του γ@μημένου του φίλτρου το αμάξι δούλευε κανονικά.
Προ κανένα χρόνο κάηκε ένας από αυτούς τους αισθητήρες ο οποίος κόστισε μόνο 450€.
Είναι και γαμώ τις εφευρέσεις τελικά. -
Εχω ακούσει οτι μετα την χειροκινητη αναγέννηση πρέπει να αλλάζεις λάδια γιατι καταπονουνται.
Πόση ωρα τους πήρε να τελειώσουν;
Πιθανότερο ειναι να χρήζει αντικατάστασης ο αισθητήρας που ενεργοποιεί την αναγέννηση κ όχι μόνο αναβάθμιση εγκεφάλου. Απλά ξεκινάνε απο την πιο φθηνή λύση για αυτούς. Σου πρότειναν κανένα καθαριστικο προληπτικά;Μακάρι να τελείωσαν τα βάσανα κ να το χαρεις!
D-4D...
-
Μετα απο καθε δευτερη αναγενηση πρεπει να αλλαζουν τα λαδια.... αλλα κανενας δεν το λεει αυτο!
...οπως και να γινει αυτος!!! (ειτε χειροκινητα ειτε μονο του την κανει)
-
Καλησπέρα σε όλους
Και εγώ είμαι κάτοχος πετρελαιοκίνητου οχήματος από τον Ιανουάριο του 2012 και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το φίλτρο dpf.Στο service που έκανα το τελευταίο για λάδΙα και βάλανε και το κλειδί για να δούνε αν θέλει και κάτι άλλο όλα τα φίλτρα ήταν ΟΚ.Προσέχω από που βάζω πετρέλαιο.Αυτοκίνητο BMW X3 20d F25D με 21000 χλμ.Αμάξι
Μάλλον κάτι είναι με τον προγραμματισμό του εγκέφαλου.Μακάρι να βρεις λύση σύντομα -
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Μετα απο καθε δευτερη αναγενηση πρεπει να αλλαζουν τα λαδια.... αλλα κανενας δεν το λεει αυτο!...οπως και να γινει αυτος!!! (ειτε χειροκινητα ειτε μονο του την κανει)
Αυτό και αν είναι αστείο….Αναγέννηση στο δικό μου γίνεται τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ρεζερβουάρ………Θα αλλάζω λάδια δύο φορές το μήνα ?
-
Να τσεκαρεις τα λαδια....
Αυτο το εμαθα μεσα απο την ρενο... αλλα αυτα δεν κανουν τοσο συχνα αναγεννηση!
-
Να τσεκαρεις τα λαδια....Αυτο το εμαθα μεσα απο την ρενο... αλλα αυτα δεν κανουν τοσο συχνα αναγεννηση!
Μετά από 15.000χλμ τα λάδια μου ήταν ΟΚ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
εννοεί ότι θα αραιωθούν από το πετρέλαιο κατά την αναγέννηση [δεν ξερω πως γινεται αυτο,].
βέβαια γι αυτό βάζουμε και ειδικών προδιαγραφών λιπαντικά και μόνο.
πετρέλαιο να υποθέσω v power?
Τα αφήνεις 15000 χλμ? πολλά δεν είναι? -
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
εννοεί ότι θα αραιωθούν από το πετρέλαιο κατά την αναγέννηση [δεν ξερω πως γινεται αυτο,].
βέβαια γι αυτό βάζουμε και ειδικών προδιαγραφών λιπαντικά και μόνο.
πετρέλαιο να υποθέσω v power?
Τα αφήνεις 15000 χλμ? πολλά δεν είναι?Το βιβλίο λέει κάθε 15.000χλμ. Όχι δεν βάζω v power. Βάζω της ΕΚΟ
-
Πραγματικα της ΕΚΟ πιστευω πως ειναι το καλυτερο καυσιμο!!!
Εχει τον καλυτερο συνδιασμο αποδοσης και οικονομιας!!!Οσο αφορα τα λαδια στην αναγενηση λενε πως το λαδι 'σπαει' μετα απο 2 αναγενησεις λογο υψηλης θερμοκρασιας... αλλα λενε οτι περναει καυσιμο μεσα στα λαδια και αραιωνεται.... μπορει να ειναι ενας συνδιασμος και των δυο... πραγματικα δεν το εχω ψαξει!
Η ουσια ειναι πως με τον εναν ή τον αλλον τροπο το λαδι την 'ακουει' και θελει αλλαγη απο ενα σημειο και μετα (πριν απο τα χιλιομετρα της αλλαγης...) -
Πραγματικα της ΕΚΟ πιστευω πως ειναι το καλυτερο καυσιμο!!!
Εχει τον καλυτερο συνδιασμο αποδοσης και οικονομιας!!!Οσο αφορα τα λαδια στην αναγενηση λενε πως το λαδι 'σπαει' μετα απο 2 αναγενησεις λογο υψηλης θερμοκρασιας... αλλα λενε οτι περναει καυσιμο μεσα στα λαδια και αραιωνεται.... μπορει να ειναι ενας συνδιασμος και των δυο... πραγματικα δεν το εχω ψαξει!
Η ουσια ειναι πως με τον εναν ή τον αλλον τροπο το λαδι την 'ακουει' και θελει αλλαγη απο ενα σημειο και μετα (πριν απο τα χιλιομετρα της αλλαγης...)Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε στοκ αυτοκίνητο να παραβείς τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ιδανικά, αν έχεις ηλεκτρονική ένδειξη για το επόμενο σέρβις (και νομίζω όλα σχεδόν έχουν τώρα) την ακολουθείς. -
Ναι βρε Alexis 5 αν βάζεις λάδια με τις κατάλληλες προδιαγραφές δεν πιστεύω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
...Οσο αφορα τα λαδια στην αναγενηση λενε πως το λαδι 'σπαει' μετα απο 2 αναγενησεις λογο υψηλης θερμοκρασιας... αλλα λενε οτι περναει καυσιμο μεσα στα λαδια και αραιωνεται.... μπορει να ειναι ενας συνδιασμος και των δυο... πραγματικα δεν το εχω ψαξει!...
Υπάρχουν 2 τρόποι (προς το παρόν) αναζωογόνησης με έκχυση καυσίμου: αυτή που υπάρχει 5μπτο μπέκ το οποίο ψεκάζει λίγο πρίν το φίλτρο και υπάρχει και ο τρόπος που κατά τη φάση της εξαγωγής του εκάστοτε κυλίνδρου ψεκάζει κανονικά το μπέκ. Σε αυτή τη φάση μέρος του καυσίμου πάει στο λάδι και το στέλνει στο διάολο.
Για αυτό όπως είπε και ο gakost πρέπει να βάνεις λάδια με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Αν το πάς στην αντιπροσωπεία απαίτησε να δεις-πάρεις το μπιτόνι και το ελέγξεις εάν είναι σύμφωνα με το κατασκευαστή. -
Δεν είναι μόνο η ποιότητα του λαδιού, αν κάνεις μερικές χιλιάδες χλμ μέσα στην πόλη χωρίς να βγείς Εθνική για αρκετή ώρα, και το μοτέρ κάνει συνεχείς αναγεννήσεις αφο'ύ θα έχει μπουκώσει, τότε το πετρέλαιο γίνεται πολύ μέσα στο κάρτερ και ανεβαίνει η στάθμη του λαδιού, αν ανέβει πολύ ( πχ υπάρχουν γυναίκες που μετά από ένα μήνα με συνεχώς αναμμένα τα λαμπάκια στο ταμπλό, πάνε στο συνεργείο και λένε μου ανάβουν κάτι λαμπάκια ) αν όμως το βγάλουν εθνική και το πιέσουν για να κάνει αναγέννηση χωρίς να ελέγξουν πρώτα τη στάθμη των λαδιών και αυτή έχει ανέβει 2-3 δάχτυλα, υπάρχει περίπτωση ( έχει γίνει και αυτό )να περάσουν τα πετρέλαια από το κάρτερ στη εισαγωγή και αφού δεν υπάρχει πεταλούδα να μη σβύνει ο κινητήρας μέχρι να καταναλωθεί όλο το πετρέλαιο που υπάρχει στο κάρτερ ή να κάνει υδραυλική με το στροφόμετρο κολλημένο στο τέρμα και τότε θα βρεθούν οι μπιέλες στο ψυγείο.
Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο αλλά συμβαίνει, οπότε καλά είναι στα σύγχρονα diesel να γίνεται στενή παρακολούθηση της στάθμης των λαδιών.Τώρα βέβαια θα βγούν κάποιοι και θα ειρωνευτούν, δεν πειράζει, είναι γνωστό το στυλάκι, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, όσο περνάει ο καιρός με τα καινούργια diesel που οι περισσότεροι έχουν άγνοια των ιδιαιτεροτήτων τους, τόσο θα διαβάζουμε διάφορα χαριτωμένα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν είναι μόνο η ποιότητα του λαδιού, αν κάνεις μερικές χιλιάδες χλμ μέσα στην πόλη χωρίς να βγείς Εθνική για αρκετή ώρα, και το μοτέρ κάνει συνεχείς αναγεννήσεις αφο'ύ θα έχει μπουκώσει, τότε το πετρέλαιο γίνεται πολύ μέσα στο κάρτερ και ανεβαίνει η στάθμη του λαδιού, αν ανέβει πολύ ( πχ υπάρχουν γυναίκες που μετά από ένα μήνα με συνεχώς αναμμένα τα λαμπάκια στο ταμπλό, πάνε στο συνεργείο και λένε μου ανάβουν κάτι λαμπάκια ) αν όμως το βγάλουν εθνική και το πιέσουν για να κάνει αναγέννηση χωρίς να ελέγξουν πρώτα τη στάθμη των λαδιών και αυτή έχει ανέβει 2-3 δάχτυλα, υπάρχει περίπτωση ( έχει γίνει και αυτό )να περάσουν τα πετρέλαια από το κάρτερ στη εισαγωγή και αφού δεν υπάρχει πεταλούδα να μη σβύνει ο κινητήρας μέχρι να καταναλωθεί όλο το πετρέλαιο που υπάρχει στο κάρτερ ή να κάνει υδραυλική με το στροφόμετρο κολλημένο στο τέρμα και τότε θα βρεθούν οι μπιέλες στο ψυγείο.
Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο αλλά συμβαίνει, οπότε καλά είναι στα σύγχρονα diesel να γίνεται στενή παρακολούθηση της στάθμης των λαδιών.Τώρα βέβαια θα βγούν κάποιοι και θα ειρωνευτούν, δεν πειράζει, είναι γνωστό το στυλάκι, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, όσο περνάει ο καιρός με τα καινούργια diesel που οι περισσότεροι έχουν άγνοια των ιδιαιτεροτήτων τους, τόσο θα διαβάζουμε διάφορα χαριτωμένα.
αυτο το εχω δει ζωντανα με ενα subaru και δυο corsa, με κλειστο διακοπτη μηχανης και να βαραει με νεκρα κοφτες ο κινητηρας μεχρι που τελικα παρεδωσε πνευμα.
-
-
Από τα ελάχιστα ντιζελ σουμπαρου, πέτυχες εσύ ένα να μπαίνει σε τροχιά; πωπω τύχη
-
Το να τα στολλαρουν ή να βουλώσουν την εισαγωγή προτού ανατιναχτουν δεν έκοψε σε κανέναν;
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
-
Από τα ελάχιστα ντιζελ σουμπαρου, πέτυχες εσύ ένα να μπαίνει σε τροχιά; πωπω τύχη
-
Το να τα στολλαρουν ή να βουλώσουν την εισαγωγή προτού ανατιναχτουν δεν έκοψε σε κανέναν;
σε αυτη την περιπτωση (αλλο να στο εχουν περιγραψει και αλλο να το ζησεις) δεν νομιζω οτι μπορεις να αποφυγεις την ζημια.
-
-
Επίσης εχω παρατηρήσει περισσότερες φορές αναγέννηση με v power σε αντιθεση με απλο ελιν που βαζω στις ίδιες διαδρομές.
Εκο δεν εχω δοκιμάσει. Να υποθεσω εμπιστευόμαστε τα πρατήρια ΚΑΛΥΨΩ της εκο;D-4D...
Φίλτρο σωματιδίων diesel