-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Για το φίλτρο και την αναγέννηση τι λέει το βιβλίο;Δέν είδα να λέει κάτι συγκεκριμένα για την αναγέννηση!Θα το δώ καλύτερα όμως!
-
Ο χρήστης karatzitz έγραψε:
το βιβλίο του αυτοκινήτου το έχεις διαβάσει; Λέει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο και τι είναι αυτό; Η δικαιολογία μάπα πετρέλαια έχει να πάει σύννεφο μέχρι να μάθουν να βρίσκουν τι φταίει.
Το έχω διαβάσει το βιβλίο και λέει να πάει το αμάξι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο συνεργείο και όχι περισότερη απόσταση από 50 χλμ.Εγώ επειδή κάνω συγκεκριμένες διαδρομές βάζω πάντα απο το ίδιο πρατήριο καύσιμο.Όλοι λένε ότι δέν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα, αφού πάνε ταρίφες εκεί και αυτοί δέν αφήνουν τίποτα στήν τύχη!Εγώ το αποκλείω το μάπα πετρέλαιο..μυρίζομαι καμιά εργοστασιακή αστοχία!!!Ξέρεται ρε παιδιά τι πρόσθετα να βάζω η τζάμπα τα χρήματα?
Το ξεμπουκώνεις καθόλου;
Γενικά πάω συντηρητικά όχι με πολλές στροφές πορεία 110!Ούτε ανοίγω τι ταχύτητες πάνω απο 2500 στροφές δεν αλλάζω ταχυτητα!!!Παίζει ρόλο?
Αν δεν το πατάς και λίγο τότε 'μπουκώνει' πιο ευκολα το φίλτρο.Αλλωστε και η αναζωογόνηση στον δρόμο αυτό ειναι,να το δουλέψεις λίγο πιο έντονα.
-
το βιβλίο του αυτοκινήτου το έχεις διαβάσει; Λέει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο και τι είναι αυτό; Η δικαιολογία μάπα πετρέλαια έχει να πάει σύννεφο μέχρι να μάθουν να βρίσκουν τι φταίει.
Το έχω διαβάσει το βιβλίο και λέει να πάει το αμάξι σε σύντομο χρονικό διάστημα στο συνεργείο και όχι περισότερη απόσταση από 50 χλμ.Εγώ επειδή κάνω συγκεκριμένες διαδρομές βάζω πάντα απο το ίδιο πρατήριο καύσιμο.Όλοι λένε ότι δέν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα, αφού πάνε ταρίφες εκεί και αυτοί δέν αφήνουν τίποτα στήν τύχη!Εγώ το αποκλείω το μάπα πετρέλαιο..μυρίζομαι καμιά εργοστασιακή αστοχία!!!Ξέρεται ρε παιδιά τι πρόσθετα να βάζω η τζάμπα τα χρήματα?
Το ξεμπουκώνεις καθόλου;
Γενικά πάω συντηρητικά όχι με πολλές στροφές πορεία 110!Ούτε ανοίγω τι ταχύτητες πάνω απο 2500 στροφές δεν αλλάζω ταχυτητα!!!Παίζει ρόλο?
Δεν παθαίνει κάτι το αυτοκίνητο αν το πας με πιο πολλές στροφές και είναι λάθος ο τρόπος που οδηγάς το πνίγεις το αυτοκίνητο. κακό του κάνεις για το φίλτρο θέλει να κινείσαι και με πιο πολλές στροφές για να κάνει αναγέννηση. Δεν ξέρω για το αυτοκίνητο σου αλλά από όσο έχω δει σε κάποια μπορούν στο συνεργείο με το διαγνωστικό να το αναγκάσουν να κάνει αναγέννηση την επόμενη φορά που θα το βγάλεις μια βόλτα με λογικές στροφές για λίγα λεπτά και εννοείται χωρίς να το πηγαίνεις πνιγμένο.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Το ξεμπουκώνεις καθόλου;
Δεν παθαίνει κάτι το αυτοκίνητο αν το πας με πιο πολλές στροφές και είναι λάθος ο τρόπος που οδηγάς το πνίγεις το αυτοκίνητο. κακό του κάνεις για το φίλτρο θέλει να κινείσαι και με πιο πολλές στροφές για να κάνει αναγέννηση. Δεν ξέρω για το αυτοκίνητο σου αλλά από όσο έχω δει σε κάποια μπορούν στο συνεργείο με το διαγνωστικό να το αναγκάσουν να κάνει αναγέννηση την επόμενη φορά που θα το βγάλεις μια βόλτα με λογικές στροφές για λίγα λεπτά και εννοείται χωρίς να το πηγαίνεις πνιγμένο.
Εντάξει είπαμε πάμε σαν τις κότες αλλά δεν το αφήνω να ''κρεμάσει'' το αυτοκίνητο!Κάνω 2500χλμ τον μήνα οπότε πάω συντηριτικά λόγο οικονομικού να κατεβεί το κόστος των καυσίμων.Βέβαια από σήμερα άλλαξα τρόπο για να δώ αποτέλεσμα(αν δώ)!Πάντως εγώ δεν πιστεύω ότι είναι απο τα καύσιμα αυτό το πράγμα απλά για αυτούς εναι η εύκολη λύση να σε ξεφορτωθούν η να σε φορτόσουν την βλάβη!φίλε gakost και bill απο αυτά τα πρόσθετα αξίζει να βάζεις ή τζάμπα τα λεφτά, που αυτές τις εποχές δεν είναι για να τα πετάμε!Έχει κάποιο πόστ η σελίδα σχετικά με τα πρόσθετα αν μπορει κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα!
-
Στην αντιπροσωπεία τι σου είπαν τελικά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Στην αντιπροσωπεία τι σου είπαν τελικά;Έιπανε ότι ήταν το φίλτρο σωματιδίων λόγο καυσίμων... να ανεβάσω κ λίγο τις στροφές και να βάζω πρόσθετα.Αν το ξανακάνει να το πάω αμέσως και να μείνει εκεί μερικές μέρες το αμάξι...για να το δούν ποιό καλά.Βέβαια άφησε το ενδεχόμενο να υπάρχει κ αστοχία υλικού οπότε θα γίνει αντικατάσταση άμεσα!Ξέρεις αν κάνουν δουλειά τα πρόσθετα που μου είπανε?
-
αφου τελικα οπως πιστευα ηταν θεμα αναγεννησης δοκιμασε να δουλευεις τον κινητηρα με λιγες περισσοτερες στροφες και με καποια διαρκεια συχνοτερα και τοτε μπορει να μην σου χρειαστουν τα προσθετα.
-
Κανε και κανά χιλιόμετρο σε ανοιχτό δρόμο για να κανει αναγέννηση δες και το εγχειρίδιο
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Κανε και κανά χιλιόμετρο σε ανοιχτό δρόμο για να κανει αναγέννηση δες και το εγχειρίδιοΕυχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η πορεία μου είναι κατά 70%σε εθνική,απλά πάω πορεία 100-110 για λόγους οικονομίας.Κάνω τον μήνα 2.500χλμ οπότε θα ακολουθήσω την συμβουλή των περισοτέρων να ανεβάζω στροφές στίς αλλαγές κ κάποιες φορές πορεία με περισότερες στροφές για να δούμε το αποτέλεσμα!Κανείς για κάποιο λινκ εδώ στο φόρουμ για τα πρόσθετα να έχω μια εικόνα υπάρχει?Εδώ ήμαστε τα ξαναλέμε!
-
καλησπερα παιδια...οσον αφορα τα προβληματα με το φιλτρο εχω να πω οτι να σ αναβει το λαμπακι τις αναγεννησης σε περιπτωσεις 70-30 εθνικη - πολη ειναι λιγο περιεργο...να εκανες χιλιομετρα μονο μεσα στην πολη να το καταλαβω....στο λεω επειδη κι εγω κινω το αυτοκινητο στο ιδιο ποσοστο και πολλες φορες με τα χυτητες στην εθνικη μικροτερες ακομα και 90-100 κμ/ω αλλα στις 50000 κμ π εχω κανει μεχρι τωρα σε εναμισι χρονο δεν εχει αναψει το λαμπακι τις αναγεννησης π πρεπει να κρατησεις 2000 στροφες για 20 λεπτα οπως λλεει στο βιβλιο...αυτο π εχω καταλαβει ειναι οτι πολλες φορες κανει αναγεννηση οταν παω πορεια γιατι αυξανεται η καταναλωση κ αλλαζει λιγο η λειτουργηια του μοτερ...και λιγο αυξημενο ρελαντι αλλα αυτο με το λαμπακι παει να πει οτι εχει κορεστει τελειως το φιλτρο...
Για την ιστορια το αμαξι μου ειναι ενα αβεο σενταν με multijet 95hp
-
Κανε και κανά χιλιόμετρο σε ανοιχτό δρόμο για να κανει αναγέννηση δες και το εγχειρίδιο
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η πορεία μου είναι κατά 70%σε εθνική,απλά πάω πορεία 100-110 για λόγους οικονομίας.Κάνω τον μήνα 2.500χλμ οπότε θα ακολουθήσω την συμβουλή των περισοτέρων να ανεβάζω στροφές στίς αλλαγές κ κάποιες φορές πορεία με περισότερες στροφές για να δούμε το αποτέλεσμα!Κανείς για κάποιο λινκ εδώ στο φόρουμ για τα πρόσθετα να έχω μια εικόνα υπάρχει?Εδώ ήμαστε τα ξαναλέμε!
Για αρχη αντι να πηγαινεις με 5η πηγαινε με 4η με τα ιδια χλμ, να μια αλλαγη ευκολη.
Το λαδακι το παρακολουθεις?
-
[quote='kokonekos']καλησπερα παιδια...οσον αφορα τα προβληματα με το φιλτρο εχω να πω οτι να σ αναβει το λαμπακι τις αναγεννησης σε περιπτωσεις 70-30 εθνικη - πολη ειναι λιγο περιεργο...να εκανες χιλιομετρα μονο μεσα στην πολη να το καταλαβω....στο λεω επειδη κι εγω κινω το αυτοκινητο στο ιδιο ποσοστο και πολλες φορες με τα χυτητες στην εθνικη μικροτερες ακομα και 90-100 κμ/ω αλλα στις 50000 κμ π εχω κανει μεχρι τωρα σε εναμισι χρονο δεν εχει αναψει το λαμπακι τις αναγεννησης π πρεπει να κρατησεις 2000 στροφες για 20 λεπτα οπως λλεει στο βιβλιο...αυτο π εχω καταλαβει ειναι οτι πολλες φορες κανει αναγεννηση οταν παω πορεια γιατι αυξανεται η καταναλωση κ αλλαζει λιγο η λειτουργηια του μοτερ...και λιγο αυξημενο ρελαντι αλλα αυτο με το λαμπακι παει να πει οτι εχει κορεστει τελειως το φιλτρο...
Για την ιστορια το αμαξι μου ειναι ενα αβεο σενταν με multijet 95hp [/quo
Καλημέρα φίλε, αυτό μου είπανε κ στήν αντιπροσωπεία τους φάνηκε παράξενο που άναψε το λαμπάκι ενώ το αμάξι σε πολύ μεγάλο ποσοστό δουλεύει εκτός πόλης.Και αυτοί ενώ αρχικά είπανε τα γνωστά για μάπα πετρέλαια, μετά το αλλάξανε να οδηγώ με ποιό πολλές στροφές και στο τέλος δεν αποκλείσανε και την εργοστασιακή αστοχία η οποία θα μπεί στήν εγγύηση.
Εγώ τώρα οδηγώ με ποιό πολλές στροφές αλλάζω 2500 με 3000,αλλά η πορεία μου είναι πάλι στα 110 χλμ.Δεν νομίζω ότι πρέπει να οδηγώ με περισότερη ταχύτητα σε πορεία... -
Δεν υπαρχει λογος να πας με πιο πολλα χιλιομετρα για να καθαρισεις το φιλτρο.... μπορεις ομως να πας με μια σχεση κατω για λιγο!
...με σταθερο γκαζι να ξερεις πως θα καταναλωνεις το ιδιο καυσιμο! -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!Η πορεία μου είναι κατά 70%σε εθνική,απλά πάω πορεία 100-110 για λόγους οικονομίας.Κάνω τον μήνα 2.500χλμ οπότε θα ακολουθήσω την συμβουλή των περισοτέρων να ανεβάζω στροφές στίς αλλαγές κ κάποιες φορές πορεία με περισότερες στροφές για να δούμε το αποτέλεσμα!Κανείς για κάποιο λινκ εδώ στο φόρουμ για τα πρόσθετα να έχω μια εικόνα υπάρχει?Εδώ ήμαστε τα ξαναλέμε!
Για αρχη αντι να πηγαινεις με 5η πηγαινε με 4η με τα ιδια χλμ, να μια αλλαγη ευκολη.
Αυτό κάνω trident1971 εδώ κ λίγες μέρες ανεβάζω στροφές 2500 με 3000 στίς αλλαγές, πορεία θά κάνω κανά 10λεπτο αρκετά συχνά με την 4η!
Όσο για το λαδάκι δέν είδα ξανά την στάθμη χαμηλά !Τώρα που πήγα για το φίλτρο σωματιδίων, συμπέσανε μαζί και άλλαξα λάδια,φίλτρο λαδιού μιας και έχω φτάσει τα 7500 χλμ, ο τύπος που τα άλλαξε μου είπε ότι δεν πρέπει να είναι στό φούλ (F) η στάθμη στόν δείκτη λαδιού αλλά λίγο ποιό κάτω, λόγο ότι ανεβαίνει η στάθμη όταν κάνει αναγέννηση το φίλτρο σωματιδίων!Η τιμούλα 74 ευρώ τσιμπιμένη...!!!Είχα να πάω χρόνια σε αντιπροσωπεία και όσο βλέπω πού ακόμη χρεώνουν κ την ροδέλα μου γυρνάνε τα μυαλά! -
Τί εύρος στροφών έχει ένα ντιζελοκίνητο επιβατικό?
Οι 1000 και 2000 στροφές που αναφέρετε είναι χαμηλές ακόμα και για κινητήρες φορτηγού που είναι απο τη φύση τους πιό αργόστροφοι.
-
Συνήθως η μέγιστη ιπποδύναμη είναι στα 3800-4200 και τα 'κόκκινα' στις 4500-5000, το ρελαντί είναι στις 700-900.
Προσωπικά ανεβάζω ταχύτητα στις 2.500 στροφές, κατεβάζω ταχύτητα στις 1600. -
Αυτό κάνω trident1971 εδώ κ λίγες μέρες ανεβάζω στροφές 2500 με 3000 στίς αλλαγές, πορεία θά κάνω κανά 10λεπτο αρκετά συχνά με την 4η!
Όσο για το λαδάκι δέν είδα ξανά την στάθμη χαμηλά !Τώρα που πήγα για το φίλτρο σωματιδίων, συμπέσανε μαζί και άλλαξα λάδια,φίλτρο λαδιού μιας και έχω φτάσει τα 7500 χλμ, ο τύπος που τα άλλαξε μου είπε ότι δεν πρέπει να είναι στό φούλ (F) η στάθμη στόν δείκτη λαδιού αλλά λίγο ποιό κάτω, λόγο ότι ανεβαίνει η στάθμη όταν κάνει αναγέννηση το φίλτρο σωματιδίων!Η τιμούλα 74 ευρώ τσιμπιμένη...!!!Είχα να πάω χρόνια σε αντιπροσωπεία και όσο βλέπω πού ακόμη χρεώνουν κ την ροδέλα μου γυρνάνε τα μυαλά!λογω οτι δουλευει ποιο πλουσιο.Μεγαλη προσοχη σε αυτο.ειναι ελαττωμα.Τακτικος ελεγχος στην σταθμη και συχνες αλλαγες λιπαντικων αν κινεισαι μεσα στην πολη.
-
Καλό μεσημέρι παίδες!Επανέρχομαι ξανά, σχετικά με το λαμπάκι του κινητήρα κ το φίλτρο σωματιδίων.Αφού το είχαμε σβήσει πρίν απο κανά μήνα περίπου στην αντιπροσωπεια,οδηγόντας από τότε 1700 χλμ μου ξανάναψε...!!!Άμεσα πήρα τηλ. στήν εταιρεία κ είπανε να το δούνε αύριο θα το κρατήσουνε το αμάξι μέσα!Η οδήγηση είναι διαφορετική από εμένα αφού πλέον ανοίγω ταχύτητες κτλ,Πετρέλαιο συνεχίζω να βάζω shell v νομίζω όμως ότι δέν είναι από αυτό..πρέπει να έχει πρόβλημα εργοστασιακό!Δέν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα..να πάω με το μαλακό, ή να αρχίσω τα επεισόδια από την αρχή?3 μήνες αμάξι!!Άυριο θα επανέλθω να σας πώ τι μου είπαν τα τσακάλια της εταιρείας.
Υπάρχει κάποιος από τους φίλους εδώ μέσα που να έχει γνώσεις επί του θέματος?θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!ευχαριστώ. -
Το πόρισμα ειναι σίγουρα dpf? καταλαβαίνεις να πέφτει η απόδοση; Δεν βγάζουν κ το φιλτρο πετρελαίου μήπως εχει θέμα το καύσιμο; Που βάζεις πετρέλαιο; Πάντως με την χρήση που κανεις δεν δικαιολογείται βλάβη με υπαιτιότητα σου. Πόσο βουλωμενο το βγάζει το διαγνωστικό;
D-4D...
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Το πόρισμα ειναι σίγουρα dpf? καταλαβαίνεις να πέφτει η απόδοση; Δεν βγάζουν κ το φιλτρο πετρελαίου μήπως εχει θέμα το καύσιμο; Που βάζεις πετρέλαιο; Πάντως με την χρήση που κανεις δεν δικαιολογείται βλάβη με υπαιτιότητα σου. Πόσο βουλωμενο το βγάζει το διαγνωστικό;D-4D...
Γειά σου φίλε μου,το αμάξι το πήγα στήν αντιπροσωπεία κ το άφησα δέν μπορούνα να μου πούν τίποτα αυτήν την στιγμή..θα το δούν ,θα το δοκιμάσουν και θα με πάρουν τήλ οταν θα έχουν νεότερα!Για το dpf είπα, διότι την πρώτη φορά όταν άναψε το λαμπάκι πρίν δηλαδή 1700χλμ το σβήσανε κάνωντας αναγέννηση και είπανε για τον τρόπο οδήγησης κτλ.Συνολικά το αμάξι έχει 9030χλμ. τα έχω κάνει από αρχές δεκέμβρη, τραγικά ελάχιστα όμως για να ανάβουν λαμπάκια..Ίσως να είναι κ κάτι άλλο..Δέν ξέρω πόσο βουλωμένο το βγάζει το διαγνωστικό και σίγουρα δέν είναι υπαιτιότητα δικία μου αφού το αμάξι δουλεύει σε εθνική οδό κατα 80% περίπου.
Φίλτρο σωματιδίων diesel