-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δεν εμπλέκομαι στην κουβέντα γιατί την έχω κάνει στο παρελθόν και αντικρούστηκα με επιχειρήματα επιπέδου κουκουρούκου!Προσθέτω μόνο ότι προ ώρας πέτυχα στη Βουλιαγμένη μαύρη 911 Turbo Cabrio (γενιά 996) με πλαστές πινακίδες.
το φανταστηκες.. o kacey ειπε οτι κανουν μπαμ απο μακρυα και χωνεσαι πολυ μεσα!
'ναφ σεντ!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
κ εσυ πεταξες μια Μιντλετον για να ειρωνευτεις[συνειδητοποιώ μετά από 3sec τι θέλει να πει]
-
egω που δεν καταλαβα το 'μιντλετον', πειτε μου ρε παιδια τι ειναι?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
egω που δεν καταλαβα το 'μιντλετον', πειτε μου ρε παιδια τι ειναι?http://www.iefimerida.gr/news/95879/� ... E%B9%CE%B1
Μην ρωτήσεις που κολλάει η Κέιτ!! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
egω που δεν καταλαβα το 'μιντλετον', πειτε μου ρε παιδια τι ειναι?
http://www.iefimerida.gr/news/95879/� ... E%B9%CE%B1
Μην ρωτήσεις που κολλάει η Κέιτ!!Έχει ορθογραφικό λάθος εκεί και μπορεί να μην το καταλάβει!
Το σωστό είναι με 2 'π' και φαίνεται εδώ http://newpost.gr/post/120243/kindyneyei-me-fylakisi-i-pippa-mintleton/
Now its clear -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δεν εμπλέκομαι στην κουβέντα γιατί την έχω κάνει στο παρελθόν και αντικρούστηκα με επιχειρήματα επιπέδου κουκουρούκου!Προσθέτω μόνο ότι προ ώρας πέτυχα στη Βουλιαγμένη μαύρη 911 Turbo Cabrio (γενιά 996) με πλαστές πινακίδες.
Αποψη σου. Το 'κουκουρουκου' επιχειρημα ειναι οτι αυτος που εχει ενα αυτοκινητο να καθεται εξω απο το σπιτι του ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΝΩ, ειναι ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ να ενδωσει στο πειρασμο κ να το κινησει, για οποιοδηποτε σοβαρο ή αστειο λογο. Κ δεν γινεται η αστυνομια να ειναι παντου κ να ελεγχει τους παντες ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ οσο θα το κανει αυτο το συστημα, σε σχεση με τυχαιους ελεγχους στο δρομο.
Ρε ΤΜ,
θες να σοβαρευτεις λιγακι? Τι δεν καταλαβαινεις? Οτι σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, αυτος που ειναι καλο παιδακι κ εχει υποσχεθει οτι δεν θα κινει το αυτοκινητο του αλλα κραταει πινακιδες 'γιατι αναγκαζεται', τελικα θα το κινησει? Κ τελικα μπορει να συμβει κανα κακο ακριβως επειδη ειναι εκτακτη αναγκη κ βρισκεται υπο πιεση ο οδηγος?
-
σε παιρνουν τηλ αργα το βραδυ κ σου λενε οτι ο πατερας σου (που μενει 50 χλμ μακρυα) κατι επαθε κ τον τρεχουν στο νοσοκομειο (μου εχει τυχει, τελικα ειχε ανεβασει 2bar πιεση κ με ενα φαρμακο ισιωσε). Παιρνεις το αυτοκινητο κ τρεχεις.
-
σε παιρνουν 4 το πρωι τηλ κ σου λενε οτι χτυπησε ο συναγερμος του μαγαζιου, πρωτα το κρουστικο τζαμιων κ μετα το ρανταρ εντος, που σημαινει οτι σπασανε τζαμι κ μπηκαν μεσα. Μου εχει τυχει, αν δεν εμενα διπλα θα επαιρνα το αυτοκινητο κ θα ετρεχα.
-
σε παιρνουν τηλ. παλι 4 το πρωι κ σου λενε οτι ο κολλητος σου με τον οποιο ησασταν μαζι εξω κ ειχε γινει κοκκαλο αλλα θα γυρναγε σπιτι με τα ποδια γιατι μενει διπλα, εχει φερει κωλοτουμπες στο παραδρομο της εθνικης αναμεσα σε Βαρυμπομπη κ Αγ. Στεφανο (αφιδνες παραδρομος στροφιλικια) γιατι αποφασισε να παει στο αλλο σπιτι των γονιων του που μενουν στα Κιουρκα (για φαντασου, ΚΑΙ αυτο μου εχει τυχει). Παιρνεις το αυτοκινητο κ πηγαινεις.
-
παθαινει κατι ο γονεας σου κ εσυ εχεις το διλλημα 'περιμενω ασθενοφορο κ οποτε φτασει' ή 'τον βαζω μεσα κ τον παω πετωντας μεχρι το νοσοκομειο γιατι σε 7 λεπτα ειμαι εκει'. Εσυ τι θα διαλεξεις?
Θες κ αλλα? Γαμησε μας τελικα με τις ειρωνιες σου μικρο αγορακι, σου ξαναλεω: οταν η πραγματικοτητα σε βαρεσει στα μουτρα, θα καταλαβεις.
-
-
Για καποια απο τα παραδειγματα σου μπορει και να το κυκλοφωρουσα και χωρις πινακιδες μη σου πω ΑΝ δεν ειχα αλλο αυτοκινητο....
Δε παυει ομως να 'τιμωρησαι ΠΡΙΝ εγγληματισεις'...
επειδη ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ μπορεις να το κυκλοφωρήσεις....
Σα να λεμε οτι οσοι εχουν καραμπινα ειναι δολοφονοι ( καθ' υπερβολην το παραδειγμα)Αυτα ομως ισχυουν αν ειναι το μοναδικό σου αυτοκινητο
Σε τελική αν χρειαστω επειγοντως αυτοκινητο για κατι σοβαρό και για Χ λογο δεν εχω μπορω να παρω του γειτωνα καποιου συγγενη καποιου φιλου κ.λ.π.Γιατι - και παλι πρακτικά - ενα 'παρατημενο' αυτοκινητο εστω και για 6μηνο δεν ειναι σιγουρο οτι καν θα παρει μπροστα....
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Γνωριζει καποιος αν υπαρχουν εξαιρεσεις για υποχρεωτικη ασφαλεια; Πχ Ναυτικοι;Επαναλαμβάνω την ερωτηση...
-
Αυτό που σου λέει ο tm είναι, ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρεις, αν έχεις το αυτοκίνητο απέξω να κάθεται χωρίς ασφάλιση ΚΑΙ χωρίς πινακίδες, και πάλι θα το πάρεις να τρέξεις (εννοείται πάντα ότι δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο). Αν δηλαδή πάθει κάτι ένας δικός σου θα πεις 'ααα δεν έχω πινακίδες άρα παίρνω ταξί' ? Δε νομίζω, παίρνεις το αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες (4 το πρωί... σιγά μη σε δει κανένας αστυνομικός) και τρέχεις.
-
Ναι. Εσυ θα το παρεις, αλλα ενα αυτοκινητο που κινειται γρηγορα, ξημερωματα, χωρις πινακιδες, κανει μπαμ απο χιλιομετρα μακρυα οτι πρεπει να σταματηθει για ελεγχο. Εσυ μπορει να το χρησιμοποιησεις αλλα τοτε ειναι πολυ πιο ευκολο να σε ανακαλυψουν. Ενω ΜΕ πινακιδες κ χωρις ασφαλεια, θα πρεπει να πεσεις σε ενα τυχαιο ελεγχο. Ειδικα στις 4 το πρωι, λιγο απιθανο να συμβει.
-
Σωστά. Ομως, δεν μπορώ να μιλήσω για όλο τον κόσμο αλλά πιστεύω πως αν πεθαίνει ο δικός σου άνθρωπος θα το ρισκάρεις να το πάρεις και αν σε σταματήσουν να σε αθωώσει ο δικαστής.
Δηλαδή θα κατέβεις στο δρόμο νυχτιάτικα, το αυτοκίνητο εκεί απέναντι χωρίς πινακίδες και συ θα περιμένεις να περάσει ταξί ?
Οπότε στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, κυκλοφορείς παράνομος και το ρισκάρεις.
(Συνέχεια βλέπω μέρα μεσημέρι αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες...) -
o kacey εχει ενα δικιο βλεποντας το απο την μερια του πιθανου θυματος ενος τροχαιου με ενα απινακιδοτο και προφανως και ανασφαλιστο αυτοκινητο.
ΟΜΩΣ
αν το απευκταιο συμβει και οδηγω ενα ανασφαλιστο ( εστω ) αυτοκινητο και ΕΣΤΩ γρατζουνισω ενα αλλο ( φταιω δε φταιω το οτι ειμαι ανασφαλιστος το κανει πλεον ασχετο ) το 'θυμα' θα μου παρει και τα σωβρακα που λενε..., πιθανον ΠΟΛΥ περισσότερα απο οτι θα του εδινε η ασφαλεια...Χαριτολογόντας ( και μονο για υλικές ζημιες τα αλλα δεν σηκωνουν αστεια ) ισως.... σε συφαιρει να σε τρακαρει ανασφαλιστο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστά. Ομως, δεν μπορώ να μιλήσω για όλο τον κόσμο αλλά πιστεύω πως αν πεθαίνει ο δικός σου άνθρωπος θα το ρισκάρεις να το πάρεις και αν σε σταματήσουν να σε αθωώσει ο δικαστής.εγώ νομίζω ότι 90% ο αστυνομικός που θα σταματήσει όχημα που μεταφέρει επειγόντως κάποιον στο νοσοκομείο, δεν θα του κάνει τπτ.
@kacey
πόσο διαφέρει αυτό που λες, από οποιοδήποτε άλλο σενάριο που ΜΠΟΡΕΙ κάποιος αργότερα να παρανομήσει;
Ξέρω γω, εσύ αν έχεις πιει (αρκετά για να είσαι παράνομος, αλλά όχι τύφλα), και 'στις 4' χρειαστεί να μεταφέρεις κάποιον επειγόντως στο νοσοκομείο, δεν θα το κάνεις; Θα το κάνεις. Και αν δεν σε σταματήσουν σε τυχαίο έλεγχο κλπ κλπ.
Θα έπρεπε να απαγορεύεται να πίνει οποιοσδήποτε είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης επειδή ΜΠΟΡΕΙ να προκύψουν συνθήκες τέτοιες που θα παρανομήσει; -
Νταξ έχει ένα δίκιο ο kacey ότι όχημα χωρίς πινακίδες είναι πολύ πιο υποψήφιο για σταμάτημα από την Τροχαία.
(Και ότι μπορεί να μην έχεις μέσα στο αυτοκίνητο τον άρρωστο οπότε να μην είναι προφανές... αν τον έχεις τότε πιθανότατα (το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει) η Τροχαία θα σε βοηθήσει ανοίγοντας δρόμο)
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πάνω στον πανικό του κάποιος θα κάτσει να σκεφτεί 'πεθαίνει ο άνθρωπός μου αλλά δεν θα πάρω αυτοκίνητο γιατί είναι χωρίς πινακίδες και μπορεί να με σταματήσουν'. -
δεν διαφωνώ.
Στον ίδιο πανικό όμως, πολλά πράγματα θα κάνει κάποιος, εξίσου παράνομα. Όπως το παράδειγμα με το αλκοόλ.Είναι λίγο δύσκολο να δρα προληπτικά ο νόμος έναντι όλων αυτών των περιπτώσεων. Γενικά, δυνητικά πάντα θα μπορείς να παρανομήσεις. Το να τιμωρείσαι έναντι της πιθανότητας, είναι λίγο επικίνδυνο, ακόμα κι αν προφανώς μπορεί να σώζει από κάποιες περιπτώσεις.
-
Σίγουρα είναι πολύ πιο 'εύκολο' (=θα το σκεφτείς πολύ λιγότερο, κι αφού δεν υπάρχει ούτε 0.1% πιθανότητα να πέσεις σε τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας μπορεί να το κάνεις χωρίς να είναι και τόσο μεγάλη ανάγκη ή θέμα ζωής και θανάτου) να πάρεις ένα αμάξι χωρίς ασφάλεια αλλά ΜΕ πινακίδες στις 3 το πρωί or whatever αντί να ψάχνεις ταξί, απ' ότι να πάρεις ένα χωρίς ούτε ασφαλεια ούτε πινακίδες (ή με πλαστές, που αν σε πιάσουν τη γ@μησες κανονικά), αλλά αυτό δε σημαίνει κι ότι όποιος ΜΠΟΡΕΙ να κάνει παρανομία πρέπει να αντιμετωπίζεται λες και θα κάνει ΣΙΓΟΥΡΑ παρανομία. Οτι πρέπει να αφαιρούμε το δικαίωμα από αυτόν που δεν έχει καμία πρόθεση να κυκλοφορεί το ΙΧ του μέχρι να φτιάξουν τα οικονομικά του [κι ο μόνος λόγος που δεν έχει παραδώσει πινακίδες είναι διότι δε διαθέτει γκαράζ] να το παρκάρει έξω απ' το σπίτι του χωρίς να το έχει ασφαλισμένο και να τον βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με όποιον δεν τον χαλάει να το ρισκάρει να κυκλοφορεί χωρίς ασφάλεια είτε μονίμως είτε μια στις τόσες.
Δουλειά της τροχαίας είναι να ελέγχει. Ας βάλουν τους μηχανόβιους τους αντί να κάθονται ανά τετράδες να χαζεύουν την κίνηση κάνοντας τσιγαράκι έξω απ' τα Έβερεστ (τους αδικώ, το ξέρω ) να σημειώνουν πινακίδες όλη μέρα (και γιατί όχι και τη νύχτα) και θα φανεί πόσοι από αυτούς που δεν έχουν ασφάλεια το κυκλοφορούν κανονικά. Άσε που μπορούν να βάλουν καμερούλες & LPR software στους δρόμους με μεγάλη κίνηση, να ελέγχονται αυτόματα οι πινακίδες των οχημάτων κι αν ανήκουν στη λίστα με τα ανασφάλιστα να τις κρατάει το σύστημα. Πολύ πιο σωστό από το τσουβάλιασμα που πάει να καλύψει την ανικανότητα ( ) της αστυνομίας να ελέγχει. ΟΚ, δε θα τους πιάσεις όλους. Θα πιάσεις το 95% (αλήθεια, τι ποσοστό των τροχαίων στα οποία εμπλέκονται ανασφάλιστα αποτελούν αυτοί που πήραν στις 4 το πρωί τον πατέρα τους που έπαθε έμφραγμα να τον πάνε στο νοσοκομείο?). -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
αντί να κάθονται ανά τετράδες να χαζεύουν την κίνηση κάνοντας τσιγαράκι έξω απ' τα Έβερεστ (τους αδικώ, το ξέρω )Φυσικά και τους αδικείς! Κορδώνονται και στις πιτσιρίκες και τις κοιτούν σαν να είναι το τελευταίο θηλυκό που έμεινε στον πλανήτη.Άσε που δεν πάνε μόνο στα Έβερεστ, στην περιοχή μου πάνε και σε σουβλατζίδικα.
-
Ρε παιδια, απλο ειναι:
αυτοκινητο ΜΕ πινακιδας χωρις ασφαλεια: αντε βρες το (τυχαιος ελεγχος κλπ κλπ).
αυτοκινητο ΧΩΡΙΣ πινακιδες, κανει μπαμ απο χιλιομετρο οτι πρεπει να ελεγχει.Κ επειδη το πρωτο δεν ειναι καθολου αποτρεπτικο, τοτε δεν μου αρκει η υποσχεση του ιδιοκτητη οτι θα ειναι καλο παιδακι. Θες να ειναι στο δρομο με τη δυνατοτητα να το μετακινησεις? Τοτε υποχρεωτικη ασφαλιση.
Οποτε μεχρι να γινει το σωστοτερο απ'ολα που ειναι αυτοματες καμερες με συνδεση απ'ευθειας με το υπουργειο/αρχειο ασφαλιστικων/δεν ξερω εγω τι, κ real time αυτοματοποιημενος ελεγχος ολων των οχηματων που περνανε απο μπροστα της, ας γινει αυτο.
-
ΚΑΙ βεβαια θα μπορουσε να υπαρξει εφαρμογη για κινητα και υπολογιστες ωστε να κανεις ασφαλιση ον λαιν για οση ωρα θελεις/μερες θελεις...και πληρωμη μεσω πιστωτικης. Προδηλωνεις το αμαξι σου (αρ κυκλοφοριας-οδηγος-παλαιοτητα) μια φορα εφ απαξ στη βαση δεδομενων των εσαφαλιστικων της εφαρμογης, ωστε να ξερουν με ποιον εχουν να κανουν, και οταν χρειαστεις 48 ωρες ασφαλεια πχ πληρωνεισ ηλεκτρονικα, ερχεται η αποδειξη ηλεκτρονικα, και ολα καλα...προφανως θα ειναι πιο ακριβη απο την ετησια / ημερα. Οποτε και σε εκτακτες καταστασεις να ειμαστε νομιμοι....
Το ιδιο να μπορει να γινει και με πινακιδες σε περιπτωση καταθεσης...ηλεκτρονικα παιρνεις αδεια και πληρωνεις τελη για 1-2-3 μερες...προφανως τσεκουρατα. Τωρα ειναι 4 ευρω την ημερα οποτε 1200 το χρονο ΟΤΙ αμαξι να εχεις.
απλα ειναι τα πραγματα....
-
πολλά μπορουν να γινουν.
Το θεμα ειναι κατα ποσον ειναι 'σωστο' να ποινολογήσαι για το ΑΝ θα κυκλοφωρήσεις ανασφαλιστο αυτοκινητο ( με οποιες προυποθεσεις εχουν συζητησει και πριν μην τις ξαναλεμε.
Με την ιδια λογική θα πρεπει οσοι εχουν καραμπινα θα πρεπει ντε και καλα να εχουν αδεια κυνηγου και να τους θεωρουμε και εν δυναμη δολωφόνους, οποτε..... καλο ειναι να κανουν και μια μερα φυλακη το χρονο.......
Yποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου