-
Καλημέρα,
Κάτοχος του εν λόγω μοντέλου εδω και έναν μήνα περίπου. Παράδοση 3 μηνών!
Το αυτοκίνητο είναι πραγματικά καταπληκτικό. Συνοπτικά, θα αναφερθώ στους χώρους οι οποίοι είναι απλά τεράστιοι, στην ποιότητα κατασκευής η οποία είναι εμφανώς υψηλή και τέλος στην οδηγική συμπεριφορά η οποία με την σειρά της σε ικανοποιεί στο μέγιστο. Μιλάω για μια συνηθισμένη καθημερινή χρήση με οικογένεια και σχετικά ήρεμη οδήγηση. Μέσα στην πόλη κουράζει ο όγκος του (και αρκετά η κατανάλωση!) αλλά σε ταξίδι είναι εξαιρετικά ευχάριστο και ξεκούραστο. Κανένας ενοχλητικός θόρυβος από μηχανή και αέρα στην οδήγηση με αρκετά καλή ηχομόνωση. Επίσης να αναφέρω και την εξαιρετική συναρμογή λόγω Ιαπωνίας όπου κατασκευάζεται πλέον.
Το CVT πολύ αξιόπιστο, με πολύ καλή επιτάχυνση (αν και στο 90% είναι στο ECO όπου κόβει αρκετά), καλή ροπή, στιβαρό αμάξωμα που σου δίνει αίσθηση ασφάλειας στον δρόμο σε σχέση με τα κιλά του.
Πολλά αξεσουάρ, πολλοί διακόπτες, εργονομικοί στην πλειοψηφία με πολύ καλή λειτουργία. Οι χώροι ειδικά πίσω είναι πολύ μεγάλοι. Ενα μεγάλο πλεονέκτημα είναι οτι το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται κει μετακινείται το οποίο το κάνει ιδανικό για τα παιδιά.
Στα αρνητικά του μπορώ να βάλω σίγουρα το infotainment το οποίο είναι αρκετά πίσω. (δεν μιλάω για κάτι το ιδιαίτερο αλλά για μια απλή σύνδεση με IOS η ANdroid.)
Από κατανάλωση δεν μπορώ ακόμα να δώσω ακριβή στοιχεία (περίπου στο 8,4l/100km) με αρκετή χρήση εντός πόλης. Το χρώμα του μαύρο, το οποίο είναι τέλειο αμέσως μετά το πλυντήριο!! Μέτα από 1 ημέρα θέλει πλύσιμο!
-
8.4 δεν το λες και λιγο...
Εξω ποσο σου καιει;
-
5,4 σε ταξίδι 200 χλμ σε επαρχιακό δρόμο, οχι Εγνατία. Αλλά επειδή έγινε μόνο μια φορά δεν μπορώ να πω ακόμα με σιγουριά ότι θα κυμαίνεται εκεί...
-
Και 6 να ειναι,καλα καλα ειναι για καταναλωση ταξιδιου,απο τετοιο αυτοκινητο.
-
Για πες μας για το CVT λίγα περισσότερα πράγματα... Νιώθεις καθόλου το rubber effect ('πατινάρισμα') των CVT; Στην πόλη είναι ξεκούραστο; Νιώθεις καθόλου lag, δηλαδή όταν πατάς γκάζι είναι άμεσο; Τώρα το ότι είναι αξιόπιστο επίτρεψέ μου να πω ότι είναι πολύ νωρίς για να το κρίνεις. Ας περάσουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και μακάρι να δουλεύει το ίδιο απροβλημάτιστα! Don't get me wrong, δεν υποννοώ ότι υπάρχει λόγος να βγάλει κάποιο πρόβλημα, απλά ότι ακόμα δε γνωρίζουμε.
Σε ταξίδι τι λέει το αυτοκίνητο από επιτάχυνση/προσπεράσεις κτλ.; Δεν έχεις κάνει κάποιο ιδιαίτερο ταξίδι απ' όσο κατάλαβα αλλά όσο έχεις βγει σε ανοιχτό δρόμο πώς το νιώθεις; Το έχεις φορτώσει αρκετά να δεις πώς πάει;
Επίσης λες ότι κυρίως είναι σε ECO όπου κόβει αρκετά, αυτό υποθέτω το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς ο ίδιος.
Thanks!
-
Όταν ανέφερα το αξιόπιστο εννοούσα οτι το γκάζι είναι άμεσο και σου δίνει την δύναμη που χρειάζεσαι όταν την χρειάζεσαι. Βέβαια μην περιμένει κανείς και θαύματα αλλά για το αμάξωμα αυτό το θεωρώ αρκετά καλό. Το έχω δοκιμάσει και σε προσπέραση σε ανηφόρα και με εξέπληξε. Για το rubber effect δεν μπορώ να σου πω κάτι το ιδιαίτερο γιατί δεν το καταλαβαίνω. Επίσης να αναφέρω ότι πρώτη φορά οδηγώ CVT (25 χρόνια ταχύτητες!)
Στην πόλη είναι αρκετά ξεκούραστο όπως και και στην κίνηση αλλά σίγουρα σε μεγάλη πόλη ο όγκος σε δυσκολεύει, ιδίως στην αρχή μέχρι να το συνηθίσεις. Μεγάλο πλεονέκτημα οι περιμετρικές κάμερες σε δύσκολα σημεία!!
Δεν έχω κάνει μεγάλα ταξίδια ακόμα αλλά αρκετά των 100-150 χιλιομέτρων (Θεσ-νίκη Χαλκιδική) με αρκετό εξοπλισμό (camping). 4000 χλμ σε ενάμιση μήνα περίπου! Δεν καταλαβαίνει τίποτα από βάρος και από εξοπλισμό. Βάλε μέσα ότι θες, χωράει...!!!!. To Chassis control επίσης φαίνεται να βοηθάει αρκετά στις στροφές..
Ναι το ECO το απε-ενεργοποιείς μόνος σου.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Δεν είναι όμως κατανάλωση ταξιδίου (διευκρινιζει 'όχι Εγνατία'), αλλά επαρχιακός δρόμος!
Που σημαίνει ταχύτητες 60-80-άντε που και που 100 max. Δηλαδή ταχύτητες ιδανικές για επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης. Και από τα 80 μέση ταχύτητα στον επαρχιακό στα 120 (τουλάχιστον) στην εθνική υπάρχει μεγάλη διαφορά σε κατανάλωση...
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες PANKON. Βέβαια ενδειαφέρομαι γιά τον κινητήρα βενζίνης αλλά πιστεύω ότι το κιβώτιο δεν διαφέρει οπότε θα ισχύουν τα ίδια. Δεν γνωρίζω τίποτα γιά την πραγματική κατανάλωση του 1.3 βενζίνης. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι τώρα στα 430€, υπάρχει περίπτωση με την νέα μέτρηση καυσαερίων να υπερδιπλασιαστούν?
Επίσης ευχαριστώ ACCENTWIZARD για την πρόταση του χρώματος. Συμφωνώ εν μέρη αλλά δεν διανοούμαι να αγοράσω μαύρο γιατί δεν έχω γκαράζ και το αμάξι θα είναι στο δρόμο χειμώνα - καλοκαίρι. Επίσης δεν θέλω άλλο γκρι (είναι και το τωρινό μου αμάξι εδώ και 12 χρόνια) ή ασημί. Οπότε καταλήγω στο λευκό το οποίο στην έκδοση connencta δεν χρεώνεται και είναι μεταλλικό. Σκέφτομαι και το πορτοκαλί που έχει το προσπέκτους, αν και αρκετά εξεζητημένο. Κάποια άλλη πρόταση.
Επίσης θα ήθελα κάποια διευκρίνηση σχετικά με το infotainment. Τι κάνει και ποιό είναι το αρνητικό του.
Ευχαριστώ
-
Κατανάλωση βενζίνη με αυτόματο θα είσαι περίπου +2 λίτρα από το πετρέλαιο, ένα 10αρι υπολογίζω χοντρικά περίπου στην πόλη.
Το χρώμα είναι τελείως προσωπικό (εμένα π.χ. δεν μου αρέσουν τα: μαύρο, γκρί κλπ. τέτοια), στο xtrail θα πήγαινα στα: Saphire Blue, Monarch Orange, Palatial Ruby, Storm White.
-
Μια διευκρίνηση μόνο: το κιβώτιο διαφέρει μεταξύ βενζίνης/diesel. Διπλού συμπλέκτη το μεν, CVT το δε. Εντελώς άλλη υλοποίηση
-
Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να πάρω το x-trail 2019 και βρίσκω αναφορές οτι υπάρχει apple car play (πχ εδώ: https://m.youtube.com/watch?v=gFGNHBsvV2Q ), αλλα η αντιπροσωπεία μου είπε πως δεν έχει, αλλα ίσως αναβαθμιστεί μελλοντικά.
Τί ισχύει τελικά;
-
Στο εξωτερικό που ειναι διαθέσιμο με το αναβαθμισμένο infotainment έχει...στην Ελλάδα που ακόμα το φέρνουν με το παλιό δεν έχει!
-
Στο εξωτερικό που ειναι διαθέσιμο με το αναβαθμισμένο infotainment έχει...στην Ελλάδα που ακόμα το φέρνουν με το παλιό δεν έχει!
Άρα υπάρχει περίπτωση μελλοντικά να αναβαθμιστεί το software στο μοντέλο του 2019 και να αποκτήσουμε car play?
-
Καλημέρα σε όλους, διαβάζω αυτό το νήμα εδώ και καιρό, από τότε που αποφάσισα πως το νέο Xtrail θα είναι το καινούριο μου οικογενειακό αυτοκίνητο. Εν αναμονή λοιπόν ενός μαύρου 1.7 Connecta 4x4 σε λίγες μέρες θα ήθελα να σας ενημερώσω πως από χθες οι τιμές αυξήθηκαν κατά 500€. Τώρα, αν αυτό θα συνοδεύεται από κάποιο εξτρά στον εξοπλισμό ή αν είναι καθαρά τιμολογιακή πολιτική, δεν το γνωρίζω... Σχετικά με το ερώτημα του φίλου πιο πάνω για το αν υπάρχει περίπτωση μέσω αναβάθμισης να πάρουμε 'Apple Carplay- Android Auto' το βλέπω εξαιρετικά απίθανο. Η πιο λογική εξήγηση της έλλειψης στα ¨ελληνικά' Xtrail είναι προφανώς το ξεστοκάρισμα της εταιρίας από 'παλιές' μονάδες. Αν ήταν απλά ένα update, θα το είχαν κάνει, διότι απλά θα αποτελούσε ένα ακόμη μαρκετίστικο όπλο στη φαρέτρα του μοντέλου...
Και μια ερώτηση για όσους πιθανόν γνωρίζουν. Μου είπαν πως ο σένσορας του αυτόματου ανοίγματος του πορτ μπαγκάζ κρύβεται και άρα δεν δουλεύει αν τοποθετήσεις κοτσαδόρο... κι ας είναι κι ο εργοστασιακός. Χρειάζεται να γίνει επέκτασή του με ένα κόστος 150€ περίπου. Επιβεβαιώνει κανείς? έχει τοποθετήσει κάποιος?
-
Καλήμερα pandread,
Απαντώ στην ερώτηση σου για τον αισθητήρα πίσω. Δουλεύει κανονικά με τον εργοστασιακό κοτσαδόρο. Το χρησιμοποιώ τακτικά.
Βέβαια να διευκρινίσω ότι μιλάω για τον αποσπώμενο κοτσαδόρο και για την λειτουργία του όταν είναι εκτός. Δεν το έχω δοκιμάσει με τον κοτσαδόρο επάνω ακόμα αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει ούτε τότε πρόβλημα.
-
Καλήμερα pandread,
Απαντώ στην ερώτηση σου για τον αισθητήρα πίσω. Δουλεύει κανονικά με τον εργοστασιακό κοτσαδόρο. Το χρησιμοποιώ τακτικά.
Βέβαια να διευκρινίσω ότι μιλάω για τον αποσπώμενο κοτσαδόρο και για την λειτουργία του όταν είναι εκτός. Δεν το έχω δοκιμάσει με τον κοτσαδόρο επάνω ακόμα αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει ούτε τότε πρόβλημα.
Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το κοιτάξω ξανά με την αντιπροσωπεία. Αν δουλεύει χωρίς τη 'μπίλια' τότε δεν χρειάζεται το έξτρα κόστος για το ανταλλακτικό, μόνο για όσες φορές αυτή θα είναι τοποθετημένη...
Παναγιώτης.
-
Καλησπερα σας. Ειμαι πολυ κοντα στην αγορά μεταχειρισμένου suv και ενω η αποφαση ειχε παρθει για peugeot 3008 gt line, εμφανιστηκε μια προσφορά για ένα nissan x-trail 4x4 1.6 dci μοντέλο του 2016 με χειροκινητο κιβωτιο στην πλουσια εκδοση techna σε χρωμα λευκο περλα στα 24.000€. Το αμαξι εχει 77.000 χλμ. Επειδη δεν ειχα σκεφτει καθολου την αγορα του συγκεκριμενου, δεν εχω ψαχτει καθολου για την αξιοπιστια του την καταναλωση του και την αποδοση του. Τις επομενες μερες θα διαβασω και τις 50+ σελιδες του forum αλλά θα εκτιμουσα την αποψη ιδιοκτητων και ανθρωπων που γνωριζουν το οχημα.
Ειναι καλο deal στην τιμη αυτη? Πόσο κοστιζε καινουριο? Το facelift του 2107 αλλαξε κατι ουσιαστικο? Η εκδοση techna απο οτι είδα διαθέτει σχεδον τα παντα ή όχι? Ο diesel 1.6 dci ειναι αρκετος για τοσο βαρυ αμαξωμα, και απο καταναλωση εντος τι λεει? Επειδη μεχρι τωρα οδηγουσα μονο βενζινη, χρειαζεται να κανω κατι οσον αφορα το φιλτρο μικροσωματιδιων DPF? Ο πωλητης είπε οτι τα τελη κυκλοφορίας είναι 245€. Ισχύει? Υπαρχει περιπτωση να αλλαξει? Το αμαξι ειναι αξιοπιστο για καθημερινη χρηση? Έχει βγαλει καποιο κλασικο κουσουρι που πρεπει να ελεγξω στον ελεγχο της αντιπροσωπείας? Διαθετει android auto? Η techna διαθετει xenon / led φωτα πορειας ή αλογονου?
Με τρομάζει λίγο ο ογκος του στο κομμάτι αν θα βρισκω να παρκάρω αλλά μου αρεσει η ανεση χωρων του. Στο peugeot 3008 με τραβηξε πολυ το μοντερνο design του μεσα και εξω και οτι έχει ενα καλό 8ταχυτο αυτοματο κιβωτιο με ενα κινητηρα diesel 1.5 euro 6.2 dtemp με τελη κυκλοφοριας 115€ και χαμηλη καταναλωση. Το Xtrail δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει ουτε εξωτερικα ουτε εσωτερικα αλλα δεν ειναι και ασχημο. Στα θετικα του ειναι εχει 4x4 και στην εκδοση techna που το εχω βρει εχει πολυ περισσοτερο εξοπλισμο από την gt line του 3008.
Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον βοηθησει και απαντησει στις τοσες ερωτησεις μου.
-
Καινουριο το techna εκανε 45000 φιλε μου,το δε λευκο περλα το χρεωνανε 1000φευγα ευρω...Ειναι καλη η τιμη,αν και με τα ιδια σχεδον λεφτα παιρνεις το καινουριο,με τον νεο κινητηρα,αλλα σε 'φτωχη' δικινητη εκδοση(οπως και το 3008)...
Εγω θα πηγαινα στο καινουριο παντως...
-
Εγώ το techna το αγόρασα το 16 36500 με μεταλλικό 4Χ4 ,για το 16 ήταν κάλο αυτοκίνητο για σήμερα μέτριο , σοβαρά προβλήματα δεν έβγαλε τα τριξίματα του τα είχε , κινητήρας πολύ αξιόπιστος ,τέλη 265 νομίζω ,κατανάλωση δεν πέρασε τα 6 λίτρα σε επαρχιακό δίκτυο και εθνική ,απαρχαιωμένο Infotainment ,μέτριο κιβώτιο ,το 4χ4 μην νομίζεις πως θα οργώσεις απλά θα πας λίγο πιο μακριά από ένα απλό , το facelift άλλαξε προβολείς μπροστά και τιμόνι και στο νέο άλλαξε κινητήρα λόγω ρύπων.Στο μόνο που υπερτερεί από το 3008 είναι οι χώροι. Είχα το χτραιλ για 3 χρονιά και 75.000 χιλ.
Nissan X-Trail 2013