-
260 λίτρα λενε ότι έχει, που είναι μια χαρά
(κ 0-100 σε 7,5 δεύτερα ) -
και αυτονομια;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
(κ 0-100 σε 7,5 δεύτερα )Κ εμένα στο βίντεο μια χαρά μου φάνηκε. Και μία άκουσα που έλεγε ότι είναι πιο ευρύχωρο από τη σειρά 1 που οδηγεί.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
(κ 0-100 σε 7,5 δεύτερα )Κ εμένα στο βίντεο μια χαρά μου φάνηκε. Και μία άκουσα που έλεγε ότι είναι πιο ευρύχωρο από τη σειρά 1 που οδηγεί.
τοτε να παω να κοιταχτω....
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τοτε να παω να κοιταχτω....
Ρε συ 260-280 λίτρα έχουν διάφορα σούπερμίνι (και η Ζ4 )
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
τοτε να παω να κοιταχτω....Χαχα
Όχι ρε συ, οκ, εσύ που το είδες από κοντά κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Απλά λέω τι λέγανε στο video -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
και αυτονομια;160 χλμ το απλό και 300 χλμ το range-extended
-
-
το ανθρακόνημα σε βιντεακια κατασκευαστών υπεραυτοκινήτων μας δείχναν πως είναι παλούκι να το διαμορφώσουν. Στρώματα που περνιούνται με το χερί από ανθρώπους που φοράν ειδικές στολές κ με παροχή οξυγόνου, σακούλες αναρρόφησης, πολύωρα ψησίματα. Εδώ το παρουσιάζουν μπαμ μπαμ
Πάντως για όλη αυτή την τεχνολογία η τιμή του είναι πολύ φθηνή. Πιο φθηνό ή στα ίδια λεφτά από τα συμβατικά ηλεκτροκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα μαζικής παραγωγής κ δεν έχουν σασί από ανθρακονήματα κτλ -
Πολύ σωστή παρατήρηση αυτή για την τιμή. Είχα διαβάσει ότι η Ford π.χ. πουλάει το ηλεκτρικό φοκους σε παραπλήσια τιμή, αλλά έχουν έτοιμο ήδη το αυτοκίνητο (απλό φοκους). Ενώ το i3 είναι στην ουσία απ'το μηδέν (νομίζω μόνο τιμόνι και αναρτήσεις έχει ίδιες με του Mini που θα βγει )
-
-
*Η BMW Hellas λοιπόν ολοκληρώνει στο άμεσο μέλλον την εγκατάσταση σημαντικού αριθμού σταθμών φόρτισης (και μάλιστα ταχείας) μέσα στα όρια της Αττικής, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους των BMW i3 να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους, συνδυάζοντας εργασία ή και διασκέδαση.
Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι εγκατεστημένοι σε καίρια σημεία της πόλης, με εμφανή σήμανση και σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το πού ακριβώς θα βρίσκονται και σε συνεργασία με ποια εταιρία παροχής ενέργειες θα προχωρήσει το όλο σχέδιο.*
Από εδώ: http://www.drive.gr/news/ellada/h-bmw-hellas-htizei-diktyo-tahyfortiston-gia-i3-video
-
Από κοντά δείχνει πολύ ωραίο. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Από κοντά δείχνει πολύ ωραίο.ρεζερβα αναγκης πισω;
-
Κυκλοφορούν αρκετά πάντως, εκτός κι αν έχω πετύχει μόνο δημοσιογραφικά ή test drive. Έχω δει 3-4 στο δρόμο εκ των οποίων το ένα ολόιδιο με το παραπάνω και με γυναίκα οδηγό.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...ρεζερβα αναγκης πισω;
...απο τα λεγομενα ενος υπαλληλου κατα το td, δεν εχει, καθοτι και τα λαστιχα που φοραει ειναι RFT. Το θεμα βεβαια που προκυπτει, σε περιπτωση μεγαλου σκισιματος και αμεσης αναγκης αντικαταστασης, ειναι κατα ποσο η Bmw Hellas, διαθετει στα κατα τοπους συνεργεια της ως ανταλλακτικα τα συγκεκριμενα -αρκετα ιδιαιτερα σε διαστασεις- ελαστικα...
-
Πιο κάτω εβαλε σιφτυ ο ανθρωπος.Για το πέλμα του ελαστικού το είπε.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Πιο κάτω εβαλε σιφτυ ο ανθρωπος.Για το πέλμα του ελαστικού το είπε....το ειδα, απλως εγω απαντησα αλλιως, με την ευκαιρια... Για την ιστορια παντως τα πισω ελαστικα ειναι λιγο φαρδυτερα απο τα εμπρος (175/60/19 vs 155/70/19) στο σχεδιο που φοραει η λευκη της φωτο...
-
Ευτυχης κατοχος i3 94h BEV εδω και 4 μηνες περιπου, ηρθε η ωρα να γραψω εντυπωσεις.
Γενικα ειναι αδικο να γραψεις μια κριτικη για το συγκεκριμενο αμαξι, γιατι τα γνωστα του μειονεκτηματα καταγραφονται ευκολα στο 'χαρτι' ενω τα πλεονεκτηματα του πρεπει να το οδηγησεις για να τα αντιληφθεις.- Οδηγηση: Το μεγαλο του πλεονεκτημα ειναι η αισθηση οταν το οδηγεις. Κατι τελειως διαφορετικο απ' οτι εχουμε συνηθισει, αθορυβο, γρηγορο, με εκπληκτικη ακριβεια στο γκαζι και την αποδοση, που κανει την οδηγηση παιχνιδι.
Τα 170αλογα (184 τα βγαζουν σε διαφορες δυναμομετρησεις), το χαμηλο βαρος και η σχεδον σταθερη ροπη απο το 1ο δευτερολεπτο και σε οποιαδηποτε στιγμη, επιτρεπουν επιταχυνσεις και ρεπριζ που αφηνουν αναυδους τους ανυποψιαστους.
- Κρατηματα: Παρολο τα λεπτα ελαστικα και την υψηλη θεση οδηγησης, λογω του χαμηλου κεντρου βαρους εξαιτιας των μπαταριων που βρισκονται στο πατωμα, το i3 αντεχει στις στροφες με αρκετη ταχυτητα. Δυστυχως ομως η υψηλη θεση οδηγησης και ο προσανατολισμος του αυτοκινητου, σου δημιουργουν μια ανασφαλεια πριν μπεις στη στροφη, αλλα η ουσια ειναι οτι τελικα αντεχει.
- Χωροι: Λογω απουσιας μηχανικων μερων εκμεταλλεται περισσοτερους χωρους με αποτελεσμα η καμπινα των επιβατων να ειναι ανετοτατη για 4 ατομα (4θεσιο). Φιλος μου 1.86 εξεπλαγην με το ποσο ανετος ηταν στο πισω καθισμα. Μικρο στο ματι, μεγαλο στο κρεβατι, στην πραξη!
Το πορτμπαγκαζ ειναι ικανοποιητικο για χρηση εντος πολης και λογω του ανοιχτου ορθογωνιου σχηματος χωρις εσοχες ειναι βολικο, χωρις πρακτικες απωλειες σε χωρο σε σχεση με αλλα μοντελα που θεωρητικα σε λιτρα ειναι παραπανω αλλα στη πραξη λογω των εσοχων, πανε αχρηστα. Ειναι εκνευριστικο που ειναι ψηλα ο πατος του, αφου απο κατω βρισκεται ο ηλεκτροκινητηρας και αναγκαζεσαι να σηκωνεις την εταζερα για να χωρεσουν πραγματα. Μερικα λιτρα παραπανω θα ηταν τελεια.
Το μπροστα πορτμπαγκαζ χωραει καλωδια, εργαλεια, φαρμακειο και τον φορητο φορτιστη του.
Oι suicide doors στο εξωτερικο που παρκαρουν καθετα συνηθως, θεωρουνται σοβαρο μειονεκτημα. Στην Ελλαδα που παρκαρουμε παραλληλα ειναι βολικο πλεονεκτημα.
- Ηχος: οπως ειναι γνωστο τα ηλεκτρικα ειναι αθορυβα. Ή σχεδον αθορυβα αφου οταν επιταχυνεις εντονα ακουγεται ο χαρακτηριστικος συριγμος του ηλεκτροκινητηρα που θυμιζει διαστημοπλοιο. Ετσι ενω ο υψηλοστροφος θορυβος των ΜΕΚ αυτοκινητων εχει ενοχοποιηθει στην συνειδηση πολλων και ιδιως των γυναικων ως 'καγκουρας' , ο συγκεκριμενος θορυβος εντυπωσιαζει ολους, ιδιως το ασθενες φυλο.
Ειναι ωραια αισθηση να πηγαινεις με 130+ και το μονο που να ακουγεται να ειναι ο ηχος απο τα runflat.
Το αυτοκινητο βολευει και οσους ειναι εκτελεστες συμμοριων για αθορυβες sneak attacks.
Περιεργως δεν εχω τοσο προβλημα με τους πεζους (αν και θελει προσοχη) οσο με τα μηχανακια που δεν με αντιλαμβανονται. Αλλα στην Ελλαδα ετσι κι αλλιως εχεις προβλημα με τα μηχανακια
- Ανεση: Αν και δεν ειμαι ο πιο ειδικος στο θεμα, αφου εχω μεγαλες αντοχες σε γκαπ-γκουπ θεωρω οτι για τον μεσο ορο ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο. Καποιους ισως τους ενοχλησει ο θορυβος και η συμπεριφορα σε λακουβες των RF ελαστικων.
- Regenerative braking: Οταν το αυτοκινητο 'τσουλαει' ή φρεναρει τοτε γινεται ανακτηση της κινητικης ενεργειας και φορτιζουν οι μπαταριες. Σε αποτομο φρεναρισμα με πολλα χιλιομετρα εχω δει να ανεβαινει +0.5%!!
Οποτε οταν αφηνεις το γκαζι, το αυτοκινητο φρεναρει μονο του. Αυτο ξενιζει καποιους, εγω προσωπικα δεν το βρηκα καθολου ενοχλητικο, καμια σχεση με οτι γραφεται και το θεωρω πολυ λιγοτερο αισθητο απ οτι πχ σε ενα 4κινητο αυτοκινητο. Σημασια εχει οτι το παραπανω feature οδηγει στο one pedal driving, αφου γρηγορα το συνηθιζεις και μαθαινεις να φρεναρεις το αυτοκινητο χωρις φρενα. Πραγματικα δεν μπορει να φανταστει καποιος ποσο σπανια παταω φρενο. Εχω περιεργια να δω ποσα χλμ θα με βγαλουν τα τακακια.
- Εξτρα: Τα εξτρα στην BMW γενικα ειναι καταπληκτικα αλλα και πανακριβα. Ευτυχως οταν το εκλεισα επαιζε ενα πακετο με σχεδον ολα τα βασικα εξτρα σε καλη τιμη. Ετσι το δικο μου εχει το NAvi pro, BT, την μεγαλη κεντρικη οθονη, ηλεκτρικους καθρεπτες, heat pump για το AC, πιο ωραιες ζαντες, το λευκο σαλονι, adaptive LED φωτα (μικρα+μεσαια), HK ηχοσυστημα με 20GB σκληρο, cruize control, θερμαινομενα καθισματα, δυνατοτητα ταχυφορτισης (απαραδεκτο που στην Ελλαδα πληρωνεται ως εξτρα) και connected services (που στην Ελλαδα απο την στιγμη που δεν ειναι διαθεσιμο το connected app στα κινητα, ειναι στην πραξη αχρηστες ).
- Αυτονομια: Η μεγαλη πληγη προς το παρον των ηλεκτρικων. Το δικο μου ειναι με τις καινουριες μπαταριες που θεωρητικα βγαζει 300χλμ, η BMW λεει 200-230. Προσωπικα που εχω βαρυ ποδι (11lt σε leon 1.6, 9lt σε ibiza 1.2TSI, 13lt σε audi TT 2.0T) τον χειμωνα εχω μεση καταναλωση γυρω στα 19.2KW/100km και τωρα που ζεστανε ο καιρος (ναι το κρυο ριχνει την αποδοση της μπαταριας) εχει πεσει στο 17.9ΚW/100km. Αυτο σημαινει οτι τον χειμωνα βγαζω με το ζορι 160-170km και το καλοκαιρι 200-220km. Τα παραπανω σε comfort mode με το βαρυ ποδι μου. Για καλυτερη αυτονομια υπαρχουν eco και eco pro mode, που προσωπικα δεν με αφορουν.
Το προβλημα βεβαια δεν ειναι η αυτονομια του, αλλα η ελλειψη υποδομων στη χωρα μας. UK, USA, Γαλλια, Σκανδιναβικες χωρες και σιγα-σιγα και στη Γερμανια, υπαρχουν παντου ταχυφορτιστες. Στον δρομο, στην δουλεια, στο σουπερμαρκετ, στο αεροδρομιο, στο ΙΚΕΑ κοκ. Υπαρχει η λογικη δηλαδη κανω την διαδρομη και οπου φτασω το παρκαρω και το φορτιζω και ετσι εχω παντα μπαταρια.
Στη χωρα μας προφανως θα αργησει να συμβει κατι τετοιο και λογω οικονομικων αλλα και λογω τεχνοφοβικης νοοτροπιας. Και φυσικα γραφειοκρατιας, αφου υπαρχουν κατι νομοι του 1930 που εμποδιζουν την εγκατασταση ιδιωτικων μηχανηματων σε δημοσιους χωρους. Απο την αλλη δεν φαινεται να επιδοτει και η BMW την εγκατασταση τους και ειναι και λιγο περιεργη η αποφαση οσων μπηκαν, να μπουν μεσα στην Αθηνα, οπου ετσι κι αλλιως μπορεις να πας παντου και οχι κατα μηκος των Εθνικων οδων.
Οπως και να χει μεχρι το 2020-2022 που θα εχουν ολες οι εταιρειες στη γκαμα του ηλεκτρικα, θα κυκλοφορησουν οι ακομα καλυτερες μπαταριες και οι πιο γρηγοροι/δυνατοι ταχυφορτιστες, η αυτονομια θα παψει να ειναι προβλημα στα ηλεκτρικα και ισως η προοδος συμπαρασυρει και την χωρα μας.
**- Τιμη: **η βασικη τιμη με τις νεες μπαταριες βγαινει περιπου στα 39Κ. Με το πακετο που εβαλα εφτασε τα 45Κ.
Αν την συγκρινεις με εναν πετρελαιοκινητο ανθρωπομεταφορεα πολης, ειναι πανακριβο. Αν το συγκρινεις με ενα premium αντιστοιχης κατηγοριας και επιδοσεων, πχ το Audi A1 170ps τοτε δεν ειναι και τοσο ακριβο. Παμε παλι τωρα στο εξωτερικο οπου τα ηλεκτρικα επιδοτουνται απο το κρατος ειτε με το ΦΠΑ τους, ειτε με ποσο της ταξης των 5-7.000Ε, οποτε η τιμη γινεται ακομα πιο γηινη.
**- Καταναλωση: **Με 17.9-19.4kw/100km και 7.5λεπτα το KW βγαινει 1.30-1.50Ε τα 100χλμ Καποιος με πιο ελαφρυ ποδι και νυχτερινο στη ΔΕΗ, το ριχνει ακομα περισσοτερο. Εχει πλακα τωρα τα ζεστα μεσημερια, που με λιγο κατηφορα στη διαδρομη, πεφτει σε καταναλωσεις βενζινοκινητου ~13Κw/100km
**- Φορτιση: **το πακετο που πηρα εδινε δωρο τον καινουριο ταχυφορτιστη της BMW. Με συνδεση μονοφασικη σε 16Α θελει περιπου 9ωρες να στο φορτισει απο το μηδεν. Με συνδεση τριφασικη και 32Α πεφτει στις 3ωρες. Αν και ποτε δεν το αφηνεις να αδειασει ωστε να χρειαζεσαι τοσες ωρες. Ο δικος μου εβγαλε ενα σοβαρο προβλημα και θα επανελθω στο θεμα, τις επομενες ημερες αναλογα με την αντιμετωπιση και την εγγυηση που θα εχω απο την BMW.
- Turn head effect: Το i3 ειναι αναγνωρισιμο για τους γνωστες, οποτε δεν κανει για μοστρα. Γυρνανε να το χαζεψουν 35-45αρηδες, 15χρονα αντε και καμια εκπαιδευμενη 30αρα. Στους υπολοιπους μοιαζει για ενα απλο αμαξι πολης, που ισως το σημα BMW τους προδιαθετει οτι θα ειναι λιγο πιο ακριβο απο τα αλλα.
**- Τι μου λειπει: **Θα ηθελα +50km πραγματικης αυτονομιας, η τελικη να μην ηταν περιορισμενη στα 150 αλλα στα 170 και λιγο παραπανω πορτπαγκαζ. Ααα και ταχυφορτιστες στο εθνικο δικτυο...
- Συνοπτικα: Το i3 ειναι το ιδανικο αυτοκινητο μεγαλουπολης, θα μπορουσε να χαρακτηριστει ως αγχολυτικο, ειναι πολυ γρηγορο με δυνατοτητες, η συμπεριφορα του ομως δεν σε ωθει να το ζοριζεις αλλα να απολαμβανεις την οδηγηση του προκαλωντας σε για χαμηλοτερη καταναλωση. Προφανως ειναι τα πρωτο μιας νεας τεχνολογιας με οτι μειονεκτηματα συνεπαγεται αυτο, ειναι ακριβο για την πραγματικοτητα στην Ελλαδα, ειναι μπροστα για την τεχνοφοβικη νοοτροπια των Ελληνων και απευθυνεται σε συνειδητοποιημενους early adopters.Αν εχει καποιο ενδιαφερον, πριν καταληξω στο i3 τα μοντελα που κοιταζα ηταν:
RR evoque 2.0T (δεν εφτανε το μπατζετ για οπως το ηθελα)
Merc GLA 250 (μικροι χωροι, το σαλονι δεν με ενεπνεε ποιοτητα και με εκνευριζε που δεν υπηρχε για test drive o 250 κινητηρας. Γενικα σε κανενα μοντελο )
Merc CLA 250 (μου αρεσει πολυ αλλα για καποιο λογο δεν το τολμησα)
BMW X1 20d (ηταν στη τελικη δυαδα, αλλα δεν με ενθουσιαζε τοσο οσο τα 55Κ που ζηταγε)Πως κατεληξα σε κατι φαινομενικα ασχετο? Το i3 με ενθουσιασε κατευθειαν στο test drive που εκανα, ειμαι ανθρωπος που λατρευω την τεχνολογια και τα αυτοκινητα, οποτε αυτο συνδυαζει και τα 2 και σκεπτομενος πρακτικα ειπα οτι ειναι ενα αυτοκινητο ιδανικο για καθημερινη χρηση μεσα στην Αττικη, που θα με κανει να χαμογελω και να το χαιρομαι τις 355 μερες του χρονου. Για τις υπολοιπες 10 που δεν θα με φτανει η αυτονομια του, ευτυχως υπαρχουν και αλλα αυτοκινητα στην οικογενεια να δανειστω. (και το tt για μερικους μηνες ακομα )
Κλεινοντας το i3 ειναι ενα αυτοκινητο για το οποιο στην αρχη εισαι σκεπτικος, αν μπεις επιβατης ενθουσιαζεσαι και αν το οδηγησεις το λατρευεις.
-
Πολύ ωραίο. Να το χαίρεσαι φίλε.
Έχω ταλαιπωρηθεί απίστευτα από τα πρόβληματα των smart και είμαι σε διαδικασία αλλαγής. Είχαμε εως τώρα toyota yaris hybrid ως πρώτο υποψήφιο αλλά ίσως να αξίζει να περιμένουμε λίγο και να πάμε σε κάτι παρόμοιο με το δικό οσυ.
BMW i3