-
δε μιλαμε (εγω τουλαχιστον) για σενα, μη το παιρνεις και πανω σου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε καποια στιγμη ερχεται η σφαλιαρα και η προσγειωση στην πραγματικοτητα.οταν ερθει η σφαλιαρα,δεν φταινε αυτοι ομως.Φταινε ολα τα αλλα εκτος απο αυτους.Συνθηκες,κακο ταιμινγκ,υφεση,καρΓιολης αφεντικο,κακο προιον κλπ δικαιολογιες.
-
Απο τη σειρά των πόστ αυτό αφέθηκε να εννοηθεί. Τεσπα.
Οποιος του αρέσει να τον πηδάει το αφεντικό του ας το κάνει. Ας δουλέψει και 200 ωρες τη βδομάδα με 200 ευρώ. Δικό του θέμα καθαρά.
Αμα δεν του αρέσει ας μεταναστεύσει ή ας αυτοκτονήσει ή οτι αλλο. Ελευθερία επιλογών θέλω να υπάρχει.
-
το πιο εξυπνο και παραγωγικο ειναι να κανει life coaching για αλλους απο το πληκτρολογιο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το πιο εξυπνο και παραγωγικο ειναι να κανει life coaching για αλλους απο το πληκτρολογιοΜπορείς να το κάνεις και εσύ αν θές. Δεν σε εμποδίζει κανείς.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ρωτα τους μαγαζατορες αν αγοραζει κανεις τιποτα τα Σαββατα.
Πως! 9,78€ τζιραρα μεχρι τωρα.
Βεβαια οι περισσοτεροι πελατες μου ειναι επαγγελματιες. (εργαζομαι σε καταστημα με αναλώσιμα εκτυπωτων, ειδη γραφειου, σχολικα κτλ)
Φυσικα δεν ηρθα για τον τζιρο αλλα για να κλεισω εκκρεμοτητες που μενουν μεσα στη βδομαδα
Έχω παρατηρήσει τελευταία οτι καταστήματα με ανταλακτικά και άλλα είδη που απευθύνονται σε επαγγελματίες, δέν ανοίγουν κάν τα Σάββατα.
-
δεν εχω τοσο ελευθερο χρονο πλεον, ο καπιταλισμος με θελει πολλες ωρες κοντα του. Ελπιζω στο μελλον να εχω την πολυτελεια αυτη.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απο τη σειρά των πόστ αυτό αφέθηκε να εννοηθεί. Τεσπα.Οποιος του αρέσει να τον πηδάει το αφεντικό του ας το κάνει. Ας δουλέψει και 200 ωρες τη βδομάδα με 200 ευρώ. Δικό του θέμα καθαρά.
Αμα δεν του αρέσει ας μεταναστεύσει ή ας αυτοκτονήσει ή οτι αλλο. Ελευθερία επιλογών θέλω να υπάρχει.
Αλλος ενας κατοικος του εξωτερικου που αμολαει κοτσανες.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Οταν προσλάβεις θα σου απαντήσω.Είσαι μια σουπιά εσύ....
Δε φτάνει που έχεις φλομώσει όλο το ορατό σύμπαν με τις τρολιές σου, αλλά και κάθε φορά που σε ρωτάει κάποιος ευθέως, πετάς μια παπαρίτσα σαν κι αυτή και υπεκφεύγεις...
Πίσω στο θέμα μας τώρα: αν νομίζεις ότι σε αγορά εργασίας με ανεργία 27+% (ήτοι, τεράστια υπερπροσφορά) και ανύπαρκτο ελεγκτικό πλαίσιο, εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν equal bargaining power, πες μας και σε ποιά ιδεατή φούσκα ζεις για να γελάσουμε...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πίσω στο θέμα μας τώρα: αν νομίζεις ότι σε αγορά εργασίας με ανεργία 27+% (ήτοι, τεράστια υπερπροσφορά) και ανύπαρκτο ελεγκτικό πλαίσιο, εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν equal bargaining power, πες μας και σε ποιά ιδεατή φούσκα ζεις για να γελάσουμε...Δεν είπα οτι υπάρχει equal bargaining power. Είπα οτι αν οι περισσότεροι είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Απο εκεί και πέρα καθένας κάνει οτι θέλει, αξιολογεί τις ανάγκες του, το πόσο πουλάει/αξιολογεί τον εαυτό του και το χρόνο του και αποφασίζει.
Το πρόβλημα δεν είναι το πόσες μέρες και ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
-
Νομίζω οτι έχω καταλάβει τι θελει να πει ο Jmarr και δεν με βρίσκει απέναντι η άποψη του. Κατα τη γνώμη μου, ένα ποσοστό (ίσως και μεγάλο) απο τους ανέργους, δεν εργάζονται για τους λόγους που λεέι ο Jmarr. Οτι δεν δέχονται να 'ρουφάνε' τους όρους των εργοδοτών (ωράρια και μισθούς) και όχι επειδή δεν βρίσκουν αντικείμενο εργασίας.
Πχ προσφορά εργασίας στα χωράφια (βλ. Μανωλάδα)Επίσης δεν πιστεύω στους defacto σκληρούς και άδικους εργοδότες. Πιστεύω οτι η απελευθέρωση των ωραρίων θα δημιουργήσει και νέες θέσεις, όχι απαραίτητα να δουλεύουν οι ίδιοι εργαζόμενοι 7/7 .
Επίσης όταν δεν συμφωνεί κάποιος με μια άποψη, δεν πρέπει να είναι χαιρέκακος και να εύχεται να 'φάει σφαλιάρες να στρώσει'. Γιατί ο Jmarr (και οποιοσδοιποτε άλλος) μπορεί όντως να τηρεί αυτα που πιστεύει και να ειναι ο πρώτος μάγκας στις εργασιακές τους σχέσεις και συνθήκες. Υπάρχουν ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα ευκαιρίες για όσους έχουν ταλέντο στο αντικείμενο τους. Δεν πληρώνουν όλες οι θέσεις 400 ευρώ για 12ωρη εργασία και όσοι εργαζόμενοι δεχτούν παρόμοιους όρουςεργασίας, όντως και κατα τη δική μου άποψη χαλάνε την πιάτσα. Λες αντίο και πας για άλλα. Έτσι και αλλιώς, κανένας δεν σώθηκε με 400 ευρώ.
-
Ετοιμάσου για επικό Shitstorm
-
Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Νομίζω οτι έχω καταλάβει τι θελει να πει ο Jmarr και δεν με βρίσκει απέναντι η άποψη του. Κατα τη γνώμη μου, ένα ποσοστό (ίσως και μεγάλο) απο τους ανέργους, δεν εργάζονται για τους λόγους που λεέι ο Jmarr. Οτι δεν δέχονται να 'ρουφάνε' τους όρους των εργοδοτών (ωράρια και μισθούς) και όχι επειδή δεν βρίσκουν αντικείμενο εργασίας.
Πχ προσφορά εργασίας στα χωράφια (βλ. Μανωλάδα)Επίσης δεν πιστεύω στους defacto σκληρούς και άδικους εργοδότες. Πιστεύω οτι η απελευθέρωση των ωραρίων θα δημιουργήσει και νέες θέσεις, όχι απαραίτητα να δουλεύουν οι ίδιοι εργαζόμενοι 7/7 .
Επίσης όταν δεν συμφωνεί κάποιος με μια άποψη, δεν πρέπει να είναι χαιρέκακος και να εύχεται να 'φάει σφαλιάρες να στρώσει'. Γιατί ο Jmarr (και οποιοσδοιποτε άλλος) μπορεί όντως να τηρεί αυτα που πιστεύει και να ειναι ο πρώτος μάγκας στις εργασιακές τους σχέσεις και συνθήκες. Υπάρχουν ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα ευκαιρίες για όσους έχουν ταλέντο στο αντικείμενο τους. Δεν πληρώνουν όλες οι θέσεις 400 ευρώ για 12ωρη εργασία και όσοι εργαζόμενοι δεχτούν παρόμοιους όρουςεργασίας, όντως και κατα τη δική μου άποψη χαλάνε την πιάτσα. Λες αντίο και πας για άλλα. Έτσι και αλλιώς, κανένας δεν σώθηκε με 400 ευρώ.
Utter hogwash.
αυτοι που δεν εργαζονται, μπορει να φαινονται μπροσταρηδες στην μη εκμεταλλευση αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα. Απλα μπορουν να καθονται.
Για να μπορεις να μη χαλάς την πιάτσα, και να εργαζεσαι μονο με ορους ανθρωπινους, πρεπει να εχεις χρηματοδοτηση απο αλλού. Εφοσον για τη θεση που μπορει να θελεις, υπαρχουν εστω μονο 5 ας πουμε υποψηφιοι με τα ιδια skills και προσοντα, αν εσυ πεις, 'τι, δεν εργαζομαι παραπανω απο 8ωρες ακριβως, δε παει να γινει σεισμος' σε δεδομενη ερωτηση, ο εργοδοτης που και αυτος ψαχνει το καλυτερο για αυτον, θα παρει τον Νο4 που αμα λαχει καθεται και 30 λεπτα παραπανω αν τυχει ρε παιδι μου...
Εσυ εισαι ησυχος με τη συνειδησή σου, και ο αλλος χαλαει την πιατσα. Πες μου τωρα ποιος θα σου πληρωσει το νοικι, εφοσον η προσφορα εργασιας εχει στερεψει σημαντικα, και δεν υπαρχει η πληθωρα εργοδοτων που εχεις στο μυαλο σου λεγοντας 'λες αντιο και πας για αλλα'?. Η συνειδησή σου?
Να μη μιλησουμε για υπαρξη οικογενειας, παιδιων κλπ
Ολα τα θεματα λυνονται αν εχεις 6-7 ενοικια να εισπραττεις, οσο μικρα και να ειναι. Αν ειναι ετσι, θα συμφωνησω και εγω στη θεωρια του jmarr. -
Χθες Σάββατο, πρώτος πελάτης στις 11:15', 16 ευρώ....Δευτερος στις 12:00' 32 ευρώ. Οι περισσότεροι γενικά, 13:00' με 14:00' (κλείσιμο δηλαδή). Συνολικός τζίρος 210 ευρώ. Οι δυστυχείς πελάτες μας, ΔΕΝ προλάβανε πάλι να ψωνίσουν. Υπομονή για όλους μας, σε λίγο καιρό που θα ανοίγουμε και Κυριακές, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
(αν και μένα βασικά στ΄@@ μου. Πιο πολύ θέλω να ανοίγουν τις Κυριακές τα μαγαζιά, γιατί έχω άφθονο χρόνο και μπορώ να βλέπω, να δοκιμάζω, να πρήζω τ' @@ των πωλητών με ερωτήσεις και πληροφορίες γι΄αυτά που με ενδιαφέρουν και μετά να γυρίζω στο σπίτι και να τα παραγγέλνω μέσω ιντερνετς απο Αμερική (ως γκίφτςςςςςς) που έχει και φτήνια, οχι όπως εδω στα κωλομάγαζα που έχει ακρίβγια. Και στη Γερμανία που παραγγέλνω, φτήνια έχει...Εκει οι άνθρωποι έχουν φιλότιμο και καλή καρδιά και δε θέλουν να κονομάνε 3 και 4 χιλιάδες ευρώ το μήνα όπως τα μπατάκια οι Ελληνες. Γι΄αυτό και είναι πιο φτωχιά η Β. Ευρώπη απο τον πλούσιο Νότο και γι΄αυτό οι Γερμανοί δεν έχουν ακίνητη περιουσία σαν τις πλούσιες περιοχές της Ν. Ευρωπης, δηλαδή Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και φυσικά Ελλάδα και Κύπρο...!)
Επίσης να σας ευχαριστήσω όλους θερμά που μου εμφανίζετε με quotes τον αποκλεισμένο ξμαρρ. Οι διάλογοι που κάνετε μαζί του είναι πολύ οικοδομητικοί και αξιόλογοι κι ετσι δε στερήθηκα κι εγω την αφθονία πχιότητας που θα μπορούσα να χάσω...!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν είπα οτι υπάρχει equal bargaining power. Είπα οτι αν οι περισσότεροι είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.Απο εκεί και πέρα καθένας κάνει οτι θέλει, αξιολογεί τις ανάγκες του, το πόσο πουλάει/αξιολογεί τον εαυτό του και το χρόνο του και αποφασίζει.
Μέσες άκρες, αυτό ακριβώς έχεις αφήσει να εννοηθεί από όσα έχεις γράψει πολλές φορές πάνω σε αυτό το θέμα. H αξιολόγηση παρεμπιπτόντως, έχει γίνει ήδη προ πολλού, όταν πρέπει να πληρώσεις για φαΐ, ΔΕΗ και νοίκι, ο 'αυτοσεβασμός' έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Εκ του ασφαλούς βέβαια, μπορούμε να θεωρητικολογούμε όσο θέλεις...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι δυστυχείς πελάτες μας, ΔΕΝ προλάβανε πάλι να ψωνίσουν. Υπομονή για όλους μας, σε λίγο καιρό που θα ανοίγουμε και Κυριακές, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.Δε θελω να σπαω @@,αλλα γιατι ειρωνευεσαι αφου οντως τα λεφτα ηρθαν στην τελευταια ωρα που ησουν ανοιχτος?
-
μπορει και οι πελατες του Spartan να αγοραζουν απο τα ιντερνετς
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πίσω στο θέμα μας τώρα: αν νομίζεις ότι σε αγορά εργασίας με ανεργία 27+% (ήτοι, τεράστια υπερπροσφορά) και ανύπαρκτο ελεγκτικό πλαίσιο, εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν equal bargaining power, πες μας και σε ποιά ιδεατή φούσκα ζεις για να γελάσουμε...
Δεν είπα οτι υπάρχει equal bargaining power. Είπα οτι αν οι περισσότεροι είχαν στοιχειώδη αυτοσεβασμό τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Απο εκεί και πέρα καθένας κάνει οτι θέλει, αξιολογεί τις ανάγκες του, το πόσο πουλάει/αξιολογεί τον εαυτό του και το χρόνο του και αποφασίζει.
Το πρόβλημα δεν είναι το πόσες μέρες και ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.
Tι να καταλαβεις εσυ ρε.
Εσυ δεν εχεις δουλεψει ποτε στην ζωη σου.
Για σενα ολες οι μερες ειναι αργιες. -
Στη θεωρια, ο jmarr εχει δικιο.
(Ο τροπος που το γραφει ειναι ηλιθιος και προκλητικος απλα)Αν ολοι οι εργαζομενοι (ή υποψηφιοι εργαζομενοι) συμφωνουσαμε να δουλευουμε αυστηρα 8ωρο με ελαχιστο μισθο πχ 700€ τοτε δε θα υπηρχε επιλογη για τον εργοδοτη που απλα θα επελεγε τον καλυτερο βασει προσοντων και οχι βασει αλλων παραγοντων. (Πριν 4-5 χρονια αυτο περιπου γινοταν)
Στην πραξη ομως, με τα σημερινα δεδομενα, το πραμα αλλαζει...καπως.
Υπαρχουν ατομα που ψαχνουν για μια οποιαδηποτε δουλεια απλα για να μη καθονται σπιτι και τους πιανει καταθλιψη.
-
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]