Ο χρήστης nikos_pap έγραψε:
Νομίζω οτι έχω καταλάβει τι θελει να πει ο Jmarr και δεν με βρίσκει απέναντι η άποψη του. Κατα τη γνώμη μου, ένα ποσοστό (ίσως και μεγάλο) απο τους ανέργους, δεν εργάζονται για τους λόγους που λεέι ο Jmarr. Οτι δεν δέχονται να 'ρουφάνε' τους όρους των εργοδοτών (ωράρια και μισθούς) και όχι επειδή δεν βρίσκουν αντικείμενο εργασίας.
Πχ προσφορά εργασίας στα χωράφια (βλ. Μανωλάδα)
Επίσης δεν πιστεύω στους defacto σκληρούς και άδικους εργοδότες. Πιστεύω οτι η απελευθέρωση των ωραρίων θα δημιουργήσει και νέες θέσεις, όχι απαραίτητα να δουλεύουν οι ίδιοι εργαζόμενοι 7/7 .
Επίσης όταν δεν συμφωνεί κάποιος με μια άποψη, δεν πρέπει να είναι χαιρέκακος και να εύχεται να 'φάει σφαλιάρες να στρώσει'. Γιατί ο Jmarr (και οποιοσδοιποτε άλλος) μπορεί όντως να τηρεί αυτα που πιστεύει και να ειναι ο πρώτος μάγκας στις εργασιακές τους σχέσεις και συνθήκες. Υπάρχουν ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα ευκαιρίες για όσους έχουν ταλέντο στο αντικείμενο τους. Δεν πληρώνουν όλες οι θέσεις 400 ευρώ για 12ωρη εργασία και όσοι εργαζόμενοι δεχτούν παρόμοιους όρουςεργασίας, όντως και κατα τη δική μου άποψη χαλάνε την πιάτσα. Λες αντίο και πας για άλλα. Έτσι και αλλιώς, κανένας δεν σώθηκε με 400 ευρώ.
Utter hogwash.
αυτοι που δεν εργαζονται, μπορει να φαινονται μπροσταρηδες στην μη εκμεταλλευση αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα. Απλα μπορουν να καθονται.
Για να μπορεις να μη χαλάς την πιάτσα, και να εργαζεσαι μονο με ορους ανθρωπινους, πρεπει να εχεις χρηματοδοτηση απο αλλού. Εφοσον για τη θεση που μπορει να θελεις, υπαρχουν εστω μονο 5 ας πουμε υποψηφιοι με τα ιδια skills και προσοντα, αν εσυ πεις, 'τι, δεν εργαζομαι παραπανω απο 8ωρες ακριβως, δε παει να γινει σεισμος' σε δεδομενη ερωτηση, ο εργοδοτης που και αυτος ψαχνει το καλυτερο για αυτον, θα παρει τον Νο4 που αμα λαχει καθεται και 30 λεπτα παραπανω αν τυχει ρε παιδι μου...
Εσυ εισαι ησυχος με τη συνειδησή σου, και ο αλλος χαλαει την πιατσα. Πες μου τωρα ποιος θα σου πληρωσει το νοικι, εφοσον η προσφορα εργασιας εχει στερεψει σημαντικα, και δεν υπαρχει η πληθωρα εργοδοτων που εχεις στο μυαλο σου λεγοντας 'λες αντιο και πας για αλλα'?. Η συνειδησή σου?
Να μη μιλησουμε για υπαρξη οικογενειας, παιδιων κλπ
Ολα τα θεματα λυνονται αν εχεις 6-7 ενοικια να εισπραττεις, οσο μικρα και να ειναι. Αν ειναι ετσι, θα συμφωνησω και εγω στη θεωρια του jmarr.