-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τωρα με την κριση να μην ανοιγουν Κυριακες γιατι δεν εχει κοσμο/δεν εχει λεφτα ο κοσμος/ειναι μεγαλο το κοστος/θελουν να πανε εκκλησια την κυριακη οι εργαζομενοι.
ΔΕΚΤΟ.προ κρισης, παλι δεν ηθελαν να ανοιξουν Κυριακες γιατι ....
και αυτο ΔΕΚΤΟ.does not compute.
πριν χρόνια γκαριζαμε γιατί διεκδικουσαμε το πενθήμερο που είχαν καθιερωμένο οι βόρειοι. Άγγλοι, Γάλλοι κλπ
σημερα γρινιαζουμε οτι αποτελεί πολυτέλεια
και αν το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε λύση η εστω παράμετρο για την εξοδο απο την κριση θα συναινουσα αδιαμαρτυρητα εμπρος στο εθνικο καλο.....
με τις σημερινες συνθηκες 1ον δεν με πειθει ο υπουργος ανάπτυξής και 2ον. οι ελαχιστοι που θέλουν ψώνια κυριακάτικα δεν θα πεθάνουν
αν τελικως. το υπουργειο το περάσει για τους μικρομεσαιους δεν θα εχει και μεγαλη διαφορα να στουκαρεις χωρις ζωνη με 220 ή. 250 χιλιομετρα.εντιτ
περιμενει κανεις κυριακη πρωι η μεσημερι να τον εξυπηρετησει καποιος με χαμογελο για να ειναι ευχαριστημενος και να γραφει θετικα σχολια στο φορουμ; -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Επίσης θέλω (και νομίζω όλοι οι συνελληνες) να είναι οι δημόσιες υπηρεσίες ανοιχτές 24/7 διότι αφού δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν προλαβαίνω να πάω εφορία να πληρώσω (είμαι παραδοσιακός τύπος). Θέλω να μπορώ να πηγαίνω τη νύχτα.
Επίσης άμα χρειάζομαι πιστοποιητικό, πότε θα πάω να το πάρω, εεε;;Σωστο αυτο.Αν και νομιζω οτι θα αρκουσε να ειναι ανοιχτες καποια απογευματα.
Τα παντα θα μπορουσαν να γινουν μεσω internet βεβαια ...αλλα που... -
Ο χρήστης 007 έγραψε:
για πιο λογο να μην εχεις την επιλογη να πας να ψωνισεις και τη Κυριακη αμα θελεις?Αν είναι self service να πας. Αν θες όμως υπαλλήλους δεν μπορείς να υποχρεώσεις εργαζομένους να παραχωρήσουν κεκτημένα που αποκτήθηκαν με αίμα!!!
Μα καλά ρε γμτ... ιστορία δεν διαβάζατε στο σχολείο;Σε μια υποθετικη κατασταση που θα ηταν εφικτό να ειναι ολοι και ολα ανοιχτα 24/24 και 7/7,καταλαβαινετε οτι αυτο θα ηταν τρελο χτυπημα στην ανεργία;
Να δω πως θα τα πλήρωνε αυτά η εργοδοσία. Ή μάλλον ξέρω... 'Λοιπόν παιδιά από αύριο το ωράριο σας θα είναι 24ωρο, με την ίδια αμοιβή φυσικά!!!'
Σωστο αυτο.Αν και νομιζω οτι θα αρκουσε να ειναι ανοιχτες καποια απογευματα.
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ο φίλος από πάνω ειρωνεύεται...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Επίσης θέλω (και νομίζω όλοι οι συνελληνες) να είναι οι δημόσιες υπηρεσίες ανοιχτές 24/7 διότι αφού δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν προλαβαίνω να πάω εφορία να πληρώσω (είμαι παραδοσιακός τύπος). Θέλω να μπορώ να πηγαίνω τη νύχτα.
Επίσης άμα χρειάζομαι πιστοποιητικό, πότε θα πάω να το πάρω, εεε;;Σωστο αυτο.Αν και νομιζω οτι θα αρκουσε να ειναι ανοιχτες καποια απογευματα.
Τα παντα θα μπορουσαν να γινουν μεσω internet βεβαια ...αλλα που...Δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε μια υποθετικη κατασταση που θα ηταν εφικτό να ειναι ολοι και ολα ανοιχτα 24/24 και 7/7,καταλαβαινετε οτι αυτο θα ηταν τρελο χτυπημα στην ανεργία;Υπάρχουν 2 ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν πάμε στην υποθετική κατάσταση.
α. Που είναι όλη αυτή η αχαλίνωτη ζήτηση κρυμμένη και γιατί περιμένει να εκδηλωθεί τις ημέρες και ώρες που είναι τώρα τα μαγαζιά κλειστά;
β. Ποιός θα προσλάβει και θα μπορέσει να πληρώσει εργαζόμενους με τις τρέχουσες συνθήκες (εκτός αν σαν κοινωνία προκρίνουμε το μοντέλο Μανωλάδα, οπότε πρέπει να βρώ τη μπιστόλα της προγιαγιάς μου...) -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Τα παντα θα μπορουσαν να γινουν μεσω internet βεβαια ...αλλα που...Δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς....
Ναι το φαντάστηκα,απλα εμενα μου φαινεται σωστη ως αποψη.
-
Η κινηση για την λειτουργια την Κυριακη, θα επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια, στις 'καλές' εποχες. Τωρα, κατα τη γνωμη μου αποτελει ειτε ηλιθιότητα, ειτε σκοπιμότητα, ειτε ηλιθια σκοπιμοτητα. Διαλεξτε.
Το σωστο (παντα κατα τη γνωμη μου), οσο και αν δε με συμφερει γιατι ειμαι και εγω σε αυτους που δεν προγραμματιζουν σωστα οπως γραφτηκε παραπανω, ειναι η Κυριακή να ειναι αργια, παει και τελειωσε. Ο λογος ειναι οτι εχοντας εργαστει σε λιανικη ενα εξάρι χρονια, ξερω πολυ καλα τι σημαινει να πρεπει πρωτα να κλεισει το καταστημα που εργαζεσαι (ή να βαλουν πλατη οι συνάδελφοι για το δικο μου μεριδιο στο κλείσιμο) για να ψωνισεις μεσα σε 10 λεπτά, χωρις να κανεις βολτα βιτρινες και να χαζεψεις κλπ, ενα παλτό ή ενα παντελονι και ενα πουκαμισο τα Χριστουγεννα, που το ωραριο ηταν συνεχες, τσιτωνοντας με τη σειρά σου το ωραριο των υπαλληλων στο ρουχάδικο.
Το οτι καποιος δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ ώς υπαλληλος σε εταιρια να το καταλαβω, ξερω και αυτο πως ειναι, σημειο των καιρων εδω και χρόνια...αλλα τωρα τα περι γυμναστηριου ηταν υπερβολή. Στην τελική για ψωνια σουπερ μαρκετ ηδη τα ωραρια ειναι τεντωμενα, και φυσικα ποτε δεν κλεινουν στις 9, τοτε δεχονται τον τελευταιο πελατη. Επισης υπαρχουν και αρκετα όπως τα Anytime markets που ειναι ανοιχτα κυριολεκτικα κουλές ώρες.
Αν το παμε το θεμα στην οικογενειακή συνοχή, που θα θιχτει ακόμα περισσοτερο με εργασια την Κυριακή, ακομα χειροτερα. Νομιζω θυμαστε ολοι την ταινια με το Βεγγο που δουλευει αυτος και η γυναικα σε διαφορετικες βαρδιες και συνεννοουνται με μυνηματα/χαρτάκια στο ψυγειο. Αυτο θελετε να γινει? Ποτε θα πανε αυτοι οι ανθρωποι εστω στο Λυκαβηττο για βολτα με το παιδι τους (οι εκδρομες μας τελειωσαν εδω και καιρό). Η πρόοδος πρεπει να ειναι προοδος, οχι αντιγραφη του οτι βλεπουμε επιλεκτικά και βολευει το τομάρι μας. Ακομα και το 1000αρικο το μηνα κατ' ελαχιστο που αναφερει ο Διας, θα παει στους ψυχιάτρους αν αρχισουν οι μαλακιες περι Κυριακής ανοιχτά. Γιατι οταν εχεις ρεπο Τετάρτη, δεν βλεπεις κανενα πουστη να πιεις ενα καφε, να πεις μια μαλακια να ξεθολώσεις.
Να μην επεκταθώ και σε επιχειρηματα όπως η 'τονωση της αγορας' ετσι? Μιλαμε για αστειότητες του χειριστου ειδους, ουτε για το Δελφιναριο τωρα πιά.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η κινηση για την λειτουργια την Κυριακη, θα επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια, στις 'καλές' εποχες. Τωρα, κατα τη γνωμη μου αποτελει ειτε ηλιθιότητα, ειτε σκοπιμότητα, ειτε ηλιθια σκοπιμοτητα. Διαλεξτε.Το σωστο (παντα κατα τη γνωμη μου), οσο και αν δε με συμφερει γιατι ειμαι και εγω σε αυτους που δεν προγραμματιζουν σωστα οπως γραφτηκε παραπανω, ειναι η Κυριακή να ειναι αργια, παει και τελειωσε. Ο λογος ειναι οτι εχοντας εργαστει σε λιανικη ενα εξάρι χρονια, ξερω πολυ καλα τι σημαινει να πρεπει πρωτα να κλεισει το καταστημα που εργαζεσαι (ή να βαλουν πλατη οι συνάδελφοι για το δικο μου μεριδιο στο κλείσιμο) για να ψωνισεις μεσα σε 10 λεπτά, χωρις να κανεις βολτα βιτρινες και να χαζεψεις κλπ, ενα παλτό ή ενα παντελονι και ενα πουκαμισο τα Χριστουγεννα, που το ωραριο ηταν συνεχες, τσιτωνοντας με τη σειρά σου το ωραριο των υπαλληλων στο ρουχάδικο.
Το οτι καποιος δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ ώς υπαλληλος σε εταιρια να το καταλαβω, ξερω και αυτο πως ειναι, σημειο των καιρων εδω και χρόνια...αλλα τωρα τα περι γυμναστηριου ηταν υπερβολή. Στην τελική για ψωνια σουπερ μαρκετ ηδη τα ωραρια ειναι τεντωμενα, και φυσικα ποτε δεν κλεινουν στις 9, τοτε δεχονται τον τελευταιο πελατη. Επισης υπαρχουν και αρκετα όπως τα Anytime markets που ειναι ανοιχτα κυριολεκτικα κουλές ώρες.
Αν το παμε το θεμα στην οικογενειακή συνοχή, που θα θιχτει ακόμα περισσοτερο με εργασια την Κυριακή, ακομα χειροτερα. Νομιζω θυμαστε ολοι την ταινια με το Βεγγο που δουλευει αυτος και η γυναικα σε διαφορετικες βαρδιες και συνεννοουνται με μυνηματα/χαρτάκια στο ψυγειο. Αυτο θελετε να γινει? Ποτε θα πανε αυτοι οι ανθρωποι εστω στο Λυκαβηττο για βολτα με το παιδι τους (οι εκδρομες μας τελειωσαν εδω και καιρό). Η πρόοδος πρεπει να ειναι προοδος, οχι αντιγραφη του οτι βλεπουμε επιλεκτικά και βολευει το τομάρι μας. Ακομα και το 1000αρικο το μηνα κατ' ελαχιστο που αναφερει ο Διας, θα παει στους ψυχιάτρους αν αρχισουν οι μαλακιες περι Κυριακής ανοιχτά. Γιατι οταν εχεις ρεπο Τετάρτη, δεν βλεπεις κανενα πουστη να πιεις ενα καφε, να πεις μια μαλακια να ξεθολώσεις.
Να μην επεκταθώ και σε επιχειρηματα όπως η 'τονωση της αγορας' ετσι? Μιλαμε για αστειότητες του χειριστου ειδους, ουτε για το Δελφιναριο τωρα πιά.
Κοινή λογική...
-
πολυ σωστα ο τριαινας.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Σε μια υποθετικη κατασταση που θα ηταν εφικτό να ειναι ολοι και ολα ανοιχτα 24/24 και 7/7,καταλαβαινετε οτι αυτο θα ηταν τρελο χτυπημα στην ανεργία;
Υπάρχουν 2 ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν πάμε στην υποθετική κατάσταση.
α. Που είναι όλη αυτή η αχαλίνωτη ζήτηση κρυμμένη και γιατί περιμένει να εκδηλωθεί τις ημέρες και ώρες που είναι τώρα τα μαγαζιά κλειστά;
β. Ποιός θα προσλάβει και θα μπορέσει να πληρώσει εργαζόμενους με τις τρέχουσες συνθήκες (εκτός αν σαν κοινωνία προκρίνουμε το μοντέλο Μανωλάδα, οπότε πρέπει να βρώ τη μπιστόλα της προγιαγιάς μου...)Στην υποθετικη αυτη κατασταση προφανως ο κοσμος εχει πολλα λεφτα και τα ξοδευει (γιατι τωρα καποιοι εχουν αλλα λογω φοβου για το αυριο ή φοβου για το ΣΔΟΕ, δεν τα ξοδευουν).
Η πραγματικοτητα σημερα βεβαια ειναι τελειως διαφορετικη.Παντως εαν υπαρχει ετοιμο το νομικο πλαισιο,αν ποτε φτασουμε σε αυτη την υποθετικη-ιδανικη κατασταση,θα μπορεσουμε να το εφαρμοσουμε αμεσα ή πιθανοτερα σταδιακα ανα κλαδο,ανα εποχη,μεχρι να φτασουμε στην κορυφωση οπου ολοι και ολα θα ειναι ανοιχτα συνεχεια (δηλαδη ποτε γιατι πρακτικα το internet καλυπτει μεγαλο μερος αυτου του κενου). -
Αφού θα έχουμε λεφτά γιατί να δουλεύουμε μέρα-νύχτα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην υποθετικη αυτη κατασταση προφανως ο κοσμος εχει πολλα λεφτα και τα ξοδευει (γιατι τωρα καποιοι εχουν αλλα λογω φοβου για το αυριο ή φοβου για το ΣΔΟΕ, δεν τα ξοδευουν).
Η πραγματικοτητα σημερα βεβαια ειναι τελειως διαφορετικη.Παντως εαν υπαρχει ετοιμο το νομικο πλαισιο,αν ποτε φτασουμε σε αυτη την υποθετικη-ιδανικη κατασταση,θα μπορεσουμε να το εφαρμοσουμε αμεσα ή πιθανοτερα σταδιακα ανα κλαδο,ανα εποχη,μεχρι να φτασουμε στην κορυφωση οπου ολοι και ολα θα ειναι ανοιχτα συνεχεια (δηλαδη ποτε γιατι πρακτικα το internet καλυπτει μεγαλο μερος αυτου του κενου).Αν υποθέσουμε (βάσιμα λέω εγώ αλλά μπορεί να υπάρχει και αντίθετη άποψη) ότι αν όλα τα υπόλοιπα μείνουν σταθερά, το προς κατανάλωση εισόδημα, θα αναλωθεί τελικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και χρόνο, τότε για να ισχύσει η υποθετική περίπτωση θα πρέπει να συμβούν 2 πράγματα, μόνα τους ή και σωρευτικά:
Α. Η ικανότητα της αγοράς να εξυπηρετήσει τη ζήτηση στο διαθέσιμο χρόνο έχει φτάσει στα όριά της και επομένως είναι αναγκαία η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας της. (πιθανό; Εγώ το βλέπω απίθανο)
Β. Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης εκδηλώνεται από καταναλωτές το ωράριο εργασίας των οποίων συμπίπτει ακριβώς με το ωράριο λειτουργίας της αγοράς και οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις. (πιθανό; Μπορεί, έτσι όπως ξεχειλώνονται τα πάντα)Η γνώμη μου: Το κόψιμο για το άνοιγμα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα (δε θέλει και πολύ σκέψη νομίζω). Όλα τα υπόλοιπα είναι περιτύλιγμα.
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Η γνώμη μου: Το κόψιμο για το άνοιγμα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα (δε θέλει και πολύ σκέψη νομίζω). Όλα τα υπόλοιπα είναι περιτύλιγμα.Άντε καλέ... μόνο οι κομμουνισταί τα λένε αυτά.
-
για να πηδάνε ντζάμπα τις κυριακές
-
Μ'αρέσει η λογική: Άμα ανοιχτά Κυριακή = Θα υποχρεωθούν όλοι να δουλεύουν 7 μέρες 2βαρδιες και με μαστίγιο.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μ'αρέσει η λογική: Άμα ανοιχτά Κυριακή = Θα υποχρεωθούν όλοι να δουλεύουν 7 μέρες 2βαρδιες και με μαστίγιο.Αλήθεια, έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου;
-
Θα ρωτούσα αν έχεις χρησιμοποιήσει το μυαλό σου ποτέ άλλα ξέρω ήδη την απάντηση.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μ'αρέσει η λογική: Άμα ανοιχτά Κυριακή = Θα υποχρεωθούν όλοι να δουλεύουν 7 μέρες 2βαρδιες και με μαστίγιο.Kinky..!!! (μη βάζεις ιδέες γιατί τα έξοδα για λέδερ δεν είναι ευκαταφρόνητα και δεν θα τα αναλάβει ο εργοδότης )
Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ εργάζεται, σήμερα, ΚΑΝΕΝΑΣ 6ημερο όλη μέρα.
Όλα γίνονται οικεία βουλήσει (δλδ εκόντες άκοντες). -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μ'αρέσει η λογική: Άμα ανοιχτά Κυριακή = Θα υποχρεωθούν όλοι να δουλεύουν 7 μέρες 2βαρδιες και με μαστίγιο.Πιθανο σεναριο. Που διαφωνεις; Ενταξει, οχι ολοι, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο ναι.
Απο τη στιγμη που συμβασεις μερικης απασχολησης (αν υπαρχουν και αυτες) σημαινει να δουλευεις 10 ωρα... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μ'αρέσει η λογική: Άμα ανοιχτά Κυριακή = Θα υποχρεωθούν όλοι να δουλεύουν 7 μέρες 2βαρδιες και με μαστίγιο.
Πιθανο σεναριο. Που διαφωνεις; Ενταξει, οχι ολοι, αλλα ενα μεγαλο ποσοστο ναι.
Απο τη στιγμη που συμβασεις μερικης απασχολησης (αν υπαρχουν και αυτες) σημαινει να δουλευεις 10 ωρα...Οτι το πρόβλημα δεν είναι ποσο θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά αλλα οτι υπάρχουν ζώα που θα δεχτούν να δουλέψουν 300 ωρες την εβδομάδα για πενταροδεκάρες.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]