Η κινηση για την λειτουργια την Κυριακη, θα επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια, στις 'καλές' εποχες. Τωρα, κατα τη γνωμη μου αποτελει ειτε ηλιθιότητα, ειτε σκοπιμότητα, ειτε ηλιθια σκοπιμοτητα. Διαλεξτε.
Το σωστο (παντα κατα τη γνωμη μου), οσο και αν δε με συμφερει γιατι ειμαι και εγω σε αυτους που δεν προγραμματιζουν σωστα οπως γραφτηκε παραπανω, ειναι η Κυριακή να ειναι αργια, παει και τελειωσε. Ο λογος ειναι οτι εχοντας εργαστει σε λιανικη ενα εξάρι χρονια, ξερω πολυ καλα τι σημαινει να πρεπει πρωτα να κλεισει το καταστημα που εργαζεσαι (ή να βαλουν πλατη οι συνάδελφοι για το δικο μου μεριδιο στο κλείσιμο) για να ψωνισεις μεσα σε 10 λεπτά, χωρις να κανεις βολτα βιτρινες και να χαζεψεις κλπ, ενα παλτό ή ενα παντελονι και ενα πουκαμισο τα Χριστουγεννα, που το ωραριο ηταν συνεχες, τσιτωνοντας με τη σειρά σου το ωραριο των υπαλληλων στο ρουχάδικο.
Το οτι καποιος δουλευει απο το πρωι μεχρι το βραδυ ώς υπαλληλος σε εταιρια να το καταλαβω, ξερω και αυτο πως ειναι, σημειο των καιρων εδω και χρόνια...αλλα τωρα τα περι γυμναστηριου ηταν υπερβολή. Στην τελική για ψωνια σουπερ μαρκετ ηδη τα ωραρια ειναι τεντωμενα, και φυσικα ποτε δεν κλεινουν στις 9, τοτε δεχονται τον τελευταιο πελατη. Επισης υπαρχουν και αρκετα όπως τα Anytime markets που ειναι ανοιχτα κυριολεκτικα κουλές ώρες.
Αν το παμε το θεμα στην οικογενειακή συνοχή, που θα θιχτει ακόμα περισσοτερο με εργασια την Κυριακή, ακομα χειροτερα. Νομιζω θυμαστε ολοι την ταινια με το Βεγγο που δουλευει αυτος και η γυναικα σε διαφορετικες βαρδιες και συνεννοουνται με μυνηματα/χαρτάκια στο ψυγειο. Αυτο θελετε να γινει? Ποτε θα πανε αυτοι οι ανθρωποι εστω στο Λυκαβηττο για βολτα με το παιδι τους (οι εκδρομες μας τελειωσαν εδω και καιρό). Η πρόοδος πρεπει να ειναι προοδος, οχι αντιγραφη του οτι βλεπουμε επιλεκτικά και βολευει το τομάρι μας. Ακομα και το 1000αρικο το μηνα κατ' ελαχιστο που αναφερει ο Διας, θα παει στους ψυχιάτρους αν αρχισουν οι μαλακιες περι Κυριακής ανοιχτά. Γιατι οταν εχεις ρεπο Τετάρτη, δεν βλεπεις κανενα πουστη να πιεις ενα καφε, να πεις μια μαλακια να ξεθολώσεις.
Να μην επεκταθώ και σε επιχειρηματα όπως η 'τονωση της αγορας' ετσι? Μιλαμε για αστειότητες του χειριστου ειδους, ουτε για το Δελφιναριο τωρα πιά.