-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ωραια λοιπον..να ειναι ανοιχτες και οι δημοσιες υπηρεσιες 8-8 7 ημερες την εβδομαδα...
δεν ειναι λογικο μεσοβδομαδα ενας εργαζομενος να φευγει απο την δουλεια του και 2 το μεσημερι να ειναι τα παντα κλειστα..
το θεμα δεν ειναι ποσο θα ανοιγουν, αλλα ΠΟΙΟΙ θα τα ανοιγουν..Εγώ πάντως θα ήθελα (ως εργαζόμενος που γυρνάω αργά στο σπίτι και δεν μπορώ να ξεμυτίσω από το γραφείο) κάθε δήμος να έχει δυο-τρία φροντισμένα με φωτισμό οικόπεδα/αλάνες/χώρους και κάποιες μέρες την εβδομάδα να οργανώνει λαϊκές αγορές οι οποίες να υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν και το απόγευμα μέχρι την ώρα που κλείνουν τα καταστήματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι λαϊκές αγορές πρέπει να λειτουργούν μόνο για τους συνταξιούχους, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και για όσους δεν πάνε τα πρωϊνά πουθενά...
Όπως επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει οι λαϊκές να γίνονται μέσα στους δρόμους...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ωραια λοιπον..να ειναι ανοιχτες και οι δημοσιες υπηρεσιες 8-8 7 ημερες την εβδομαδα...
δεν ειναι λογικο μεσοβδομαδα ενας εργαζομενος να φευγει απο την δουλεια του και 2 το μεσημερι να ειναι τα παντα κλειστα..
το θεμα δεν ειναι ποσο θα ανοιγουν, αλλα ΠΟΙΟΙ θα τα ανοιγουν..Εγώ πάντως θα ήθελα (ως εργαζόμενος που γυρνάω αργά στο σπίτι και δεν μπορώ να ξεμυτίσω από το γραφείο) κάθε δήμος να έχει δυο-τρία φροντισμένα με φωτισμό οικόπεδα/αλάνες/χώρους και κάποιες μέρες την εβδομάδα να οργανώνει λαϊκές αγορές οι οποίες να υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν και το απόγευμα μέχρι την ώρα που κλείνουν τα καταστήματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι λαϊκές αγορές πρέπει να λειτουργούν μόνο για τους συνταξιούχους, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και για όσους δεν πάνε τα πρωϊνά πουθενά...
Όπως επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει οι λαϊκές να γίνονται μέσα στους δρόμους...
Ο δημος μας κανει λαικη ΚΑΙ καθε Κυριακη με προιοντα παραγωγων σε καλες τιμες. Βγαινει και αυτοκινητο του δημου με ντουντουκα να το διαφημισει.
Αλλα εκει ειστε ΒΠ, εχετε γουναρικα κατακαλοκαιρο κλπ, δεν ειστε σαν και εμας τους λουμπεν. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μανάβικα;Σουπερ μάρκετ;Λαχαναγορά;
Ξέρεις φαντάζομαι ότι οι λαικές αγορές μαζεύονται απο τις 06:00 . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μανάβικα;Σουπερ μάρκετ;Λαχαναγορά;Μανάβικα στο Μαρούσι;; Πανάκριβα. Delicatessen.
Τώρα τελευταία έχουν γίνει μανάβικα και τα ψιλικατζίδικα. Δίπλα στις τσίχλες βλέπεις αγγούρια και ντομάτες, σε τιμές φαρμακείου...Λαχανογορές ΔΕΝ επιτρέπονται.
Οπότε σούπερ μάρκετ... Άντε πάλι στον απατεώνα τον Μαρινόπουλο... Όλος ο δήμος στον Μαρινόπουλο...
Ξέρεις φαντάζομαι ότι οι λαικές αγορές μαζεύονται απο τις 06:00 .
Τι εννοείς;
-
Εννοώ οτι μπορείς να ψωνίσεις πριν πας στην δουλειά σου.
Ξερεις ότι οι πιο πολλοί λαικαντζήδες είναι απο επαρχία;Απο βραδύς είναι στον δρόμο για να στήσουν τον πάγκο τους.Πόσες ώρες θα πρέπει να δουλεύουν για να βολευτείς εσύ στα ψώνια σου;Ακριβές οι εναλλακτικές;Τι έχεις όμως ότι ώρα θες για τις ποσότητες που θες.
-
Εντάξει τώρα, μην είμαστε υπερβολικοί...υπάρχουν πολύ καλά μανάβικα, συνοικιακά με πολύ καλή ποιότητα στα προϊόντα.
Επίσης ο Σκλαβενίτης και Βασιλόπουλος έχουν καλή μαναβική.
Ποτέ δε τις συμπάθησα τις λαϊκές...
-
εμένα πάντως αυτά που έχουν τα σούπερ μάρκετ πολύ συχνά μου φαίνονται σκουπίδια (και πανάκριβα)
η λαϊκή γαμέι σκάς με ένα 30ευρο και τη σηκώνεις όλη
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εννοώ οτι μπορείς να ψωνίσεις πριν πας στην δουλειά σου.Νομίζεις ότι πάω χαλαρά στην δουλειά κατά τις 9.00 με το πάσο μου και χαλαρά γυρνάω κατά τις 5.00;;
Δεν παίζει αυτό που γράφεις.Ξερεις ότι οι πιο πολλοί λαικαντζήδες είναι απο επαρχία;Απο βραδύς είναι στον δρόμο για να στήσουν τον πάγκο τους.Πόσες ώρες θα πρέπει να δουλεύουν για να βολευτείς εσύ στα ψώνια σου;
Είσαι πολύ υπερβολικός.
Δεν ζήτησα από κανέναν να δουλέψει πάνω από όσο ορίζει ο νόμος. Το αντίθετο ζήτησα.
Να υπάρχουν λαϊκές ανά δήμο που να ξεκινούν λειτουργία π.χ. στις 4 το απόγευμα και να κλείνουν στις 9 το βράδι όπως τα σούπερ. Και αυτό όχι για κάθε μέρα, αλλά για μία μέρα την βδομάδα.
Αν αυτό το θεωρείς βόλεμα, επειδή θέλω να αγοράσω εγχώρια προϊόντα από λαϊκή και όχι τη σαβούρα του Μαρινόπουλου, τότε πάω πάσο.Ακριβές οι εναλλακτικές;Τι έχεις όμως ότι ώρα θες για τις ποσότητες που θες.
Άστο. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν (με το ζόρι) στον Μαρινόπουλο...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμένα πάντως αυτά που έχουν τα σούπερ μάρκετ πολύ συχνά μου φαίνονται σκουπίδια (και πανάκριβα)Χημικά σκουπίδια και τα περισσότερα από την άλλη άκρη της γης.
η λαϊκή γαμέι σκάς με ένα 30ευρο και τη σηκώνεις όλη
Στην λαϊκή μπορείς να εντοπίσεις και άλλα προϊόντα π.χ. μέλι που πολύ δύσκολα μπορείς να εντοπίσεις αληθινό μέλι μέσα στην Αθήνα.
Έβαλα μία γνωστή μου και μου πήρε κρασόξυδο κόκκινο από την λαϊκή από ένα παλικάρι που το φτιάχνει μόνος του. Καμμιά σχέση με τα νερωμένα ξύδια του σούπερ μάρκετ. Και πολλά άλλα προϊόντα. -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
βρε μην τους βάλουν να κάνουν και τους πελάτες φοβάμαι, και τον τερματίσουμε τον Ιονέσκο.να σε βάλω 2-5 περίπολο Ερμού;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εννοώ οτι μπορείς να ψωνίσεις πριν πας στην δουλειά σου.
Νομίζεις ότι πάω χαλαρά στην δουλειά κατά τις 9.00 με το πάσο μου και χαλαρά γυρνάω κατά τις 5.00;;
Δεν παίζει αυτό που γράφεις.Ξερεις ότι οι πιο πολλοί λαικαντζήδες είναι απο επαρχία;Απο βραδύς είναι στον δρόμο για να στήσουν τον πάγκο τους.Πόσες ώρες θα πρέπει να δουλεύουν για να βολευτείς εσύ στα ψώνια σου;
Είσαι πολύ υπερβολικός.
Δεν ζήτησα από κανέναν να δουλέψει πάνω από όσο ορίζει ο νόμος. Το αντίθετο ζήτησα.
Να υπάρχουν λαϊκές ανά δήμο που να ξεκινούν λειτουργία π.χ. στις 4 το απόγευμα και να κλείνουν στις 9 το βράδι όπως τα σούπερ. Και αυτό όχι για κάθε μέρα, αλλά για μία μέρα την βδομάδα.
Αν αυτό το θεωρείς βόλεμα, επειδή θέλω να αγοράσω εγχώρια προϊόντα από λαϊκή και όχι τη σαβούρα του Μαρινόπουλου, τότε πάω πάσο.Ακριβές οι εναλλακτικές;Τι έχεις όμως ότι ώρα θες για τις ποσότητες που θες.
Άστο. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν (με το ζόρι) στον Μαρινόπουλο...
ΤΙ ωρα πας στην δουλειά σου και δεν προλαβαίνεις το πρωί;
Υπερβολικός γίνομαι όταν λέω ότι πρέπει να βολευει εσένα;Μήπως να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα καλύτερα;Εχεις δει τι γίνεται όταν μαζεύεται η λαική;Μέχρι τι ωρα θα πρεπει να καθαρίζει ο δήμος;Υπάρχουν και τα μανάβικα,γιατί να πας στο σουπερ;Τόσα πολλά θα αγοράσεις και θα φανεί διαφορά;
Πες μου ότι όλη η κουβέντα γίνεται για ενα κιλό τομάτες και δυο αγγούρια. -
Άστο bill. Αυτός ο διάλογος δεν βγάζει πουθενά.
Ξεκίνησα για μία αναφορά για απογευματινές λαϊκές αγορές και το κάναμε κυπριακό το θέμα... -
Ok!
-
Πάντως η αναφορά για δήθεν σκατά μαναβική στα σούπερ είναι ανυπόστατη. Μακριά από μένα να χαρακτηριστώ υπέρμαχος των μεγάλων και κακών εργοδοτών, αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι από τα ίδια μαγαζιά (λαχαναγορά) αγοράζουν. Έχει διαβαθμίσεις φυσικά η ποιότητα αλλά αυτό ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ και για τους λαϊκιτζήδες.
ΥΓ: Την λαϊκή την έλεγε αριστοκρατική ο παππούς μου προ 30ετίας. Οι τιμές πολλές φορές είναι χειρότερες από τα σούπερ μάρκετ.
-
Λαικη στο Μαρουσι Σαββατο πρωι παντως δε παιζεται ουτε απο ποιοτητα ουτε απο τιμες.Καμια σχεση με τα supermarket.Η διαφορα ειναι μεγαλη.
Εγω ψωνιζω απο 2 -3 γνωστους που ειναινσιγουρα παραγωγοι απο Μαραθωνα και Σπατα. -
ΛΟΛ Μαρουσι δε μενει και ο Storm?
ασε που και ακουσα απο ιθαγενεις για μια περιεργη φαση του δημου Αμαρουσιου, εχει κατι οικοπεδα και τα φυτευουν διαφοροι δημοτες με λαχανικα και κατι τα κανουν μετα, τα πουλανε, θα ξαναρωτησω και θα σας πω.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Λαικη στο Μαρουσι Σαββατο πρωι παντως δε παιζεται ουτε απο ποιοτητα ουτε απο τιμες.Καμια σχεση με τα supermarket.Η διαφορα ειναι μεγαλη.
Εγω ψωνιζω απο 2 -3 γνωστους που ειναινσιγουρα παραγωγοι απο Μαραθωνα και Σπατα.Μαρούσι προς Πεύκη στον Ηλεκτρικό στην Αθανασίου Διάκου;;
Τελευταία φορά πάντως που την πήρα είδηση ήταν μάλλον μέσα στην Πεύκη παρά στο Μαρούσι...ΛΟΛ Μαρουσι δε μενει και ο Storm?
Ούτε εγώ δεν έχω καταλάβει που μένω. Στην γειτονιά μου άλλοι είναι δημότες Μελλισίων, άλλοι δημότες Βριλησσίων και άλλοι Μαρουσιώτες. Sismanogleio Area... Αχταρμάς...
ασε που και ακουσα απο ιθαγενεις για μια περιεργη φαση του δημου Αμαρουσιου, εχει κατι οικοπεδα και τα φυτευουν διαφοροι δημοτες με λαχανικα και κατι τα κανουν μετα, τα πουλανε, θα ξαναρωτησω και θα σας πω.
Υπάρχουν αρκετοί κυρίως στην περιοχή του Πολύδροσου, Σωρού, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου παράλληλα ή πολύ κοντά στην Αττική Οδό. Ζαρζαβατικά πασπαλισμένα με σος από μπόλικο καυσαέριο. Ότι πρέπει για να γίνει κανείς σούπερμαν...
-
Ξέρεις φαντάζομαι ότι ρίχνουν και κοπριά στα ζαρζαβατικά.
-
Προπαγάνδα αισχίστου είδους αυτή τη στιγμή απο το δελτίο ειδήσεων του Alpha!!!! Είναι αλλιώς να ακούς για προπαγάνδα για θέματα που δεν γνωρίζεις, αλλά όταν το βλέπεις με τα μάτια σου για θέματα που κατέχεις καλά, είναι πραγματικά ανατριχιαστικό!!! ΨΕΥΤΕΣ και γελοίοι, διαστρεβλωτές της αλήθειας, παπαγαλάκια και ρουφιάνοι, εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία..!!!
'Πολύ κίνηση στα καταστήματα, ευχαριστημένοι καταστηματάρχες, ευχαριστημένοι καταναλωτές που αν και ο καιρός προδιέθετε για θάλασσα, προτίμησαν να μείνουν στις πόλεις να κάνουν τα ψώνια τους...!!!' 'Λίγα παρατράγουδα απο κάποιους λίγους....' κλπ ανοησίες..!!!
Εχω πονοκέφαλο απο τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να γράψω πολλά. Ενα μόνο θα πω...Μία συγνώμη απο τους εργαζόμενους του Βασιλόπουλου, που πήγα σήμερα και ψώνισα αναγκαστικά λεμόνια, γιατί είχα ξεμείνει. Αν και αισθάνθηκα την αναγκη να το φωνάξω στο ταμείο να το ακούσουν όλοι, κώλωσα και δεν το έκανα τελικά. Το παρήγορο είναι οτι βγαίνοντας στο πάρκινγκ φευγοντας (το οποίο δεν είχε πάνω απο 10 αυτοκίνητα, ενω τις καθημερινές είναι πάντα γεμάτο), άκουσα μια κοπέλα να λέει στη φίλη της οτι σιχαίνονταν γι΄αυτό που κάνει. Σε ερώτηση εκείνης που δεν κατάλαβε τί εννοούσε, απάντησε για το οτι πήγε στο ΣΜ Κυριακάτικα. Της είπα οτι δεν ήταν η μόνη και τεσπά έγινε ένας μικρός διάλογος μεταξύ αγνώστων, που είχε όμως τη σημασία του.
Σημ. Είμαι για 80 ευρώ περίπου ψώνια σε ΣΜ...Θα τα δώσω ή αύριο ή μεθαύριο...Σήμερα, μόνο 4 λεμόνια πλήρωσα τελικά, αν και είχα βάλει και λίγα ακόμα πράγματα στο καλάθι, τα οποία τα επέστρεψα στη θέση τους ενω περίμενα τη σειρά μου 2oς στους 2, στο ενα απο τα 2 ταμεία που δουλεύανε (τις καθημερινές δουλεύουν και τα 6 ή 7).Να πα να γαμηθούν!!!!
-
Σε καταλαβαίνω Σπάρταν. Εμετικά τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης!
Πάντως αν θες την γνώμη μου, μπορούσες να περάσεις σήμερα και χωρίς τα λεμόνια. Δεν είναι δα και νερό που χωρίς αυτό πεθαίνεις. Ας το έκανες κοκκινιστό το φαγητό αντί για λεμονάτο.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]