-
Εχεις ΠΜ για να μην βγουμε off topic.
-
Ο χρήστης manosch έγραψε:
Ρε παιδιά, με συγχωρείτε αλλά γι αυτό δεν παίρνουμε τα ακριβά αυτοκίνητα για να έχουμε διευκολύνσεις και ενδείξεις σε περίπτωση που θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?Απλώς λόγω εργασίας, δε προλαβαίνω να το πάω συνεργείο, παρά μόνο στη περίπτωση που δω κάποια ένδειξη και κάποιο θόρυβο...
Το μανουαλ το εχεις διαβασει;Δεν λεει να ελενχεις τα υγρα μονος σου ανα τακτα χρονικα διαστηματα και να συμπληρωνεις αν χρειαζεται;
-
Καλημέρα στη κοινότητα,από το Σάββατο, το mini cooper s R53 μου ανέβασε θερμοκρασία.
Έβαλα νερό στο δοχείο αλλά και σήμερα πάλι τα ίδια. Μου κάνει και ένα περίεργο θόρυβο σαν να κοχλάζει νερό.
Το δοχείο του νερού στο Mini cooper είναι χρώματος χώματος (πολύ καιρό τώρα) και η λαμαρίνα που έχει από κάτω, επάνω έχει κάτι σαν σκουριές.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι έβαζα απιονισμένο νερό κι όχι παραφλού.
Τέλος, Βάζω συνέχεια νερό (απιονισμένο) και μου το ρουφάει. Είναι φυσιολογικό αυτό? Να καταλάβετε ένα μπετόνι κάθε 20 μέρες.
Το βιβλιαράκι συντήτησης στο δικό μου αυτοκίνητο λέει παραφλού και μάλιστα καλής ποιότητας!! Γιατί μπορεί να βάλεις παραφλού και μάλιστα να σκουριάσει επειδή είναι κακής ποιότητας... Εκτός από τα σημεία βρασμού και ψύξεως ενα κακό ψυκτικό μέσο θα σου βγάλει σκουριά και εκτός των άλλων επικάθεται εσωτερικά στα τοιχώματα που κυκλοφορεί και ειδικά στο ψυγείο όπου αυξάνει τη θερμική αντίσταση των τοιχωμάτων του και δυσκολεύει τη μεταφορά θερμότητας με αποτέλεσμα να έχεις κακή ψύξη...
Ακόμα κακή ψύξη μπορει να δημιουργήσει η κακή μεταφορά του ψυκτικού εάν τα έχει παίξει η αντλία 'νερού'. Να πω το απλό παράδειγμα: Το νερό στο σπίτι μας που κυκλοφορεί από λέβητα προς καυστήρα... Ο κυκλοφορητής (που μπορείς να τον αντιστοιχίσεις με την ανλία νερου στο αυτοκίνητο) είναι αυτός που θα σβήσει τελευταίος όταν κλείσεις το καλοριφέρ του σπιτιού σου... Και αυτό γίνεται για να μην μείνει στάσιμο το νερό και να συνεχίζει να απάγει θερμότητα.. Γιατί εάν μείνει στάσιμο θα υπερθερμανθεί και θα προκαλέσει ζημιά στο κύκλωμα λόγω υπερθέρμανσης..
Δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει...
Σου στέλνω σε Π.Μ. την δική μου πρόταση σε μηχανικό.. -
Σωστα ολα αυτα που λετε,αλλα οπως εχω γραψει και στο θεμα του MINI COOPER σε πολλα αμαξια οτι και να βαλεις μεσα στο δοχειο ψυκτικου,το ψυκτικο γινετε καφε...
-
Αν γίνεται καφέ από σκουριά μάλλον έχει χαλάσει η φλάντζα και το διαπιστώνεις με έλεγχο.
Αν γίνεται καφέ (χαλασμένο) είναι γιατί βάζεις λάθος αντιπηκτικό.
Πχ αν έχει κόκκινο και βάλεις πράσινο δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Θέλει καλό πλύσιμο και ξανά γέμισμα με το σωστό αντιπηκτικό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν γίνεται καφέ από σκουριά μάλλον έχει χαλάσει η φλάντζα και το διαπιστώνεις με έλεγχο.Αν γίνεται καφέ (χαλασμένο) είναι γιατί βάζεις λάθος αντιπηκτικό.
Πχ αν έχει κόκκινο και βάλεις πράσινο δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Θέλει καλό πλύσιμο και ξανά γέμισμα με το σωστό αντιπηκτικό.Στα Μινι γινετε χωρις να ισχυει τιποτα απο τα παραπανω.Ουτε στην αντιπροσωπεια δεν ξερουν γιατι.Καποιοι κατοχοι το εχουν ψαξει παρα πολυ και ακρη δεν εβγαλαν.
Κοιτα εδω: viewtopic.php?f=15&t=27166&start=975 -
8. What happens if you mix conventional Antifreeze with Extended Life antifreeze?
Extended Life (OAT) antifreeze is NOT compatible with conventional (IAT) antifreeze. Aside from discoloration of antifreeze when the two are mixed together, a chemical reaction is caused when the carboxylate salts are mixed with the inorganic salts and caustics found in conventional antifreeze. If they are mixed, the antifreeze can become cloudy, precipitation can generate and the coolant will lose it’s extended life properties.15. What could happen if I mix two different colours of antifreeze in my radiator?
If two different colours of antifreeze are mixed together, not only will it discolour and look brown or cloudy, it could also cause problems with the cooling system if they contain non-compatible corrosion inhibitors. The different colours of antifreeze usually help distinguish between different corrosion inhibitors. EcoFreez makes a Global Premium Coolant, yellow in colour, which is safe to mix with both conventional and OAT coolants and takes on the dominant colour of antifreeze in the radiator. -
leonp για μενα τα εβαλες αυτα?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Αν ηταν ετσι τοτε το καπω θα ηταν σφραγισμενο και θα το ανοιγαν μονο τα συνεργεια με δικο τους κλειδι....γι αυτο ο οδηγος πρεπει να χει το νου του και να βλεπει και 2-3 πραγματακια μονος του, δεν ειναι ουτε επιστημη ουτε χρονο τρωειAudi A2
-
το μοναδικο ισως
-
Ρε παιδιά, με συγχωρείτε αλλά γι αυτό δεν παίρνουμε τα ακριβά αυτοκίνητα για να έχουμε διευκολύνσεις και ενδείξεις σε περίπτωση που θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?Απλώς λόγω εργασίας, δε προλαβαίνω να το πάω συνεργείο, παρά μόνο στη περίπτωση που δω κάποια ένδειξη και κάποιο θόρυβο...
Πρεπει να αλλαξεις σκεπτικο για την συντηρηση ενος αυτοκινητου γιατι θα σου φανε πολλα λεφτα στα συνεργεια!
Μετα την επισκευη ακολουθησε αλλη τακτικη. Φιλικα -
Έχετε δίκαιο... Λοιπόν, σήμερα δεν ανέβασε θερμοκρασία, ύστερα από τη χθεσινή συμπλήρωση λαδιών,, ΑΠλώς ακούω στο δοχείο νερού, νερό να κοχλάζει κάποιες στιγμές.. Τι λέτε παιδιά να φταίει??
-
καλημερες
τελικα πηγες σε μηχανικο?
λαδια εβαλες εσυ?ειδες αν εχεις νερα στα λαδια σου κ το αντιστροφο?
-
Πήγα σε ένα συνεργείο και έβαλε λάδια... Και με ενημέρωσε άμα δεις κάτι, να τον ενημερώσω.. Μου είχε βάλει παραφλού στο δοχείο νερού.. Είχα το νου εγώ, απλώς ακούωκάποιες στιγμές όταν είμαι σταματημένος, νερό να κοχλάζει στο δοχείο νερού
-
σου ειπε τπτ μηπως ειναι φλαντζα?
οταν παρκαρεις κ το ακους..ανοιξε λιγο καπω(με ανοιχτη μηχανη) μηπως δεις κατι περιεργο..
-
το οτι είναι ακριβό δεν το κάνει και ποιοτικό, πόσο μάλλον το μίνι
-
δε σου ρεταρει?
-
Το άνοιξα και κάνει ένα θόρυβο στο δοχείο νερού και γενικά έχει μια κάψα...
-
Tραβαει το αυτοκινητο?
Μηπως περναει την συμπιεση στο κυκλωμα του νερου και γι αυτο κανει το θορυβο? -
Σε μηχανικο ποτε θα το πας;
mini cooper s ανέβασμα θερμοκρασίας