Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν ειναι απλη μουρμουρα ή γκρινια. Απλα στην επαρχια ΔΕΝ υπαρχουν προυποθεσεις για δουλεια. Παιρνω παραδειγμα εμενα και την παρεα μου. Ξεκινησα απο την επαρχια πριν λιγα χρονια και ηρθα Αθηνα αποκλειστικα για να βρω δουλεια. Το ιδιο εκανε και το 80% της τοτε παρεας μου... Οι μονοι που μπορουσαν να βρουν δουλεια στην επαρχια ηταν οσοι ειχαν ετοιμες δουλειες απο τους πατεραδες τους, αυτοι που μπηκαν με μεσο στο δημοσιο και οσοι ηθελαν να δουλεψουν γκαρσονια! ....
Πόσα σοβαρά λογιστικά γραφεία έχει η Πελοπόννησος; Πάνω από πέντε, η κάτω από πέντε; Πόσα σοβαρά κρεοπωλεία έχει η Στερεά Ελλάδα; Ένα; Δύο; Μάλλον κανένα. Πόσες κατασκευαστικές εταιρίες, πόσους μαστόρους - τεχνίτες - μηχανουργούς - ελαιοχρωματιστές - υδραυλικούς - αγρότες - κτηνοτρόφους - ηλεκτρολόγους - μηχανολόγους - φτάνει! Δεν έχει δουλειά η επαρχία! Ανθρώπους να δουλέψουν δεν έχει! Πες πως τη βρήκατε στην ανωνυμία της Αθήνας, πήρατε και από ένα αυτοκίνητο της προκοπής και πάτε κάθε τόσο στο χωριό για κάνα εφόδιο, αποφεύγοντας να μιλάτε για τη δουλειά που πραγματικά κάνετε, μένοντας στο 'μένω Αθήνα'. Το delivery boy στην Αθήνα σήμερα έχει πτυχίο Οικονομικής σχολής. Και ο Δ/ντής παραγωγής του εργοστασίου μου δεν έχει απολυτήριο Λυκείου, δεν ξέρει Αγγλικά ούτε χρήση η/υ. Και η 'προϊσταμένη' του λογιστηρίου μου (που εγώ της έμαθα λογιστικά) είναι απόφοιτος Λυκείου, δουλεύει από τα 18 της και παίρνει 800 € το μήνα. Λίγα είναι;
Για την αποφυγή παρεξηγήσεως, Σπύρο, τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά για σένα (η για μένα), αλλά γενικές διαπιστώσεις. Που τις ζούμε καθημερινά.
Φιλε μου δεν ξερω αν εχεις εμπειρια απο τις δουλειες στην επαρχια! Μακαρι να ηταν τοσο ευκολα τα πραγματα οπως τα λες. Και φυσικα μην ξεχναμε το εξης: Οταν λεμε επαρχια, δεν εννουμε ΟΛΗ την υπολοιπη Ελλαδα πλην 2-3 πολεων...
Εγω σου ειπα τι συμβαινει στη δικια μου πολη η οποια μαλιστα δεν ειναι και πολυ μικρη. Ε λοιπον η αγορα εργασιας ειναι μηδενικη διοτι πολυ απλα δεν υπαρχουν εργοστασια, βιομηχανιες, βιοτεχνιες κτλ... Ακομη και αυτα τα ελαχιστα που υπαρχουν δουλευουν συνηθως με συγενεις (εστω και αμορφωτους...) μονο και μονο για να μενουν τα λεφτα στις οικογενειες, οποτε δεν μπορεις να εχεις πιθανοτητες.
Νομιζεις οτι εγω και πολλοι αλλοι ηρθαμε στην Αθηνα για να αγορασουμε merc ή audi και μετα να πηγαινουμε στις πολεις μας και να το παιζουμε καποιοι??? Ηρθαμε διοτι δεν ειχαμε επιλογη!!![/quote]