-
το έχεις μετρήσει με επαγγελματικό gps? αν ναι πάω πάσο... εμένα στα 230 κοντέρ έχει 222 gps...
-
Πήγαινα εθνική βράδυ με 160χλμ κ με σταματάει μπλόκο πριν τα τούνελ για θήβα κ το μαραφέτι του μπάτσου έγραψε 157!!!!! Τι λέτε εσείς δε ξέρω!! το τι έγινε μετά άλλο θέμα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το έχεις μετρήσει με επαγγελματικό gps? αν ναι πάω πάσο... εμένα στα 230 κοντέρ έχει 222 gps...Όχι, τα gps είναι ερασιτεχνικά. Από κει και πέρα όμως τα χλμ που αυτά δείχνουν είναι ίδια με τις ηλεκτρονικές πινακίδες που στήνουν στους δρόμους.
Το ξαναλέω: το κοντέρ του 306 χάνει πολύ. Ακόμα και στα 100 χλμ, τα πραγματικά είναι κάπου 92. -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
το έχεις μετρήσει με επαγγελματικό gps? αν ναι πάω πάσο... εμένα στα 230 κοντέρ έχει 222 gps...
Όχι, τα gps είναι ερασιτεχνικά. Από κει και πέρα όμως τα χλμ που αυτά δείχνουν είναι ίδια με τις ηλεκτρονικές πινακίδες που στήνουν στους δρόμους.
Το ξαναλέω: το κοντέρ του 306 χάνει πολύ. Ακόμα και στα 100 χλμ, τα πραγματικά είναι κάπου 92.Σαν το Φόκους μου...
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Πήγαινα εθνική βράδυ με 160χλμ κ με σταματάει μπλόκο πριν τα τούνελ για θήβα κ το μαραφέτι του μπάτσου έγραψε 157!!!!! Τι λέτε εσείς δε ξέρω!! το τι έγινε μετά άλλο θέμα...Τότε πρέπει να ασχοληθείς με σοβαρότερα πράγματα. Δεν υπάρχει τούνελ πηγαίνοντας Θήβα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πήγαινα εθνική βράδυ με 160χλμ κ με σταματάει μπλόκο πριν τα τούνελ για θήβα κ το μαραφέτι του μπάτσου έγραψε 157!!!!! Τι λέτε εσείς δε ξέρω!! το τι έγινε μετά άλλο θέμα...
Τότε πρέπει να ασχοληθείς με σοβαρότερα πράγματα. Δεν υπάρχει τούνελ πηγαίνοντας Θήβα.
Γιατί το λες; Περνάς κάτω από την γέφυρα των Goody's.
-
Τότε πρέπει να ασχοληθείς με σοβαρότερα πράγματα. Δεν υπάρχει τούνελ πηγαίνοντας Θήβα.
Αυτό σε πείραξε?? Οκ τότε στα τούνελ που βρίσκει κανείς πηγαίνοντας λαμία αθήνα!!!! Ανθρωποι είμαστε κάνουμε κ κανα λάθος
-
μπορεί να πήγαινε από καλαμάτα
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Πήγαινα εθνική βράδυ με 160χλμ κ με σταματάει μπλόκο πριν τα τούνελ για θήβα κ το μαραφέτι του μπάτσου έγραψε 157!!!!! Τι λέτε εσείς δε ξέρω!! το τι έγινε μετά άλλο θέμα...στον φορμάραν ?
-
στον φορμάραν ?
Το όριο πριν τα τούνελ είναι 80 υπόψιν... ευτυχώς τότε ήταν υπαρχηγός ελλας ο θείος κ με έσωσε...
-
http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... d=26&lang=
αυτός ?
-
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=26&Itemid=26&lang=αυτός ?
http://www.karditsalive.net/index.php?o ... Itemid=110
-
Κρύβε λόγιααααααααα.....
-
Λογικά το συγκεκριμένο διαφορικό σε λίγο θα τα παίξει λόγο δύναμης(δε σε αφήνει στο δρόμο όμως). Στο 1.4 ακουγόταν ένα κρρρρρ.. το οποίο ήταν κάτι από πλανήτες και δορυφόρους του διαφορικού.. Ιδια κατάσταση έχω ακούσει από κάτοχο 206 1.4.
Του 306 1.6 είναι ποιο ενισχυμένο. Εκτός αν τα παλιότερα 306 προ champion έχουν πιο γερή κατασκευή(το άνοιξε ο μάστορας και η διαμφορά ήταν εμφανής). Μπορείς να βάλεις από 306 1.6 8v ή από xara picaso (που ξέρω ότι είναι το ίδιο και το χουμε βάλει εμείς). Ετσι και θα γλιτώσεις τις πατέντες και θα μακρίνει και θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση(για τελικές δε λέω είναι επικίνδυνα πράγματα τόπαμε, εξάλλου τα πεζό είναι άλλης φιλοσοφίας αυτοκίνητα) . -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Λογικά το συγκεκριμένο διαφορικό σε λίγο θα τα παίξει λόγο δύναμης(δε σε αφήνει στο δρόμο όμως). Στο 1.4 ακουγόταν ένα κρρρρρ.. το οποίο ήταν κάτι από πλανήτες και δορυφόρους του διαφορικού.. Ιδια κατάσταση έχω ακούσει από κάτοχο 206 1.4.
Του 306 1.6 είναι ποιο ενισχυμένο. Εκτός αν τα παλιότερα 306 προ champion έχουν πιο γερή κατασκευή(το άνοιξε ο μάστορας και η διαμφορά ήταν εμφανής). Μπορείς να βάλεις από 306 1.6 8v ή από xara picaso (που ξέρω ότι είναι το ίδιο και το χουμε βάλει εμείς). Ετσι και θα γλιτώσεις τις πατέντες και θα μακρίνει και θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση(για τελικές δε λέω είναι επικίνδυνα πράγματα τόπαμε, εξάλλου τα πεζό είναι άλλης φιλοσοφίας αυτοκίνητα) .Άκη στο δικό σου 306 ο λεβιές ταχυτήτων συνδέεται με το σασμάν με ντίζες ή με σίδερο??? Πάντως δύο χρόνια τώρα με ''άπειρα'' 0-400μ δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα μόνο το συγχρονιζέ της 2ας κάνει καμιά φορά γκζζζ στο κούμπωμα αυτά.
-
Mε ντίζες.
Μακάρι να 'ναι πιο ενισχυμένο.
Ο θόρυβος που είπα πιο πάνω ήταν συνεχής και το έκανε με όλες τις ταχύτητες 'μέσα'.
Και γω τότε το 'τιμούσα το αθλημα' και φαντάσου δε τοκανε πάνω σε τέτοια φάση, αλλά σε μια χαλαρή αλλαγή πρώτη -δευτέρα έκανε ένα τακ και ξεκίνησε... κρρρρ . Τόχαμε καιρό έτσι μέχρι που προέκυψε και ο πύρος πιστονιού που χτύπησε που έλεγα και πήγε σετάκι... -
Έχει ξεφύγει αρκετά το θέμα.
Αν έχεις βάλει κόφτη στις 7500 με τα μαμά σωθικά, δηλαδή χωρίς να έχεις ανοίξει κινητήρα και αλλάξει πολλά και διάφορα το πιθανότερο είναι να πεθάνει γρήγορα.... Ρώτα αν έχουν αλλάξει τίποτα και μέσα....
Αν έχεις στις 3000 100 οπότε στις 6000 200 και δεν τα πιάνεις είτε δεν έχεις 130 άλογα είτε έχεις απώλειες τριβές είτε κάτι πάει πολύ λάθος με το κοντέρ. Και πού ξέρεις τι κάνει το στροφόμετρό σου....
Δεν ξέρεις τι κάνει το κοντέρ σου.
Δεν ξέρεις τι σχέσεις μετάδοσης έχεις, ούτε κιβώτιο, ούτε διαφορικό. Αυτά όλα μαζί με τα λάστιχα θα δώσουν το συνολικό λόγο μετάδοσης οπότε μπορείς να υπολογίσεις με απλή πράξη πόσα χλμ περιμένεις να βγάζει στις πόσες στροφές....
Δεν ξέρεις πόσα άλογα βγάζεις, δεν ξέρεις αν δεν έχει γίνει καμιά παπαριά και είναι κανένα δόντι λάθος οι εκκεντροφόροι κλπ κλπ.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχεις κάνει κάτι με τίποτα. Βασικά έχεις χαθεί και περιμένεις τη θεία επιφοίτηση! Άδικα περιμένεις στρώσου στην προσωπική εργασία. Οπότε σκοπεύεις να ξεκινήσεις από κάπου ή θα απεραντολογούμε για πολύ ακόμα; Προτείνω (θεωρώ ότι από λάδια, νερά, μπουζί, φίλτρα, λάστιχα, φρένα είσαι καλά):
-κόντρες ρολλαριστές με αυτοκίνητα με γνωστή ισχύ, ακόμα καλύτερα με ίδιο κιβώτιο σε διάφορες ταχύτητες. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα για την ισχύ σου και τη μετάδοσή σου. Αν σε περνάνε είσαι αδύνατος αν τους περνάς είσαι δυνατός ή κοντός. Αν είσαι κοντός θα το καταλάβεις επειδή θα αλλάζεις πιο πολλές ταχύτητες.- Μέτρα ταχύτητα με GPS να δεις τι κάνει το κοντέρ σου, αν δεν έχεις εσύ όλο και κάποιο κινητό φίλου σου θα έχει, κάνε μετρήσεις σε διαφορετικές ταχύτητες (σε μεγάλη επίπεδη ευθεία)
- Μέτρα καυσαέρια μήπως βγούνε τίποτα δράκοι... Εκεί μπορείς να συγκρίνεις και τις στροφές με αυτές που δείχνει το στροφόμετρό σου. Αν από τις κόντρες υποπτεύεσαι χαμηλή ισχύ να δεις και τον καταλύτη (ή δοκιμαστικά τον αφαιρείς προσωρινά).
- Μάθε σχέσεις κιβωτίου (να δεις και ποια είναι η 1:1 για το δυναμόμετρο) και διαφορικού (κορώνα πηνίο). (στα αγωνιστικά βάζουν πολύ κοντή σχέση οπότε αν το έχεις ίσως δικαιολογείται που τελειώνεις στα 180).
Κάνε αυτά και τότε θα έχεις κάτι να μας πεις που να αξίζει να συζητάμε.
Αν δεν βρεις άκρη με κοντέρ αλλά έχεις τσεκάρει στροφές ή το αντίθετο: Υπολόγισε την περιφέρεια του ελαστικού (διάμετρο ζάντας επί 2,54 συν πλάτος ελαστικού επί προφίλ% επί δύο και όλο μαζί επί 3,14). Στροφές κινητήρα δια σχέση 5ης , δια σχέση διαφορικού δίνει στροφές ρόδας. Επί την περιφέρεια σε μέτρα δίνει μέτρα διαδρομής για τις στροφές που έχεις ανά λεπτό. Επί 60 πας σε ώρα, δια 1000 πας σε χλμ/ώρα οπότε δεν σε πολυνοιάζει τι λέει ούτε το κοντέρ αν το στροφόμετρο είναι οκ ή το αντίθετο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει ξεφύγει αρκετά το θέμα.
Αν έχεις βάλει κόφτη στις 7500 με τα μαμά σωθικά, δηλαδή χωρίς να έχεις ανοίξει κινητήρα και αλλάξει πολλά και διάφορα το πιθανότερο είναι να πεθάνει γρήγορα.... Ρώτα αν έχουν αλλάξει τίποτα και μέσα....
Αν έχεις στις 3000 100 οπότε στις 6000 200 και δεν τα πιάνεις είτε δεν έχεις 130 άλογα είτε έχεις απώλειες τριβές είτε κάτι πάει πολύ λάθος με το κοντέρ. Και πού ξέρεις τι κάνει το στροφόμετρό σου....
Δεν ξέρεις τι κάνει το κοντέρ σου.
Δεν ξέρεις τι σχέσεις μετάδοσης έχεις, ούτε κιβώτιο, ούτε διαφορικό. Αυτά όλα μαζί με τα λάστιχα θα δώσουν το συνολικό λόγο μετάδοσης οπότε μπορείς να υπολογίσεις με απλή πράξη πόσα χλμ περιμένεις να βγάζει στις πόσες στροφές....
Δεν ξέρεις πόσα άλογα βγάζεις, δεν ξέρεις αν δεν έχει γίνει καμιά παπαριά και είναι κανένα δόντι λάθος οι εκκεντροφόροι κλπ κλπ.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχεις κάνει κάτι με τίποτα. Βασικά έχεις χαθεί και περιμένεις τη θεία επιφοίτηση! Άδικα περιμένεις στρώσου στην προσωπική εργασία. Οπότε σκοπεύεις να ξεκινήσεις από κάπου ή θα απεραντολογούμε για πολύ ακόμα; Προτείνω (θεωρώ ότι από λάδια, νερά, μπουζί, φίλτρα, λάστιχα, φρένα είσαι καλά):
-κόντρες ρολλαριστές με αυτοκίνητα με γνωστή ισχύ, ακόμα καλύτερα με ίδιο κιβώτιο σε διάφορες ταχύτητες. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα για την ισχύ σου και τη μετάδοσή σου. Αν σε περνάνε είσαι αδύνατος αν τους περνάς είσαι δυνατός ή κοντός. Αν είσαι κοντός θα το καταλάβεις επειδή θα αλλάζεις πιο πολλές ταχύτητες.- Μέτρα ταχύτητα με GPS να δεις τι κάνει το κοντέρ σου, αν δεν έχεις εσύ όλο και κάποιο κινητό φίλου σου θα έχει, κάνε μετρήσεις σε διαφορετικές ταχύτητες (σε μεγάλη επίπεδη ευθεία)
- Μέτρα καυσαέρια μήπως βγούνε τίποτα δράκοι... Εκεί μπορείς να συγκρίνεις και τις στροφές με αυτές που δείχνει το στροφόμετρό σου. Αν από τις κόντρες υποπτεύεσαι χαμηλή ισχύ να δεις και τον καταλύτη (ή δοκιμαστικά τον αφαιρείς προσωρινά).
- Μάθε σχέσεις κιβωτίου (να δεις και ποια είναι η 1:1 για το δυναμόμετρο) και διαφορικού (κορώνα πηνίο). (στα αγωνιστικά βάζουν πολύ κοντή σχέση οπότε αν το έχεις ίσως δικαιολογείται που τελειώνεις στα 180).
Κάνε αυτά και τότε θα έχεις κάτι να μας πεις που να αξίζει να συζητάμε.
Αν δεν βρεις άκρη με κοντέρ αλλά έχεις τσεκάρει στροφές ή το αντίθετο: Υπολόγισε την περιφέρεια του ελαστικού (διάμετρο ζάντας επί 2,54 συν πλάτος ελαστικού επί προφίλ% επί δύο και όλο μαζί επί 3,14). Στροφές κινητήρα δια σχέση 5ης , δια σχέση διαφορικού δίνει στροφές ρόδας. Επί την περιφέρεια σε μέτρα δίνει μέτρα διαδρομής για τις στροφές που έχεις ανά λεπτό. Επί 60 πας σε ώρα, δια 1000 πας σε χλμ/ώρα οπότε δεν σε πολυνοιάζει τι λέει ούτε το κοντέρ αν το στροφόμετρο είναι οκ ή το αντίθετο.
Τελικά βρέθηκε το πρόβλημα παιδιά κ είναι εκεί που δεν το περιμέναμε!!! Όλοι φαντάζομαι ξέρουμε ότι τα peugeot έχουν ''θέμα'' με τον πίσω άξονα!! Ε λοιπόν κ ο δικός μου τα έφτισε κ δεν πατάνε όπως πρέπει οι πίσω ρόδες έχουν πάρει αρκέτα κ γι'αυτό χάνω τελική ειδικά ο δεξιός τροχός είναι κάπως έτσι ^&%#$&%^#!% από ευθυγράμμιση!! Βρήκα κ καλό μάστορα που ασχολείτε με τέτοια κ με 400 ευρώ τελική τιμή θα μπει πάνω άλλος άξονας σχεδόν καινούργιος από 306 gti άρα από σήμερα οικονομία!!!
-
Δηλαδή χάνει πρόσφυση πάνω από τα 180 και σταματάει να επιταχύνει; Ή πάει στραβά από σύγκλιση;
Εσύ κατάλαβες τεχνικά τι γίνεται και χάνεις από την ευθυγράμμιση; Μήπως θα μπορούσες να μας πεις μία τεχνική εξήγηση για να καταλάβουμε;
Πολύ πιθανό να έχει θέμα ο άξονάς σου, ειδικά τα ρουλεμάν του ψαλιδιού στον άξονα έχουν θέμα, αλλά μάλλον δε θα κερδίσεις σε τελική ταχύτητα από αυτό. Το διορθώνεις για όλους τους άλλους λόγους. Στο φρενάρισμα δεν είχες καταλάβει διαφορά; -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Δηλαδή χάνει πρόσφυση πάνω από τα 180 και σταματάει να επιταχύνει; Ή πάει στραβά από σύγκλιση;
Εσύ κατάλαβες τεχνικά τι γίνεται και χάνεις από την ευθυγράμμιση; Μήπως θα μπορούσες να μας πεις μία τεχνική εξήγηση για να καταλάβουμε;
Πολύ πιθανό να έχει θέμα ο άξονάς σου, ειδικά τα ρουλεμάν του ψαλιδιού στον άξονα έχουν θέμα, αλλά μάλλον δε θα κερδίσεις σε τελική ταχύτητα από αυτό. Το διορθώνεις για όλους τους άλλους λόγους. Στο φρενάρισμα δεν είχες καταλάβει διαφορά;Να το πω απλά είναι σαν να έχουν στρίψει κάποια χιλιοστά οι πίσω τροχοί κ έχουν κολλήσει εκεί με αποτέλεσμα να χάνω τελική. Στα λίγα χλμ δε καταλαβαίνεται γιατί μάλλον πατήθηκαν κ τα ελαστικά στραβά κ δεν το καταλαβαίνω στο τιμόνι. Κ ο μάστορας μου είπε λογικό να χάνω τελική γιατί ζορίζεται ο κινητήρας κ δε νικάει της τριβές από τον πίσω άξονα. Δεν είμαι κ μηχανικός να τα πω καλύτερα. Αρχές του άλλου μήνα θα γίνει η αλλαγή άξονα κ θα σας πω εντυπώσεις! Έχω κ μια ερώτηση: η ευθυγράμμιση δε θα έπρεπε να το είχε βρει αυτό????
Χαμηλή τελική ταχύτητα