-
Αν και φαίνεται ότι το A-pillar δεν υποχωρεί, βλέπω ότι το ταμπλώ πρέπει να έχει υποχωρήσει, η πόρτα φαίνεται να παραμορφώνει (λόγω υποχώρησης των σημείων ανάρτησης ?), και σίγουρα τα μαρσπιέ έχουν καμπυλώσει. Αυτό μου δείχνει ότι η καμπίνα έχει παραμορφωθεί, πιθανότατα οι πόρτες δεν θα άνοιγαν μετά...
-
Σωστα.Αυτα ομως σημαινουν καταρευση του χωρου των επιβατων?
-
-
Τεσσερα αστερια πηρε.Δεν ειναι και τοσο ασχημα,νομιζω.
-
Με τα σημερινα standards ουτε δυο δεν θα επαιρνε. Εδω αντιστοιχα φθηνα αυτοκινητα, που δεν καταρρεει ο θαλαμος επιβατων τους, βαθμολογουνται με τρια αστερια και τεσσερρα με τα ηλεκτρονικα βοηθηματα που προσφερουν ως εξτρα.
Ο θαλαμος επιβατων ξεκινα απο την πρωτη κολωνα και τελειωνει στην τελευταια. Ειναι ο χωρος που πρεπει να μεινει οσο το δυνατον ανεπαφος γιατι οποιαδηποτε καταρευση οδηγει σε μικροτερη προστασια απο τις ζωνες και τους αεροσακους μιας και υποχωρει το ταμπλο, η ποδια και το πατωμα απο κατω στρεβλωνει κτλ.
Σημαντικη λεπτομερεια, που δεν φαινεται ευκολα στις φωτογραφίες, αποτελει ο χωρος των πηδαλιων οπου και δυσκολευονται πολλα αυτοκινητα.
Αν λοιπον, στα 64 χιλ/ωρα σχεδον καταρρεει η μπροστινη κολωνα, τότε ειναι κατω των περιστασεων και ας ειχε πεντε αστερια (με τα τοτε δεδομενα).
Το αυτοκινητο εχει σασι, το οποιο προερχεται απο οτι φαινεται χωρις καποια συγκεκριμενη μεριμνα, απο την δεκαετια του '90 και το οποιο δοκιμαζοταν στα παλια κρας τεστ των 50 και 55 χιλ/ωρα. Αν μιλουσαμε δηαλδή, για αυτοκινητο στις αρχες του 2000 θα ηταν εστω ανεκτο αλλα εχουμε 2017.
Αλλωστε, ειναι φανερη η έντονη ομοιοτητα με το Clio δευτερης γενιας (2000-2001) και μαλιστα την εκδοση εκτος ευρωπης
http://www.globalncap.org/renault-clio-mio/Η αποδοση αυτη με βαζει σε σκεψεις, πως ακομα και ενα μεταχειρησμενο Clio τριτης γενιας με ολικη αναπαλαιωση, θα κοστιζει λιγοτερο και θα προσφερει πιο προσεγμενη ασφαλεια στους επιβατες του. Γι'αυτο τονιζω τον μη σεβασμο στους πελατες τους.
Θεωρώ πως η ντατσια μπορεί να προσφερει πολυ ωραια και ρεαλιστικα αυτοκινητα, αλλα πρεπει να κοιταξουν καπως και την παθητική ασφαλεια, ειναι πολυ σοβαρος τομεας. -
Με την ανάλογη αύξηση στο κόστος βέβαια.
-
Οταν η ντατσια απλα χρησιμοποιει παλαιοτερα πατωματα χωρις αναπτυξη και εξελιξη.
Το μονο που ειχαν να κανουν για το σαντερο μκ2 ειναι να χρησιμοποιησουν το πατωμα απο το κλιο τριτης γενιας και ολα θα ταν ιδανικα για το μικρο ντατσια και οχι αυτο της δευτερης οπως εκαναν στο μκ1.
Αλλα το ενα λαθος φερνει το επομενο γιατι ηθελαν να εμφανιζεται ως το φθηνοτερο αυτοκινητο της αγορας και οχι απλα ενα φθηνο αυτοκινητο, βρισκοντας οτι πιο παλιο ακομα και αν ειναι εκτος εποχης και πραγματικοτητας. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οταν η ντατσια απλα χρησιμοποιει παλαιοτερα πατωματα χωρις αναπτυξη και εξελιξη.Το μονο που ειχαν να κανουν για το σαντερο μκ2 ειναι να χρησιμοποιησουν το πατωμα απο το κλιο τριτης γενιας και ολα θα ταν ιδανικα για το μικρο ντατσια και οχι αυτο της δευτερης οπως εκαναν στο μκ1.
Αλλα το ενα λαθος φερνει το επομενο γιατι ηθελαν να εμφανιζεται ως το φθηνοτερο αυτοκινητο της αγορας και οχι απλα ενα φθηνο αυτοκινητο, βρισκοντας οτι πιο παλιο ακομα και αν ειναι εκτος εποχης και πραγματικοτητας.το προβλημα ειναι οτι στην ελλαδα δεν ειναι καν το φτηνοτερο της αγορας με την τιμιολογιακη πολιτικη της dacia στην ελλαδα.
αν εκανε 7000 ευρω οπως θα επρεπε, θα καναμε διαφορετικη συζητηση τωρα
-
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
Οταν η ντατσια απλα χρησιμοποιει παλαιοτερα πατωματα χωρις αναπτυξη και εξελιξη.
Το μονο που ειχαν να κανουν για το σαντερο μκ2 ειναι να χρησιμοποιησουν το πατωμα απο το κλιο τριτης γενιας και ολα θα ταν ιδανικα για το μικρο ντατσια και οχι αυτο της δευτερης οπως εκαναν στο μκ1.
Αλλα το ενα λαθος φερνει το επομενο γιατι ηθελαν να εμφανιζεται ως το φθηνοτερο αυτοκινητο της αγορας και οχι απλα ενα φθηνο αυτοκινητο, βρισκοντας οτι πιο παλιο ακομα και αν ειναι εκτος εποχης και πραγματικοτητας..
αν εκανε 7000 ευρω οπως θα επρεπε, θα καναμε διαφορετικη συζητηση τωρα
Αυτην την τιμη πώς την προσδιοριζεις?
-
με το οτι στην αγγλια το βαζικο sandero κανει £5999 ενω το βασικο fabia κανει τωρα που βγηκε το καινουριο , £11250
http://www.dacia.co.uk/vehicles/sandero/price-and-spec/
http://www.skoda.co.uk/models/fabia-hatch/pricing
δικιο εχεις, λιγοτερο απο 7χιλιαδες ευρω επρεπε να εχει
-
εσυ αγαπητε ποια τιμη νομιζεις θα επρεπε να εχει το sandero με βαση το παραπανω;
-
Σαν καταναλωτης,οσο το δυνατον μικροτερη,εννοειται.Και δεδομενου οτι δεν εχω τις γνωσεις να προσδιορισω νουμερο,θα αγοραζα το πιο φτηνο που να ικανοποιει τις αναγκες μου.
Αλλα μερικες φορες μπορει ενα αυτοκινητο να εχει χαμηλοτερη τιμη εδω σε σχεση με αλλες χωρες. -
Ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις προσδιορίζεται και το τι μπορεί να προσφέρει το αμάξι. Αν δεν χεις λεφτά για κατι αλλο και μονο πχ το Dacia σε καλύπτει , δε γκρινιάζεις για τα σημεία που υστερεί... Αυτο πληρώνεις αυτο παίρνεις.
Προσωπικά δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που δε πιανει τοπ σκορ στα τεστ ασφαλείας.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις προσδιορίζεται και το τι μπορεί να προσφέρει το αμάξι. Αν δεν χεις λεφτά για κατι αλλο και μονο πχ το Dacia σε καλύπτει , δε γκρινιάζεις για τα σημεία που υστερεί... Αυτο πληρώνεις αυτο παίρνεις.Προσωπικά δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που δε πιανει τοπ σκορ στα τεστ ασφαλείας.
Sent from my iPad using Tapatalk
το ερωητμα ειναι γιατι ειναι τοσο ακριβο στην ελλαδα
αν εκανε 6-7 χιλιαρικα - οπως θα επρεπε το βασικο μοντελο του - αλλες θα ηταν οι απαιτησεις -
Αν ήταν στις τιμές που αναφέρεις, τότε θα πουλούσε πολύ.
Αλλά ρωτάς τον Θεοχαράκη αν θέλει να έχει πωλήσεις η Dacia;
Αν πουλάει η Dacia τότε όλες οι άλλες μάρκες που αντιπροσωπεύει σε ποιον θα πουλήσουν;Αν η Dacia στην Ελλάδα είχε κάποιον 'ξεκάρφωτο' αντιπρόσωπο ... τότε θα είχε την δυνατότητα να βγει με επιθετική τιμολογιακή πολιτική για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό.
Οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε την επιθετική τιμολογιακή πολιτική.
Φυσικά ρόλο παίζουν και οι φόροι του κράτους. Άλλη ιστορία και αυτή.
-
Νομίζω ότι οι τιμές μετά την τελευταία μεγάλη αλλαγή προς τα κάτω είναι απόλυτα φυσιολογικές αναλογικά με τον εξοπλισμό που έχουν σε όλη τη γκάμα που εισάγεται.
Επίσης, στις περισσότερες χώρες οι εκδόσεις με τιμή 7-8.000 στο sandero είναι κάτι εκδόσεις με μαύρους προφυλακτήρες και τα απολύτως βασικά σε εξοπλισμό ενώ οι όσες εκδόσεις εισάγονται Ελλάδα σε sandero και stepway είναι πληρέστατες σε εξοπλισμό. Οπότε ας δούμε πόσο έχει έξω μια έκδοση ίδια με αυτή που έχει εδώ 9.000 euro.
-
Που μπορούμε να βρούμε τι είναι το S&S και το EASY-R;
Stepway 0.9 TCe 90 S&S LIFE
Stepway 0.9 TCe 90 S&S STYLE
Stepway 0.9 TCe 90 S&S STYLE EASY-RΕπίσης βλέπω ότι έβγαλαν από τα αξεσουάρ το υποβραχιόνιο;
Και βλέπω κάτι φωτογραφίες με ενσωματωμένο μπράτσο στο κάθισμα;
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ξενέρωμα εντελώς... -
Το S&S είναι το stop-start (που σβήνει στα φανάρια για οικονομία)
Το EASY-R είναι το ημι-αυτόματο κιβώτιο. -
Thanks! Δεν περίμενα ότι θα είχαν Start/Stop τα μικρά Dacia. Ενδιαφέρον. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα μπορεί να απενεργοποιηθεί.
-
Καλησπέρα, είμαι κατοχος ενός stepway 1.5d. To έχω από τέλη Σεπτεμβρίου 2016. Το πέτυχα πάνω στην αλλαγή πριν βγει αυτή η facelift έκδοση ίσως και για αυτό πήρα και μερικά πραγματάκια παραπάνω στην τιμή που το πήρα. Anyway...
Κάποια σχόλια με βάση κάποιες απορίες και παρατηρήσεις σε σχόλια συμφορουμιτών που διάβασα.
Καταρχήν το start&stop ενεργοποιείται απενεργοποιείται, επειδή ρώτησε ένας φίλος.
Επίσης, αν δεν πας καρφωτός για Dacia αυτοκίνητο δεν θα στο δείξει κανείς. Δλδ αν πας και πεις θέλω ένα SUV θα σου δείξουν qashqai, kadjar κτλ αλλά το duster δυσκολακι. Το sandero δεν υπαρχει καν για test drive. Προφανώς και θέλουν να πουλάνε αλλά δεν τα προωθούν ιδιαίτερα. Αντιθέτως αυτή την εβδομάδα που πήγα στην αντιπροσωπεία για έναν έλεγχο στον καθρέπτη ο οποίο εν τέλει θέλει αλλαγή (ευτυχώς είναι στην εγγύηση), είδα να είναι πρώτη μούρη τα Dacia και στο σημείο παραλαβών είχαν πάρα πολλά Duster και μερικά stepway. Ποιος ξέρει.
Η τιμές που αναφέρεστε, είναι γι ααπλές εκδόσεις για το απλό sandero, τα 9900 που στο δίνουν με το κλειδί στο χέρι που λένε, είναι όντως η πιο φουλ έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με βενζινοκινητήρα φυσικά. Δεν εισάγουν κάποια πιο απλή έκδοση, μόνο την φουλ για κάποιο λόγο. Όπως και για το ντίζελ, φουλ έκδοση γύρω στα 13.000 ευρώ έβγαινε αν θυμάμαι καλά.
Προσωπικά, μηχανολογικώς μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος, όπως και από την συνολική ποιότητα/αξίας του αυτοκινήτου για τα λεφτά που δίνεις. Με τον καθρέπτη έτρεξα γτ έκανε έναν θόρυβο ενοχλητικό, σε μεγάλες ταχύτητες λόγω ότι άπο κάπου, που δεν μου εξήγησαν περαιτέρω, περνάει αέρας ενώ δεν θα έπρεπε. Φυσικά θα μου το αλλάξουν και εντελώς τυχαία ανακαλύψαμε μια δυσλειτουργία του πίσω υαλοκαθαριστήρα (δούλεψε στο άσχετο ενώ ήταν απενεργοποιημένα όλα) ενώ ήμουν στην αντιπροσωπία, είχα πάει να πάρω κάτι πατάκια, και προς τιμήν τους αν και μου είπαν ότι παίζει να ήταν κάτι τυχαίο μου αντικατέστησαν τον μοχλό στο τιμόνι όπου εκεί κάτι είχε κολήσει γτ και στον εγκέφαλο δεν έδειχνε κάποιο πρόβλημα και πλέον δουλεύει ρολόι.
Dacia Sandero II