-
Αυτος τωρα εχει δικαιωμα ψηφου εντωμεταξυ...
-
true lies...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτος τωρα εχει δικαιωμα ψηφου εντωμεταξυ...Τα ειπε ολα ο νονος....αλλα επειδη ισως και το δικο μου μυνημα να ειχε ιχνη ως και ελεφαντοπατηματα τρολαρισματος ας μην το συνεχισουμε. Ημουν και εγω υπερβολικος και εδωσα αφορμη. Παντως νομιζω οτι μεγαλυτερη τεχνογνωσια στα τρακτερ εχουν και παλι οι Ιταλοι .....ιδου και το τρανταχτο παραδειγμα
http://www.lamborghini-tractors.com/UNI ... omeuk.html
Και μιας και απο οτι καταλαβα εισαι μαλλον βουνισιος-δασοπυροσβεστης- εχω ανθρωπους που ορκιζονται οτι δεν μπαινουν σε σκαφος που δεν εχει iveco marine. Να μην ειμαστε ξεροκεφαλοι οταν οι Ιταλοι βγαζαν common rail στην VW ταλαιπωροντουσαν με κατι pumpen!
Επισης να αναφερεουμε οτι η ποιοτητα των μηχανων ΜΑΝ ανεβηκε πολυ μολις αγοραστηκε η Γαλλικη εταιρια SEMT Pielstick
http://en.wikipedia.org/wiki/SEMT_Pielstick
Με την εξαιρεση της Mercedes-Benz κανεις Γερμανος κατασκευαστης δεν πειστηκε οτι το diesel εχει μελλον και γι αυτο το λογο το diesel εχει penetration 'μολις' 50% στην Γερμανια σε σχεση με τις κατω χωρες και Γαλλια που ξεπερναει το 70%. Οι Γερμανοι μειναν τοσο πισω στην τεχνολογια αυτη που προσελαβαν τον ανθρωπο που εφτιαξε το common rail στην Φιατ στην VW.
Ειναι δε αποριας αξιο πως απεγνωσμενα προσπαθει η VW να μας πεισει οτι το μελλον ειναι στον πολυπλοκοτατο- με τουρμπο και κομπρεσσορα σε σειρα- βενζινοκινητρα και οχι στον DPF Diesel που εχει λυσει κατα πολυ τα προβληματα μικροσωματιδιων και η αποδοση του μπορει να φτασει και το 40% εναντι του 30%. Βεβαια αυτο απ οτι βλεπω επιτυγχανεται μονο στην Ελλαδα γιατι στην υπολοιπη Ευρωπη τα παρα πολλα VW που πωλουνται ειναι ολα 2.0 Tdi εξου και το μεγαλυτερο recall στην ιστορια του 1 και πλεον εκατομμυριου πετρελαιοκινητων VW Group.
Τωρα που πεθαινει η εταιρικη πωληση θα διαπιστωσουν οι Γερμανοι ποσα απιδια βαζει ο σακος και βεβαια ποιο ειναι ποιο οικονομικο η βενζινη η το πετρελαιο ..........
α να μην ξεχασω να βαλω λιγο πετρελαιακι στο Σιτροενακι-Λαντα μου κατα το τελος του μηνα.... -
Πλάκα κάνεις ρε φίλε ή είσαι τόσο οπαδιστής?
οι γερμαναράδες της vw πετάνε σε κάθε μοντέλο ένα τσουρμο βενζινοκινητήρες κ άλλους τόσους ντίζελ έτσι να γουστάρουν κ στο τέλος μόνο την veyron θα αφήσουν μόνο βενζίνη.
εχουν σύγχρονους ντιζελ από 1.2 εως ΠΟΛΛΑ λίτρα (ενώ οι εξπερ γάλλοι πόσες εκδόσεις μέχρι πόσα κυβικά βγάζουν ? ), τουρμπιδια/ατμοσφαιρικά κ σε λίγους μήνες θα μπουν κ στα υβριδικά κ τα αμιγώς ηλεκτρικά. τα λεφτά τους τα έχουν ποντάρει παντού κ στα παπαρια τους ο 6 ετών 1.4 twinchargerον τοπικ.
κρίμα που το γιαρις είναι ακριβο, γιατί έχει το πλεον ικανό κινητήρα. Ολόκληρα δευτερόλεπτα ρίχνει στους Ευρωπαιους μετρ του είδους -
Σιγα το αστερι τον 1.2 tdi η τον εφηβο 1.6 tdi ......τι να πουν μπρος στον 130αρι Dci της Renault η στον 2.2 hdi η στον V6 3.0 Hdi της PSA θελεις να σου λινκαρω μερικες ιστοριες τρομου για τον 2.7 tdi η τον 2.0 tdi της VW , οπως το ακους ιστοριες τρομου.....δεν ειμαι οπαδος αλλα οταν εχεις το θρασος να μου ζητας 25 χιλιαρικα για ενα DSG Tdi που αλλαζει μοντελο σε 2 μηνες και ο αλλος μου ζηταει 17640-χωρις τελη- για ενα αντιστοιχο αμαξι-ενος ετους- εστω και με ενα κιβωτιο που οπως οι αλλοι-πλην ιδιοκτητων- ισχυριζονται οτι αλλαζει ταχυτητες το κιβωτιο καθε χριστουγεννα και πασχα ..........οπως και να ειναι μπορει να γινω και οπαδος. Και για να γυρισουμε ον τοπικ το καλυτερο αμαξι value for money στην αγορα ειναι το C3 diesel ακολουθουν ολα τα Φιατ Πουντο και Οπελ Κορσα και βεβαια μην ξεχναμε τα υπεροχα Φορντ Φιεστα τωρα για τους αλλους εχει τρικυλινδρα diesel ορφανα του Χονεκερ απο την Ανατολικη Γερμανια. Οποιος επιμενει βγαινει και σε συγχρονο απο Ισπανια μερια.
Τελος απο εμενα -
Εξαρτάται. Αν θέλουμε να βρούμε τα φθηνότερα diesel, τότε πολύ σωστά το C3 είναι ότι φθηνότερο υπάρχει. Αν όμως διαφοροποιήσουμε λίγο τα κριτήρια και αν αυτό που ζητάμε από σκέτο value το κάνουμε value for money, τότε ενδεχομένως το Yaris να έχει καλύτερη επίδοση...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
value for money, YarisΑπο που και ως που απο τη στιγμη που φτανεις αυτοκινητα της επομενης μεγαλυτερης κατηγοριας.. ??
Εκτος κι αν εχω χασει κανα επεισοδιο στις τιμες... -
Δεν ξέρω αν μπορεί να υπολογιστεί έτσι μπακάλικα, αλλά αν προσπαθήσεις να βαθμολογήσεις τα 2 αυτοκίνητα, το Yaris είναι χαλαρά καλύτερο σε χώρους για επιβάτες, ευελιξία και άνεση(ελαφρώς μικρότερο, 6άρι κιβώτιο αρα πιο ήσυχο κλπ), έχει χαώδη διαφορά σε επιδόσεις, έχει λίγο καλύτερη κατανάλωση, υποθέτω με βάση όσα έχω διαβάσει(καθώς δεν έχω εμπειρία από C3) πως έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, έχει πιο καλό εξοπλισμό, μεγαλύτερη (φημολογούμενη έστω) αξιοπιστία και περισσότερα χρόνια εγγύηση. Αν βγάλεις χονδρικά μια βαθμολογία μετά διαιρέσεις με την τιμή(11500 το ένα και 15000 το άλλο), τότε δεν αποκλείεται το νούμερο που θα βγάλεις για το Yaris να είναι υψηλότερο.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Αυτος τωρα εχει δικαιωμα ψηφου εντωμεταξυ...
Τα ειπε ολα ο νονος....αλλα επειδη ισως και το δικο μου μυνημα να ειχε ιχνη ως και ελεφαντοπατηματα τρολαρισματος ας μην το συνεχισουμε. Ημουν και εγω υπερβολικος και εδωσα αφορμη. Παντως νομιζω οτι μεγαλυτερη τεχνογνωσια στα τρακτερ εχουν και παλι οι Ιταλοι .....ιδου και το τρανταχτο παραδειγμα
http://www.lamborghini-tractors.com/UNI ... omeuk.html
Και μιας και απο οτι καταλαβα εισαι μαλλον βουνισιος-δασοπυροσβεστης- εχω ανθρωπους που ορκιζονται οτι δεν μπαινουν σε σκαφος που δεν εχει iveco marine. Να μην ειμαστε ξεροκεφαλοι οταν οι Ιταλοι βγαζαν common rail στην VW ταλαιπωροντουσαν με κατι pumpen!
Επισης να αναφερεουμε οτι η ποιοτητα των μηχανων ΜΑΝ ανεβηκε πολυ μολις αγοραστηκε η Γαλλικη εταιρια SEMT Pielstick
http://en.wikipedia.org/wiki/SEMT_Pielstick
Με την εξαιρεση της Mercedes-Benz κανεις Γερμανος κατασκευαστης δεν πειστηκε οτι το diesel εχει μελλον και γι αυτο το λογο το diesel εχει penetration 'μολις' 50% στην Γερμανια σε σχεση με τις κατω χωρες και Γαλλια που ξεπερναει το 70%. Οι Γερμανοι μειναν τοσο πισω στην τεχνολογια αυτη που προσελαβαν τον ανθρωπο που εφτιαξε το common rail στην Φιατ στην VW.
Ειναι δε αποριας αξιο πως απεγνωσμενα προσπαθει η VW να μας πεισει οτι το μελλον ειναι στον πολυπλοκοτατο- με τουρμπο και κομπρεσσορα σε σειρα- βενζινοκινητρα και οχι στον DPF Diesel που εχει λυσει κατα πολυ τα προβληματα μικροσωματιδιων και η αποδοση του μπορει να φτασει και το 40% εναντι του 30%. Βεβαια αυτο απ οτι βλεπω επιτυγχανεται μονο στην Ελλαδα γιατι στην υπολοιπη Ευρωπη τα παρα πολλα VW που πωλουνται ειναι ολα 2.0 Tdi εξου και το μεγαλυτερο recall στην ιστορια του 1 και πλεον εκατομμυριου πετρελαιοκινητων VW Group.
Τωρα που πεθαινει η εταιρικη πωληση θα διαπιστωσουν οι Γερμανοι ποσα απιδια βαζει ο σακος και βεβαια ποιο ειναι ποιο οικονομικο η βενζινη η το πετρελαιο ..........
α να μην ξεχασω να βαλω λιγο πετρελαιακι στο Σιτροενακι-Λαντα μου κατα το τελος του μηνα....Mαλλον δεν γνωρίζεις και πολλα φίλε μου απο το θεμα diesel.Για τα τρακτερ που αναφέρεις επειδη έχω lambo τρακτερ απο το 1982,δεν πρόσεξες στο σαιτ που πόσταρες τι γράφει Μιας και αναφέρεις την vw,εκτος απο τον διπλοτουρμπινο βενζίνα που αναφέρεις, τα diesel μοτερ της vw τα ξέρεις?? Τους κινητηρες που βάζει σε κάθε μοντελο τους έχεις διαβάσει-ακουσει??Οταν το golf-leon-toledo-a3-octavia,είχαν τον tdi με 90-105-110-130-150 ίππους,το xsara τι diesel moteur είχε?? Εχεις δει πότε έβαλαν dpf στα αυτοκινητα τους οι bmw-mb-vw group?? Τα vw t4,mb sprinter,vito με πόσους κινητηρες βενζίνης έβγαιναν πριν το 2000 και με πόσους diesel??? Mιας και αναφέρεις για εξελιξη των diesel και για κινητηρες marine. volvo,scania και ειδικά οι V8 της scania σου λένε κάτι?? Και κάτι τελευταιο τον V10 tdi της vw τον έχεις ακούσει?? Tα χιλιαδες ταξι που υπάρχουν γιατί δεν είναι psa group ή ρενω και είναι mb kai vw group?? Ενημερώσου καλύτερα για ολα αυτα που αναφέρεις και μετα να εκθιάσεις το c4 hdi, το οποιο και εγω συμπαθω σαν προσπάθεια απο την πλευρα των Γαλλων,αλλα θα πρεπει να μας αποδείξουν,τι αντοχή θα έχει στο πέρασμα του χρόνου.
-
Τα ταξι Οκταβια αγοραζονται λογω τιμης και τα Μερσεντε λογω μουρης κι ανεσης. Κυκλοφορουν και πολλα Γαλλικα παντως.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
E καλα δεν ειπα οτι οι ανθρωποι δεν ξερουν να φτιαχνουν αυτοκινητα......απλα ο κοσμος δεν τελειωνει εκει.........
http://www.thejoyofcx.co.uk/index.php?p ... ubpage=at1
not bad for a Lada!
http://translate.google.com/translate?h ... 55715.html
Θα ειμαι ευτυχισμενος και με λιγοτερα!
-
Αλεξανδρε,τα ταξί αγοραζονται λογω τιμής,κυριως στα αναλώσιμα γιατι στην Ευρωπη κυκλοφορουν εκατομμύρια και υπάρχουν ανταλλακτικά σε οτι τιμή και ποιοτητα θες.Ο δευτερος και σημαντικότερος λόγος για ένα ταξί,είναι η αντοχή στο χρόνο και η κατανάλωση.Γιατί τι να την κάνει την τιμή ο ταξιτζης, αν το αυτοκίνητο κάθεται στο συνεργείο και περιμένει το γνήσιο ανταλλακτικό αεροπορικώς απο Γαλλία?? Τα Γαλλικά που κυκλοφορουν είναι σταγόνα μπρος στα Γερμανικά.
-
Τα ταξι ειναι κυριως θεμα αντιπροσωπειας.....οι ταξιτζηδες αγοραζουν πακετο και οχι αυτοκινητο. Η τουοτα πουλουσε πολλα avnsis μια εποχη π.χ. λογω του οτι θεωρουσε δισκο-πλατο ως ανταλλακτικο εγγυησης, αρα ειναι συνολικοτερη η εικονα.....σταγονα στον ωκεανο ειναι μονο τα Peugot 406 που κυκλοφορουν ακομη παροτι τα Passat V6 Tdi της εποχης εχουν παει στην πρεσσα της ανακυκλωσης! Σορρυ αλλα δεν αντεξα
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Τα ταξι ειναι κυριως θεμα αντιπροσωπειας.....οι ταξιτζηδες αγοραζουν πακετο και οχι αυτοκινητο. Η τουοτα πουλουσε πολλα avnsis μια εποχη π.χ. λογω του οτι θεωρουσε δισκο-πλατο ως ανταλλακτικο εγγυησης, αρα ειναι συνολικοτερη η εικονα.....σταγονα στον ωκεανο ειναι μονο τα Peugot 406 που κυκλοφορουν ακομη παροτι τα Passat V6 Tdi της εποχης εχουν παει στην πρεσσα της ανακυκλωσης! Σορρυ αλλα δεν αντεξαΜαλλον δεν έχεις ιδεα για το πως λειτουργεί ο κλάδος των ταξί.Peugot 406 προ f/l υπάρχει σε ταξί εν Ελλάδι και πόσα ακόμα σε κυκλοφορία??? Passat προ f/l 1.9 tdi κυκλοφορούν ακόμη?? mb w210,w124 κυκλοφορουν ακόμη και έχουν ολα πανω απο 100000 χιλιόμετρα??Passat V6 αγορασανε αυτοί που θέλανε να το παίξουν 'κυμπαριδες' στις μεγάλες πόλεις.Στην επαρχία γιατί δεν έχουν παει ακόμα στη πρέσσα??? Και κάτι άλλο, εσυ δεν έγραψες δυο ποστ οτι μονο οι οι Γάλλοι και οι Ιταλοι ξέρουν απο diesel??? Για αυτα που σε ρώτησα στο προηγούμενο ποστ ομως, δεν είδα να απαντήσεις κάτι....
-
εν παση περιπτωση και επειδη ακομη και σημερα εχω και BMW θεωρω οτι οι Γερμανοι ειναι εξαιρετικοι στα αυτοκινητα.....εσυ ειπες την ατελειωτη μα ατελειωτη ελαφρυτητα οτι Citroen ισον Lada ......επικη ελαφρυτητα για την μαρκα που εβγαλε την DS την XM την Xantia οταν οι Γερμανοι εβγαζαν Passat Makedon ημαρτον........τι δεν καταλαβαινεις απο αυτα που σου λεω....σου λεω απλα προσεχε τι γραφεις για ισως την ιστορικοτερη μαρκα στον κοσμο , την μαρκα που πρωτοχρησιμοποιησε τον κινητηρα Diesel στην αυτοκινηση......χαρη στους Γερμανους οι Γαλλοξ γιναν χειροτερη και καταργησαν υστερουντες βραχιονες, υδροπνευματικες αναρτησεις και αλλες καινοτομιες....λανθανουσα πολιτικη για ανιδεους καταναλωτες ....ε τωρα τι να σου πω πηγενε και αγορασε πολο 1.2 τρικυλινδρο.
-
αποφασισα οτι τα ντηζελ ειναι απατη...και εξηγουμαι¨
για να πας καπως σβελτα με ντηζελ θελεις τουλαχιστον 1800 κυβικα , με καταναλωσεις 8 λ/100 + τελη κυκλοφοριας _ τεκμηρια...μηδεν το οφελος σε καταναλωση οταν με ενα 1400-αρι πας το ιδιο η καλυτερα και σαν ευρω/100 χιλ εισαι πιο χαμηλα. Γλυτωνεις και τα παγια που ειναι πολυυυ χαμηλωτερα στα 1400 αρια βενζινης....να μην πω για τις ενδεχομενες μεγαλες ζημιες σε περιπτωση στραβης σε τροφοδοσια.προσεξτε μην την πατησετε
-
Φιλε μου εχεις καιρο μαλλον να οδηγησεις ντιζελ. το τριπ κομπιουτερ μου στα τελευταια 200 χιλιομετρα μεσα στην πολη λεει 5.6 λιτρα ανα 100 .....του BMW 316 122 ps του 2007 για τα ακριβως ιδια χιλιομετρα στα ιδια μερη με τις ιδιες συνθηκες λεει 10.8 με προσπαθεια και χωρις κλιματισμο με ενα start stop που νομιζεις οτι εισαι σε τρακτερ και χωρις κλιματισμο γιατι απλα κατω απο τις 3000 στροφες ο κλιματισμος δεν αποδιδει .......λυπαμαι αλλα για εμενα ο κυβος εριφθη. Σε οτι φορα την ταχυτητα το BMW ειναι παντου αργοτερο εκτος απο τις τελικες του. Τωρα ειμαι σιγουρος οτι τα VW Tsi ειναι σιγουρα καλυτερα απο την εμπειρια μου αλλα εμενα αυτη ειναι η εμπειρια μου και με αυτο το συγκρινω.
-
Ο χρήστης Elaspre έγραψε:
αλήθεια με την απόσυρση αν δεν εχεις αμάξι τι παίζει?αγοράζεις χαρτί από αντιπροσωπεία?και αν ναι πόσο πάει?
Εγω πήρα το Opel corsa 1.7cdti και δεν την πλήρωσα!
Την απόσυρση θα την απαιτήσεις να στην κάνουν δώρο(επιπλέον ότι αλλού σου κάνουν,ώστε να τους προτιμήσεις,δωστους το να καταλάβουν),ειχα όφελος 1440€ + συνδιαστικα που έτρεχε μια άλλη γενικά σε αλλα 1000€,είναι δύσκολοι καιροι γι αυτους(και για εμάς εννοείται αφού δίνουμε τόσα χρήματα)!
Την αγοράζουν περίπου στα 150€ και την πουλάνε 300€!
Βγάζουν και κέρδος δηλαδή!
Απο αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία είδα διάφορα στην τιμή μέχρι και 1200€ στην αγορα του αυτοκινήτου!να σαι καλά,χρήσιμη η πληροφόρηση σου..θα τους πω πως θέλω την απόσυρση plus συναγερμό ή κάτι αντίστοιχο...λίγο πάνω απο 12 χιλιάρικα θα δώσω,ίσως και 13 για το αμάξι...(ένα μέρος μπροστά και τα άλλα δόσεις)
είμαι με ένα σαραβαλάκι πάνω από δεκαετία! τα έχει παίξει οπότε αναγκάζομαι να αγοράσω ένα καινούριο για καμιά7ετία...αλήθεια πέραν της απαίτησης η απόσυρση να μου δοθεί έτσι κι αλλιώς .πως τους θέτεις τις άλλες προσφορές?θέλω να πώ αν τους πείς απόσυρση και συναγερμό μου τα κάνετε για να σας επιλέξω τότε υπάρχει το ενδεχόμενο αυτοί να σου δίναν μεγαλύτερη προσφορά και να την χάσεις....οκ η απόσυρση μέσα ,το απαιτείς ,για τα άλλα εξτραδάκια τους λές στο φλού τι άλλο θα προσφέρουν? ή ζητάς κάτι συγκεκριμένο ,όπως ήδη ανέφερα?πως το χείριστηκες το θέμα εσύ?
-
Με τη μόνη εξαίρεση των μικροφίλτρων που πρωτοπαρουσιάστηκαν από την PSA, όλες οι άλλες πατέντες για τα πετρέλαια είναι είτε γερμανικές (εξόχως), είτε ...ιαπωνικές.
Δάσιμο διάβασε εδώ, θα δεις πολλά που μάλλον δεν γνωρίζεις.http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=37417&hilit=πρωτοπορείες&start=15
Tιπ : Επίσης μη συγκρίνεις τα ποσοστά διείσδυσης του πετρελαίου σε κάποια αγορά για να βγάλεις λάθος συμπεράσματα για την τεχνολογική υπεροχή ή όχι κάποιων. Το ποιο καύσιμο υπερτερεί ενός άλλου στην αγορά είναι άλλο θέμα, πολύ βρώμικο.
-
νομιζω οτι η φιατ εχει τις πολλεσ πατεντες στα πετρελαια και τη σημαντικοτερη ισωσ την τεχνολογια common rail
τα φτηνότερα ντιζελάκια της αγοράς αυτήν την περίοδο...