-
Για τα i30, ώστε να βγάλω συμπέρασμα αν τελικά αξίζει η διαφορά τιμής υπέρ του βενζινοκίνητου
-
Μα δε χωράει αμφιβολία πως ένα βενζινοκίνητο είναι πιο άμεσο, και ειδικά για σπορ οδήγηση καλύτερο. Όμως για το 80% των περιπτώσεων, το diesel αποδίδει μια χαρά, και η κατανάλωσή του είναι 2-3 λίτρα χαμηλότερη σε κάθε περίπτωση από ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο.
Όσο για το Rio, δεν έχω μπροστά μου το τεύχος που έχει το 1.2, αλλά του Αυγούστου που έχει το 1.1diesel, λέει πως έχει ρεπρίζ καλύτερες από το βενζινοκίνητο 1.4. Και το τσέκαρα στο τεύχος του Ιουλίου που έχει συγκριτική δοκιμή το 1.4 με άλλα, και όντως ισχύει. Και επίσης μέση κατανάλωση 6 το diesel 9 το βενζινοκίνητο.
-
Ο χρήστης Tasos96 έγραψε:
Για τα i30, ώστε να βγάλω συμπέρασμα αν τελικά αξίζει η διαφορά τιμής υπέρ του βενζινοκίνητουΜέση κατανάλωση δοκιμής: 9,1 για το βενζίνης και 7,6 για το ντίζελ.
-
Εγώ θεωρώ πως η καλύτερη έκδοση στο Rio είναι αυτή με τον 1.4 CRDI, η οποία ΔΕΝ εισάγεται στην Ελλάδα!! Δεν διάβασα και τα καλύτερα λόγια εδώ μέσα για το 3κύλινδρο 1.1, αλλά στο Drive Σεπτεμβρίου (συγκριτικό με το 208 HDI) γράφει πως είναι μια χαρά, και το ίδιο λέει και ο πατέρας μου που το οδήγησε... Βέβαια ισχύει πως το 1.4 έχει το ίδιο 6αρι σασμάν με το diesel, και δεν έχουν την ίδια ροπή στις χαμηλές στροφές, άρα τα γραφόμενα του 4T (σύμφωνα με τις ρεπρίζ) που αναφέρεις στέκουν.
-
Η διαφορά στην τιμή των i30 είναι 2.000 ευρώ. Με τιμές καυσίμου 1,85 βενζίνη και 1.60 το diesel, και 1.500km το μήνα, η απόσβεση θα γίνει σε 2,5 χρόνια. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη δηλαδή...
-
To diesel λένε ότι θα πέσει στο 1,40 σε λίγο.
Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο, άμα φέρνανε το 1,4 Rio θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Όπως επίσης αν φέρνανε και το Picanto με 1,1D...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
To diesel λένε ότι θα πέσει στο 1,40 σε λίγο.Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο, άμα φέρνανε το 1,4 Rio θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Όπως επίσης αν φέρνανε και το Picanto με 1,1D...
To θερμανσης,οχι το κινησης.
(μακαρι να πεσει και το κινησης παντως)
-
Ναι, ακούγεται πως θα εξισωθούν στο 1,40 και τα 2. Θα δούμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η ροπή των ντίζελ είναι εντελώς υπερεκτιμημένη και παραπλανητική. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει τεστ i30 1400 diesel και 1400 βενζίνης. Παντού ταχύτερο το βενζινοκίνητο, εκτός από τις ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές που βολεύουν το ντίζελ. Σε απόλυτες τιμές όμως (π.χ. το ταχύτερο 80-110 ή 120-140) που μπορεί να κάνει το κάθε αυτοκίνητο, το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα αυτοκίνητα.εχω το yaris my11 d4d και φιλος μου εχει το 1.33 με βενζινη. δοκιμασαμε 'κοντριτσες' απο σταση, ρολλ 60 και ρολλ 100 και ειχαμε τα εξης αποτελεσματα.
- απο σταση ειμουν μπροστα μεχρι τα 150, εκει με προσπερασε
- απο ρολλ 60 ειμουν μπροστα μεχρι τα 140
- απο ρολλ 100 ειμουν μπροστα μεχρι τα 130
Ειχαμε ιδιο βαρος (1 ατομο) με μισο ρεζερβουαρ και οι 2 και οι μετρησεις γιναν σε ευθεια. Οταν δοκιμασαμε σε ανηφορα (δερβενι) η διαφορα ηταν μεγαλυτερη υπερ μου. Φυσικα δεν ειχαμε ιδια ταχυτητα στο κιβωτιο αλλα οτι βολευε τον καθενα καλυτερα. Και τελος δοκιμασαμε αλλη μερα με 3 ατομα ο καθενας μεσα σε ανηφορα (περιφερειακος μετα την κατσιμιδη προς επταπυργιο απο 60 ρολλ) και η διαφορα ηταν χαοτικη υπερ μου.
Οποτε δεν ισχυει αυτο που λες, τουλαχιστον στο yaris. Ειδικα σε ταχυτητες κατω των 130χλμ/ω ειναι αρκετα πιο σβελτο, καθως η ροπη (20.5 κιλα) βοηθαει παρα πολυ στα ρεπριζ. Φυσικα να μην αναφερω καταναλωση οπου σε ταξιδι (με 2 ατομα και μπαγκαζια και τα 2 αυτοκινητα) θεσσαλονικη-ιωαννινα εγω εκαψα 5.5λ και το βενζινοκινητο 7.1λ (φουλαραμε και οι δυο μεχρι να σκασει απο το στομιο το καυσιμο για να εχουμε μεγαλυτερη ακριβεια και φυσικα κινουμασταν με ιδια ταχυτητα με εναλλαγες του ποιος ειναι μπροστα για να μην 'κλεβει' απο αεροδυναμικη αντισταση)
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Από εκεί και πέρα έχεις δίκιο, άμα φέρνανε το 1,4 Rio θα ήταν πολύ καλή επιλογή. Όπως επίσης αν φέρνανε και το Picanto με 1,1D...
Γιατι, που ήταν το θέρμανσης και θα 'πέσει' στο 1.40??
Το θέρμανσης θα ΑΝΕΒΕΙ (χωρίς πια να υπάρχει περίοδος εκπτωτική όπως μέχρι τώρα) γύρω στο 1.40 και στην ίδια τιμή θα πέσει και το κίνησης...δηλαδή θα εξισωθουν. Αυτόν τον τρόπο βρήκαν οι φωστήρες μας αφού δεν ειναι άξιοι να πιάσουν τη λαθρεμπορια. Μόνο στο μπανανισταν αυτά!!!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Η ροπή των ντίζελ είναι εντελώς υπερεκτιμημένη και παραπλανητική. Στο τελευταίο τεύχος των 4Τ έχει τεστ i30 1400 diesel και 1400 βενζίνης. Παντού ταχύτερο το βενζινοκίνητο, εκτός από τις ρεπρίζ στις χαμηλομεσαίες στροφές που βολεύουν το ντίζελ. Σε απόλυτες τιμές όμως (π.χ. το ταχύτερο 80-110 ή 120-140) που μπορεί να κάνει το κάθε αυτοκίνητο, το βενζινοκίνητο είναι ταχύτερο. Αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα αυτοκίνητα.
εχω το yaris my11 d4d και φιλος μου εχει το 1.33 με βενζινη. δοκιμασαμε 'κοντριτσες' απο σταση, ρολλ 60 και ρολλ 100 και ειχαμε τα εξης αποτελεσματα.
- απο σταση ειμουν μπροστα μεχρι τα 150, εκει με προσπερασε
- απο ρολλ 60 ειμουν μπροστα μεχρι τα 140
- απο ρολλ 100 ειμουν μπροστα μεχρι τα 130
Ειχαμε ιδιο βαρος (1 ατομο) με μισο ρεζερβουαρ και οι 2 και οι μετρησεις γιναν σε ευθεια. Οταν δοκιμασαμε σε ανηφορα (δερβενι) η διαφορα ηταν μεγαλυτερη υπερ μου. Φυσικα δεν ειχαμε ιδια ταχυτητα στο κιβωτιο αλλα οτι βολευε τον καθενα καλυτερα. Και τελος δοκιμασαμε αλλη μερα με 3 ατομα ο καθενας μεσα σε ανηφορα (περιφερειακος μετα την κατσιμιδη προς επταπυργιο απο 60 ρολλ) και η διαφορα ηταν χαοτικη υπερ μου.
Οποτε δεν ισχυει αυτο που λες, τουλαχιστον στο yaris. Ειδικα σε ταχυτητες κατω των 130χλμ/ω ειναι αρκετα πιο σβελτο, καθως η ροπη (20.5 κιλα) βοηθαει παρα πολυ στα ρεπριζ.
Μια από τις εξαιρέσεις που λέγαμε. Και μη ξεχνάμε βέβαια τα λιγότερα κυβικά του βενζινοκίνητου.
-
-
Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι για να είναι το πετρελαιοκίνητο Γιάρις λίγο πιο γλήγορο από το βενζινοκίνητο, αυτό προυποθέτει 60% μεγαλύτερη ροπή στον στρόφαλο της μηχανής.
Αλλιώς τομπούλογλου. -
Για να εξαλειφθεί η νοθεία ή η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης, έπρεπε η τιμή των δύο καυσίμων να εξισωθεί. Υπήρχαν δύο τρόποι να γίνει αυτό, ή να φθηνύνει το κίνησης , ή να ακριβύνει το θέρμανσης (και το φυσικό αέριο συν αυτώ) . Έγινε το δεύτερο, θα το θεωρούσα τεράστια ρήξη να γίνει το πρώτο.
-
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Γιατι, που ήταν το θέρμανσης και θα 'πέσει' στο 1.40??
Το θέρμανσης θα ΑΝΕΒΕΙ (χωρίς πια να υπάρχει περίοδος εκπτωτική όπως μέχρι τώρα) γύρω στο 1.40 και στην ίδια τιμή θα πέσει και το κίνησης...δηλαδή θα εξισωθουν. Αυτόν τον τρόπο βρήκαν οι φωστήρες μας αφού δεν ειναι άξιοι να πιάσουν τη λαθρεμπορια. Μόνο στο μπανανισταν αυτά!!!Sent from my Neo V using Tapatalk
Οτι το θερμανσης θα παει στο 1,4 εννοούσα
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
- Για να εξαλειφθεί η νοθεία ή η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης, έπρεπε η τιμή των δύο καυσίμων να εξισωθεί. Υπήρχαν δύο τρόποι να γίνει αυτό, ή να φθηνύνει το κίνησης , ή να ακριβύνει το θέρμανσης (και το φυσικό αέριο συν αυτώ) . Έγινε το δεύτερο, θα το θεωρούσα τεράστια ρήξη να γίνει το πρώτο.
Αφου θα εχουν την ιδια τιμη γιατι να υπαρχουν δυο καυσιμα;Ισα ισα που το κινησης ειναι πολυ καθαροτερο απο το θερμανσης.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
1.- Για να εξαλειφθεί η νοθεία ή η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί για κίνησης, έπρεπε η τιμή των δύο καυσίμων να εξισωθεί. Υπήρχαν δύο τρόποι να γίνει αυτό, ή να φθηνύνει το κίνησης , ή να ακριβύνει το θέρμανσης (και το φυσικό αέριο συν αυτώ) . Έγινε το δεύτερο, θα το θεωρούσα τεράστια ρήξη να γίνει το πρώτο.
ΣΤΟ ΕΞωτερικο πως το χειριζονται το θεμα..? ειδικα σε χωρες που εχουν μεγαλες αναγκες θερμανσης..πχ αυστρια γερμανια..?
αν ξερει καποιος να μου λυσει την απορια... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια από τις εξαιρέσεις που λέγαμε. Και μη ξεχνάμε βέβαια τα λιγότερα κυβικά του βενζινοκίνητου.το βενζινοκινητο ειναι 1329 και το πετρελαιο 1364 , οποτε δεν εχουν και τοσο μεγαλη διαφορα. και ειναι και λιγο πιο βαρυ το diesel (1015 το 1.33 και 1060 το d4d)
- Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι για να είναι το πετρελαιοκίνητο Γιάρις λίγο πιο γλήγορο από το βενζινοκίνητο, αυτό προυποθέτει 60% μεγαλύτερη ροπή στον στρόφαλο της μηχανής.
Αλλιώς τομπούλογλου.
το βενζινοκινητο εχει 12.5 κιλα ροπη και το πετρελαιο 20.5 οποτε περιπου 62% περισσοτερη ροπη
- Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι για να είναι το πετρελαιοκίνητο Γιάρις λίγο πιο γλήγορο από το βενζινοκίνητο, αυτό προυποθέτει 60% μεγαλύτερη ροπή στον στρόφαλο της μηχανής.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
λενε οτι θα τα εξισώσουν στο 1,35
-
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
λενε οτι θα τα εξισώσουν στο 1,35μακαρι, τουλαχιστον οτι χασω απο το πετρελαιο θερμανσης να το κερδισω (και οσοι αλλοι εχουμε diesel) στο κινησης
-
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
'παίζει να είσαι κ ο μόνος Έλληνας, αφού έχει γαμηθεί να πουλάει ' και επειδη πανε οι αλλοι στο γκρεμο να πάω και εγω , παρεμπιπτόντως το yaris νομίζω ήταν πρωτο σε πωλησεις μεχρι τον ιουλιο.Το C4 ναι!!! σημερα που το έψαξα και καταλαβα οτι ειναι το ποιο value for money αυτοκινητο στο ελαδα, αλλα οχι το c3...κουτο θεωρώ να παει καποιος για το c3 και για λιγα λ7 παραπανω να μην παρει το c4... το αντιπαλο δεος νομιζω ειναι το i30 αυτη την στιγμη, αλλα νομιζω οτι το c4 εχει καλύτερο εξοπλισμο.Απο κινητηρα ποιο εχει καλητερο δεν ξερω, αυτο πες το εσυ .Σημερα λοιπον αρχισα να σκεφτομαι σοβαρα το c4, αν και δεν συμπαθω τα cintroen αρχισα να στριβω το τιμονι 'να αλλάζω γνώμη' μετα απο χθες το βράδυ που το ειδα σε μια εκθεση (ασε που νομιζα οτι ήταν ποιο ακριβο κανα 1500ευρω).Τωρα μεχρι τον 2/2013 που θα κάνω την κινηση αγοράς βλέπουμε... ελπίζω να μην έχει χαθεί η απόσυρση...να την παρατείνουν.
Αλλα 2 μοντελα που ξεχασα ειναι το lancia ypsilon με 95 αλογα http://www.lancia.gr/cmsel/documents/cataloghi/tsny.pdf
,οπου η fiat το βγάζει αρκετα ποιο δυνατο απο το pundo και ποιο ροπατο, ακομη δεν πληρωνει τελη , και απο 12865ευρω http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2272105/ με start-stop και καλό εξοπλισμό, απο διαστασεις ειναι 15,5cm λιγοτερο σε μηκος απο το pundo και τα περισοτερα μοντελα της κατηγοριας του αν δεν σας πειραζει αυτο, ειναι δλδ 3845cm.Ακομα ειδα οτι εχει βγηκε nissan juke diesel..σε καλη τιμη γυρω στα 15000 με 110ps http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2252954/ με αποσυρση 15000ευρω
Υ.Γ: Τοσο καιρο δεν ειχα αναφερει τιποτα για το lancia επειδη η σελιδα της lancia δεν δούλευε και αντιπροσωπία δεν έχει εδώ κοντά που μενω εγω.και εγω πηγα και αγορασα τελικα fiat αντι για το lancia ypsilon που ηθελα, μονο και μονο επειδη δεν εχουμε αντιπροσωπεια lancia πλεον στην Καλαματα! θα το επαιρνα με το ιδιο ακριβως μοτερ που εχω και στο punto...
σωστα αυτα που λες... απλα να προσθεσω οτι το multijet του ypsilon με τα 95 αλογα το εχει και η fiat (συγκεκριμενα εχει εκδοσεις με 75ps/85ps (με μηδεν τελη κυκλοφοριας/95ps σε 1300κυβικα και το 95αρι της fiat ειναι ακριβως το ιδιο που βαζει και στην lancia, απλα στο ypsilon το 95αρι δεν εχει τελη κυκλοφοριας!
πολυ ωραιο το ypsilon και ποιοτικοτατο...! προσεγμενο και πολυ καλα κατασκευασμενο!και με start-stop στανταρ...απο τις καλυτερες προτασεις θεωρω!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Εγω προσωπικά πηρα την ¨ναυαρχιδα¨ C4 στα 17640.Αντε κατι καλο μάθαμε στα Καυενε και στα μπεμπεδια στο Γκρεκισταν και μιλαμε για αυτοκινητα που εχουν νοημα και μελέτη σαν να ειναι τα ενοικιαζόμενα της κυρίας σουλας στην Αριδαια . Να μας δείξουν την τεχνογνωσία που εχουν στα diesel και ο Κορεάτες και οι Γερμανοί ......καμμιά απολύτως , τωρα ξεκινάνε με την BMW στα μεγάλα κυβικά .
Θες να πεις οτι ειμαστε ασχετοι κ για τον γαϊδαρο καβάλα σε αυτα τα θεματα , όπα cool man.. οπα οπα, μην μας βγάζεις την cintroen mazerati.Kατ αρχην πιστευω να εισαι πανω απο 35χρ οπως ειμαι εγω για να εχεις αποψη απο την δεκαετια 2000ς και 90ς ή και 80ς.Η cintroen ηταν μεχρι το 2000 στα μεσαια αυτοκινητα οτι ειναι η lada σημερα.Εχω γαλικο απο το 2000 και ειχε ο πατερας μου απο 1985... δεν θα συγκρινα κανενα cintroen απο το 2006 και πισω με γερμανικα-σουηδικά και απο καποιες αλλες χωρες, τα τελευταια 6 χρονια εχει ανεβει πολυ η cintroen αλλα δεν ειναι volvo-vw-mercedes-toyota-scoda(λογο vw croup εχει ανεβει τρελα)-mitsubishi κλπ.
Τελος λες οτι οι γερμανοι δεν εχουν τεχνογνοσια στα diesel ... οταν τα μισα φορτηγά της ευρωπης εχουν γερμανικούς πετρελαιοκινητήρες, τα μισα στρατιωτικά οχηματα diesel ειναι γερμανικα... ενα παραδειγμα να σου πω απο την πυροσβεστική που ειχα δουλέψει 5 μηνες στην δασοπυρόσβεση.Το 80% των πυροσβεστικων ηταν mercedes... το 90% των jeep μεταφορας αξιωματικων ηταν VW -mercedes.Και τέλος τα θρυλικά για μένα UNIMOCK τα οποία ανέβαιναν εκει που δεν ανέβαιναν τα iveco και εκεί που δεν ανεβαιναμε ουτε εμεις με τα ποδια.Τα 2/3 των ταξι στην ελλαδα ειναι german εδω και πολλα πολλα χρονια, και τελος η τεχνογνωσία των γερμανων στα diesel απο το 1800
τα φτηνότερα ντιζελάκια της αγοράς αυτήν την περίοδο...