-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Με τετοια αποχη κανεις δεν αναλαμβανει να κυβερνησει.για την ελλαδα μιλας..σε αλλη σοβαρη χωρα με τοση αποχη που υπηρχε στις προηγουμενες θα επρεπε να ειχα ηδη φυγει απο την χωρα..
-
Η ανάπτυξη θα έρθει από εσένα bibendum, EliasT, Adriver, .... όσο περισσότερα χρήσιμα κατεβάζει η κούτρα σας να κάνετε. Χρειάζεται να ξέρεις, να μπορείς και να θέλεις. Αργή και επίπονη διαδικασία ...
Δεν εντέλλεται η ανάπτυξη με ένα νόμο Σαμαρά ή Τσίπρα!
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Με τετοια αποχη κανεις δεν αναλαμβανει να κυβερνησει.ναι θα ντραπουν
αντε και σου κανουν τη χαρη και δεν αναλαμβανουν...
μετα τι; Παλι εκλογες;
απλα ενημερωτικα στο λεω, η χωρα πρεπει να κυβερνηθει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσο γρήγορα θεωρείς ότι ανακάμπτει μια χώρα που χρεοκόπησε; Και μάλιστα μια χώρα σαν την Ελλάδα με κατοίκους σαν τους Έλληνες;
...κι εγώ τώρα ποιόν να πιστέψω?.. τον manosk που λέει ότι χρεοκοπήσαμε, ή τους κυβερνώντες που απ' την πρώτη στιγμή με διαβεβαιώνουν ότι αποφύγαμε/γλυτώσαμε την χρεοκοπία και οδεύουμε σε ανάπτυξη!?..
(...όχι τίπ' άλλο δηλαδή, αλλά να ξέρω πού διάλο να ρίχνω - όταν ...'ρωτιέμαι' - την γα@#ένη την ψήφο μου!.. ). -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Πόσο γρήγορα θεωρείς ότι ανακάμπτει μια χώρα που χρεοκόπησε; Και μάλιστα μια χώρα σαν την Ελλάδα με κατοίκους σαν τους Έλληνες;
...κι εγώ τώρα ποιόν να πιστέψω?.. τον manosk που λέει ότι χρεοκοπήσαμε, ή τους κυβερνώντες που απ' την πρώτη στιγμή με διαβεβαιώνουν ότι αποφύγαμε/γλυτώσαμε την χρεοκοπία και οδεύουμε σε ανάπτυξη!?..
(...όχι τίπ' άλλο δηλαδή, αλλά να ξέρω πού διάλο να ρίχνω - όταν ...'ρωτιέμαι' - την γα@#ένη την ψήφο μου!.. ).σε αυτον που την ερχνες τοσα χρονια
εναλλακτικα, σε αυτον που θα σου υποσχεθει οτι δε θα σου μειωσει τη συνταξη -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με τετοια αποχη κανεις δεν αναλαμβανει να κυβερνησει.
ναι θα ντραπουν
μετα τι; Παλι εκλογες;
απλα ενημερωτικα στο λεω, η χωρα πρεπει να κυβερνηθει.Μετα θα παρουν το μηνυμα στην ευρωπη,οτι οι παπαριες τελειωσανε.
Θα κατσουν ολα τα κομματα,ολοι αυτοι οι αχρηστοι να συζητησουν τι θα κανουν ,διοτι διαφορετικα θα τους παρει ο διαολος και θα τους σηκωσει. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
(...όχι τίπ' άλλο δηλαδή, αλλά να ξέρω πού διάλο να ρίχνω - όταν ...'ρωτιέμαι' - την γα@#ένη την ψήφο μου!.. ).σε αυτον που την ερχνες τοσα χρονια
εναλλακτικα, σε αυτον που θα σου υποσχεθει οτι δε θα σου μειωσει τη συνταξηΆλλο ρωτάω (πρόσεξε πού έχει ερωτηματικό... είναι αυτό το σημείο στίξης που........), άλλο απαντάς (που δεν το ρωτάω...)... (κι εσύ ΔΕΝ δικαιολογείσαι να μην καταλαβαίνεις τί διαβάζεις!.. )
-
Γλιτώσαμε την άτακτη χρεοκοπία. Το χάος. Γλιτώσαμε το να πάνε οι συνταξιούχοι στην τράπεζα και να μην υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν. Γλιτώσαμε το να πας στο νοσοκομείο και να έχει κλείσει τελείως, ή να έχει λεηλατηθεί.
Δεν γλιτώσαμε τις επιπτώσεις του ότι ζούσαμε επί δεκαετίες ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από αυτά που κερδίζαμε χωρίς να δημιουργούμε προοπτική να τα επιστρέψουμε στους δανειστές.
Τελικά ποιος δρόμος ήταν ο λιγότερο επώδυνος; Ο 'εθνικά υπερήφανος' που ακολούθησε η Αργεντινή, ή αυτός που ακολούθησε η Ελλάδα;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παρατηρω μια κατασταση που τα τελευταια 4-5 χρονια η κατασταση της οικογενειας μου, της ευρυτερης οικογενειας μου, των φιλων μου και των γνωστων μου (που περιλαμβανει μια μεγαλη γκαμα ανθρωπων με διαφορες ασχολιες) συνεχως χειροτερευει χωρις να υπαρχει καποια ενδειξη για συντομη βελτιωση.Οποτε νεραιδες μου φαινονται οταν μου λενε για νοικοκυρεματα, παμε καλα, ερχεται αναπτυξη, ανοιγουν οι δουλειες κλπ χαρωπα.
Για πια κατασταση; Οικονομικη;
Δεν ειναι μονο τα λεφτα και τα υλικα αγαθα που πρεπει να κυριαρχουν στην ζωη μας.
-
@ Χρήστο Λάππα,
κατάλαβα, τελικά ο manosk λέει αλήθεια!.. (...αλλά δεν βάζει υποψηφιότητα!.. ) -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Παρατηρω μια κατασταση που τα τελευταια 4-5 χρονια η κατασταση της οικογενειας μου, της ευρυτερης οικογενειας μου, των φιλων μου και των γνωστων μου (που περιλαμβανει μια μεγαλη γκαμα ανθρωπων με διαφορες ασχολιες) συνεχως χειροτερευει χωρις να υπαρχει καποια ενδειξη για συντομη βελτιωση.
Οποτε νεραιδες μου φαινονται οταν μου λενε για νοικοκυρεματα, παμε καλα, ερχεται αναπτυξη, ανοιγουν οι δουλειες κλπ χαρωπα.
Δεν ειναι μονο τα λεφτα και τα υλικα αγαθα που πρεπει να κυριαρχουν στην ζωη μας.
Καλως η κακως τα λεφτα ειναι κυριαρχο. Απο εκει και περα οταν περιγραφω οτι τα πραγματα γινονται χειροτερα δεν εννοω μονο το αυτονοητο οικονομικο. Ειναι η ανεργια, ειναι οι συνθηκες εργασιας οσων δουλευουν, ειναι οτι θες να πας να κανεις μια εξεταση σ ενα γιατρο και πληρωνεις απο τη τσεπη σου και αλλα πολλα καθημερινα.
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
εναλλακτικα, σε αυτον που θα σου υποσχεθει οτι δε θα σου μειωσει τη συνταξηΆλλο ρωτάω (πρόσεξε πού έχει ερωτηματικό... είναι αυτό το σημείο στίξης που........), άλλο απαντάς (που δεν το ρωτάω...)... (κι εσύ ΔΕΝ δικαιολογείσαι να μην καταλαβαίνεις τί διαβάζεις!.. )
Οτι σου γραφει ο Λαππας.
-
Παρατηρω μια κατασταση που τα τελευταια 4-5 χρονια η κατασταση της οικογενειας μου, της ευρυτερης οικογενειας μου, των φιλων μου και των γνωστων μου (που περιλαμβανει μια μεγαλη γκαμα ανθρωπων με διαφορες ασχολιες) συνεχως χειροτερευει χωρις να υπαρχει καποια ενδειξη για συντομη βελτιωση.
Οποτε νεραιδες μου φαινονται οταν μου λενε για νοικοκυρεματα, παμε καλα, ερχεται αναπτυξη, ανοιγουν οι δουλειες κλπ χαρωπα.
Καλως η κακως τα λεφτα ειναι κυριαρχο. Απο εκει και περα οταν περιγραφω οτι τα πραγματα γινονται χειροτερα δεν εννοω μονο το αυτονοητο οικονομικο. Ειναι η ανεργια, ειναι οι συνθηκες εργασιας οσων δουλευουν, ειναι οτι θες να πας να κανεις μια εξεταση σ ενα γιατρο και πληρωνεις απο τη τσεπη σου και αλλα πολλα καθημερινα.
Ολα αυτα που λες ειναι αποτελεςμα αυτου που λεγεται recession (γιαυτο το λενε κριση στα Ελληνικα). Αν δεν εχεις καποια καλη ιδεα για καποια εξαγωγικη επιχειρηση που θα δωσει δουλεια σε κοσμο και θα φερει αναπτυξη (αυξηση του spending δηλαδη) αντι να καθεσαι να παρακολουθεις την πτωση γυρω σου περνεις μια βαλιτσα και πας καπου αλλου που θα σου δωσει αυτο που ψαχνεις. Αλλοιως συμβιβαζεσαι με λιγοτερα.
-
Εκ των πραγματων δεν ειναι ευκολο για ολους, ουτε επιθυμητο επισης αλλα ουτε και κατορθωτο. Γω θα την παρω τη βαλιτσα πχ αλλα οι υπολοιποι θα μεινουν εδω με τις δυσκολιες. Δεν λυνει το προβλημα δλδ το να επιλεξεις να ζησεις μακρυα του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην τρεφετε αυταπατες για δηθεν αναπτυξη της παραγωγης. Ειδικα με σκληρο νόμισμα δεν γινεται τιποτα.
Οι άλλοι πώς τα καταφέρνουν; Είναι εξυπνότεροι ή ικανότεροι;
Both! Και το βασικότερο, πιο οργανωμένοι σαν κράτος και συνειδητοποιημένοι σαν κοινωνία.
-
Ο χρήστης EliasT έγραψε:
Με τετοια αποχη κανεις δεν αναλαμβανει να κυβερνησει.
ναι θα ντραπουν
μετα τι; Παλι εκλογες;
απλα ενημερωτικα στο λεω, η χωρα πρεπει να κυβερνηθει.Μετα θα παρουν το μηνυμα στην ευρωπη,οτι οι παπαριες τελειωσανε.
Θα κατσουν ολα τα κομματα,ολοι αυτοι οι αχρηστοι να συζητησουν τι θα κανουν ,διοτι διαφορετικα θα τους παρει ο διαολος και θα τους σηκωσει.Τα πιστεύεις αυτά που λες; Με παθητικότητα και αποχή ποτέ κανείς δεν πήγε μπροστά. Αν δεν διεκδικήσεις τα δίκια σου, θα σε πηδάνε εσαεί!!!
-
Εκ των πραγματων δεν ειναι ευκολο για ολους, ουτε επιθυμητο επισης αλλα ουτε και κατορθωτο. Γω θα την παρω τη βαλιτσα πχ αλλα οι υπολοιποι θα μεινουν εδω με τις δυσκολιες. Δεν λυνει το προβλημα δλδ το να επιλεξεις να ζησεις μακρυα του.Γιατι δεν μπορουν να φυγουν και αυτοι αν το θελουν; Τοσες οικογενειες εχουν μεταναστευσει στα προηγουμενα χρονια. Αν δεν θελει καποιος να φυγει απο το σπιτι του απλα θα πρεπει να ζησει με την υπαρχουσα κατασταση που σιγουρα απεχει απο το 2005 αλλα δεν ειναι και χαλια. Πηγαινε στην Αιγυπτο να δεις χαλι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γλιτώσαμε την άτακτη χρεοκοπία. Το χάος. Γλιτώσαμε το να πάνε οι συνταξιούχοι στην τράπεζα και να μην υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν. Γλιτώσαμε το να πας στο νοσοκομείο και να έχει κλείσει τελείως, ή να έχει λεηλατηθεί.Δεν γλιτώσαμε τις επιπτώσεις του ότι ζούσαμε επί δεκαετίες ξοδεύοντας πολύ περισσότερα από αυτά που κερδίζαμε χωρίς να δημιουργούμε προοπτική να τα επιστρέψουμε στους δανειστές.
Τελικά ποιος δρόμος ήταν ο λιγότερο επώδυνος; Ο 'εθνικά υπερήφανος' που ακολούθησε η Αργεντινή, ή αυτός που ακολούθησε η Ελλάδα;
Πολλές χώρες έχουν χρεωκοπήσει επίσημα. Η Γερμανία τελευταία φορά πριν 50 χρόνια. Ούτε εξωγήινα ζόμπι τους σοδόμισαν, ούτε ο Βελζεβούλ τους πήρε τις ψυχές τους!!! Έλεος με τα παραμυθάκια του MegaAnt1ΣΚΑΙ!!!
-
Δεν μιλησα για χαλια αλλα μιλησα οτι τα πραγματα χειροτερευουν και εκρινα την βελτιωση και την αναπτυξη που ευαγγελιζονται καποιοι. Απο κει και περα ο καθενας κανει τον αγωνα αναλογως με τις προτεραιοτητες του και τις αντοχες του.
-
Το μεγαλο προβλημα της Ελλαδας ειναι η παπαρολογια των μεν και των δε για να παρουν ψηφους και παχυλους κρατικους μισθους. Αφου το επισημο ΑΕΠ μεινωνεται χρονο με χρονο λογικο τα πραγματα να ειναι χειροτερα. Για να ειναι καλυτερα θα πρεπει στατιστικα το ΑΕΠ να γραψει μια μεγαλη αυξηση. Προσπαθω να πουλησω ακινητα και αλλα πραγματα και δεν φευγει τιποτα. Οταν θα αρχησουν να φευγουν θα ειναι σημαδι οτι βελτιωνεται η οικονομια.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]