-
εφόσον δεν έχεις τέλεια πληροφόρηση στην αγορά, το 'μην το αγοράζεις' δε μπορεί να εφαρμοστεί.
-
Μπενζινα βαζεις στο αμαξι σου εσυ?
-
Μια χαρά εφαρμόζεται. Όταν μπλέκει και το ελληνικό κράτος στην εξίσωση (άμεσα, έμμεσα, κάτω από το τραπέζι κτλ) τότε είναι που γαμιέται το σύμπαν. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μπορώ να σου αναφέρω ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνουν ένσημα υπαλλήλων φαντάσματα... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι...Να προσθέσω και πάρα πάρα πολλές θέσεις σε 'ανώτερα' επίπεδα που είναι καλοπληρωμένες και με μόνη υποχρέωση το ανηλεές ξύσιμο.
Ειδικά σε ανώτερο management, εξαιρετικά συνηθισμένο, αρκεί ως τυπικά προσόντα να υπάρχουν οι γνωριμίες.ΥΓ: Μιλώ για ΙΤ πάντα.
-
@ streetKa2
Ναι μια χαρά εφαρμόζεται αν είσαι η Πυθία ή ο Γιούρι Γκέλερ. Εδώ μιλάμε για τον κλασσικό ορθολογικό άνθρωπο που παίρνει αποφάσεις με βάση τη διαθέσιμη πληροφόρηση. Αν η πληροφόρηση αυτή δεν υπάρχει, πολύ απλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ένα προϊόν από το άλλο.Δεύτερον, μια βόλτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα σε πείσει πως οι επιχειρήσεις δεν είναι αγγελάκια που κατέβηκαν στη Γη που τα βάζει το κακό κράτος να κάνουν κακά πραγματάκια.
-
Συμφωνώ και με τους δύο.
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Μια χαρά εφαρμόζεται. Όταν μπλέκει και το ελληνικό κράτος στην εξίσωση (άμεσα, έμμεσα, κάτω από το τραπέζι κτλ) τότε είναι που γαμιέται το σύμπαν. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε.Σου διέφυγε κάτι και για αυτό το τονίζω. Εκεί είναι το πρόβλημα και πλέον είμαι πεπεισμένος πως δεν θέλεις να το καταλάβεις. Ας το κλείσουμε εδώ λοιπόν.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μπορώ να σου αναφέρω ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνουν ένσημα υπαλλήλων φαντάσματα... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι...
Να προσθέσω και πάρα πάρα πολλές θέσεις σε 'ανώτερα' επίπεδα που είναι καλοπληρωμένες και με μόνη υποχρέωση το ανηλεές ξύσιμο.
Ειδικά σε ανώτερο management, εξαιρετικά συνηθισμένο, αρκεί ως τυπικά προσόντα να υπάρχουν οι γνωριμίες.ΥΓ: Μιλώ για ΙΤ πάντα.
Αρκει να δωσεις μια καλη δουλεια στο επομενο αφεντικο σου και μπορεις να εξασφαλισεις ξυσιμο αρκετου χρονου θαρρω.
-
Εκτός του προφανούς -ότι αυτό γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στον δημόσιο τομέα- υπάρχει μια μικρή διαφορά βέβαια. Στον ιδιωτικό τομέα, τέτοιες περιπτώσεις γίνονται είτε εν αγνοία, είτε εν γνώσει (με ανταλλάγματα) του εργοδότη ο οποίος και σταθμίζει τα οφέλη του να διατηρεί τέτοιους 'εργαζόμενους' στο payroll.
Στο δημόσιο ο εργοδότης είμαστε εμείς. Έχουμε τα περιθώρια να είμαστε τόσο ανοιχτοχέρηδες;
-
σου απαντησε ο rx8 περι αυτου...
-
Δεν τον διαβάζω.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
.
Στο δημόσιο ο εργοδότης είμαστε εμείς. Έχουμε τα περιθώρια να είμαστε τόσο ανοιχτοχέρηδες;...... ??????????????? (...είμαι ένα από τα 'αφεντικά' και δεν το έχω συνειδητοποιήσει... τρομάρα μου!!!!!!!)....
-
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι ο μέσος Έλληνας δεν το έχει συνειδητοποιήσει.
-
...και νά 'σαι ευχαριστημένος που δεν το έχει συνηδητοποιήσει, γιατί αλλιώς δεν θα περίμενε τις εκλογές - εκεί το πάς πάλι - αλλά θα είχε αρπάξει τα στυλιάρια και...
Υ.Γ.: ...υποθέτω, τοποθετείς τον εαυτό σου πολύ πάνω από τον μέσο έλληνα!!!...
-
Κάνεις λάθος υποθέσεις.
-
...καλά, ανακαλώ το ...'πολύ'...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...και νά 'σαι ευχαριστημένος που δεν το έχει συνηδητοποιήσει, γιατί αλλιώς δεν θα περίμενε τις εκλογές - εκεί το πάς πάλι - αλλά θα είχε αρπάξει τα στυλιάρια και...... και θα τα εκανε καρβουνα να ψησει μπριζολακια, (καλο ξυλο η οξυα, κραταει) να ερθουν οι φιλοι να δουν Μουντιαλ να περασουν καλα και αυριο εχει ο Θεος, θα παρω τηλ το βουλευτη να μου διορισει την κόρη, εγω καλα περναω πηρα συνταξη στα 50 σας γραφω τα αρχιδια μου
Στο διόρθωσα, αυτο θα εκανε ο μεσος Ελληνας. Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο.
Για πες, ποτε ήρθες, εχεις καιρο στην Ελλάδα?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μπορώ να σου αναφέρω ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνουν ένσημα υπαλλήλων φαντάσματα... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι...Φορολογούμε για τον κοπανατζή της ΙΥ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μπορώ να σου αναφέρω ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνουν ένσημα υπαλλήλων φαντάσματα... Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι...
Φορολογούμε για τον κοπανατζή της ΙΥ?
καθε φορα που περνας τα διοδια...καθε φορα που στηνεσαι σε ενα γκισε τραπεζας...φορολογεισαι για τα ρουσφετια του ιδιωτικου τομεα
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...καλά, ανακαλώ το ...'πολύ'...Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή σου να με κατατάξεις σε κάποια κλίμακα υποτιθέμενης ανωτερότητας/κατωτερότητας , αλλά δεν με απασχολεί κιόλας. Αυτό που έγραψα ήταν αρκετά σαφές χωρίς 'κρυφά' μηνύματα:
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι ο μέσος Έλληνας δεν το έχει συνειδητοποιήσει (ότι είναι ο εργοδότης).
Και αν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία, το επιβεβαιώνεις:
...... ??????????????? (...είμαι ένα από τα 'αφεντικά' και δεν το έχω συνειδητοποιήσει... τρομάρα μου!!!!!!!)....
Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι το να πληρώνει ο χ επιχειρηματίας κάποιον για να κάθεται είναι δικό του πρόβλημα, αλλά όταν συμβαίνει στο δημόσιο είναι δικό σου και δικό μου, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Φορολογούμε για τον κοπανατζή της ΙΥ?
Ναι, του βγαζουμε ετσι συνταξη που θα πληρωσεις εσυ σαν εργαζομενος απο την φορολογια σου, καθως τα ταμεια τροφοδοτούνται απο τον κρατικο προϋπολογισμό.
Οσοι δεν εχουν σχεση με τον ΙΤ και τον εκθειαζουν παντως μου προκαλουν νευρικο γελωτα.Sent from my Neo V using Tapatalk.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#9]