-
Ετσι ομως τσουβαλιαζεις και δεν ειναι δικαιο.
-
edit mod
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Ετσι ομως τσουβαλιαζεις και δεν ειναι δικαιο.Δεν προσπαθώ να τσουβαλιάσω κανένα, οι πράξεις τους μιλούν από μόνες τους. Επίσης, δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχτώ ότι υπάρχουν ειρηνικοί αναρχικοί που δεν έχουν πετάξει πέτρα στην ζωή τους. Απλά επισημαίνω ότι η απόπειρα αγιοποίησης της αναρχίας από τον φίλο μας τον nintza:
ας του πει καποιος πως οι αναρχικοι δεν επιτιθενται σε κανεναν...
σκοντάφτει στην Ελληνική καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα στην οποία κάποιοι κλέβουν (απαλλοτριώνουν ντε), καίνε, καταστρέφουν, τρομοκρατούν, ενίοτε σκοτώνουν και όλα αυτά στο όνομα της αναρχίας Αν ο αναρχικός χώρος πραγματικά χαλιέται από αυτές τις πράξεις, καλό θα ήταν να κάνει ότι μπορεί για να απομονώσει αυτά τα στοιχεία, αντί να τους παρέχει κάλυψη, αντί να αντιδρά λυσσαλέα στην σύλληψη τους.
Όσο για το αν η φιλοσοφία της αναρχίας είναι ειρηνική και το πόσο αυτό έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι σαν να λέμε ότι μπορείς να πας στο Αφγανιστάν και να κάνεις ένα σκιτσάκι του Μωάμεθ χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε κρεμάσουν από το πρώτο δέντρο μια και το Ισλάμ είναι θρησκεία της αγάπης και της ειρήνης.
Ερώτηση Bonus: Οι 'αγωνιστές' στο Βελβεντό που έκαναν ένοπλη ληστεία στη τράπεζα και μετά δήλωσαν αναρχοαυτόνομοι, είναι ή δεν είναι αναρχικοί;
-
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Σ αρεσουν αυτοι εκει κατω βλεπω. Ολο μ αυτους ασχολεισαιΥπάρχει λόγος...
Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ αν τα ιερά βιβλία του Ισλάμ όντως λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται βία. Από την στιγμή που σημαντικό κομμάτι των μουσουλμάνων την ασπάζεται και την χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους και να εδραιώσει την θέση του, εγώ θεωρώ τον** ισλαμισμό ως μια βίαιη θρησκεία.**
Από σεβασμό στο πρόσωπο σου, δεν θα χρησιμοποιήσω αυτό το εικονίδιο, αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό ακριβώς σκέφτηκα.
Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά σε αυτό το θέμα (γιατί έχεις εκφράσει τη συγκεκριμένη άποψη πολλάκις) συμπεριφέρεσαι κι εσύ ακριβώς όπως αυτούς που κράζουμε σε αυτό το θρεντ. Είναι ανάλογο του να υποστηρίζεις ότι όλοι οι χριστιανοί είναι παιδεραστές, λόγω των διάφορων σκανδάλων στη Καθολική Έκκλησία! Απόλυτη άγνοια, απόλυτο τσουβάλιασμα...
-
Να το δούμε λίγο ανάποδα; Κάποιος δηλώνει με περισσή άνεση 'Οι ιερωμένοι δεν είναι παιδεραστές'.
Πως σου φαίνεται; Είναι ή όχι τσουβάλιασμα από την ανάποδη;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο το τι πιστεύεις.Nintza, το θέμα μας δεν είναι να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι οι αγνοί και αμόλυντοι, ειρηνικοί αναρχικοί που δεν έχουν πετάξει πέτρα στη ζωή τους -αν υπάρχουν- (αυτό δεν ενδιαφέρει το topic), αλλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί, που είναι εξαιρετικά βίαιοι, που στο όνομα της αναρχίας καίνε, σπάνε, καταστρέφουν την πρωτεύουσα και θέτουν ζωές σε κίνδυνο. Και αυτό δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο αλλά αντιθέτως μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Η εμπειρία που έχουμε στην Αθήνα δεν είναι από την ειρηνική αναρχία, αλλά από την πολεμική, ('εξεγερσιακή') βίαιη, επικίνδυνη. Και αυτό μου αρκεί για να επισημάνω ότι όποιος λέει ότι οι αναρχικοί δεν επιτίθενται σε κανένα στην Ελλάδα είτε κάνει λάθος, είτε εθελοτυφλεί, ή απλά μας κοροϊδεύει.
Και αυτό συμβαίνει με όλες τις φιλοσοφίες. Δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ αν τα ιερά βιβλία του Ισλάμ όντως λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται βία. Από την στιγμή που σημαντικό κομμάτι των μουσουλμάνων την ασπάζεται και την χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους και να εδραιώσει την θέση του, εγώ θεωρώ τον ισλαμισμό ως μια βίαιη θρησκεία.
δεν υπαρχει διαχωρισμος στους αναρχικους σε ειρηνικους και βιαιους
αυτοι που δεν ειναι ειρηνικοι,απλα δεν ειναι αναρχικοι.
το αν αυτοπροσδιοριζονται αναρχικοι ειναι προβλημα τους,κι εγω μπορω να αυτοπροσδιοριστω θιβετιανος μοναχος με πορτοκαλι ρασο,δεν ειμαι ομως. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δεν υπαρχει διαχωρισμος στους αναρχικους σε ειρηνικους και βιαιους
αυτοι που δεν ειναι ειρηνικοι,απλα δεν ειναι αναρχικοι.
το αν αυτοπροσδιοριζονται αναρχικοι ειναι προβλημα τους,κι εγω μπορω να αυτοπροσδιοριστω θιβετιανος μοναχος με πορτοκαλι ρασο,δεν ειμαι ομως....βασικά αναρχικούς τους βάφτισαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και οι διάφοροι... 'πρετεντέρηδες'!.. οι υπόλοιποι από τους 'καταστροφείς' - κατά Χ.Λ. - που αυτοπροσδιορίζονται αναρχικοί, δεν είναι, παρά κλασικοί προβοκάτορες...
-
@Χρήστος Λάππας
Μην ξεχνάς πόσους έχουν φάει οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι και 'εκπολιτιστές' (γενοκτονίες στη Λατ. Αμερική (Αζτέκοι κτλ.) και την Αφρική) και η Ιερά Εξέταση (θεσμός της εκκλησίας!) και οι σταυροφορίες στο όνομα του Χριστού, αυτό δεν κάνει το Χριστιανισμό βίαιη θρησκεία@liostemi
Μη μου πεις και ότι όλοι αυτοί είναι πράκτορες της ασφάλειας... (κάποιοι είναι, σύμφωνοι)@nintza
'το αν αυτοπροσδιοριζονται αναρχικοι είναι προβλημα τους' εδώ κάνεις λάθος, είναι πρόβλημα και των υπόλοιπων αναρχικών, έξυπνο παιδί είσαι, μην κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις. -
@nass
...το ότι έχει καθιερωθεί - και η πλειοψηφία το έχει αποδεχτεί - στην καθημερινότητά μας, ότι 'αναρχικός' και 'αναρχία' είναι ταυτόσημα του πολιτικού και κοινωνικού χάους, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η πραγματικότητα... το να πιστεύει κάποιος στην πραγματική ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, δεν νομίζω ότι είναι αρνητικά χαρακτηριστικά... στην τελική, ο ΣΩΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, δεν έχει ανάγκη 'αστυνόμευσης'... καταλαβα'ινεις τί θέλω να πώ, μην πιάσουμε την ανάλυση τώρα γιατί είμαστε και -
Δε διαφωνώ σε αυτό που λες -αλλά δεν απάντησες σε αυτό που είπα.
-
Νόμιζα ότι απάντησα με έμμεσο τρόπο... στην πραγματικότητα δεν ξέρω τί ακριβώς είναι - αναφέρομαι πάντα στους καταστροφείς - σίγουρα όμως, δεν είναι Αναρχικοί...
-
Πιθανότατα όμως εκείνοι να πιστεύουν ότι είναι αναρχικοί -ξέρεις 'δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού' κτλ.
Δηλαδή αυτοί πιστεύουν ότι είναι αναρχικοί, η υπόλοιπη κοινωνία πιστεύει ότι είναι αναρχικοί και οι μόνοι που δεν πιστεύουν ότι είναι αναρχικοί είναι οι γνήσιοι αναρχικοί (ΤΜ). Ε στο τέλος της ημέρας (for all practical purposes που λένε) ΕΙΝΑΙ αναρχικοί. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Χρήστος Λάππας
Μην ξεχνάς πόσους έχουν φάει οι Χριστιανοί ιεραπόστολοι και 'εκπολιτιστές' (γενοκτονίες στη Λατ. Αμερική (Αζτέκοι κτλ.) και την Αφρική) και η Ιερά Εξέταση (θεσμός της εκκλησίας!) και οι σταυροφορίες στο όνομα του Χριστού, αυτό δεν κάνει το Χριστιανισμό βίαιη θρησκεία@liostemi
Μη μου πεις και ότι όλοι αυτοί είναι πράκτορες της ασφάλειας... (κάποιοι είναι, σύμφωνοι)@nintza
'το αν αυτοπροσδιοριζονται αναρχικοι είναι προβλημα τους' εδώ κάνεις λάθος, είναι πρόβλημα και των υπόλοιπων αναρχικών, έξυπνο παιδί είσαι, μην κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις.και τι να κανουν οι υπολοιποι αναρχικοι?
-
Εδώ νομίζω αναλύει αρκετά καλά για κάποιον μη σχετικό (όπως εγώ) τις θεωρίες του αναρχισμού, ώστε να πάρουμε μια ιδέα.
http://el.wikipedia.org/wiki/Α�% ... F%8C%CF%82Μήπως πολύ απλά αν οι εξεγερσιακοί αναρχικοί δεν ήταν μερικές εκατοντάδες αλλά π.χ. 200.000 άτομα, αντί να τους λέμε μπαχαλάκηδες θα τους λέγαμε επαναστάτες??
-
-
Τελικά οι 'αγωνιστές' του Βελβεντού είναι ή δεν είναι αναρχικοί; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φίλους που τόσα δείχνουν να ξέρουν για την αναρχία και την φιλοσοφία της;
-
οχι.δεν ειναι.
εσυ τι εισαι? -
Αυτοί πάντως νομίζουν ότι είναι. Και απαιτούν να τους αντιμετωπίζουμε ως τέτοιους, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ως αναρχικοί δεν αναγνωρίζουν την δύναμη του νόμου πάνω τους κλπ.
Τα ίδια δήλωσαν και οι γονείς τους.
Τα ίδια και τα δεκάδες πανό και συνθήματα που βρόμισαν τις γειτονιές της πόλης τα οποία ζητούσαν συμπαράσταση στους 'αναρχικούς αγωνιστές'.Επιμένεις ότι οι αναρχικοί δεν επιτίθενται σε κανένα;
-
επιμενω οτι δεν ειναι αναρχικοι.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]