-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
To econetic έχει πολύ μακριά 5η,οπότε δεν θα έχει πρόβλημα κατανάλωσης σε ταξίδι με ταχύτητες 120-130.Τώρα σε ταχύτητες 160 ίσως.Πάντως και τα 2 διακρίνονται σε χαμηλή κατανάλωση,αλίμονο βέβαια για ντιζελάκια με βάρος μικρό περίπου 1050 κιλά μιλάμε.Να περιμένεις κατανάλωση γύρω στα 5,5 λίτρα και στα 2.
φιλε οσο περναει ο καιρος μου γυριζει στο κεφαλι κ η ιδεα οτι 'θα τα δωκω που θα τα δοκω' δεν βάζω κατι παραπανω για κατι μεγαλυτερο... πχ fokus ή auris... αλλα δεν βγαινει σε diesel απ οτι θυμαμε πριν ενα μηνα που ειχα ρωτήσει στην toyota.
To astra ηταν λιγο καλο μεσα αλλα ψοφιος κινητηρας, μετα το c4 απορρίπτεται....
Το megane δεν ξερω σε τι τιμες και κινητηρες βγαίνει... διοτι όταν πηγα στην ρενο δεν ρωτησα για το megane παρα μόνο για το clio.Και η ιστοσελιδα της ρενο δεν τα λεει καλα τα πράγματα.
Το focus τωρα σε τι τιμη diesel kai ποσους ηπους βγαινει στα ποσα κυβικα? διοτι και η ιστοσελιδα της φορτ ειναιΦίλε Γιάννη,αν τελικά πας σε μικρομεσαίο σου προτείνω το ολοκαίνουριο hyundai i30 1.4 crdi .Πολύ ωραίο αυτοκίνητο,ποιοτικό,όμορφο,με καλό ντίζελ,5 χρόνια εγγύηση και η μεσαία καλοεξοπλισμένη έκδοση comfort έχει 15500€ ή 16 με το κλειδί στο χέρι.Αλλιώς δες και τα renault megane 1.5 f/l dci 110ps progressive(17100€ με 5 χρόνια εγγύηση και 0 τέλη) και το seat leon 1.6 tdi ecomotive 105ps επίσης με 0 τέλη και τιμή στα 17000 περίπου.Το auris άστο δεν λέει σε σχέση με αυτά που σου λέω,είναι άσχημο,άνοστο οδηγικά,ακριβούτσικο και αλλάζει μοντέλο σύντομα.Το δε focus 1.6 tdci trend πάει στα 19000€.
ακριβο το focus 19000, αυτη θα ειναι οπως φανταζομαι ή ποιο φθηνη έκδοση diesel ?
to hiundai i30 με 90ps δεν λεει, αν ηταν 110ps τοτε ναι.
To megane καλο μου ακουγετε, ειναι καινουριο μοντέλο? 17100 στα 110ps
To seat ακριβο και αυτο...
Ξαναλεω πάλι 19000 το focus...γμτΥ.Γ: Μπήκα στην σελιδα της ford τωρα, ειδα οτι βγάζει και με 95ps πετρελαιο.... πόσο έρχετε αυτο ρε παιδια σε τιμη, μήπως ειναι λιγα τα 95ps για 1350κιλα αυτοκινητο και 23κιλα ροπη?
-
τελικα σημερα ξαναπηγα στην ford και στην seat στην χαλκιδα, τις εχει κ τις 2 ο ιδιος κ λέγεται ΜΠΕΝΗΣ.Ο πωλητής εκεί πολύ εξυπηρετικό παιδί που του αρεσει να αναλύει τα πάντα, σηζητησα για το fiesta 1600 90ps diesel και μου ειπε οτι εχουν εξαντληθει ολα και παμε για ιανουαριο η νέα παραλαβη.Μετα το focus το 1600 105ps diesel παει πολλα λεφτα... πάνω απο 18000 ευρω.Το ibiza το απεριψα γιατι δεν μου αρεσει, και στα πισω καθισματα βρίσκει το κεφαλι μου πάνω κ ειμαι μόνο 1,80μ.
Κ φτανω λοιπον στο leon, to leon το 1600 diesel 105ps το εχει 17000ευρω... και αυτο ακριβο μου φενετε...ξεφευγει απο τα standar μου.Μετα μου πρότεινε το leon το 1200tsi βενζινη το οποιο μου ειπε ειναι 118ps αντι για 105ps που γραφει επειδη στη γερμανια φορολογουν με τους ιππους κ γραφουν λιγοτερους.Λές να λέει αληθεια... μπορει ναι επειδη ειδα οτι ροπη γραφει 17,5 κιλα καλη ροπη θα έλεγα.
Επισης ειναι κατα 50 κιλα ποιο ελαφρυ απο το πετρελαιοκινητο... βοηθαει κ αυτο στο τραβηγμα.Και αυτο βγαινει στα 14240 και μου παιρνει και το πεζω 106 που εχω και ετσι παει 13000ευρω η ταριφα.Ο εξοπλισμος του λεον ειναι πολυ καλος με ζαντες αλουμινιου κιολα (εκδοση copa).Μετα απο ford μου αντιπρότεινε το focus to ecoboost me 1000cc βενζινη 125ps και 17κιλα ροπη, λιγοτερη κατα 5κιλα απο του leon, δεν ειναι παραξενο αυτο να εχει 20ps περισοτερα και να εχει λιγοτερη κατα 1/2κιλο ροπη απο το leon .
Το focus παει 16300-1300ευρω το πεζο 106 που εχω ..αρα 15000ευρω συνολο το focus, δλδ 2000ευρω παραπανω το focus ecobust 1000cc απο το leon 1200tsi me ligotero εξοπλισμο το focus.Moυ ειπε οτι αυτη η τεχνολογια κινητηρων βενζινης καιει πολυ λιγο και στις 2 μαρκες και συνφαιρει αν πατας το γκαζι πανω απο 140χλμ σε σχεση με το πετρελαιοκινητήρα στα 130+χλμ.Αυτο που θελω να ρωτησω επειδη θα το παταω το αυτοκινητο 150-170χλμ/ωρα... αν παρω diesel ειπε θα καιω παραπανω απο την βενζινη μετα τα 130χλμ/ωρα διοτι στην βενζινη στις 3000στροφες θα πηγαινω με 140χλμ ενω στο diesel στα ιδια χλμ/ωρα θα εχω πολύ παραπανω στροφες.Ειναι ετσι? εγω θα το χρησιμοποιώ εθνικη το αυτοκινητο, αρα θελω 130-150χλμ/ωρα.
Αυτο ειναι η απορια μου για να κατασταλαξω στην επιλογη diesel ή βενζινη eco .
-
Ειλικρινά το 95% όσων είπες είναι λάθος...
-
Ο χρήστης giannis39 έγραψε:
τελικα σημερα ξαναπηγα στην ford και στην seat στην χαλκιδα, τις εχει κ τις 2 ο ιδιος κ λέγεται ΜΠΕΝΗΣ.Ο πωλητής εκεί πολύ εξυπηρετικό παιδί που του αρεσει να αναλύει τα πάντα, σηζητησα για το fiesta 1600 90ps diesel και μου ειπε οτι εχουν εξαντληθει ολα και παμε για ιανουαριο η νέα παραλαβη.Μετα το focus το 1600 105ps diesel παει πολλα λεφτα... πάνω απο 18000 ευρω.Το ibiza το απεριψα γιατι δεν μου αρεσει, και στα πισω καθισματα βρίσκει το κεφαλι μου πάνω κ ειμαι μόνο 1,80μ.
Κ φτανω λοιπον στο leon, to leon το 1600 diesel 105ps το εχει 17000ευρω... και αυτο ακριβο μου φενετε...ξεφευγει απο τα standar μου.Μετα μου πρότεινε το leon το 1200tsi βενζινη το οποιο μου ειπε ειναι 118ps αντι για 105ps που γραφει επειδη στη γερμανια φορολογουν με τους ιππους κ γραφουν λιγοτερους.Λές να λέει αληθεια... μπορει ναι επειδη ειδα οτι ροπη γραφει 17,5 κιλα καλη ροπη θα έλεγα.
Επισης ειναι κατα 50 κιλα ποιο ελαφρυ απο το πετρελαιοκινητο... βοηθαει κ αυτο στο τραβηγμα.Και αυτο βγαινει στα 14240 και μου παιρνει και το πεζω 106 που εχω και ετσι παει 13000ευρω η ταριφα.Ο εξοπλισμος του λεον ειναι πολυ καλος με ζαντες αλουμινιου κιολα (εκδοση copa).Μετα απο ford μου αντιπρότεινε το focus to ecoboost me 1000cc βενζινη 125ps και 17κιλα ροπη, λιγοτερη κατα 5κιλα απο του leon, δεν ειναι παραξενο αυτο να εχει 20ps περισοτερα και να εχει λιγοτερη κατα 1/2κιλο ροπη απο το leon .
Το focus παει 16300-1300ευρω το πεζο 106 που εχω ..αρα 15000ευρω συνολο το focus, δλδ 2000ευρω παραπανω το focus ecobust 1000cc απο το leon 1200tsi me ligotero εξοπλισμο το focus.Moυ ειπε οτι αυτη η τεχνολογια κινητηρων βενζινης καιει πολυ λιγο και στις 2 μαρκες και συνφαιρει αν πατας το γκαζι πανω απο 140χλμ σε σχεση με το πετρελαιοκινητήρα στα 130+χλμ.Αυτο που θελω να ρωτησω επειδη θα το παταω το αυτοκινητο 150-170χλμ/ωρα... αν παρω diesel ειπε θα καιω παραπανω απο την βενζινη μετα τα 130χλμ/ωρα διοτι στην βενζινη στις 3000στροφες θα πηγαινω με 140χλμ ενω στο diesel στα ιδια χλμ/ωρα θα εχω πολύ παραπανω στροφες.Ειναι ετσι? εγω θα το χρησιμοποιώ εθνικη το αυτοκινητο, αρα θελω 130-150χλμ/ωρα.
Αυτο ειναι η απορια μου για να κατασταλαξω στην επιλογη diesel ή βενζινη eco .
Απο καταναλωση ειπε οτι καιει 5.4 μικτο κυκλο και εκτος πόλης 4.7λιτρα/100χλμ.Ειναι δυνατο με 160χλμ ταχυτητα στην εθνικη ο turbo 1200tsi leon να καιει 5,3 λιτρα... ή μηπως καιει 9 λιτρα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειλικρινά το 95% όσων είπες είναι λάθος...εχω δλδ 5% σωστα... yes.
που εκανα λαθος ρε φιλε διορθωσε με -
Πρέπει να δεις το κάθε αμάξι τι χιλιόμετρα βγάζει με την μεγαλύτερη σχέση του και να υπολογίσεις. Π.χ. το Yaris με την 6η έχει περίπου 50χλμ/1000σαλ. Οπότε στα 150 έχει 3000σαλ. Λογικά το βενζινοκίνητο θα έχει παραπάνω.
-
Ειλικρινά το 95% όσων είπες είναι λάθος...Eίσαι υπερβολικός ....
Θα έλεγα ότι λάθος είναι τα 4/5 ...
Πιό πολύ από όλα μου άρεσε ο ευγενικός και αναλυτικός (και ενημερωμένος) πωλητής ....
βρε giannis39 και εσύ ... ούτε την αφαίρεση του 17,5 από το 17,0 δεν πέτυχες ...
-
Πάρε diesel να σωθείς και ασε την βενζίνη.Αυτό έχω να σου πω μόνο!
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Πρέπει να δεις το κάθε αμάξι τι χιλιόμετρα βγάζει με την μεγαλύτερη σχέση του και να υπολογίσεις. Π.χ. το Yaris με την 6η έχει περίπου 50χλμ/1000σαλ. Οπότε στα 150 έχει 3000σαλ. Λογικά το βενζινοκίνητο θα έχει παραπάνω.κοιτα αν εχει 150χλμ/ωρα στις 3000σαλ το γιαρις ειναι καλα πιστευω.Εγω θελω να μου πεις ο tsi 1200 seat ειναι turbatos?
Και αν ναι συνφαιρει στη καταναλωση σε σχεση με το diesel του yaris στα 150χλμ/ωρα? Ποιο θα καιει λιγότερο σε αυτα τα χιλιομετρα με εκτη? -
Ο χρήστης bill97480 έγραψε:
Πάρε diesel να σωθείς και ασε την βενζίνη.Αυτό έχω να σου πω μόνο!πες και κατι παραπανω ρε αδερφε..
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ειλικρινά το 95% όσων είπες είναι λάθος...
Eίσαι υπερβολικός ....
Θα έλεγα ότι λάθος είναι τα 4/5 ...
Πιό πολύ από όλα μου άρεσε ο ευγενικός και αναλυτικός (και ενημερωμένος) πωλητής ....
βρε giannis39 και εσύ ... ούτε την αφαίρεση του 17,5 από το 17,0 δεν πέτυχες ...
οχι ρε φιλε!!, ειμαι κατα 1/5 σωστος.... δλδ καλυτερα απο το 5% πριν
ελα ξεδιάλυνε καπως, τι λες να κανω... βοηθα το αδερφό γιαννη.
Τι να προτιμησω για χαμηλη καταναλωση αναμεσα σε βενζινη-eco και diesel κ γιατι -
Μικρότερη κατανάλωση έχουν πάντα οι diesel. Το θέμα είναι αν σου αρέσουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους, αν σου επαρκεί η ισχύς τους και αν θα κάνεις απόσβεση του επιπλέον κόστους αγοράς που αυτοί συνεπάγονται.
Ο 1200 TSI (Turbo Stratified Injection) είναι υπερτροφοδοτούμενος με στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων όπως λέει και το όνομά του. Η αλήθεια είναι ότι προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις και ίσως έχει δυναμομετρηθεί κατά περίπτωση πάνω από τα 105 αλλά αυτά είναι εν πολλοίς είναι θέμα διακύμανσης από κινητήρα σε κινητήρα και δυναμόμετρου. Όταν ο κατασκευαστής λέει 105 άλογα έχει τους λόγους του. Το όφελος του Marketing μιας υψηλότερης ιπποδύναμης είναι σημαντικότερο από μικρά φορολογικά οφέλη.
Η σχέση μεταξύ ισχύος και ροπής είναι δεδομένη (ισχύς = ροπή χ στροφές) οπότε δεν είναι παράξενο ένας κινητήρας με χαμηλότερη ροπή να έχει υψηλότερη ισχύ. Στην τελική κι αυτό δεν μας λέει όλη την αλήθεια καθώς πρέπει να συμπεριλάβουμε τις σχέσεις μετάδοσης, το βάρος και την αεροδυναμική. Μόνο οι μετρήσεις επιδόσεων είναι αξιόπιστος κριτής της δυναμικότητας ενός αυτοκινήτου.
Ο Ecoboost είναι πολύ καλός κινητήρας κι αυτός. Οδήγησέ τα όλα και δες ποιο σου κάνει.
-
Μικρότερη κατανάλωση έχουν πάντα οι diesel. Το θέμα είναι αν σου αρέσουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους, αν σου επαρκεί η ισχύς τους και αν θα κάνεις απόσβεση του επιπλέον κόστους αγοράς που αυτοί συνεπάγονται.Ο 1200 TSI (Turbo Stratified Injection) είναι υπερτροφοδοτούμενος με στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων όπως λέει και το όνομά του. Η αλήθεια είναι ότι προσδίδει πολύ καλές επιδόσεις και ίσως έχει δυναμομετρηθεί κατά περίπτωση πάνω από τα 105 αλλά αυτά είναι εν πολλοίς είναι θέμα διακύμανσης από κινητήρα σε κινητήρα και δυναμόμετρου. Όταν ο κατασκευαστής λέει 105 άλογα έχει τους λόγους του. Το όφελος του Marketing μιας υψηλότερης ιπποδύναμης είναι σημαντικότερο από μικρά φορολογικά οφέλη.
Η σχέση μεταξύ ισχύος και ροπής είναι δεδομένη (ισχύς = ροπή χ στροφές) οπότε δεν είναι παράξενο ένας κινητήρας με χαμηλότερη ροπή να έχει υψηλότερη ισχύ. Στην τελική κι αυτό δεν μας λέει όλη την αλήθεια καθώς πρέπει να συμπεριλάβουμε τις σχέσεις μετάδοσης, το βάρος και την αεροδυναμική. Μόνο οι μετρήσεις επιδόσεων είναι αξιόπιστος κριτής της δυναμικότητας ενός αυτοκινήτου.
Ο Ecoboost είναι πολύ καλός κινητήρας κι αυτός. Οδήγησέ τα όλα και δες ποιο σου κάνει.
Επειδη κ τα 2 θα τα οδηγησω σε 4-5χιλιομετρα το πολυ δεν θα μπορεσω να καταλαβω φιλε αυτο που θα σε ρωτησω τωρα για την καταναλωση.Κ αυτο που με απασχολει ειναι... αν παω εγω καθε παρασκευη Αθηνα λαρισα με 150χλμ/ωρα+ με ποιο απο τους 2 κινητηρες tsi του leon και ecoboost του focus απεναντι στον tdi του leon και 1600cc diesel του focus θα εχω μικροτερη καταναλωση.Ρωταω δλδ αν ο diesel καταπινει περισοτερα ευρω μετα τα 140χλμ σε σχεση με τους μικρους υπερτροφοδοτουμενους βενζινης...
-
Οι diesel είναι σαφώς οικονομικότεροι αν και πιο βαρετοί στην οδήγηση.
-
Οι diesel είναι σαφώς οικονομικότεροι αν και πιο βαρετοί στην οδήγηση.ειναι ποιο οικονομικοτερη στα 130χλμ/ωρα+, άρα μ@λ@κιες μου ελεγε ο πωλητης οτι αν το πας 130-160χλμ/ωρα θες βενζινη τουρμπο tsi 1200 ή ecoboost ford 1000cc αντι για diesel 90ps
-
Οι diesel είναι σαφώς οικονομικότεροι αν και πιο βαρετοί στην οδήγηση.
ειναι ποιο οικονομικοτερη στα 130χλμ/ωρα+, άρα μ@λ@κιες μου ελεγε ο πωλητης οτι αν το πας 130-160χλμ/ωρα θες βενζινη τουρμπο tsi 1200 ή ecoboost ford 1000cc αντι για diesel 105ps
-
Γιάννη για πήγαινε μία βόλτα από Peugeot - Citroen - Renault .
Η πρώτη έχει μεγάλες προσφορές ... π.χ. http://store.mypeugeot.gr/index.php/308categ όπως και η citroen.Παράδειγμα
308 PREMIUM (147)
308 PREMIUM 1598cc - 150hp - 5Θ
Τιμή πώλησης: 15.500 €
Αρχική Τιμή: 21.990 €
Εκπτωση: 6.490 €ή το C4 Diesel που ξεκινάει στα **13.700 **
http://www.citroen.gr/citroen-ds4/?campaignid=Diesel_Now_Flash_site&advertiserid=5Athens&bannerid=Diesel_Now_DS4#/diesel-now/Και στα ίδια περίπου το MEGANE Expression 1,2 TCE 115hp από 14.390€
-
το θεμα μου ειναι οτι στα 130-160χλμ/ωρα ποια καταναλωνουν περισσοτερο τα diesel ή τα βενζινης....αυτο ξερει κανεις να το απαντησει?
-
Φιλε μου τα ντιζελ καινε αναλογικα πολυ λιγοτερο και εχουν μικροτερη διακυμανση στην καταναλωση τους απο τα βενζινοκινητα. στο σκισιμο δηλαδη θα ανεβει λιγοτερο η καταναλωση. το θεμα ειναι ομως αν σε καλυπτουν απο χωρους και το ποσα χιλιομετρα κανεις ωστε να καταληξεις στο αν σε συμφερει το πετρελαιο. Για μενα ειναι καλη λυση το λεον στα 17 αλλα αν κανεις 10χιλ. χλμ. το χρονο μαλλον συμφερει περισσοτερο το φοκους σε βενζινη που και πιο νεο μοντελο ειναι και μικρη σχετικα καταναλωση θα εχει οποτε δε θα σε επιβαρυνει πολυ. καλη επιλογη ειναι κ το c4 diesel με 14Κ αν ισχυει ακομα η προσφορα οπως κ να'χει κανε μια λιστα με τα υποψηφια μοντελα κ υπολογισε ποσα χλμ θα κανεις το χρονο με την καταναλωση που δινουν οι εταιριες για να δεις ποση διαφορα θα εχεις και αποφασιζεις αν αξιζει η οχι να κανεις το συμβιβασμο σε χωρους η χρηματα για το πετρελαιο.
-
το θεμα μου ειναι οτι στα 130-160χλμ/ωρα ποια καταναλωνουν περισσοτερο τα diesel ή τα βενζινης....αυτο ξερει κανεις να το απαντησει?τα βενζίνης μακράν... ειδικά στα 160...
οικογενειακο diesel?