-
Νομίζω είναι θέμα ορισμού, ο rx8_drifter λέει ότι μόνο αν φεύγεις προς την εφαπτομένη είναι υποστροφή, αυτό που άλλοι θα έλεγαν 'ανεξέλεγκτη υποστροφή'. Εκεί που μόνο αν μειώσεις το τιμόνι μπορείς να ανακτήσεις τον έλεγχο.
Υπάρχει και η λογική του 'υποστροφή έχεις όταν το αυτοκίνητο ανοίγει την τροχιά του (σε σταθερής ακτίνας στροφή)' ακόμα και αν έχεις περιθώριο να στρίψεις και άλλο το τιμόνι (με πρόσφυση, όχι σαν σε συγκρουόμενο )
Ουσιαστικά μιλάμε για μια γκρίζα ζώνη. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, από το 'ανοίγει την τροχιά του' μέχρι το 'ανεξέλεγκτο' υπάρχει μια απόσταση όπου πχ. στρίβοντας το τιμόνι και μειώνοντας το γκάζι, η κατάσταση σώζεται. Αν ο rx8_drifter οδηγά αυτοκίνητα που κρατάει-κρατάει-κρατάει και ξαφνικά ανεξέλεγκτο δεν το ξέρω -και δεν το νομίζω -
Αν εχεις υποστροφη και στριψεις κι αλλο το τιμονι απλα θα αυξησεις την υποστροφη, αυτο λεω
Θυμαμαι ειχαμε ξανα αυτην την κουβεντα με την υποστροφη σε καμπες στο αυτοκινητοδρομο σε υψηλες ταχυτητες.@νας ο drifter οδηγαει αποκλειστικα κεντρομηχανα πισωκινητα
-
Η αλήθεια ειναι οτι η ΕΥΑ του ντρίφτη έχει την τάση μιας ανεξέλεγκτης υποστροφής όταν κάνει τακ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω είναι θέμα ορισμού, ο rx8_drifter λέει ότι μόνο αν φεύγεις προς την εφαπτομένη είναι υποστροφή, αυτό που άλλοι θα έλεγαν 'ανεξέλεγκτη υποστροφή'. Εκεί που μόνο αν μειώσεις το τιμόνι μπορείς να ανακτήσεις τον έλεγχο.
Υπάρχει και η λογική του 'υποστροφή έχεις όταν το αυτοκίνητο ανοίγει την τροχιά του (σε σταθερής ακτίνας στροφή)' ακόμα και αν έχεις περιθώριο να στρίψεις και άλλο το τιμόνι (με πρόσφυση, όχι σαν σε συγκρουόμενο )
Ουσιαστικά μιλάμε για μια γκρίζα ζώνη. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, από το 'ανοίγει την τροχιά του' μέχρι το 'ανεξέλεγκτο' υπάρχει μια απόσταση όπου πχ. στρίβοντας το τιμόνι και μειώνοντας το γκάζι, η κατάσταση σώζεται. Αν ο rx8_drifter οδηγά αυτοκίνητα που κρατάει-κρατάει-κρατάει και ξαφνικά ανεξέλεγκτο δεν το ξέρω -και δεν το νομίζω'Όντως μπερδεμένο το θέμα. Υπάρχουν τα απλά μούτρα ισχύος, υπάρχει το φεύγει με τα τέσσερα προς το εξωτερικό της στροφής, υπάρχουν τα μούτρα λόγω υπερβολικής ταχύτητας (αδράνειας) που εκεί δεν έχεις άλλη επιλογή από το φρενάρεις και να ελπίζεις ότι θα πέσει αρκετά γρήγορα η ταχύτητα ώστε να ανακτήσεις την κατευθυντικότητα σου. Ολόκληρη επιστήμη είναι.
-
Πωωωω ρε φιλεεεε, τι συζητησαρα εχασαααα;!!
-
Έλα ντε, τι έχασες;
-
Ολα οσα αναφερθηκαν επηρεαζονται και αν η στροφη ειναι σε οριζοντιο επιπεδο η οχι.... αν ειναι κατηφορα.... τοτε 'κρυβε λογια' γενικα αν εχεις τυχη διαβαινε εαν εισαι σε 'αγνωστο' δρομο..., αν τον 'ξερεις' τοτε εισαι εσυ και οι ικανοτητα σου να το μαζεψεις....
-
-
-
-
Σε κατηφόρες πάντως, το πρόβλημα είναι ότι πιο εύκολα μαζεύεις ταχύτητα και δυσκολότερα τη χάνεις. Αλλιώς ακριβώς επειδή μπορείς να ρίξεις περισσότερο βάρος μπροστά φρενάροντας μέσα στη στροφή, το όποιο αυτοκίνητο τείνει να υπερστρέψει και όχι να υπόστρέψει. Για αυτόν τον λόγο υποστροφικά στημένα αυτοκίνητα όπως τα Opel βολεύονται καλύτερα σε κατηφόρες όπου κυριολεκτικά μπορείς να τα στρίψεις με το φρένο. Κάτι τέτοιο βέβαια προυποθέτει στοιχειώδεις οδηγικές ικανότητες μεταφοράς βάρους, αλλιώς την 'πατάς' όπως ο Κλάρκσον στο Όπελ και ο Γκρίφιν στην Έντζο.
-
O Griffin είναι κουλάδι! Πήγε να πιλοτάρει πύραυλο με γνώσεις πτήσης χαρταετού! Η Enzo με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού απελευθερώνει εκατοντάδες άλογα και μαζεύει χιλιόμετρα in a blink of an eye. Αυτό ήταν απλά υπερβολική ταχύτητα και κακοί χειρισμοί. Κακούς χειρισμούς έκανε και ο Clarkson αλλά έδειχνε απλά ότι είναι τελείως υποστροφικό και δε βγάζει τη δύναμή του στο δρόμο. Φαντάσου σε ελληνικό σαπουνόδρομο πως θα ήταν!
-
Μιά χαρά είναι το Vectra.Το έχει ένας γνωστός μου παπούς και δεν εχει κανένα παράπονο.Το αυτοκίνητο δεν είναι για τέτοια που του έκανε ο Κλάρκσον.....
-
Έλα ρε Γιώργο, δεν είναι όλα μια χαρά! Και αν δεν είναι ένα OPC για τέτοια τότε για τι είναι φτιαγμένο; Για ταξι;
-
καλά τα λέει ο sv2, αν και μεταξύ μας, ένα IQ υπερακαλύπτει και τον μπάρμπα.
Τί να τους κάνεις τους χώρους, μήπως θα κουβαλήσεις το κασόνι σου? -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μιά χαρά είναι το Vectra.Το έχει ένας γνωστός μου παπούς και δεν εχει κανένα παράπονο.Το αυτοκίνητο δεν είναι για τέτοια που του έκανε ο Κλάρκσον.....Το συγκεκριμενο, ακομα και στην OPC εκδοση πραγματι ηταν ΓΤΠΚ...Κακο 'κασονι με τροχους'...
Δεν εχω ομως εγω το Vectra C, αλλα το πιο 'μαζεμενο' σε διαστασεις, Vectra B, το fl, και μαλιστα στην σπορ εκδοση...Γενικως τα περισσοτερα Opel ειναι αυτο που λεει και καποιος συμφορουμιτης χαρακτηριστικα, 'άνιωθα'
δηλαδη δεν προσφερουν ιδιαιτερη πληροφορηση μεσω των χειριστηριων τους, ομως παρολα αυτα εχουν ασφαλη και προβλεψιμη οδικη συμπεριφορα.Τωρα οσον αφορα τον Ταυρο, επειδη 'πεταξε' το videaki, εαν θελει, καποια φορα, κανονιζουμε να τον παω μια βολτα στην γνωστη διαδρομη, προς Νεα Μακρη, και μετα ευχαριστως να τοποθετηθει δημοσιως και ξεκαθαρα για το τι συμπεριφορα εχει το συγκεκριμενο, εργοστασιακο vectra...
-
Mλκ, φέρε τη μύγα πίσω!
-
Βρες αλλη...
-
Ε άμα σου άρεσε τόσο πολύ, κράτα την!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε άμα σου άρεσε τόσο πολύ, κράτα την!Την αφησα να φυγει, αφου πρωτα την 'τσιμπησα' σαν τον Μιγιαγκι...
Παντως η προταση ισχυει, για να δεις οτι αδικα πετας σποντες για το Vectra γενικως...
Περί "παιξίματος" τιμονιού και υποστροφής [Διάσπαση]