-
149 ,159, 169 ,179, 189... Για ψαχνει..?!
-
Ο χρήστης conkal έγραψε:
Να υποθεσω τον http://autosport-karatzas.car.gr/cars/ τον ξεχναω ή οχι ? τι αποψη εχετε?ειναι περιεργα τα χλμ στα αυτοκινητα. φερνει απο γερμανια μτχ.
http://autosport-karatzas.car.gr/cars/view/7236855/
20 χρονων αυτοκινητο με 149.000χλμ. Γενικα ολα ειναι με λιγα χιλιομετρα. Ακυρος για εμενα. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Να υποθεσω τον http://autosport-karatzas.car.gr/cars/ τον ξεχναω ή οχι ? τι αποψη εχετε?
ειναι περιεργα τα χλμ στα αυτοκινητα. φερνει απο γερμανια μτχ.
20 χρονων αυτοκινητο με 149.000χλμ. Γενικα ολα ειναι με λιγα χιλιομετρα. Ακυρος για εμενα.δεν ειναι ολα με 'λιγα' χλμ αν και τα περισσοτερα ειναι λιγοτερα απο οτι θα περιμενες. ειναι οτι ειναι συγκεκριμενα νουμερα που επαναλαμβανονται συνεχεια...
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
20 χρονων αυτοκινητο με 149.000χλμ. Γενικα ολα ειναι με λιγα χιλιομετρα. Ακυρος για εμενα.Τα χλμ είναι από το μοτερ. Από το σασι λειπουν αλλα 200.000 χλμ..... και λιγα σου βαζω.
Εξαλλου είναι 'τίμιος'. το λεει...μετατροπή... -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Να υποθεσω τον http://autosport-karatzas.car.gr/cars/ τον ξεχναω ή οχι ? τι αποψη εχετε?
ειναι περιεργα τα χλμ στα αυτοκινητα. φερνει απο γερμανια μτχ.
20 χρονων αυτοκινητο με 149.000χλμ. Γενικα ολα ειναι με λιγα χιλιομετρα. Ακυρος για εμενα.Χμμ..οκ ειναι εμπορος, αλλα θα μπορουσα πχ να του εχω δωσει το αυτοκίνητο μου που είναι 13 χρόνων και έχει 79.800χλμ...θα τρωγε άκυρο δηλαδή;
-
Ή λογική που πολλοί έχουν για τα χιλιόμετρα εδώ είναι λάθος. Τα τελευταία χρόνια πολλά αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ακίνητα κατά συνέπεια χωρίς να ισχυρίζομαι ότι αποκλείεται να είναι γυρισμένα ίσως είναι λίγο άδικο να ισοπεδωνουμε τα πάντα. Εγώ πήρα μτχ 4ο αμάξι από χέρι 8 ετιας με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το αμάξι δεν είναι απλά καινούργιο αλλά και στην οδήγηση του νιώθει σαν ένα αμάξι με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αφαιρώ ακόμη αυτοκόλλητα και όλες οι σφραγίδες είναι ΟΕΜ με κορυφαίο τα τακάκια που έχουν τις οριτζιναλ ταινίες ασφαλείας. Από τα serial numbers πολλών ανταλλακτικών φαίνεται αν είναι κάτι ΟΕΜ. Καλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοια οχήματα προφανώς αλλά ποιος οδηγεί τα τελευταία 8 χρόνια μια BMW M5 20ετιας με αυτά τα τέλη και την βενζίνη να έχει μέση τιμή 8ετιας 1.8 ευρώ;
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Ή λογική που πολλοί έχουν για τα χιλιόμετρα εδώ είναι λάθος. Τα τελευταία χρόνια πολλά αυτοκίνητα είναι ουσιαστικά ακίνητα κατά συνέπεια χωρίς να ισχυρίζομαι ότι αποκλείεται να είναι γυρισμένα ίσως είναι λίγο άδικο να ισοπεδωνουμε τα πάντα. Εγώ πήρα μτχ 4ο αμάξι από χέρι 8 ετιας με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το αμάξι δεν είναι απλά καινούργιο αλλά και στην οδήγηση του νιώθει σαν ένα αμάξι με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αφαιρώ ακόμη αυτοκόλλητα και όλες οι σφραγίδες είναι ΟΕΜ με κορυφαίο τα τακάκια που έχουν τις οριτζιναλ ταινίες ασφαλείας. Από τα serial numbers πολλών ανταλλακτικών φαίνεται αν είναι κάτι ΟΕΜ. Καλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοια οχήματα προφανώς αλλά ποιος οδηγεί τα τελευταία 8 χρόνια μια BMW M5 20ετιας με αυτά τα τέλη και την βενζίνη να έχει μέση τιμή 8ετιας 1.8 ευρώ;+10000000000
Δεν οδηγούμε όλοι 30000 ετησίως!
Εγώ πούλησα 8ετίας RAV4 με 45000 χλμ.
Το QQ στο χρόνο έκανε 6200 ..... -
και εγω συμφωνω με τα χλμ αλλα του συγκεκριμενουε επαναλαμβανονται οι ιδιες τιμες ξανα και ξανα
-
Όταν είναι εισαγώμενα μτχ 'οι περιπτώσεις' με 10000 χλμ το χρόνο που τα έφερε Ελλάδα ο μάγκας ο Έλληνας ο μαντράς και δεν έβρισκαν να τα πουλήσουν οι Γερμανοί έμποροι που σπρώχνουν μόνο τα σαπάκια στους ντόπιους? Mπαίνεις σε σκέψεις...
-
Προφανώς ναι και σίγουρα , αλλά ελληνικά αυτοκίνητα είναι πιο δύσκολο να γυρίσουν τα χιλιόμετρα ότι και αν λέμε ......εμένα δύο αντιπροσωπείες και ο μετρητής του ABS μου έδωσε ότι τα χιλιόμετρα είναι αυτά . Δεν συζητώ τώρα ανταλλακτικά που είδα ....αλλά σε κάθε περίπτωση είδα αμάξια με 18 χιλιάδες χιλιόμετρα με 50 χιλιάδες χιλιόμετρα και με 110 χιλιάδες χιλιόμετρα..... ακόμη και τυφλός μπορεί να δει ποιο αμάξι είναι ποιο ακόμη και αν είναι της ίδιας χρονιάς
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Και πόσοι θα τα ψάξουν αυτά? Εμείς κι εμείς?
Γνώμη μου είναι ότι ο περισσότερος κόσμος θα καταπιεί τα χλμ απλά και μόνο από την 'παρουσίαση' του αυτοκινήτου. Το πόσο θα το κατεβάσουν εξαρτάται από αυτά που λες τα εξόφθαλμα που βλέπει και ο τυφλός. Αν είναι προσεγμένο ειδικά σε καθίσματα-τιμόνια-κλπ θα του δώσουν και θα καταλάβει! Ένα καλό γυάλισμα μέσα έξω και μια ηλεκτρική σκούπα και ο απλός ανυποψίαστος κόσμος (που δεν ξυπνάει και κοιμάται με αυτοκίνητα όπως ..εμείς ) πείθεται. Επιπλέον υπάρχει και κάτι άλλο. Τα γυρίζουν τα χλμ και από ανταγωνισμό - κακώς εννοούμενο: σου λέει ο μαντράς 'όταν θα βλέπει παντού 70-80-90αρια εγώ που ο πάω ο καραμήτρος με 150-160-170' ? -
τα καθισματα λένε πάντα την αλήθεια, το τιμόνι οχι απαραίτητα πάντα. Επίσης μια ματιά στα λαστιχα των πεντάλ θα δείξει και η συνολική τους κατάσταση αλλα και αν εχουν αλλαχθεί τα ΟΕΜ λάστιχακια. Στήν συνέχεια ενας ελεγχος απο κάτω στο αυτοκίνητο δεν λεει ΠΟΤΕ ψεμματα. Αν ανεβάσω φωτογραφίες ΚΑΘΑΡΩΝ αυτοκινήτων με 18, 50 και 110 χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμη και τυφλός μπορεί να τα ξεχωρίσεις (αναφερω αυτα γιατι τις έχω). Τακακια και δισκοι....λενε πολλά αν εχεις αυτιά, μάτια και πιάσιμο. Κουμπιά απο ραδιόφωνα και κλιματισμό (ιδιαίτερα τα πρώτα). Εικόνα κινητήρα και τέλος βεβαια το ABS. Αν το πάς στην Bosch η σε αλλο καλο ηλεκτρολογειο η ecu του ABS θα σου πει τον αριθμο γωνιακων περιστροφων ανα τροχο.
Επισης παντα θα προτιμησω μια μαντρα που πουλαει καινουργια οχηματα και παιρνει πισω παλια, ειδικα αν αγοραζω ειδικο αυτοκινητο (Gti, cabrio, jeep, κλπ),υπαρχουν χιλιαδες απεγνωσμενοι που ξαφνικα φτωχυναν και χρειαζονται ενα dieselaki να κινουνται, οποτε η ανταλλαγη γινεται με ορους ληστειας και η αντιπροσωπεια στην κυριολεξια το πεταει χωρις να αλλαξει χλμ η οτιδηποτε γιατι τα εχει κονομησει στο καινουργιο οχημα. -
Δεν διαφωνώ ότι αν θες να βρεις αποδείξεις θα βρεις και καλά κάνεις και τα γράφεις αυτά (καλό θα ήταν να μπει κάτι τέτοιο σαν ''sticky' για οδηγίες που ζητάνε πολλοί τι να κοιτάξουν (λέω εγώ τώρα ). 'Ομως επιμένω υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που την πατάει και ξέρω περιπτώσεις και με 'ειδικά' αυτοκίνητα που γράφεις που εκ πρώτης όψεως μέσα-έξω-κάτω δεν φαινόταν τίποτα και με αλλαγμένα αναλώσιμα από δεινόσαυροι... ξανάνιωσαν . Φυσικά ο αγοραστής δεν προχώρησε σε πιο ενδελεχή έλεγχο τύπου ABS κλπ.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Δεν διαφωνώ ότι αν θες να βρεις αποδείξεις θα βρεις και καλά κάνεις και τα γράφεις αυτά (καλό θα ήταν να μπει κάτι τέτοιο σαν ''sticky' για οδηγίες που ζητάνε πολλοί τι να κοιτάξουν (λέω εγώ τώρα ). 'Ομως επιμένω υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που την πατάει και ξέρω περιπτώσεις και με 'ειδικά' αυτοκίνητα που γράφεις που εκ πρώτης όψεως μέσα-έξω-κάτω δεν φαινόταν τίποτα και με αλλαγμένα αναλώσιμα από δεινόσαυροι... ξανάνιωσαν . Φυσικά ο αγοραστής δεν προχώρησε σε πιο ενδελεχή έλεγχο τύπου ABS κλπ.Ο περισσοτερος κοσμος την παταει στο σκεπτικο 'ειναι επαγγελματιας, εχει μαγαζι δεν θα μου την φερει'. Αν δεν ξερουν και καποια απο μηχανικα, τοτε ειναι τα τελεια θυματα για τους εμπορους.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το QQ στο χρόνο έκανε 6200 .....2λιτρο υποθετω το rav4 αλλα τα επιπλεον λεφτα που εβαλες για καινουργιο QQ και μαλιστα diesel για τοσα λιγα χιλιομετρα ανα ετος μηπως δεν αξιζαν τον κοπο ?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το QQ στο χρόνο έκανε 6200 .....2λιτρο υποθετω το rav4 αλλα τα επιπλεον λεφτα που εβαλες για καινουργιο QQ και μαλιστα diesel για τοσα λιγα χιλιομετρα ανα ετος μηπως δεν αξιζαν τον κοπο ?
Προφανώς και δεν άξιζαν τόσο για τα χλμ που κάνω ετησίως όσο και για το QQ...
Δεδομένου ότι και καθημερινά μετακινούμαι με ταξί και ΜΜΜ και υπάρχει και άλλο αμάξι στην οικογένεια (Yaris diesel - αυτο κάνει 12-15000 χλμ/έτος) θα έπρεπε απλά να νοικιάζω ένα μεγάλο για τις 2 εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπες που δεν μας εξυπηρετεί το yaris και να γλύτωνα τα λεφτά .... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και εγώ αλλα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατι τόσος κόσμος θεωρεί οτι ντιζελ πρεπει να παίρνει οποίος κανει πολλά χιλιόμετρα αφου
Α αν το κρατήσει πολλά χρόνια και με λίγα χλμ ανα χρόνο στο τέλος θα κανει απόσβεση.
Β αν το πουλήσει σχετικά γρήγορα θα εχει καλύτερη μεταπωλητικη αξια σε σχέση με βενζίνη. -
Μαλλον το θεμα ''Εμποροι μεταχειρισμενων με καλες συστασεις '' πρεπει να τελιωσει γρηγορα, γιατι το 100% απο δαυτους ειναι λαμογια. Δεν μπορω να πιστεψω οτι ο πιο εντιμος απο αυτους δεν την εχει κανει εστω και μια φορα την απατεωνια
-
Εχει βουηξει ολο το fb και γενικως το ιντερνετ με τους μαντραδες....http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/To-skandalo-me-ta-peiragmena-xiliometra_129514.asp.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και εγώ αλλα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατι τόσος κόσμος θεωρεί οτι ντιζελ πρεπει να παίρνει οποίος κανει πολλά χιλιόμετρα αφου
Α αν το κρατήσει πολλά χρόνια και με λίγα χλμ ανα χρόνο στο τέλος θα κανει απόσβεση.
Β αν το πουλήσει σχετικά γρήγορα θα εχει καλύτερη μεταπωλητικη αξια σε σχέση με βενζίνη.Α. Στο Ελλαδα απαγορευεται δια ροπαλου το προγραμμα το αυτοκινητιστικο.. Εγω σου λεω του χρονου απο 150e και πανω τα τελη σε ολα ανεξαιρετως τα ντιζελ,γιατι ετσι ξυπνησανε... Αλλωστε θα εχουν πολλα και καλη πηγη εσοδων...
Β.ΙσχυειΓ. Αν χωσεις δουλεμενα λεφτα π.χ. 10-14 χιλιαρικα που μαζευονται και πολυ πιο δυσκολα απ οτι πριν ακομα και μια 5ετια...και σκοτωσεις το υπαρχων (που πολλες φορες ειναι και ανωτερο αμαξι...) ή μπλεξεις και με τραπεζα δουλευοντας για κατι που δε σε παιρνει ουτε καν να του ακουμπησεις ενα προφυλακτηρα...τοτε πραγματικα και οικονομικα αργεις πολυ ν αποσβεσεις αν οχι ποτε (ιδιως με την χ μικροαλλαγη προς το χειροτερο σε τελη-καυσιμα που δεν ειναι απιθανη μαλλον το αντιθετο...) και εισαι χειροτερα ψυχικα δουλευοντας για το αμαξι...ή τρεμωντας μη συμβει το παραμικρο. Οποτε πετας ενα υγραεριο ή αν δε κανεις χιλιομετρα καθεσαι και στ αυγα σου.
Έμποροι μεταχειρισμένων