-
Καλημέρα ,
Για την πρώτη δεν έχω διαβάσει στο διαδίκτυο και τα καλύτερα σχόλια όπως & για τον 'Αλεβιζάτο' ..
Υπάρχουν εμπειρίες απο την νέα εταιρεία δοκιμής μεταχειρισμένων ' Spotmechanic ' ?? (Sorry για το offtopic) -
Για την auto marin ούτε εγώ έχω διαβάσει τα καλύτερα στο δίκτυο.
-
Ο χρήστης Μαρουσιώτης έγραψε:
Για την δευτερη περιπτωση σαφως τα χιλιομετρα ειναι τα πραγματικα,με πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να εχει γινει μαιμουδια.stock center velmar. Έχεις εμπειρία;
Κάποια αυτοκίνητα που έχει, μου έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον. -
Πάντως οι έμποροι ειναι τόσοι πολλοί και εδω μέσα διαβάζω για 3-4 το πολύ συγκεκριμένους παράπονα. Απο Χανιαδάκη είχαμε πάρει ενα Cherokee και ήτανε κομπλέ, με βιβλίο service ακόμα και με τις αποδείξεις. Δε το ελένξαμε αλλού, κακώς βέβαια γιατί έδινε και εγγύηση νομιζω 1 χρόνο. Τώρα τι παιζει με τις εγγυήσεις...δε ξερω.
-
γεια και χαρα σε ολους,
μιας και και εχω αλλαξει (ουτε λιγα ουτε πολλα) 11 αυτοκηνιτα, εκ των οποιων τα 9 ηταν μτχ. λεω να καταθεσω την εμπειρια μου, προς συζητιση, και ετσι ισως κατι θετικο βγει και για μενα που ψαχνω (παλι) αλλα και για τους αλλους.
παντα αγοραζα μτχ επιμενοντας με πισμα σε ιδιωτες (με εξερεση το τωρινο μου αμαξι). (μιλαω τωρα για εποχες εφημεριδας... προ car.gr...)
μετρητα οσο να ναι υπηρχαν τοτε σε ΠΟΛΥ μεγαλυτερο βαθμο αποτι τωρα... δε θα ξεχασω ποτε προ κρισης οταν πουλησα το τοτε αμαξι μου 12500 ευρω μετρητα..! (περασμενα μεγαλεια)επι του θεματος τωρα, ειληκρινα, ΕΛΑΧΙΣΤΑ αμαξια πουλιουνται πλεον απο ιδιωτες σε σχεση με το παρελθον.
και λογικο βεβαια, γιατι σχεδον κανενας δεν εχει μετρητα, και τα 'πουλα παρε' ειναι πλεον ζορικα!και αν ηταν με την προσφορα του τοτε δυσκολο να βρεις εναν ιδιωτη να συνενοηθεις, τωρα αγγιζει το αδυνατο!
δλδ και να βρεις το αμαξι που θες, και να το πουλαει και ενας λογικος ανθρωπος!!αναγκαστικα οι περισσοτεροι λοιπον,. παιρνουν το δρομο της μαντρας,ετσι και εγω λοιπον στην φετινη μου αναζητιση.
εχω δει απο αμαξια... 'φαντασματα'... μεχρι 'μπαμπουλες' μεχρι 'δρακουλες'...
παραλληλα κολλητος μου φιλος πειρε ενα πετρελαιο του 2011 με 60.000χλμ σε καλη κατασταση εξωτερικα... στο πρωτο μαζεμα που πηγε να κανει μολις το 'μπριζοσαν' του ειπαν οτι σε αντιπροσοπια της χωρας απο οπου ηρθε το αμαξι ειχε κανει τελευταια φορα σερβις στα 130.000χλμ το 2013... οποτε τα πραγματικα χλμ στην τα αφινω στην χειμαρωδη φαντασια του καθενος..
τραγικο...
κορυφαιο σκηνικο σε μια μαντρα που πηγα, ελεγε ο 'επαγγελαματιας' 80.000χλμ και οπου ακουμπαει ανθρωπος μεσα στο αμαξι ηταν λιωμενο...
ακομα πιο κορυφαιο σκηνικο ενα αλλο 'αριστο'... που δεν ειχε 2 τζαμια με την ιδια ημερομηνια..! ολα ειχαν διαφορετικη!
(τα κρυσταλα στα αμαξια εχουν πανω με μικρα γραμματα ημερομηνιες... ειναι ενα ευκολο και γρηγορα τρικ για να τσεκαρεις αν καποιο εχει σπασει και να μπαινεις σε υποψιες)καταλιγω λοιπον στο οτι η καλυτερη περιπτωση για μτχ ειναι οι μεγαλες εταιριες...(βλ. avis hertz sfakianakis κλπ) απο οπου και πειρα το τωρινο μου αμαξι πριν 2-3 χρονια και μου εχει βγει λουλουδι,(δεν θελω να αναφερωτην εταιρια για ευνοητους λογους) μετα απο παροτρινση επαγγεματικου συνεργατη μου που εργαζοταν εκει, ο οποιος ξεκαθαρα μου ειπε οτι ολα τα σαπακια φευγουν οσο οσο επιτοπου σε μικρες μαντρες, και μικρες εταριες ενοικιασεις.
ξεκαθαρα λοιπον τοτε πριν το παρω μου ειπαν οι ανθρωποι, οτι το αμαξι για το οποιο ενδιαφερεστε εχει μια ζημια εκει 700 ευρω, μια ζημια εκει 300, ενα σπασμενο πισω φυλιστρινη απο αποπειρα κλοπης, και απο βλαβες εναν αισθητηρα...
fare and square που λενε και οι αγγλοι!
περα απο αυτα και με βαση τη λογικη δε βρισκω κανενα λογο μια μεγαλη εταιρια, η οποια πολλες φορες ειναι και επισημος εμπορος καποιας μαρκας, και εχει βγαλει τα λ7 ενος αμαξιου 5 φορες τουλαχιστον, να χαλκευσει νουμερα και να πει ψεματα για την κατασταση του οχηματος... ετσι ειναι τοσο αξιζει παρτο.
στα αρνητικα το οτι τα αμαξια τους ειναι συχνα ακριβα σε σχεση με τα αλλα, και οτι δεν υπαρχει και καμια τρομερη ποικηλια...
τωρα αυτα που λενε καποιοι οτι 'ολα τα λιζινκ ειναι λιωμενα' δε με αγγιζουν και τοσο γιατι ωραιοτα λιωμενο μπορει να ειναι το καθενα... τουλαχιστον το λιζινκ οταν ηταν να κανει σερβις εκανε, και οταν ηταν να επισκευστει, επισκευαζοταν, γιατι πρωτα απολους ενδιαφερει την εταιρια να διατηρησει οσο το δυνατον καλυτερα την αξια το οχηματος που ειναι στην τελικη δικο της!
τωρα θα μου πειτε, ωραια τα ευλογας τα γενια σου! και θα πω εχετε δικιο...
αλλα με τον ενα η τον αλλο τροπο εκει εχω καταληξει!! -
Ο χρήστης PrimoGusto έγραψε:
γεια και χαρα σε ολους,μιας και και εχω αλλαξει (ουτε λιγα ουτε πολλα) 11 αυτοκηνιτα, εκ των οποιων τα 9 ηταν μτχ. λεω να καταθεσω την εμπειρια μου, προς συζητιση, και ετσι ισως κατι θετικο βγει και για μενα που ψαχνω (παλι) αλλα και για τους αλλους.
παντα αγοραζα μτχ επιμενοντας με πισμα σε ιδιωτες (με εξερεση το τωρινο μου αμαξι). (μιλαω τωρα για εποχες εφημεριδας... προ car.gr...)
μετρητα οσο να ναι υπηρχαν τοτε σε ΠΟΛΥ μεγαλυτερο βαθμο αποτι τωρα... δε θα ξεχασω ποτε προ κρισης οταν πουλησα το τοτε αμαξι μου 12500 ευρω μετρητα..! (περασμενα μεγαλεια)επι του θεματος τωρα, ειληκρινα, ΕΛΑΧΙΣΤΑ αμαξια πουλιουνται πλεον απο ιδιωτες σε σχεση με το παρελθον.
και λογικο βεβαια, γιατι σχεδον κανενας δεν εχει μετρητα, και τα 'πουλα παρε' ειναι πλεον ζορικα!και αν ηταν με την προσφορα του τοτε δυσκολο να βρεις εναν ιδιωτη να συνενοηθεις, τωρα αγγιζει το αδυνατο!
δλδ και να βρεις το αμαξι που θες, και να το πουλαει και ενας λογικος ανθρωπος!!αναγκαστικα οι περισσοτεροι λοιπον,. παιρνουν το δρομο της μαντρας,ετσι και εγω λοιπον στην φετινη μου αναζητιση.
εχω δει απο αμαξια... 'φαντασματα'... μεχρι 'μπαμπουλες' μεχρι 'δρακουλες'...
παραλληλα κολλητος μου φιλος πειρε ενα πετρελαιο του 2011 με 60.000χλμ σε καλη κατασταση εξωτερικα... στο πρωτο μαζεμα που πηγε να κανει μολις το 'μπριζοσαν' του ειπαν οτι σε αντιπροσοπια της χωρας απο οπου ηρθε το αμαξι ειχε κανει τελευταια φορα σερβις στα 130.000χλμ το 2013... οποτε τα πραγματικα χλμ στην τα αφινω στην χειμαρωδη φαντασια του καθενος..
τραγικο...
κορυφαιο σκηνικο σε μια μαντρα που πηγα, ελεγε ο 'επαγγελαματιας' 80.000χλμ και οπου ακουμπαει ανθρωπος μεσα στο αμαξι ηταν λιωμενο...
ακομα πιο κορυφαιο σκηνικο ενα αλλο 'αριστο'... που δεν ειχε 2 τζαμια με την ιδια ημερομηνια..! ολα ειχαν διαφορετικη!
(τα κρυσταλα στα αμαξια εχουν πανω με μικρα γραμματα ημερομηνιες... ειναι ενα ευκολο και γρηγορα τρικ για να τσεκαρεις αν καποιο εχει σπασει και να μπαινεις σε υποψιες)καταλιγω λοιπον στο οτι η καλυτερη περιπτωση για μτχ ειναι οι μεγαλες εταιριες...(βλ. avis hertz sfakianakis κλπ) απο οπου και πειρα το τωρινο μου αμαξι πριν 2-3 χρονια και μου εχει βγει λουλουδι,(δεν θελω να αναφερωτην εταιρια για ευνοητους λογους) μετα απο παροτρινση επαγγεματικου συνεργατη μου που εργαζοταν εκει, ο οποιος ξεκαθαρα μου ειπε οτι ολα τα σαπακια φευγουν οσο οσο επιτοπου σε μικρες μαντρες, και μικρες εταριες ενοικιασεις.
ξεκαθαρα λοιπον τοτε πριν το παρω μου ειπαν οι ανθρωποι, οτι το αμαξι για το οποιο ενδιαφερεστε εχει μια ζημια εκει 700 ευρω, μια ζημια εκει 300, ενα σπασμενο πισω φυλιστρινη απο αποπειρα κλοπης, και απο βλαβες εναν αισθητηρα...
fare and square που λενε και οι αγγλοι!
περα απο αυτα και με βαση τη λογικη δε βρισκω κανενα λογο μια μεγαλη εταιρια, η οποια πολλες φορες ειναι και επισημος εμπορος καποιας μαρκας, και εχει βγαλει τα λ7 ενος αμαξιου 5 φορες τουλαχιστον, να χαλκευσει νουμερα και να πει ψεματα για την κατασταση του οχηματος... ετσι ειναι τοσο αξιζει παρτο.
στα αρνητικα το οτι τα αμαξια τους ειναι συχνα ακριβα σε σχεση με τα αλλα, και οτι δεν υπαρχει και καμια τρομερη ποικηλια...
τωρα αυτα που λενε καποιοι οτι 'ολα τα λιζινκ ειναι λιωμενα' δε με αγγιζουν και τοσο γιατι ωραιοτα λιωμενο μπορει να ειναι το καθενα... τουλαχιστον το λιζινκ οταν ηταν να κανει σερβις εκανε, και οταν ηταν να επισκευστει, επισκευαζοταν, γιατι πρωτα απολους ενδιαφερει την εταιρια να διατηρησει οσο το δυνατον καλυτερα την αξια το οχηματος που ειναι στην τελικη δικο της!
τωρα θα μου πειτε, ωραια τα ευλογας τα γενια σου! και θα πω εχετε δικιο...
αλλα με τον ενα η τον αλλο τροπο εκει εχω καταληξει!!Αν εξαιρεσουμε το Fair and square νομιζω πως ο φιλος τα λεει καλα. Απο εκει και περα υπαρχουν και λουλουδια στα κατασχεμενα που πουλανε τραπεζες, αν εχεις φυσικα καποιον γνωστο εκει αφου τα καλα τα μαζευουν οι μαντραδες σε χρονο ρεκορ.
-
Μία χαρά τα λέει, εγώ είμαι στο ψάξιμο για το 9ο αυτοκίνητο μου τώρα και τα 7 ήταν μεταχειρισμένα. Έχω πάρει από μαντρά αυτοκίνητο που βγήκε ότι είχε παραπάνω χιλιόμετρα απ'ότι έλεγε, έχω ξανά πάρει και βγήκε τρακαρισμένο! Οπότε καλύτερη λύση ο ιδιώτης. Επίσης από την εμπειρία που έχω αποκτήσει κι εγώ με την σειρά μου, ίσως θα έπρεπε να φτιάξουμε έναν μίνι οδηγό κάποια στιγμή περί των βασικών σημείων που μπορέι να κοιτάξει ο αγοραστής μεταχειρισμένου ώστε να ξέρει με μία πρώτη ματιά αν αξίζει να ασχοληθεί περαιτέρω με ένα αυτοκίνητο (πχ τα τζάμια που λέει ο φίλος παραπάνω).
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για την δευτερη περιπτωση σαφως τα χιλιομετρα ειναι τα πραγματικα,με πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να εχει γινει μαιμουδια.
stock center velmar. Έχεις εμπειρία;
Κάποια αυτοκίνητα που έχει, μου έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον.Προσωπικα δεν εχω εμπειρια,αλλα εχω ακουσει ανα διαστηματα καλα λογια.
-
ok! ευχαριστώ! ...
-
This post is deleted! -
Το μόνο δύσκολο κατά την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι ο έλεγχος από κάποιον μηχανικό συνεργείου.
Εκτός αν υπάρχει φιλία ή συγγενική σχέση.
Κατά τα άλλα που να βρεις μηχανικό να τον τρέχεις να δει αυτοκίνητα ή ποια εμπορία θα σου πει ΝΑΙ για να πας κάποιο αυτοκίνητο σε συνεργείο να το ελέγξουν;Για αυτό το λόγο τα περισσότερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πουλιούνται χωρίς κάποιο σοβαρό έλεγχο.
-
(τα κρυσταλα στα αμαξια εχουν πανω με μικρα γραμματα ημερομηνιες... ειναι ενα ευκολο και γρηγορα τρικ για να τσεκαρεις αν καποιο εχει σπασει και να μπαινεις σε υποψιες)Είσαι σίγουρος;
-
και αν απλα του εσπασαν το τζαμι ?
-
This post is deleted! -
Ο χρήστης Mastoras78 έγραψε:
(τα κρυσταλα στα αμαξια εχουν πανω με μικρα γραμματα ημερομηνιες... ειναι ενα ευκολο και γρηγορα τρικ για να τσεκαρεις αν καποιο εχει σπασει και να μπαινεις σε υποψιες)Είσαι σίγουρος;
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει είναι. τα τζάμια έχουν ημερομηνίες και έυκολα βλέπεις αν είναι πρώτης τοποθέτησης ή αλλαγμένα. Άλλο να είναι ένα τζάμι αλλαγμένο και άλλο ΟΛΑ. Και πάλι μιλάμε για ενδείξεις. Η τελική ετυμηγορία βγαίνει απο ενεδελεχή έλεγχο.
Μόλις πήγα στο αμάξι μου seat inca και δεν γράφει ημερομηνία,dot κάτι -Ε κάτι -tinted .
Σε τι αμάξι το έχετε δει;
Στις ζωνες ξέρω ότι γράφει ημερομηνία (μήνα και έτος αν θυμάμαι καλά) .Αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο ότι είναι όλα τα ανταλλακτικά της ίδιας ημέρας .
-
...εγω που δεν εχω δυστηχως καθολου χρονο οδευω στο 6μηνο και ακομα ψαχνω...
πολυ σωστα αναφερει ο φιλος παραπανω, τελειο μτχ δεν υπαρχει...
μτχ ψαχνουμε παντα οσο το δυνατον καλυτερο για τα χρηματα που διαθετουμε
αν καποιος πχ θελει μερσεντες (λεμε τωρα) 5 ετων με 10.000 ευρω, μονο κομμενη στη μεση κολλημενη θα βρει... λογικο!
τελειο μονο καινουριο (και παλι δε θα παιρνα και ορκο...)
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει είναι. τα τζάμια έχουν ημερομηνίες και έυκολα βλέπεις αν είναι πρώτης τοποθέτησης ή αλλαγμένα. Άλλο να είναι ένα τζάμι αλλαγμένο και άλλο ΟΛΑ. Και πάλι μιλάμε για ενδείξεις. Η τελική ετυμηγορία βγαίνει απο ενεδελεχή έλεγχο.
Μόλις πήγα στο αμάξι μου seat inca και δεν γράφει ημερομηνία,dot κάτι -Ε κάτι -tinted .
Στις ζωνες ξέρω ότι γράφει ημερομηνία (μήνα και έτος αν θυμάμαι καλά) .Αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο ότι είναι όλα τα ανταλλακτικά της ίδιας ημέρας .
ναι σιγουρα δε γραφει 25/10/1998...
λεει '. . . 5' που συμαινει 2005 (πχ)αργοτερα θα αναιβασω φωτο με παραδειγμα
-
Να συνεισφέρω κι εγώ όσο μπορώ. Ενδείξεις τρακαρίσματος είναι αν τα μαρσπιέ και οι προφυλακτήρες δεν κάθονται σωστά-ίσια σε σχέση με καπό-φτερά (δεν ισχύει για τα qashqai του '14 που είναι χάλια από το εργοστάσιο!), διάκενα που είναι ποιο κλειστά στην μία πλευρά από την άλλη και οι βίδες στον χώρο του κινητήρα, αν έχουν ξεβιδωθεί από το μαστρόγιώργο της γειτονιάς έχουν σημάδια πάνω τους, συνήθως κυκλικά πάνω στην βάση, σημάδια που δεν κάνουν τα ρομποτ στο εργοστάσιο. Πολλή καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ένα αυτοκίνητο ήταν σε σοβαρό ατύχημα κι έχει πάρει το σασί είναι να το πάμε για ευθυγράμμιση. Εκεί φαίνονται οι αποστάσεις μπρος πίσω από τροχό σε τροχό.
-
ναι σιγουρα δε γραφει 25/10/1998...
λεει '. . . 5' που συμαινει 2005 (πχ)αργοτερα θα αναιβασω φωτο με παραδειγμα
Ημερομηνία δεν είναι το έτος.Είναι πολύ γενικό για να το χαρακτηρίσεις ημερομηνία.
Βάλε όμως καμια φωτό ,ετσι απο περιέργεια . -
Ο χρήστης Mastoras78 έγραψε:
...
Για να μη μακρυγορούμε, τέλειο μεταχειρισμένο δεν υπάρχει, όποιος ψάχνει το 'τέλειο' θα απογοητευτεί και καλό είναι να πάρει κάτι πιο 'απλό' αλλά καινούργιο.Εγώ πάντως έχω αγοράσει δύο αυτοκίνητα που μπορούν να θεωρηθούν μεταχειρισμένα αλλά ήταν με ελάχιστα χιλιόμετρα. Το ένα ήταν με 4800χλμ και το άλλο με 11400χλμ. Και τα δύο ήταν 'τέλεια'.
Και ομολογώ ότι ήταν ποιο 'καινούρια' σε σχέση με καινούρια που έχω αγοράσει.Ωστόσο έτυχε μάλλον και έπεσα σε δύο περιπτώσεις μάλλον πολύ σπάνιες.
Έμποροι μεταχειρισμένων