-
Πιστεύω πως έχω το ρεκόρ... 8 χρόνια, 39.000 χλμ !
'Οταν είχα πάει να ρωτήσω σε μάντρα πόσο το παίρνει, μου το έβγαλε ξαναβαμένο (!!!) σε όλη τη δεξιά πλευρά. Του λέω 'αδερφέ είναι πρώτο χέρι και δεν έχει ακουμπήσει πουθενά' και άρχισε να τα μασάει... Εν συνεχεία μου έκανε αντικειμενικά εξευτελιστική προσφορά και όταν του είπα πως έχει ελάχιστα χιλιόμετρα (τότε είχε 25.000) μου απάντησε σχεδόν γελώντας πως για την μάντρα δεν παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
-
Ο χρήστης Alexkid έγραψε:
Πιστεύω πως έχω το ρεκόρ... 8 χρόνια, 39.000 χλμ !'Οταν είχα πάει να ρωτήσω σε μάντρα πόσο το παίρνει, μου το έβγαλε ξαναβαμένο (!!!) σε όλη τη δεξιά πλευρά. Του λέω 'αδερφέ είναι πρώτο χέρι και δεν έχει ακουμπήσει πουθενά' και άρχισε να τα μασάει... Εν συνεχεία μου έκανε αντικειμενικά εξευτελιστική προσφορά και όταν του είπα πως έχει ελάχιστα χιλιόμετρα (τότε είχε 25.000) μου απάντησε σχεδόν γελώντας πως για την μάντρα δεν παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΛΑΜΟΓΙΑ μέχρι της σπανίου αποδείξεως του εναντίου...
Y.Γ για να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και να απαντήσω και στον Καλμικ, έχω πολύ καλή προσωπική εμπειρία προ 7ετίας από τον Floropoulos στην Βούλα, χωρίς όμως να μπορώ να γενικεύσω για τα αυτοκίνητά του
-
εχετε σκεφτει οτι εκει που εσεις ειχατε την απολυτη εμπειρια αγορας αλλος ειχε την κακιστη αντιστοιχη εμπειρία ?
καταρχην ακομα και στην μπανανια που ζουμε αν αποδείξεις οτι τα χιλιομετρα ειναι αλλοιωμένα... και δεν σου δωσει αλλο η τα λεφτα σου του το κλεινεις το ρημαδι..
Μεταχειρισμενο ΠΟΤΕ χωρις ελεγχο σε δικο σας συνεργειο .!!
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
καταρχην ακομα και στην μπανανια που ζουμε αν αποδείξεις οτι τα χιλιομετρα ειναι αλλοιωμένα... και δεν σου δωσει αλλο η τα λεφτα σου του το κλεινεις το ρημαδι..
Πως αποδεικνυεις οτι την αλλαγη των χιλιομετρων (=απατη) την εκανε ο εμπορος κ οχι ο πελατης-προηγουμενος ιδιοκτητης που εδωσε το συγκεκριμενο αμαξι στο εμπορο?
-
...εεεε, ενα τηλεφωνακι στον προηγουμενο ιδιοκτητη...και ρωταμε οχι μονο χλμ αλλα και προβληματα και γιατι το εδωσε...κλπ. Αλλα και ετσι ο εμπορας οταν του το αναφερεις θα σου πει 'πανε αλλου' δεν ιδρωνει το αυτι τους...ισωσ καμμμια εκπτωσουλα η πατακια.
επισης, συσχετισμος και τσεκαρισμα με το συνεργειο (η τα συνεργεια) που εχουν σφραγισει το βιβλιο...
Αν ο προηγουμενος εχει και τιμολογια εργασιων που φαινονται τα χλμ τοτε ειναι σιγουρο.(Ο car collection μου εδωσε και φακελλο με τιμολογια 5 ετων που φαινονταν ακομη και αλλαγη λαμπας σε εξουσιοδοτημενο με ημ/νιες, αρθμο αυτοκινητου και χλμ στο οδομετρο)
Αν δεν υπαρχει βιβλιο για καποιο λογο, μονο απο κολλητο η συγγενη που να το ξερεις το αμαξι και να το εχει απο καινουργιο η σχεδον καινουργιο....και να ειναι ηρεμος οδηγος.
Η ΩΜΕΓΑ πριν παρει μεταχ προς εμπορια το σηκωνει ελεγχει τα παντα και ζηταει και ολα τα χαρτια για να το αγορασει, να ειναι πεντακαθαρα (απο εμπειρια φιλου που εκανε ανταλλαγη στην ΩΜΕΓΑ και ημουν μπροστα)
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η λυση στο μεταχειρισμενο ειναι μια και λεγεται ΙΔΙΩΤΗΣ.. Βλεπεις τον ανθρωπο ,πρεπει να δεχτει να ελεγθει το αμαξι,οδηγας το αμαξι, κοβεις αντιδρασεις στις παρατηρησεις σου και απο την ολη σταση καταλαβαινεις τι παιζει.. Υπαρχει κι εκει το ρισκο να πας ν αγορασεις 3ο χερι και να χει φαει τη φολα απο την προηγουμενη εμπορια ο ιδιωτης στον οποιο απευθυνθηκες αλλα τουλαχιστον περιοριζεις τις πιθανοτητες και ειναι ευκολο να διαπιστωθει αν ειναι πρωτο χερι.. Οικογενειακως εχουμε περασει τη διαδικασια της ευρεσης μεταχειρισμενου 6 φορες ,οτιδηποτε ειδαμε σε μαντρα ηταν αστα να πανε...Απλά να σημειώσω ότι το να οδηγήσεις ένα αμάξι που το πουλάει **ιδιώτης **είναι λίιιγο δύσκολο όχι γιατί ο άλλος είναι μ@λ@κ@ς και παράξενος, αλλά γιατί γενικά σε περίπτωση στραβής, ο ιδιώτης είναι εκτεθημένος 120%.
Αν εσύ την ώρα που το οδηγείς, το στουκάρεις (κατά λάθος ρε αδερφέ! άνθρωποι είμαστε!), τότε και του γ@μησες το αμάξι και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα το πάρεις.Μην το βλέπετε μόνο ως αγοραστές, αλλά μπείτε και στην πλευρά του ιδιώτη-πωλητή. Τώρα...στη φάση της 'μάντρας', μπορείς να απαιτήσεις ό,τι κατεβάζει η κούτρα σου. Φυσικά μπορεί να σου κάνει και ασφάλεια μίας ημέρας αν είσαι τόσο ψημένος να το πάρεις (και να τη χρεωθείς εσύ ή αυτός).
Κλείνοντας να πω ότι προσωπικά κανέναν δε θα εμπιστευόμουν για μεταχειρισμένο αμάξι (είτε ιδιώτης είτε μάντρα) και θα το έψαχνα από 1000 μεριές πριν το αγοράσω. Το ότι δείχνει ο άλλος 'φυσιολογικός' (δηλαδή όχι λαμόγιο ), δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας (κατ' εμέ). Ούτε το ότι σε αφήνει να το πας για έλεγχο σημαίνει κάτι.
Αν όμως δεν μου φτάνανε τα λεφτά για καινούριο, θα πήγαινα maximum σε αμάξι 2ετίας με το πολύ 30.000km (πόσα km να έκανε ο άλλος σε 2 έτη που να αξίζει να τα 'γυρίσει'? - σίγουρα υπάρχουν ΚΑΙ εκεί εξαιρέσεις που ο άλλος κάνει 40.000km στο έτος )
-
Εγώ μεταχειρισμένο από ιδιώτη ποτέ δεν πρόκειται να (ξανα)πάρω.
Μία φορά αγόρασα το 1992 και το μετάνιωσα.Για μένα το θέμα αγοράς αυτοκίνητου από ιδιώτη έχει πολλά αρνητικά. Με ιδιώτη δεν θέλω να ξαναμπλέξω.
Σε αντίθεση με τις εμπορίες αυτοκινήτου. Με έναν καλό τεχνικό έλεγχο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να βρει πολλά καλά αυτοκίνητα στις εμπορίες. Άλλωστε έχει γεμίσει ο τόπος μεταχειρισμένα. Αποκλείεται να είναι όλα απάτες.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η λυση στο μεταχειρισμενο ειναι μια και λεγεται ΙΔΙΩΤΗΣ.. Βλεπεις τον ανθρωπο ,πρεπει να δεχτει να ελεγθει το αμαξι,οδηγας το αμαξι, κοβεις αντιδρασεις στις παρατηρησεις σου και απο την ολη σταση καταλαβαινεις τι παιζει.. Υπαρχει κι εκει το ρισκο να πας ν αγορασεις 3ο χερι και να χει φαει τη φολα απο την προηγουμενη εμπορια ο ιδιωτης στον οποιο απευθυνθηκες αλλα τουλαχιστον περιοριζεις τις πιθανοτητες και ειναι ευκολο να διαπιστωθει αν ειναι πρωτο χερι.. Οικογενειακως εχουμε περασει τη διαδικασια της ευρεσης μεταχειρισμενου 6 φορες ,οτιδηποτε ειδαμε σε μαντρα ηταν αστα να πανε...
Απλά να σημειώσω ότι το να οδηγήσεις ένα αμάξι που το πουλάει **ιδιώτης **είναι λίιιγο δύσκολο όχι γιατί ο άλλος είναι μ@λ@κ@ς και παράξενος, αλλά γιατί γενικά σε περίπτωση στραβής, ο ιδιώτης είναι εκτεθημένος 120%.
Αν εσύ την ώρα που το οδηγείς, το στουκάρεις (κατά λάθος ρε αδερφέ! άνθρωποι είμαστε!), τότε και του γ@μησες το αμάξι και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα το πάρεις.Απεναντιας πολλοι δεχονται και πολλοι μινιμουμ σε πανε μια βολτα οι ιδιοι.. Καποια απο τα 6 αυτα οδηγηθηκαν πριν αγοραστουν.. Φυσικα σε μαντρα ειναι πολυ πιο δυσκολο να σ αφησουν να τ οδηγησεις και πολυ πιο δυσκολοι οι μαντραδες στο να ελεγθει σε συνεργειο, γιατι το φερεις τεχνικο να το δει στη μαντρα ειναι παρωδια κατα τη γνωμη μου...Αν το αμαξι δε σηκωθει σε αναβατοριο δε βλεπεις πολλα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για μένα το θέμα αγοράς αυτοκίνητου από ιδιώτη έχει πολλά αρνητικά. Με ιδιώτη δεν θέλω να ξαναμπλέξω.
Σε αντίθεση με τις εμπορίες αυτοκινήτου. Με έναν καλό τεχνικό έλεγχο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να βρει πολλά καλά αυτοκίνητα στις εμπορίες. Άλλωστε έχει γεμίσει ο τόπος μεταχειρισμένα. Αποκλείεται να είναι όλα απάτες.
Για πες αυτα που θεωρεις αρνητικα.. Σιγουρα θελει παραπανω χρονο και διαθεση ο ιδιωτης..
Ενα ειναι το θεμα με τους εμπορους, οι αυξημενες πιθανοτητες για γυρισμενα χιλιομετρα.Αυτο θιγουμε.
-
Εγω παντως με 4 αυτοκινητα απο τον ιδιο μαντρα δεν ειχα κανενα προβλημα . Πατερας φιλου μου που ειχε Opel Astra του 2002 καινουργιο τοτε, του εκανε σε 4 χρονια 157.000χλμ, σαν καλος ιδιωτης του γυρισε τα χλμ βγαζοντας τον ασσο απο μπροστα
-
Αμα εχεις γνωστο μαντρα φυσικο ειναι να σε προσεχει.
Καλος κι αυτος.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αμα εχεις γνωστο μαντρα φυσικο ειναι να σε προσεχει.Καλος κι αυτος.
Για τον μαντρα μου παει το εμοτικον?
-
Για τον πατερα του φιλου σου βεβαια...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για τον πατερα του φιλου σου βεβαια...Οταν εδωσε την γλΑστρα πηρε 307, το ιδιο εγινε και με αυτη . Επισης πολυ καλος μου φιλος ειχε παρει απο ιδιωτη ενα Α4 Β5 (ρημαδι στην κυριολεξια) απο ιδιωτη και τον μαζευε η οδικη καθε τρεις και λιγο, οχι τπτ αλλο το ειχα οδηγησει και εγω και ειχε φαγωμενα σωληνακια φρενων . Το εμαθα κατοπιν εορτης.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Υπαρχει σε μεγαλη αντιπροσωπεια της Θεσσαλονικης στη Πυλαια μεταχειρισμενο αμαξι 15ετιας γνωστο επισης σε φιλο το οποιο πωλειται με γυρισμενο οδομετρο κατα 100.000km απο 268kkm σε 168kkm..car.gr/932107
Το οποίο πρέπει να έχει κλείσει χρόνο απούλητο -
στα οχηματα που εχουν ψηφιακους μετρητες,μπορουν να μειωθουν τα χλμ?
-
Στην ayto value στην μεταμορφωση αποδειχθηκαν πολυ σωστοι απο οπου πηραμε το sedici,επισης ξερω περιπτωση στην toyota κυριακακης στο ηρακλειο που πουλουσαν corolla(φιλου που το χε δωσει ανταλαγη για να παρει το καινουριο auris)με μειον 200,000 χιλιομετρα...εν τελει το πουλησαν.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
στα οχηματα που εχουν ψηφιακους μετρητες,μπορουν να μειωθουν τα χλμ?Πολυ πιο ευκολα, μεσω OBD.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για μένα το θέμα αγοράς αυτοκίνητου από ιδιώτη έχει πολλά αρνητικά. Με ιδιώτη δεν θέλω να ξαναμπλέξω.
**Για πες αυτα που θεωρεις αρνητικα.. ** Σιγουρα θελει παραπανω χρονο και διαθεση ο ιδιωτης..
Ενα ειναι το θεμα με τους εμπορους, οι αυξημενες πιθανοτητες για γυρισμενα χιλιομετρα.Αυτο θιγουμε.
Πολλά τα αρνητικά. Ολόκληρος κατάλογος. Θα πρέπει να γράψω έκθεση...
Όσο αφορά τα γυρισμένα χιλιόμετρα αυτό είναι θέμα τεχνικού ελέγχου και τύχης.
Εγώ π.χ. έχω δώσει όλα μου τα αυτοκίνητα σε μαντράδες με ελάχιστα χιλιόμετρα (όλα κάτω από 20000χλμ).Αυτοί που τα αγόρασαν μπορεί να σκέφτηκαν τα 'γυρισμένα χιλιόμετρα', ωστόσο αυτό δεν ίσχυε.
-
Ναι αλλα δεν απαντας..., ενω εχω γραψει 'ενα καταλογο' + και εγραψα και 2 πραγματακια που καποιος μπορει να τα βρει αρνητικα.
Έμποροι μεταχειρισμένων