-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
τα φωτα ημερας στην υπολοιπη ευρωπη ειναι υποχρεωτικα.στην ελλαδα δεν γνωριζω.
στην ιταλια εννοειται υπαρχει οριο ταχυτητας στην αριστερη.ελαχιστοι το τηρουσαν μεχρι να αλλαξει ο τροπος ελεγχου ταχυτητας των οχηματων στις εθνικες(κοιτουν ποσο χρονο εκανες απο διοδια σε διοδια,κ υπολογιζουν την μεση ωριαια,γιαυτο τυγχαινε να δεις γληγορους να περιμενουν ωρα στην ακρη πριν τα διοδια)
οι ιταλοι ειναι,οσο κ αν φαινεται παραξενο,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο εμας.γκαζι στο πατωμα κ φρενο κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη.για ενα ιταλο η εννοια αφηνω γκαζι(χωρις να παταω αμεσως φρενο) δεν υφισταται.Άρα ξέρουν να οδηγούν!
ελα,τρολλαρεις τωρα! (το επιασα κατευθειαν!)
Όχι ρε φίλε, σοβαρά! Είναι οι μόνοι που πάνε νορμάλ! Όλοι οι άλλοι σέρνονται...
-
Ποσο γαματα ειναι αυτα τα τοπικ που ανοιγει ο matrix1977..
-
you are the troll master!!respect!
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Στην ελλαδα φιλε μου,οσοι εχουν μικρο πεος , αγοραζουν γρηγορα αυτοκινητα.Γενικεύσεις. Ας τις προσπεράσουμε.
Εδώ από την άλλη, τα λές πολύ καλύτερα :Κομπλεξισμος φιλε μου ειναι να υπερβαινεις κατα πολυ τα ορια ταχυτητας,να πηγαινεις με 200 χλμ και να εχεις την απαιτηση να μην βγει κανεις μπροστα σου γιατι εσυ ο νταης του δρομου με το γρηγορο αυτοκινητο τρεχεις και δεν θες κανενας να διακοψει την πορεια σου,λες και ο δρομος σου ανηκει.
..............
Ο σωστος οδηγος σεβεται τα ορια ταχυτητας οσο μπορει,σεβεται την ικανοτητα ή την ανικανοτητα των αλλων οδηγων,δεν προκαλει,δεν τρομαζει,δεν απαιτει.Και δυστυχώς στην Ελλάδα, είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν και 'μαγκιά' αυτή την αψυχολόγητη συμπεριφορά, χωρίς να νοιάζονται καν για τους υπόλοιπους.
-
Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στο θέμα μας, βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης φθηνού μεταχειρισμένου οικογενειακού.
Θα μπορούσα να κατευθυνθώ προς κάποιο μικρομεσαίο, αλλά νομίζω πως τα μικρά πολυμορφικά προσφέρουν καλύτερους χώρους κι αίσθηση ευρυχωρίας, χωρίς να ζημιώνονται τραγικά όσον αφορά το πώς στέκονται στο δρόμο.
Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Από τη μία το Matrix, μετά υπάρχει το Zafira (με το πλεονέκτημα ότι όποτε θες, μπορεί να γίνει επταθέσιο) και εσχάτως, έχω στραφεί προς το C-Max.
Ο Κορεάτης είναι άσχημος ο άτιμος. Το Zafira είναι ακριβό. Ή θα πας σε 1.6 του 2000 με (ένας Θεός ξέρει πόσα) πολλά χλμ και αντίστοιχες ζημιές (έχω ακούσει αρκετά άσχημα για την αξιοπιστία τους) ή τα υπόλοιπα είναι απλησίαστα. Το C-Max φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Και θα είναι και πιο καλοστημένο (με ωραίο τιμονάκι και σασμάν), για να μη μας τη λένε στα φόρουμ οι Δίες για την οδηγική απόλαυση των οικογενειαρχών !
Έχει κανείς εμπειρία από κάνα τέτοιο;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Κομπλεξισμος φιλε μου ειναι να υπερβαινεις κατα πολυ τα ορια ταχυτητας,να πηγαινεις με 200 χλμ και να εχεις την απαιτηση να μην βγει κανεις μπροστα σου γιατι εσυ ο νταης του δρομου με το γρηγορο αυτοκινητο τρεχεις και δεν θες κανενας να διακοψει την πορεια σου,λες και ο δρομος σου ανηκει.
Και μολις αυτος ο κομπλεξικος κατεβει απτο γρηγορο αυτοκινητο ,διακρινεις μια τραγικη φιγουρα,εναν λακαμα,εναν χοντρομαλακα που δεν μπορει να παρει τα ποδια του,ενα φλωρακο ,ενα πνευματικα αναπηρο .
Ο σωστος οδηγος σεβεται τα ορια ταχυτητας οσο μπορει,σεβεται την ικανοτητα ή την ανικανοτητα των αλλων οδηγων,δεν προκαλει,δεν τρομαζει,δεν απαιτει.
Το πρωτο και τριτο μερος ειναι σωστο,και το εγραψα και πιο πριν.
Το δευτερο ασχολιαστο,οχι οτι δεν ισχυει καποιες φορες βεβαια...Κομπλεξικος βεβαια ειναι και αυτος που κολλαει στην αριστερη λωριδα,και δεν αφηνει το μερτσεντε,απο πισω του να περασει...
Ιδανικα:
Θες να πας με 80?Κατσε τερμα δεξια,και μην κουνιεσαι καθολου...
Θες να πας με 120-140?Πιασε μεσαια και προσπερνα απο την αριστερη,μονο οταν εχεις ενα φορτηγο-λεωφορειο (που κακως ειναι στη μεσαια)
Σε καθε περιπτωση αφηνεις την αριστερη ελευθερη,για τον γρηγορο,τον κομπλεξικο,αυτον που παιζει με την ζωη του...Κατα τα αλλα τι λεει το matrix,για να επανερθουμε στον τιτλο του τοπικου?
@dimsambas:Εσυ για rx8 δεν ελεγες ιδανικο οικογενειακο ρε?
Ειδες τι ωραια ειναι εξω απ τον χορό Δημητρη μου...? -
Το 8άρι παραμένει ιδανικό οικογενειακό, δεν έχει αλλάξει αυτό. Τα οικονομικά άλλαξαν κι άντε εσύ με >660 ευρώ μηνιαίως και βενζίνη στο 1.7 να έχεις 8άρι. Προ τριετίας; Με το μισθό στα 1.200 και τη βενζίνη στο 0.8; Άνετα...
Άλλο το τι θεωρούμε σωστό και ιδανικό κι άλλο το τι μας ανάγκασαν να πράξουμε.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Κομπλεξικος βεβαια ειναι και αυτος που κολλαει στην αριστερη λωριδα,και δεν αφηνει το μερτσεντε,απο πισω του να περασει...
Σαφώς. Το δεύτερο δεν το σχολίασα ούτε εγώ για τον ίδιο λόγο. Απλά είπε και δύο πολύ σωστά πράγματα που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πριν πιάσουμε τιμόνι.
Τέλος το off-topic κι από εμένα - τώρα πρόσεξα οτι ο τίτλος είναι 'ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ HYUNDAI MATRIX' -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Προ τριετίας; Με το μισθό στα 1.200 και τη βενζίνη στο 0.8;Σε ποιά χώρα;
-
Τη μέρα που αρραβωνιάστηκα (2/1/09) θυμάμαι ότι φούλαρα με 0.73. Το θυμάμαι επειδή ήταν σημαδιακή μέρα.
-
Μια διευκρινηση.....Πρωτον,οταν ο χοντροβλακας σταματησε κ στα μακ ντολαντς να σαβουρωσει κ εσκασα κ γω μητη με το χαρβαλο αφου δεν εχω λεφτα να παρω αλλο κ ειμαι κομπλεξικος με τα γρηγορα οπως λεει κ ο φιλος ο angel,τον ρωτησα γιατι εκανε αυτο που εκανε κ απορησε κ ο ιδιος αφου οπως ειπε ηταν κανα μισαωρο κ σαβουρωνε,εκανα κ γω τον μαλακα κ του λεω,α...ξερεις ενας παπα......ς πηγε να με πατησει προιγουμενος κ δεν καταλαβαινω το γιατι.....Τωρα φιλε χρηστο σβ ομως καποιοι απο εδω με βοηθησαν να καταλαβω πως ειμαι δολοφονος που βγαινω αριστερα να προσπερασω κ δεν μαντευω τι θα ερθει απο πισω μου γαμ......ντας σε δεπτερολοπτα,ειμαι κομπλεξικος κ επικινδυνος που χρησιμοποιω αριστερη λωριδα για να μην πεσω πανω στον χαρο που παει δεξια αριστερα κ με 80 τιγκα στην βαλιτσα κ φυσικα δεν μπορω να ταξιδεψω ιταλια γιατι θα με φανε....Την επομενη φορα που θα ταξιδεψω θα παω να νοικιασω ενα HAMMER τουλαχιστον οποιος ερχετε οταν βγαινω αριστερα να με υπολογιζει.....
-
Επικίνδυνος αυτός, που πήγε να περάσει από πάνω σου και που ΙΣΩΣ να πήγαινε με λάθος ταχύτητα για τις συνθήκες (δεν το ξέρουμε αυτό, μπορεί να πήγαινε με 140 ή με 200, αν εσύ πηγαίνεις με 110 τότε και τα 140, που στο κάτω-κάτω είναι σχεδόν νόμιμα (το όριο στους αυτοκινητόδρομους είναι πλέον 130), είναι +30 δηλ. μεγάλη διαφορά).
Επικίνδυνος και συ, που 'παίρνεις αμπάριζα και βγαίνεις' χωρίς, να εκτιμήσεις σωστά την ταχύτητα όσων έρχονται πίσω σου. Αν έρχεται κάποιος από την αριστερή και δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις το προσπέρασμα πριν σε φτάσει, τότε περιμένεις να περάσει, δε βγαίνεις επειδή 'είμαι νόμιμος ενώ αυτός παράνομος άρα να κόψει αυτός'.
Και #1 επικίνδυνος, το φορτωμένο Lada με 80 στη μεσαία. Αν αυτός ήταν στη δεξιά, όπως θα έπρεπε, όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι και ασφαλείς. -
Οχι nass....Απλα το αμαξι μου δεν εγραφε πισω evo η S3....Σου λεει κανε δεξια ρε βλακα με τον κουβα που θες κ αριστερη....Οταν εκανα το ιδιο ταξιδι με ενα M5 γνησιο του 91 πριν καποια χρονια κ εμπενα αριστερη οποτε γουσταρα γιατι δεν μου εκανε κανεις φωτα η μου εγλειψε τον προφυλακτιρα??????Γιατι περναγαν απο αριστερα σαν την κοτα????Γιατι με το που με εβλεπαν απο τα 200 μετρα εκαναν δεξια ενω εγω τους πλησιαζα αργα χωρις προθεση να τους πατησω???????
-
Μα τι καθόμαστε και συζητάμε μια μέρα; Προσπαθείς να δικαιολογηθείς που δεν μπορείς να υπολογίσεις τη σχετική διαφορά ταχύτητας; Αν κοιτάς μία φορά και βγαίνεις κι όποιον πάρει ο Χάρος, εσύ είσαι ο επικίνδυνος. Αν κοιτάς δύο φορές και δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο γρήγορα σε πλησιάζει κάποιος, πάλι εσύ είσαι ο επικίνδυνος. Το αν ο άλλος είναι νόμιμος ή όχι δεν καθαγιάζει την ανικανότητα/άγνοια/αμέλειά σου. Και σίγουρα είναι λιγότερο επικίνδυνος από εσένα, γιατί η μοναδική του επικινδυνότητα είναι όσοι βγαίνουν αριστερά χωρίς να ελέγχουν επαρκώς.
-
Διαφωνω απολυτα μαζι σου.Αν εγω ειμαι δεξια και παω με 130 και φυσικα αφου ελεγξα την αριστερη και βγηκα να προσπερασω το πουλμαν που παει με 100 βλεπωντας οτι στη αριστερη υπαρχει αυτοκινητο ΜΑΚΡΥΑ και αρχιζει να μου αναβοσβεινει τα φωτα απο τα 500 μετρα για να τσακιστω να παω δεξια γιατι περναει ο αρχοντας με 180,ε,ναι λοιπον χεστικα για τον αρχοντα.Θα περιμενει να κανω ασφαλη προσπεραση,θα κανω δεξια και θα επιταχυνει και ας παει στο καλο.
Μαζι με το αυτοκινητο ΔΕΝ αγορασε και τον δρομο! -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μα τι καθόμαστε και συζητάμε μια μέρα; Προσπαθείς να δικαιολογηθείς που δεν μπορείς να υπολογίσεις τη σχετική διαφορά ταχύτητας; Αν κοιτάς μία φορά και βγαίνεις κι όποιον πάρει ο Χάρος, εσύ είσαι ο επικίνδυνος. Αν κοιτάς δύο φορές και δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο γρήγορα σε πλησιάζει κάποιος, πάλι εσύ είσαι ο επικίνδυνος. Το αν ο άλλος είναι νόμιμος ή όχι δεν καθαγιάζει την ανικανότητα/άγνοια/αμέλειά σου. Και σίγουρα είναι λιγότερο επικίνδυνος από εσένα, γιατί η μοναδική του επικινδυνότητα είναι όσοι βγαίνουν αριστερά χωρίς να ελέγχουν επαρκώς.Έτσι ακριβώς είναι.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Διαφωνω απολυτα μαζι σου.Αν εγω ειμαι δεξια και παω με 130 και φυσικα αφου ελεγξα την αριστερη και βγηκα να προσπερασω το πουλμαν που παει με 100 βλεπωντας οτι στη αριστερη υπαρχει αυτοκινητο ΜΑΚΡΥΑ και αρχιζει να μου αναβοσβεινει τα φωτα απο τα 500 μετρα για να τσακιστω να παω δεξια γιατι περναει ο αρχοντας με 180,ε,ναι λοιπον χεστικα για τον αρχοντα.Θα περιμενει να κανω ασφαλη προσπεραση,θα κανω δεξια και θα επιταχυνει και ας παει στο καλο.
Μαζι με το αυτοκινητο ΔΕΝ αγορασε και τον δρομο!- 1
όταν πας με 200κμ/ωρα οφείλεις να είσαι 10πλα προσεχτικός γιατι εκεινη την στιγμή εκτελείς έγκλημα.- στους ελληνικούς δρόμους με το έντονο ανάγλυφο οι ταχύτητες >200 είναι τρέλα ...
και δεν μιλάω προφανώς για την ευθεία πριν την καλάμάτα ούτε την ευθεία των θηβών , ούτε τις 3-4 ακόμα μεγάλες ευθείες ...
-
+1 σε ρεντ κ εαβιτη.
+1 ομως κ στον ρεαλζευς.you are the master of all troll masters!
-
δεν τρολάρει ρε
-
Τα έχουμε ξαναπεί.
Ανώτατη νόμιμη ταχύτητα στην ΕΟ για τα επιβατηγά είναι 130km/h. (http://www.drivingschool.gr/kok11.htm)Όλες οι ταχύτητες άνω των 130km/h είναι παράνομες.
Οπότε ότι και να λέει ο κάθε 'Γρηγόρης' είναι απλά άκυρο.
Που σημαίνει ότι αν κάποιος 'Γρηγόρης' έχει καταπιεί και 'Σουπερμαντολίνη' είναι υποχρεωμένος να πατήσει φρενάκι αν δει ότι κάποιος μπροστά του πάει με 130km/h. Για αυτό άλλωστε υπάρχει και το φρενάκι. Για να το πατάμε ενίοτε.
Απλό.Όποιου δεν του αρέσει είτε φεύγει από τη χώρα και πάει όπου του γουστάρει, είτε κάνει του κεφαλιού του συνειδητά για το μη νόμιμο της πράξης του. Αλλά όχι και να μας πείσει κιόλας ότι έχει και δίκιο. Αυτό πάει πολύ.
υ.γ. και εγώ το τρέχω το εργαλείο όταν και αν βρω δρόμο ανοιχτό (δηλαδή σχεδόν ποτέ) και ελιγμούς θα κάνω, συνειδητά όμως ότι κάνω 'παράνομες ταρζανιές' εκείνη την στιγμή και αν μου κάτσει η στραβή θα κατεβάσω την γαϊδουροκεφάλα μου και θα υποστώ τις συνέπειες. Αμ πως...
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ HYUNDAI MATRIX