-
Ναι, ζεις (όχι εσύ, κάποιος άλλος ας πούμε) με τρόπο άνισο σε σχέση με τους περισσότερους.
Πού βλέπεις το αστείο;
Αλλά ας πούμε ότι είναι αστείο (το χιούμορ είναι προσωπικό ζήτημα).
Έχεις κάτι να παρατηρήσεις ή θα σε ρωτάω για την ιδεολογία σου κι εσύ θα μιλάς για τους άλλους, όπως έκανε ένα ρομπότ του ΚΚΕ με ενσωματωμένο ηχείο/mp3 player προχθές στον Εισαγγελάτο; -
τελος και ο Κυρτσος απο το Λαος
http://www.zougla.gr/politiki/article/a ... -g-kirtsos -
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
@ Hannibal
Αυτό με τις ναυτιλιακές το άκουσα από άνθρωπο του χώρου. Ότι δηλαδή εαν και εφόσον γίνουν κάποιες κινήσεις που δεν ωφελούν (το χώρο) οι τελευταίες αλλά και συνεργαζόμενες σε αυτές (αυτό δε πηγαίνει σε εσάς) εταιρείες θα έκαναν 'ανοίγματα' εκτός Ελλάδος.Φιλε μου ετσι οπως το ειχες γραψει νομιζα οτι οι ιδιοκτητες των επιχειρησεων ειπαν στους υπαλληλους τι να ψηφισουν οπως κανανε σε καποιες ΔΕΚΟ κλπ. Πανω απο ολα ειναι επιχειρηματιες. Αν δουνε οτι δεν τους συμφερει θα φυγουν. Αυτο ειναι δεδομενο σε ολες τις επιχειρησεις οχι μονο τις ναυτηλιακες. Οι συγκεκριμενοι λοιπον που εχουν απομεινει δεν το εκρυψαν. Προτιμησαν να μεινουν και να μην φυγουν εφ 'οσον τους διευκολινε το οποιο καθεστος για την εμπορικη ναυτηλια. Δικαιο η οχι αυτο ηταν και ειναι. Συνησφερουν ηδη αρκετα κατα αυτους και κατα εμενα να σου πω την αληθεια και το ιδιο λενε και τα νουμερα. Δες το αντιστοιχο τοπικ. Αλλα οπως ειπα. Αν δουν οτι πλεον δεν τους συμφερει εφυγαν. Οπως εφυγαν και ολες οι βιομηχανιες και εκλεισαν επιχειρησεις κλπ κλπ. Το θεμα λοιπον δεν ειναι πως θα παρουμε τα πολλα με την μια. Ειναι πως θα παρουμε περισσοτερα σε βαθος χρωνου.... Αρα τι προτιμας? Εσυ σαν απλος πολιτης? Ρισκαρεις και χανεις αυτα που εχεις ηδη σιγουρα η κοιτας πως θα κρατισεις τα σιγουρα και θα φερεις και αλλα?
Εγώ συμφωνώ με αυτά που λέτε στο 2ο κείμενο. Προσωπικά δε θα ψήφιζα Σύριζα αλλά όσα γράφετε τα βρήσκω λογικά. Από εκεί και πέρα εγώ έγραψα κάτι διαφορετικό. Αναφέρθηκα στη πολιτική ψυχολογία η οποία δεν έχει άμεση σχέση με τη τσέπη κάποιων και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι. Γιατί οι πράξεις μετράνε. Όχι τα αριστερά λόγια. Σε αυτό επικεντρώθηκα κυρίως.
Μα δεν εχει πολιτικη ψυχολογια ο Ελληνας πλεον. Κανεις.... Ουτε και αυτοι που γαφουμε εδω (αντε πλυν ελαχιστων εξαιρεσεων) Ολοι οι υπολοιποι κοιτανε την τσεπη τους κοιτα μονο τα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ στο λεφτα υπαρχουν, και κοιτα ποσοι απο εκει πηδηξαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ... Και μην ακουσω οχι απο τους υπολοιπους ετσι? Μην κοροιδευομαστε πλεον.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Πρώτα απ' όλα χαρακτηρίζεις καταστροφική την επιλογή της πλειοψηφίας.
Ποια πλειοψηφια? Το 30% και τις 50 μαϊμου εδρες? Η πλειοψηφια ψηφισε αποχη.
Αυτό το ξεκάθαρο, ότι δλδ το 37% του κόσμου τους έβαλε όλους σ' ένα σακί κ δεν πήγε καν να ψηφίσει, εκεί στην ελ αριστερά το έχουν καταλάβει?
@greo
Για να έχει μια επαφή με το 'διαφορετικό', να αποκτήσει μια πολυπολιτισμική κουλτούρα. Κ να πάει εκεί για να βάλει μικρότερη δόση για το οικονομικότερο σπίτι του, να μην γκρινιάζει μετά ότι δεν του φτάνουν τα λ7. Το να γκρινιάζει ο μισθοσυντήρητος αριστερός ότι δεν βγαίνει να πληρώσει σπίτι 200 m2 με κήπο κ πισίνα στο Ψυχικό είναι ... κάπως.
Τα προβλήματα στην καθημερινότητα μιας ανατολικής χώρας είναι λίγο - πολύ γνωστά.
Toν Asimov τον θεωρώ φίλο, μ΄εσένα θα μ' άρεσε να μοιραστώ κάποτε ένα τραπέζι με μεζέ κ μπύρες. Αλλά λύσε μου την απορία, θέλεις έναν συγκεκριμένο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας, αυτός είναι διαφορετικός από αριστερό σε αριστερό? Σε τι, δλδ, δεν συμφωνεις με τον Asimov? Με τον koutsan? Με τον παλιό ψηφοφόρο του συριζα? Με τον τωρινό του? Και, τελικά, σε περίπτωση που κάποιος οργάνωνε αυτή την κοινωνία, ποιός απ' όλους σας θα το έκανε σωστά? -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
η κοιτας πως θα κρατισεις τα σιγουρα και θα φερεις και αλλα?Κοινή λογική.. Δε νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί, από κανέναν.
-
Οσοι πιστευουν στον κομμουνισμο, τι επαφη εχουν με χωρες οπου εφαρμοζεται/στηκε, με πολιτες νυν και πρωην κομμουνιστικων κρατων κτλ?
-
Είμαι περίεργος για το 'ευέλικτο σχήμα'. Όπως λοιπόν γίνεται στα topic wrc και formula 1 λέω να κάνουμε πρόβλεψη αριθμού υπουργών-υφυπουργών. Γιατί εαν έχεις 15 υπουργούς τι να τους κάνεις τους 50 από πίσω ?
-
Koιτα Ηλία. Είτε ζει κάποιος πλουσιοπάροχα είτε λιτά, αυτό δεν επηρρεάζει την ιδεολογική του τοποθέτηση. Ίσα-ίσα που ένας ο οποίος ζει πλουσιοπάροχα και είναι συνειδητά κομμουνιστής έχει πάρει μία πολύ γενναία απόφαση, γιατί εν γνώσει του όλα αυτά θα τα χάσει μία μέρα ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει. Επι της ουσίας όμως δεν κάνει απολύτως καμία διαφορά πέρα από το τι προφίλ θέλει να περάσει στον περίγυρο. Προφανώς δεν είναι πειστικός αυτός με το σπίτι στο Ψυχικό ότι πραγματικά θέλει να τα χάσει όλα αυτά, αλλά δε σημαίνει και τίποτα. Μπορεί να θέλει ειλικρινά να τα χάσει ή τουλάχιστον να προσπαθήσει
Επίσης: Άλλο να εχεις ευχαρίστως επαφές με ξένους ή με γύφτους και άλλο να το επιδιώκεις. Αν τύχει ΟΚ, αλλά να το επιδιώξεις δε βρίσκω το λόγο. Αλλωστε εκτός απο τους γνωστούς καθυστερημένους, δεν ξέρω καποιον που να μην εχει επαφες με ξένους εν ετει 2012.
Λογικά ο τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας δε διαφέρει από κομμουνιστή σε κομμουνιστή. Η λέξη 'αριστερός' βέβαια παίρνει πολύ νερό και δεν ξέρω τι εννοούν όσοι τη χρησιμοποιούν και δεν μπορω να σε βοηθήσω. Εκεί που διαφωνούν πολλοί είναι στις μεθόδους. Πολλοί (όπως εγω) βρίσκουν αχρείαστα αυταρχική την πρότερη εφαρμογή του συστήματος, άλλοι όχι και θα ξαναέκαναν τα ίδια.
Τέλος (ουφ) κι εγώ θα ήθελα να τα πούμε με μπύρες και μεζέδες παρά τα 800χλμ απόσταση (ή εστω τα 250 τα καλοκαίρια)
@manosk
Η ανισότητα είναι ο θεμέλιος λίθος του συστήματος. Δεν υπάρχει 'ζω άνισα'! Ελεος! Εφόσον εχουμε καπιταλισμό ζουμε σε μία διαρκή ανισότητα την οποία δεν έχει κανενα νόημα είτε να την οξύνουμε είτε να την κατευνάζουμε. Απλά υπάρχει όσο υπάρχει το σύστημα. Το οποίο επαναλαμβάνω ΔΕΝ μπορεί να αλλάξει προοδευτικά, παρά μόνο με επανάσταση. Η φύση της οποίας μένει να εξακριβωθεί, εάν και εφόσον αποφασίσει έτσι ο λαός.ΥΓ Οι Ελληνες με δικαίωμα ψήφου είναι λίγο πάνω απο τα 8εκ. Τα ποσοστά αποχής είναι πλαστά
-
Δηλαδή μπορώ εγω (από μονος μου) να πάω δωρεάν σε όποιο νοσηλευτικό ίδρυμα θέλω,
όποιο σχολείο θέλω,
να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ με ελάχιστο κόστος,
να πάω με το πτυχίο μου και να ξεκινήσω αμέσως δουλειά στο αρμόδιο ινστιτούτο,
να καταναλώσω ελληνικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες μου και τις αποφάσεις της κεντρικής διαχείρησης;Οι 'απορίες' σου είναι λάθος από την αρχή. Ζεις σε μια χώρα που λειτουργεί καπιταλιστικά, και εσύ θέλεις μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος και του τρόπου διαχείρισης κάτι άλλο, παντελώς αντίθετο. Δικαίωμά σου, αλλά ματαιοπονείς όσο το σύστημα παραμένει τέτοιο. Όμως εδώ είναι και το δεύτερο λάθος σου, μην ψάχνεις άδικα να πετύχεις το 100% αυτού που ζητάς όπως ακριβώς οι ιερομόναχοι του Αγίου όρους προσπαθούν να φτάσουν το θεό και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο, δεν θα το πετύχεις ποτέ το απόλυτο με αυτούς τους συσχετισμούς, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο αντίθετα όσο νομίζεις. Αναλυτικά και στα άστοχα εν πολλοίς ζητήματα που έθεσες ο ίδιος :
α.Ναι, μπορείς να πας σε όποιο νοσηλευτικό ίδρυμα θέλεις, δεν υπάρχει νόμος που να σου λέει π.χ. ότι για να βγάλεις ακτινογραφία στο πόδι πρέπει να πας στο Λαικό ενώ κάποιοι άλλοι στο Γενικό κρατικό. Φυσικά και δεν είναι δωρεάν, ΠΩΣ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΌ, πουθενά στην υφήλιο δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ. Τα έχεις πληρώσει και τα πληρώνεις μέσω των φόρων, των κρατήσεων και των εργοδοτικών εισφορών. Ενδεχομένως βέβαια πληρώσεις και κάποια έξτρα επιτόπου για πράγματα που δεν καλύπτει η ασφάλισή σου, εξαρτάται, δεν είναι κανόνας.
β. Όχι βέβαια, θα πας στο σχολείο στο οποίο υπάγεσαι βάσει της μόνιμης κατοικίας σου, έχει μεριμνήσει η κεντρική διοίκηση για αυτό. Επιμένεις να πάς αλλού? ΟΚ, είναι εφικτό, ευτυχώς για σένα το σάπιο σύστημα μπάζει και είναι σχετικά εύκολο να το παρακάμψεις αν ντε και καλά θέλεις να πας κάπου αλλού (ανεπίσημο κοστολόγιο 250 ευρώ το πολύ, ενίοτε και τσάμπα ).
γ.Ποιός σου είπε π.χ. ότι τα 1,40 ευρώ για το εισιτήριο του μετρό είναι μεγάλο κόστος? Η εταιρεία μπαίνει μέσα, έστω και λίγο, κανονικά έπρεπε να είναι περισσότερο. Και τι θα πει μεγάλο κόστος στο φινάλε? Αν ήταν 0,50 ευρώ θα ήταν χαμηλό? Και τα δις που θα της χώναμε στο τέλος της χρονιάς για να καλύψει το έλλειμά της ποιός θα τα πλήρωνε? Ο λαός του Περού ή ΕΜΕΙΣ (πάλι)?
δ. Δεν ξέρω για αμέσως, αλλά κάμποσοι βρίσκουν δουλειά μέσω ΑΣΕΠ στο 'αρμόδιο ινστιτούτο'. Κάποιοι άλλοι μέσω παραθύρου συνήθως πιο γρήγορα, κάποιοι άλλοι όχι. Πάλι 100% δεν υπάρχει, ούτε όλοι πάνε στο ινστιτούτο μέσω ΑΣΕΠ, ούτε το ιντσιτούτο τους χωράει όλους. Αλλά δεν υπάρχει και το 0%, η πραγματικότητα είναι κάπου ανάμεσα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, ζεις (όχι εσύ, κάποιος άλλος ας πούμε) με τρόπο άνισο σε σχέση με τους περισσότερους.Προφανως, εφοσον ζει σε καπιταλιστικη κοινωνια η οποια βασιζεται στην εκμεταλλευση του ανθρωπου απο ανθρωπο. Δεν υπαρχει πιο κομμουνιστικος τροπος ζωης και λιγοτερο κομμουνιστικος τροπος ζωης σε ενα καπιταλιστικο συστημα. Και μονος σου να φτιαξεις ενα χωραφι και να ζεις σα hippie χωρις ρευμα και παλι θα εκμεταλλευεσαι τον εαυτο σου οσο αντιφατικο κι αν σου φαινεται
Οσοι πιστευουν στον κομμουνισμο, τι επαφη εχουν με χωρες οπου εφαρμοζεται/στηκε, με πολιτες νυν και πρωην κομμουνιστικων κρατων κτλ?
Εγω πιστευω στο μαρξισμο (ως ενα βαθμο, γιατι υπαρχουν και στοιχεια αλλου τυπου φιλοσοφιας στον τροπο που βλεπω τα πραγματα) ως φιλοσοφικη θεωρηση των πραγματων (διαλεκτικος υλισμος, ιστορικος υλισμος). Οποτε προσπαθω να αναλυσω τα δεδομενα των πρωην κομμουνιστικων κρατων υπο μια μαρξιστικη θεωρηση, η οποια προφανως συναντα πολλες αντιφασεις αφου ο μαρξισμος ειναι εξορισμου αντιφατικη φιλοσοφια. Σιγουρα απετυχε το περασμα στον κομμουνισμο, αυτο ειναι προφανες. Το γιατι και πως αλλα και τα λαθη του ΚΚΣΕ ειναι μεγαλη κουβεντα.
-
@greo
Δεν βρίσκω να διαφωνώ κάπου, εκτός από την γκρίνια μερικών μερικών.
Τεσπα, ίσως κάποτε γύρω από κανα τραπέζι αρχίσω να καταλαβαίνω τις διαφορές μεταξύ κομμουνιστών / αριστερών. Μέχρι τότε, σταματάω (δεν έχω να πω κ τπτ άλλο, δλδ ) -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τι 'κομμουνιστικό' έχει το σπίτι στη λαϊκή γειτονιά;
Για ποιο λόγο να επιδιώξει κάποιος επαφή με γύφτους;
Ποιος σου είπε ότι μικρές αλλαγές είναι δυνατόν να φέρουν την τεράστια πολιτειακή αλλαγή που θέλει ένας κομμουνιστής;Όσο για τις καταστάσεις που σου περιέγραψα ήταν η καθημερινότητα μίας ανατολικής χώρας. Αλλού ήταν τα προβλήματα και όχι στην έλλειψη δημόσιας παιδείας/υγείας/συγκοινωνιών και απασχόλησης.
Δεν ξέρω τι είμαι εγώ ή ο Ασίμοφ στα δικά σου τα μάτια, ενδεχομένως είμαστε τέρατα με 7 κεφάλια. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το βρεις με τον εαυτό σου.
Στο θέμα μας λοιπον, άκου και ένα αξίωμα: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ. Ο κομμουνισμός είναι τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και όχι τρόπος ζωής. Αν εσυ θες να βλέπεις υποκριτές γύρω σου ότι ταχα μου ζουνε λιτά ΕΠΕΙΔΗ είναι κομμουνιστές τότε απλά μας λες ότι σου αρέσει η υποκρισία. Κι αυτό δικό σου πρόβλημα. Πάντως για να σε βοηθήσω να λύσεις τα προβλήματά σου, να σου πω ότι υπάρχει αξιακό σύστημα ζωής που είναι όπως το περιγράφεις. Ονομάζεται χριστιανισμός. Εκει ψάξε τις ανακολουθίες και εκεί κάνε και τις νουθεσίες
Έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά ένας μη κομμουνιστής δεν κατανοεί αυτές τις έννοιες. Όχι επειδή δεν είναι έξυπνος, αλλά επειδή του φαίνονται αδιανόητες λόγω του αξιακού συστήματος που έχει υιοθετήσει και αυτό εκφράζεται και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Χωρίς καμία μομφή προς κανέναν, απλά αυτό το έχω συμπεράνει εδώ και πολλά χρόνια σε συζητήσεις μεταξύ κομμουνιστών και μη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά ένας μη κομμουνιστής δεν κατανοεί αυτές τις έννοιες. Όχι επειδή δεν είναι έξυπνος, αλλά επειδή του φαίνονται αδιανόητες λόγω του αξιακού συστήματος που έχει υιοθετήσει και αυτό εκφράζεται και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Χωρίς καμία μομφή προς κανέναν, απλά αυτό το έχω συμπεράνει εδώ και πολλά χρόνια σε συζητήσεις μεταξύ κομμουνιστών και μη.
O κομουνισμός είναι είναι σαν τις πυραμίδες!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Koιτα Ηλία....Τέλος (ουφ) κι εγώ θα ήθελα να τα πούμε με μπύρες και μεζέδες παρά τα 800χλμ απόσταση (ή εστω τα 250 τα καλοκαίρια)
Ηλία σε ξορκίζω μην πας, είναι παγίδα. Θα σε σφάξει με το κονσερβοκούτι, σκέψου τα παιδιά σου.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
O κομουνισμός είναι είναι σαν τις πυραμίδες!Είναι δύσκολο να το κατανοήσει ο απλός κοσμάκης...
Και για να μή ξεχνάμε, τέλεια πέρναγαν στην ΕΣΣΔ -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ηθελα να ξερα τι θα γινοτανε σημερα αν ο Τσιπρας εβγαινε προθυπουργος...
Αρχικά δε θα το πίστευε ούτε ο ίδιος.
Μετά θα ζητούσε πάλι εκλογές για να βγει αντιπολίτευση.
Για τον Τζήμερο έχουμε κανένα σχόλιο ή μπα
-
Το butthurt του τζημερου δεν το αντιλαμβανομαι. Αν εμπαινε στη βουλη, θα εβγαινε ο συριζα. αρα θα επρεπε να ειναι χαρουμενος, ο κοσμος ψηφισε μνημονιο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το θέμα είναι γιατί κάποιος κομουνιστής αντί να προσπαθεί να αλλάξει τους υπόλοιπους μη κομουνιστές και όλο το (παγκόσμιο;) σύστημα, δεν αποφασίζει να πάει ο ίδιος και η οικογένεια του να ζήσουν σε μια κομουνιστική χώρα ή σε ότι πιο κοντινό και να είναι ευτυχισμένοι ;
Γιατί να θέλει να ταλαιπωρείται και ο ίδιος σε ένα σύστημα αποτελούμενο από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους ;
Νιώθει ότι εκπληρώνει κάποιου είδους αποστολή προσπαθώντας να αλλάξει τους άλλους ; -
Εγώ θα έλεγα ότι δεν το κάνουν αυτό γιατί έχουν προσαρμοστεί στο τρέχον σύστημα πολύ καλύτερα από κάποιους 'καπιταλιστές'.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Το θέμα είναι γιατί κάποιος κομουνιστής αντί να προσπαθεί να αλλάξει τους υπόλοιπους μη κομουνιστές και όλο το (παγκόσμιο;) σύστημα, δεν αποφασίζει να πάει ο ίδιος και η οικογένεια του να ζήσουν σε μια κομουνιστική χώρα ή σε ότι πιο κοντινό και να είναι ευτυχισμένοι ;
Γιατί να θέλει να ταλαιπωρείται και ο ίδιος σε ένα σύστημα αποτελούμενο από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους ;
Νιώθει ότι εκπληρώνει κάποιου είδους αποστολή προσπαθώντας να αλλάξει τους άλλους ;γιατι ενας φασιστας αφου του αρεσει ο φασισμος,δε παει να ζησει σε ενα φασιστικο καθεστως χωρις να εχει δικαιωμα να μιλαει και να επικοινωνει με αλλους?
Εκλογές 2012 The Day after Tomorrow [#4]