-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Πόσο γελοίος μπορεί να είναι αυτός ο Τζήμερος;!
Όσο για το αν θα πέσει η κυβέρνηση, φυσικά και θα συμβεί κάτι τέτοιο αν χάσει την στήριξη της Βουλής. Το αν θά χάσει την στήριξη της Βουλής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις αντιδράσεις της κοινωνίας σε αυτά που έχει να μας κάνει ο Σαμαράς κατ' εντολή των δανειστών. Έτσι προβλέπει το Σύνταγμα άλλωστε.
Εντος 2012 η αργοτερα?
Που να ξέρω Μάικ; Δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
απορία, θυμός, οργή, εκτόνωση, απογοήτευση
Είναι αλήθεια
ότι μου αρέσει όταν περιαυτολογείς.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
mikegr έγραψε:Ηθελα να ξερα τι θα γινοτανε σημερα αν ο Τσιπρας εβγαινε προθυπουργος...Δυστυχώς θα είχαν πραγματοποιηθεί (σε πολύ μεγάλο βαθμό και ας διαβάζω για επιστροφές εχθες 300m για καταθέσεις που δε το πιστεύω... το βλέπω ως μέσο έλξης κυρίως..) μαζικές αναλήψεις. Και γράφω δυστυχώς γτ ακόμη κι αν ο Σύριζα είχε τις καλύτερες προθέσεις στη ψυχολογία του κόσμου δεν είχε εδραιωθεί. Από εκεί και πέρα ας μη ξεχνάμε τις ναυτιλιακές (δεν έχω διαβάσει πολύ το άλλο topic αλλά γνωρίζω ότι υπήρχε οδηγία σε ορισμένες για ψήφο προς ΝΔ όπως και από το τραπεζικό τομέα.) οι οποίες έμμεσα προειδοποιούσαν για 'φυγή' σε ξένα εδάφη κτλ. Δυστυχώς αν και και κεντρώος ιδεολογικά, με αυτές τους τις δηλώσεις, επιθυμίες, κινήσεις με ενόχλησαν σαν άνθρωπο και σα πολίτη. Γιατί οι λεφτάδες πρέπει πάντα να γραφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους αυτούς που έχουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα αλλά και την ίδια τους τη χώρα (ορισμένοι) και να ενδιαφέρονται για τη πάρτη τους?
+Προσωπική άποψη: Όσοι εξυμνούν τον φιλευθερισμό, είναι κομμάτι του, κερδίζουν ή έχουν κερδίσει από αυτόν ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πορεία στη ζωή τους η οποία θυμίζει και αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη ιδεολογία(δε χρειάζεται να ψηφίσεις μόνο ΝΔ για αυτό)αλλά ταυτόχρονα τον βρίζουν είναι εξοργιστικοί όταν ακούω ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Πασοκ (στα παλιά του) κτλ. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το σκεπτικό μου και πως το εννοώ. Ίσως μόνο τη ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή να μπορώ να κατανοήσω πολιτικά σα ψήφο του συγκεκριμένου φαινομένου.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ηθελα να ξερα τι θα γινοτανε σημερα αν ο Τσιπρας εβγαινε προθυπουργος...Αρχικά δε θα το πίστευε ούτε ο ίδιος.
Μετά θα ζητούσε πάλι εκλογές για να βγει αντιπολίτευση.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@manosk
οι φανταστικοί σου φίλοι έχουν λιγότερη πλάκα από εσένα
Μην τους κάνεις τόσο παρέα.Επίσης, από τότε που επέλεξες το δρόμο 'όλος ο κόσμος ψηφίζει πλανεμένα, εγώ το μόνο που θέλω είναι να ψηφίσει βάσει αλήθειας', δεν νομίζεις ότι ψιλοψόφησε το επιχείρημά σου περί 'απόλυτης αλήθειας που πρέπει να διδάξουν';
Όσο νόμιζε κάποιος ότι ψήφιζε Αριστερά ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ το 1981, άλλο τόσο ψηφίζει Αριστερά σήμερα.
Γιατί οι ίδιοι που ήθελαν να μην υπάρχει Μνημόνιο, αλλά να υπάρχουν γεμάτα ΑΤΜ, μισθοί του 2000 και κοινωνικές παροχές που δεν μπορούν να καλυφθούν από πουθενά, επέλεξαν κάτι που είτε θα τους έβγαινε ανάποδα, είτε θα 'ίσιωνε' βάσει των απαιτήσεών τους.
Είναι ΠΟΛΥ τυχερός ο Τσίπρας που δεν βγήκε προχθές πρώτος. Γιατί είτε θα έκανε καθημερινές κωλοτούμπες, είτε θα τον έπαιρναν με τις πέτρες. Απλά συμπεράσματα.Και κάτι ακόμα, που απαντά σε κάτι άλλο που είχες γράψει:
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη χθες ήταν η πρώτη ημέρα έπειτα από τις εκλογές της 6 Μαΐου όπου υπήρξε αντιστροφή του κλίματος καθώς σημειώθηκαν περί τα 300 εκατ. ευρώ καταθέσεις. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για μικροποσά (όχι πάνω από 5.000 ευρώ) που είχαν «σηκωθεί» από τις τράπεζες προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες, εφ’ όσον το αποτέλεσμα τον εκλογών της Κυριακής συντηρούσε το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και οδηγούσε σε καταστάσεις «συναγερμού» στο πιστωτικό σύστημα.
Σε κάποιες λίγες ωστόσο περιπτώσεις, επέστρεψαν και μεγάλα ποσά, που μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και υπό τον φόβο των ληστειών και της εγκληματικότητας, δεν υπήρχε λόγος να παραμένουν προς αποθησαυρισμό.
Ένα ακόμη γεγονός που συνέβαλε στην επιστροφή της ηρεμίας στο πιστωτικό σύστημα είχε να κάνει με τις ακυρώσεις προκαθορισμένων, για χθες ραντεβού, για αναλήψεις μεγάλων ποσών. Συγκεκριμένα αρκετοί καταθέτες που έχουν κανονίσει με τις τράπεζες τους από την προηγούμενη εβδομάδα να πραγματοποιήσουν τις αναλήψεις σημαντικών ποσών χθες ακύρωσαν τις συμφωνημένες αναλήψεις.
Περίεργα πράγματα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πόσο γελοίος μπορεί να είναι αυτός ο Τζήμερος;!
Όσο για το αν θα πέσει η κυβέρνηση, φυσικά και θα συμβεί κάτι τέτοιο αν χάσει την στήριξη της Βουλής. Το αν θά χάσει την στήριξη της Βουλής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις αντιδράσεις της κοινωνίας σε αυτά που έχει να μας κάνει ο Σαμαράς κατ' εντολή των δανειστών. Έτσι προβλέπει το Σύνταγμα άλλωστε.
Εντος 2012 η αργοτερα?
Που να ξέρω Μάικ; Δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα ούτε 30.000 posts.
Fixed
-
8.96 δημοσιεύσεις ανά ημέρα
8.50 δημοσιεύσεις ανά ημέραΟΚ, με το μπόνους των 50 εδρών, κάνω εγώ κυβέρνηση.
Γεια σας ρε μάγκες με τα επιχειρήματά σας. -
καλο και... to the point
-
Το πρόβλημα Μάνο είναι τα δικά σου επιχειρήματα που βασίζονται σε υπεραπλουστεύσεις προκειμένου να προσαρμοστούν στη δική σου 'πραγματικότητα'.
-
Μπενι ζητησε το υπ. οικονομικων.
ΔΗΜΑΡ θελει Ρεπουση υφ. παιδειας ή μη συμμετοχη Βοριδη και συν αυτω στην κυβερνηση ('γιατι ειναι πολυ δεξιοι' φανταζομαι). -
http://24gr.blogspot.com/2012/06/blog-post_3201.html
Να τον χαίρεστε τον μαλακά που ψηφισατε. Καμαρωνατε κιόλας βόδια. Ήσασταν οι εναλλακτικοί, οι ψαγμενοι. ΧΑΧΑΖΑΧΑΖΑΧΑΧΑ περαστικά σας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μπενι ζητησε το υπ. οικονομικων.OMG
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μπενι ζητησε το υπ. οικονομικων.Λογικο.
Τον Τσιπρα πες μου τι τον θελει-χρειαζεται στην ομαδα διαπραγματευσης... -
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
mikegr έγραψε:Ηθελα να ξερα τι θα γινοτανε σημερα αν ο Τσιπρας εβγαινε προθυπουργος...
Δυστυχώς θα είχαν πραγματοποιηθεί (σε πολύ μεγάλο βαθμό και ας διαβάζω για επιστροφές εχθες 300m για καταθέσεις που δε το πιστεύω... το βλέπω ως μέσο έλξης κυρίως..) μαζικές αναλήψεις. Και γράφω δυστυχώς γτ ακόμη κι αν ο Σύριζα είχε τις καλύτερες προθέσεις στη ψυχολογία του κόσμου δεν είχε εδραιωθεί. Από εκεί και πέρα ας μη ξεχνάμε τις ναυτιλιακές (δεν έχω διαβάσει πολύ το άλλο topic αλλά γνωρίζω ότι υπήρχε οδηγία σε ορισμένες για ψήφο προς ΝΔ όπως και από το τραπεζικό τομέα.) οι οποίες έμμεσα προειδοποιούσαν για 'φυγή' σε ξένα εδάφη κτλ. Δυστυχώς αν και και κεντρώος ιδεολογικά, με αυτές τους τις δηλώσεις, επιθυμίες, κινήσεις με ενόχλησαν σαν άνθρωπο και σα πολίτη. Γιατί οι λεφτάδες πρέπει πάντα να γραφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους αυτούς που έχουν λιγότερα ή πολύ λιγότερα αλλά και την ίδια τους τη χώρα (ορισμένοι) και να ενδιαφέρονται για τη πάρτη τους?
Φιλε μου εισαι σιγουρος οτι δοθηκε τετοια εντολη? ΚΑι αν ναι πως θα μπορουσαν να το τσεκαρουν οτι εγινε η ναυτιλιακες. Ειναι σαν το σκηνικο που εριεγραψαν για τις ΔΕΚΟ οπου ειπαν ψηφιστε ΣΥΡΙΖΑ. Anyway πηγαινε αν εχεις την υπομονη και διαβασε ολα αυτα που εχουμε για την ναυτηλια και τι θα χαθει αν φυγει. Οπου στα πανελ οι εκπροσωποι πετανε απο ενα νουμερο μπακαλιστικο ο καθενας (ακουσα χθες εναν στην ΝΕΤ που τα 14δισ τα εκανε 10 εκατομυρια τον χρονο) και νομιζει οτι μιλαει με επιχειρηματα.
+Προσωπική άποψη: Όσοι εξυμνούν τον φιλευθερισμό, είναι κομμάτι του, κερδίζουν ή έχουν κερδίσει από αυτόν ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πορεία στη ζωή τους η οποία θυμίζει και αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη ιδεολογία(δε χρειάζεται να ψηφίσεις μόνο ΝΔ για αυτό)αλλά ταυτόχρονα τον βρίζουν είναι εξοργιστικοί όταν ακούω ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Πασοκ (στα παλιά του) κτλ. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε το σκεπτικό μου και πως το εννοώ. Ίσως μόνο τη ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή να μπορώ να κατανοήσω πολιτικά σα ψήφο του συγκεκριμένου φαινομένου.
Καποιος ειπε πιο πισω. Ο κοσμος ισως ψηφισε αυτον που θεωρουσε λιγοτερο καταστροφικο. Σορρυ αλλα απο οτι διαβασα μονος του ο ΣΥΡΙΖΑ εβαλε τα χερακια του και εβγαλε τα ματακια του. Αφηνοντας ολους ελευθερους να λενε οτι πιπα τους κατεβει, λεγοντας τα σκοπια Δημοκρατια της Μακεδονιας (οπου παρεπιπτοντως καταφερε και κερδισε το δικαιωμα τα προιοντα της να λενε made in Macedonia οσο εμεις ασχολιομασταν με τις εκλογες), οπου ελεγε αφηστε ελευθερους τους μεταναστες και θα τους δωσουμε και χαρτια σε συνδιασμο με το οτι γινεται της πουτανας το καγκελο με τους ηδη υπαρχοντες κλπ. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο τα λεφτα των μισθων και τα ασφαλιστικα. Ειναι και αλλα θεματα. ΚΑι ισως αυτα να ειδανε στην επαρχεια και ψηφισαν ΝΔ. Οποτε ναι. Μαλλον ο κοσμος ψηφισε αυτον που θεωρησε απο τους δυο πιο ασφαλη στο συνολο. Γιατι οπως και να το κανουμε... Και οι δυο οπως πανε να το πολεμησουνε παλι τα @@ μας θα παρουμε. Απλα τωρα θα βρει πατημα ο ΣΥΡΙΖΑ να πει εγω δεν ειμαι κυβερνιση κλπ. Αλλα αν ολα αυτα που λεγανε ειναι αληθεια τοτε ηταν πολυ παρακινδυνευενο το πειραμα. Τουλαχιστον ετσι το εξελαβα εγω.
-
@ Hannibal
Αυτό με τις ναυτιλιακές το άκουσα από άνθρωπο του χώρου. Ότι δηλαδή εαν και εφόσον γίνουν κάποιες κινήσεις που δεν ωφελούν (το χώρο) οι τελευταίες αλλά και συνεργαζόμενες σε αυτές (αυτό δε πηγαίνει σε εσάς) εταιρείες θα έκαναν 'ανοίγματα' εκτός Ελλάδος.Εγώ συμφωνώ με αυτά που λέτε στο 2ο κείμενο. Προσωπικά δε θα ψήφιζα Σύριζα αλλά όσα γράφετε τα βρήσκω λογικά. Από εκεί και πέρα εγώ έγραψα κάτι διαφορετικό. Αναφέρθηκα στη πολιτική ψυχολογία η οποία δεν έχει άμεση σχέση με τη τσέπη κάποιων και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι. Γιατί οι πράξεις μετράνε. Όχι τα αριστερά λόγια. Σε αυτό επικεντρώθηκα κυρίως.
-
Ο Βενιζέλος είναι αρχηγός κόμματος, δε νομίζω να πάρει υπουργείο (και να καεί ακόμη περισσότερο).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Υπάρχει μη καπιταλιστικός τρόπος ζωής; Δηλαδή μπορώ εγω (από μονος μου) να πάω δωρεάν σε όποιο νοσηλευτικό ίδρυμα θέλω, όποιο σχολείο θέλω, να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ με ελάχιστο κόστος, να πάω με το πτυχίο μου και να ξεκινήσω αμέσως δουλειά στο αρμόδιο ινστιτούτο, να καταναλώσω ελληνικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες μου και τις αποφάσεις της κεντρικής διαχείρησης; Αν μου βρει κάποιος τον τρόπο να ΜΗ ζω καπιταλιστικά, ευχαρίστως περιμένω να τον μάθω. Αλλιώς απλά εξυπνακίζουμεΘα μπορούσες, γι' αρχή, να μην 'νοικιάσεις' σπίτι σε ακριβό προάστιο, αλλά οικονομικότερο, σε λαϊκότερο προάστιο. Να έχεις καμιά επαφή με αλλοδαπούς κ γύφτους. Κ, αν ήθελες, να ψήφιζες κανα κόμμα να γίνει κυβέρνηση, να κάνει καμιά μικρή - έστω - αλλαγή προς την κατεύθυνση που κοιτάς, αντί να περιμένεις την ώρα που το κίνημα θα επικρατήσει κ όλοι θα ζούμε στον παράδεισο.
Κ άλλα θα μπορούσες να κάνεις, που τα γνωρίζεις καλά κ τα αποφεύγεις για λόγους που μόνον εσύ γνωρίζεις. Το να μου αραδιάζεις ιστορίες για ιδανικές καταστάσεις που δεν ήρθαν ούτε θα έρθουν ποτέ (σ' αυτή την χιλιετία, τουλάχιστον) κ εν τω μεταξύ να κοιτάς μόνο την πάρτη σου ίσως σε κάνει αριστερό, στα δικά μου μάτια προοδευτικό δεν σε κάνει με τπτ. Πρόοδος, για μένα, δεν είναι η διαρκής μπιχλογκρίνια, είναι η προσπάθεια για συνολική κοινωνική άνοδο. Κ δεν περιμένω να με ψηφίσουν, για να τα κάνω όλα καλά εγώ μόνος μου από σήμερα μέχρι αύριο. -
Τι 'κομμουνιστικό' έχει το σπίτι στη λαϊκή γειτονιά;
Για ποιο λόγο να επιδιώξει κάποιος επαφή με γύφτους;
Ποιος σου είπε ότι μικρές αλλαγές είναι δυνατόν να φέρουν την τεράστια πολιτειακή αλλαγή που θέλει ένας κομμουνιστής;Όσο για τις καταστάσεις που σου περιέγραψα ήταν η καθημερινότητα μίας ανατολικής χώρας. Αλλού ήταν τα προβλήματα και όχι στην έλλειψη δημόσιας παιδείας/υγείας/συγκοινωνιών και απασχόλησης.
Δεν ξέρω τι είμαι εγώ ή ο Ασίμοφ στα δικά σου τα μάτια, ενδεχομένως είμαστε τέρατα με 7 κεφάλια. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το βρεις με τον εαυτό σου.
Στο θέμα μας λοιπον, άκου και ένα αξίωμα: ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ. Ο κομμουνισμός είναι τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και όχι τρόπος ζωής. Αν εσυ θες να βλέπεις υποκριτές γύρω σου ότι ταχα μου ζουνε λιτά ΕΠΕΙΔΗ είναι κομμουνιστές τότε απλά μας λες ότι σου αρέσει η υποκρισία. Κι αυτό δικό σου πρόβλημα. Πάντως για να σε βοηθήσω να λύσεις τα προβλήματά σου, να σου πω ότι υπάρχει αξιακό σύστημα ζωής που είναι όπως το περιγράφεις. Ονομάζεται χριστιανισμός. Εκει ψάξε τις ανακολουθίες και εκεί κάνε και τις νουθεσίες
-
Ο κομμουνισμός δεν προτάσσει την ισότητα; Όλων;
Αυτός που ζει με τρόπο άνισο, αν και μπορεί να βολευτεί με πολύ λιγότερα (=αμβλύνοντας τις ανισότητες), τι είδους κομμουνιστής είναι; Και τι παράδειγμα δίνει έμπρακτα σε όσους επιθυμεί να πείσει για τον αγνό κι ανόθευτο χαρακτήρα της ιδεολογίας του;
Ο γιος της Γιάννας, αφού φάει το πρωινό που θα του φέρει ο μπάτλερ και θα φτύσει τη ροχάλα στο παρκέ που θα σφουγγαρίσει η καμαριέρα, θα γράψει στο νετ τις πολυσέλιδες κομμουνιστικές/αριστερίστικες θεωρίες του και μετά θα πάει στον Τσίπρα να ακούσει το λόγο του.
Γεγονότα τα δύο τελευταία. Ποιον πείθει; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κομμουνισμός δεν προτάσσει την ισότητα; Όλων;
Αυτός που ζει με τρόπο άνισο, αν και μπορεί να βολευτεί με πολύ λιγότερα (=αμβλύνοντας τις ανισότητες), τι είδους κομμουνιστής είναι; Και τι παράδειγμα δίνει έμπρακτα σε όσους επιθυμεί να πείσει για τον αγνό κι ανόθευτο χαρακτήρα της ιδεολογίας του;
Ο γιος της Γιάννας, αφού φάει το πρωινό που θα του φέρει ο μπάτλερ και θα φτύσει τη ροχάλα στο παρκέ που θα σφουγγαρίσει η καμαριέρα, θα γράψει στο νετ τις πολυσέλιδες κομμουνιστικές/αριστερίστικες θεωρίες του και μετά θα πάει στον Τσίπρα να ακούσει το λόγο του.
Γεγονότα τα δύο τελευταία. Ποιον πείθει;Ο μόνος λόγος που το κουοταρω είναι γιατί ακόμα κι εσυ μπορεί καποια στιγμη να αναγνωρίσεις τις απέραντες ασυναρτησίες και να το διορθώσεις. Θα ήταν κρίμα να χαθεί τετοιο αριστούργημα
Ζω με τρόπο άνισο
Εκλογές 2012 The Day after Tomorrow [#4]