-
Aν δεν κανω λαθος η εθελοντικη φορολογιση πιανει και τους εφοπλιστες που ειναι υπο ξενη σημαια κοινως που τα πλοια τους δεν ειναι υποχρεωμενα να πληρονουν φορο (για τα πλοια σαν πλοια και μονο μιλαω που εχουμε αναλυσει αλλου) συν αυτοι που εχουν ελληνικη σημαια και ηδη πληρωνουν θα πληρωσουν επιπλεον... Οποτε αν εχω καταλαβει καλα (γιατι δεν το εχω παρακολουθησει) δεν τους υποχρεωνει κανεις και ενω γκρινιαζουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και ολοι με τους εφοπλιστες, την ωρα που αλλα λαμογια εντως βουλης κοιτανε πως θα καλυψουν τις offshore τους και τα μελη των οικογεννειων τους, οι κακκοι εφοπλιστες συνεσφερουν ακομα περισσοτερο....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aπό το εθελοντική φορολόγιση μέχρι του να δεις που σε παίρνει, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά και πολλοί παράγοντες, έχουμε κάνει πολύ πιο αναλυτική κουβέντα απο το λινκάκι που πέταξες με καμάρι.Καμάρι μου το link το έβαλα για να σου δείξω ότι όποιοι προσπαθούν να πάρουν περισσότερα χάνουν και αυτά που έπαιρναν. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους εφοπλιστές, αλλά γενικότερα, ακόμα και με τους ιδιοκτήτες 'πολυτελών' αυτοκινήτων.
Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο και το ίδιο αναπόφευκτο. Καθώς αυτοί που πραγματικά έχουν χρήματα μας χαιρετούν και πηγαίνουν τα καράβια, τις επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα τους σε πιο φιλόξενες χώρες, ο πήχης του τι θεωρείται πολυτέλεια μετακινείται συνεχώς προς τα κάτω.
Εν πάση περιπτώσει, εδώ είμαστε εκτός θέματος.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο και το ίδιο αναπόφευκτο. Καθώς αυτοί που πραγματικά έχουν χρήματα μας χαιρετούν και πηγαίνουν τα καράβια, τις επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητα τους σε πιο φιλόξενες χώρες, ο πήχης του τι θεωρείται πολυτέλεια μετακινείται συνεχώς προς τα κάτω.
Έτσι ακριβώς!!! Εκεί που θα δουν μικρότερη φορολογία εκεί θα πάνε. Το βλέπουμε καθημερινά με τις βουλγάρικες πινακίδες σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Ποιος κερδίσει από κάτι τέτοιες μαλακίες, το κράτος??
-
Όποιες χώρες έχουν προσπαθήσει να φορολογήσουν περισσότερο τους εφοπλιστές έσπασαν τα μούτρα τους και έχασαν και αυτά που μέχρι τότε έπαιρναν: http://www.tax-news.com/news/Tax_Treaty ... 45713.html
α = β
=> α^2 = α * β
=> α ^ 2 + α ^ 2 = α ^ 2 + α * β
=> 2 * α ^ 2 = a ^ 2 + α * β
=> 2 * α ^ 2 – 2 * α * β = α ^ 2 + α * β – 2 * α * β
=> 2 * α ^ 2 – 2 * α * b = a ^ 2 – α * β
=> 2 * (α ^ 2 – α * β) = 1 * (α ^ 2 – α *β)
=> 2 = 1 -
-
Το οτι ειναι βλακωδες να καταληγεις στο συμπερασμα 'Όποιες χώρες έχουν προσπαθήσει να φορολογήσουν περισσότερο τους εφοπλιστές έσπασαν τα μούτρα τους και έχασαν και αυτά που μέχρι τότε έπαιρναν' απο αυτα που αναφερονται στο λινκ, δεν χρειαζεται να το εξηγησω.
Πηγαινε εδω
και απαντησε σε δυο απλα ερωτηματα : Ποσο ευκολο (εξηγω τι εννοω 'ευκολο') ειναι να αλλαξουν σημαια απο ελληνικη σε καποια αλλη ? Ποιες θα ειναι οι απωλειες της ελληνικης οικονομιας σε περιπτωση αλλαγης σημαιας ? Εγω δεν ξερω , περιμενω να μαθω απο σενα που εισαι κατηγορηματικος. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Έτσι ακριβώς!!! Εκεί που θα δουν μικρότερη φορολογία εκεί θα πάνε. Το βλέπουμε καθημερινά με τις βουλγάρικες πινακίδες σε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Ποιος κερδίσει από κάτι τέτοιες μαλακίες, το κράτος??
Πολύ εύστοχο το παραδειγμά σου με τα πολυτελή αυτοκίνητα, αυτό ακριβώς σου γράφω κι εγώ. Το μέχρι πού μπορείς να φορολογήσεις είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και σίγουρα δεν είναι γραμμικό.
Όπως λοιπόν εσύ πλερώνεις για την μπέμπα για να βγάζεις βόλτα το μωρό και για άλλους χιλιους δυο λόγους, παρόλο που το κράτος σου χει σκίσει το πωπουδάκι και δεν έχεις πάει να βγάλει βουλγάρικες πινακίδες ή να την παροπλίσεις, έτσι ακριβώς, για 100 διαφορετικους λόγους που αν δεν κάτσεις να τους αναλύσεις, μια αύξηση στην φορολογία δεν σημαίνει ότι όλοι θα πάρουν τα πλοία και θα φύγουν.
Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι το κράτος ουδόλως το απασχολεί αν εσύ έχεις να πληρώσεις και αν η φορολογική του πολιτική προς αυτά τα κοινωνικά στρώμματα έχει αποδόσει, αλλά απ την άλλη εχει μια ιδιαίτερη έγνοια για κάποιες συγκεκριμένες ομάδες. Ε, μάντεψε, η ΧΑ συμπαραστέκεται -
Είναι 10^6 φορές πιό εύκολο και γρήγορο να αλλάξεις σημαία σε ένα πλοίο απο το να βγάλεις βουλγάρικες πινακίδες σε ένα αυτοκίνητο.
-
Το ευκολο δε λεει απολυτως τπτ απο μονο του, αλλιως θα ειχαν ΟΛΑ τα πλοια σημαια Λιβεριας.
Το οτι προφανως ειναι ενα κεφαλαιο που εχιε μεγαλη κινητικοτητα ειναι γνωστο, ας μην λεμε παλι τα ιδια και τς ιδια -
Πολύ εύστοχο το παραδειγμά σου με τα πολυτελή αυτοκίνητα, αυτό ακριβώς σου γράφω κι εγώ. Το μέχρι πού μπορείς να φορολογήσεις είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο και σίγουρα δεν είναι γραμμικό.
Όπως λοιπόν εσύ πλερώνεις για την μπέμπα για να βγάζεις βόλτα το μωρό και για άλλους χιλιους δυο λόγους, παρόλο που το κράτος σου χει σκίσει το πωπουδάκι και δεν έχεις πάει να βγάλει βουλγάρικες πινακίδες ή να την παροπλίσεις, έτσι ακριβώς, για 100 διαφορετικους λόγους που αν δεν κάτσεις να τους αναλύσεις, μια αύξηση στην φορολογία δεν σημαίνει ότι όλοι θα πάρουν τα πλοία και θα φύγουν.
Το σημαντικότερο όλων ξέχασες να επισημάνεις. Για κάθε ΧΛ που για τους δικούς του λόγους κρατά ακόμα με Ελληνικές πινακίδες το αυτοκίνητο του, δεκάδες άλλων τις παραδίδουν. Αυτό δεν είναι βιώσιμη φορολογία. Το κράτος δεν κερδίζει λεφτά γιατί ακόμα και αν φέτος ήρθε στα ίσια του ή έστω έβγαλε λίγο περισσότερα, του χρόνου που θα έχουν παραδώσει πινακίδες ακόμα περισσότεροι θα έχει πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που θα απολάμβανε αν είχε αφήσει την φορολογία στα επίπεδα του 2009.
Σαν να λέω στον νοικάρη μου, φέτος που ξέρω ότι δεν μπορείς/δεν προλαβαίνεις να αδειάσεις το σπίτι, σου κάνω μια αύξηση χ% και είμαι ικανοποιημένος γιατί έβγαλα περισσότερα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Του χρόνου που αυτός θα έχει λακίσει, τι θα κάνω; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι 10^6 φορές πιό εύκολο και γρήγορο να αλλάξεις σημαία σε ένα πλοίο απο το να βγάλεις βουλγάρικες πινακίδες σε ένα αυτοκίνητο.To «εξηγω τι εννοω 'ευκολο'» δεν το εγραψα για να εχει περισσοτερες λεξεις η προταση.
-
Επειδή λοιπόν το φορολογικό σύστημα δεν είνα δυαδικό αλλά πολύ πιο σύνθετο, εγώ λέω να αφήσεις τις κραυγές για τους εφοπλιστές κατα μέρος και να συμφωνίσεις ότι δεν είναι a priori ανέγγιχτοι.
Αλήθεια, το κράτος που με τόσο σπουδή αποτυγχάνει να καταλάβει αυτά τα λογικά που λές για τους φόρους στα αυτοκίνητα (κάτι στο οποίο έχει αυξήσει ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ τους φόρους, δεν ήταν αφορολόγητα) πως σκατά έχει τόση λογική με τους εφοπλιστές?
-
Με βλέπεις πουθενά να κραυγάζω;
Θα παραπονιόμαστε ακόμα και όταν τα πράγματα λειτουργούν βάσει της κοινής λογικής; Αντί να ρωτάς γιατί υπάρχει λογική εκεί, θα πρότεινα να αναρωτιέσαι γιατί δεν υπάρχει λογική σε όλα τα άλλα.
-
Δεν τίθεται καθόλου θέμα κοινής λογικής, δεν τους στέρεψε ξαφνικά όταν έρχονται να πηδήξουν εσένα κι εμένα και να την βρίσκουν όταν χαριεντίζονται με τον Βερνίκο.
Αυτό λέγεται πολιτική βούληση και συμφέροντα -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Είναι 10^6 φορές πιό εύκολο και γρήγορο να αλλάξεις σημαία σε ένα πλοίο απο το να βγάλεις βουλγάρικες πινακίδες σε ένα αυτοκίνητο.Αμα διαβασεις το τοπικ της ναυτηλιας που εβαλε το λινκ του το εχουμε εξηγησει ποσα ατομα. Απο το τι χρειαζεται για να αλλαξει σημαια μεχρι και υπολογισμο το πως φορολογειται το καθε πλοιο ξεχωριστα. Αλλα βλεπεις συνεχιζει να μην καταλαβαινει.... Και συνεχιζει την καραμελα της αποριας που κανει copy/paste οταν αναφεροντε σε φορολογια εφοπλιστων. Μην δοκιμασεις να μπεις σε αντιπαραθεση μαζι του.... Νομιζω σε τοιχο να το εξηγουσαμε θα το ειχε καταλαβει με τοση αναλυση.... Περιμενει να του πουμε ακριβες νουμερο λες και ειμαστε της ΔΟΥ πλοιων και εχουμε ολα τα στοιχεια να του πουμε ακριβες νουμερο. Λες και ειναι μονο τα πλοια. Δεν ειναι ολες οι παραπλευρες δραστηριοτητες που φερνουν λεφτα στο κρατος ουτε και ο κοσμος που πληρωνεται απο αυτες τις εταιρειες ναυτικοι ή προσωπικο γρφειου και οτι αλλο εχει να κανει με δουλειες της ναυτηλιας. Αστο λοιπον καλυτερα. Το εχουμε αναλυσει πολυ και παλι συνεχιζει τα δικα του.
-
Δεν τίθεται καθόλου θέμα κοινής λογικής, δεν τους στέρεψε ξαφνικά όταν έρχονται να πηδήξουν εσένα κι εμένα και να την βρίσκουν όταν χαριεντίζονται με τον Βερνίκο.
Αυτό λέγεται πολιτική βούληση και συμφέρονταΝτριφτη κοιτα λιγο το ποστ πιο πισω περι εθελοντικης φορολογισης που εγραψα πιο πισω. Δεν το εχω ψαξει το θεμα για να ειμαι σιγουρος. Αν ξερεις καλυτερα σχολιασε λιγο σε αυτο.
-
Δεν το χω ψάξει παραπέρα, εγώ δεν ξέρω κανέναν να φορολογείται εθελοντικά
-
Μην το πληγωνετε το παιδι.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Είναι 10^6 φορές πιό εύκολο και γρήγορο να αλλάξεις σημαία σε ένα πλοίο απο το να βγάλεις βουλγάρικες πινακίδες σε ένα αυτοκίνητο.
Αμα διαβασεις το τοπικ της ναυτηλιας που εβαλε το λινκ του το εχουμε εξηγησει ποσα ατομα. Απο το τι χρειαζεται για να αλλαξει σημαια μεχρι και υπολογισμο το πως φορολογειται το καθε πλοιο ξεχωριστα. Αλλα βλεπεις συνεχιζει να μην καταλαβαινει.... Και συνεχιζει την καραμελα της αποριας που κανει copy/paste οταν αναφεροντε σε φορολογια εφοπλιστων. Μην δοκιμασεις να μπεις σε αντιπαραθεση μαζι του.... Νομιζω σε τοιχο να το εξηγουσαμε θα το ειχε καταλαβει με τοση αναλυση.... Περιμενει να του πουμε ακριβες νουμερο λες και ειμαστε της ΔΟΥ πλοιων και εχουμε ολα τα στοιχεια να του πουμε ακριβες νουμερο. Λες και ειναι μονο τα πλοια. Δεν ειναι ολες οι παραπλευρες δραστηριοτητες που φερνουν λεφτα στο κρατος ουτε και ο κοσμος που πληρωνεται απο αυτες τις εταιρειες ναυτικοι ή προσωπικο γρφειου και οτι αλλο εχει να κανει με δουλειες της ναυτηλιας. Αστο λοιπον καλυτερα. Το εχουμε αναλυσει πολυ και παλι συνεχιζει τα δικα του.
Απλα για να σκοτωσω την ωρα μου.
Εχω απαντησει τουλαχιστον 4-5 φορες (αλλα εσυ το χαβα σου) οτι οταν αναφερομαι σε ευκολια ή δυσκολια της αλλαγης σημαιας δεν αναφερομαι στην διαδικασια ή το χρονο που απαιτειται (για την αλλαγη σημαιας) αλλα στο οτι ο βαθμος που το ελληνικο εφοπλιστικο κεφαλαιο θα εκλεξει μελη σε διαφορους οργανισμους που επηρεαζουν το διεθνες καθεστως που ισχυει για τις παγκοσμιες θαλασσιες μεταφορες (νομικο πλαισιο, συμβασεις, προδιαγραφες, προστασια της ακτοπλοιας , και-τα-λοιπα , και-τα-λοιπα) καθοριζεται απο την υπο ελληνικη σημαια και οχι απο την υπο ελληνικη ιδιοκτησια χωρητικοτητα.
Και σου εφερα και παραδειγμα : Η ελληνικη ναυτιλια , λογω της θεσης της στην ΕΕ , επεβαλε την παραταση της αποσυρσης των μονοπυθμενων τανκερ (στη αρχη για 15 χρονια και μετα για 10 χρονια).Πριν απο 3-4 χρονια ειχα διαβασει (σε ειδικη εκδοση καποιας εφημεριδας για την ναυτιλια) οτι διατηρωντας η ελληνικη ναυτιλια (ελληνικη σημαια) μια απο τις πρωτες θεσεις στη παγκοσμια ναυτιλιακη οικονομια , δινεται η δυνατοτητα στο ελληνικο ναυτιλιακο κεφαλαιο να επηρεαζει το διεθνες καθεστως που ισχυει για τις παγκοσμιες θαλασσιες μεταφορες (νομικο πλαισιο, συμβασεις, προδιαγραφες, προστασια της ακτοπλοιας , και-τα-λοιπα , και-τα-λοιπα). Για να μπορει , λοιπον , το ελληνικο ναυτιλιακο κεφαλαιο να επηρεαζει τη διεθνη ναυτιλιακη πολιτικη , πρεπει η χωρητικοτητα της υπο ελληνικη σημαια ναυτιλιας να ειναι σημαντικη.
Δεν ισχυει αυτο ?
Που στομπουτσο μου εχει απαντησει καποιος ?Ως προς τον υπολογισμο της φορολογιας , ειχες δωσει καποιο λινκ στα αγγλικα. Επειδη μαλλον η ελληνικη φορολογικη νομοθεσια ειναι στα ελληνικα δεν του εδωσα καμια σημασια.
Οταν δηλωνεις με βεβαιοτητα οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα ασκησης πιεσης για αυξηση της φορολογησης και καταργηση/μειωση των φοροαπαλλαγων (αφου υποφορολογουνται) στους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και οτι η αλλαγη σημαιας συνεπαγεται μεγαλες απωλειες για την ελληνικη οικονομια (εγω ειπα οτι δεν ξερω) , μαλλον πρεπει να αναλυσεις ανα ομαδα/κατηγορια τα εισοδηματα (εστω και χοντρικα) που δημιουργει η ναυτιλια στην οικονομια και τις απωλειες απο την αλλαγη σημαιας. Δλδ κυριως να εξηγησεις γιατι θα υπαρξει του οποιου βαθμου απωλεια ανα ομαδα/κατηγορια.
Που στομπουτσο εγραψε καποιος οτι σε περιπτωση αλλαγης σημαιας θα απολυθει ενα α% των ελληνων ναυτικων (και να εξηγησει γιατι) , θα απολυθει ενα β% των εργαζομενων στις ναυτιλιακες (και να εξηγησει γιατι) , θα σταματησει η συνεργασια με ενα γ% των προμηθευτων (και να εξηγησει γιατι) , κτλ (για ολες τις ομαδες εισοδηματων που δημιουργει η ναυτιλια στην οικονομια) ?ο τοιχος
-
Τοιχε, επειδη μας ειχες πει και τοτε μια απο τα ιδια λοιπον, σου ειχα δωσει λινκ στα αγγκλικα μονο για το χρειαζεται να το γυρισεις σε σημαια παναμα και μαλτας. ΟΧΙ για φορολογια. Αλλα οπως παντα καταλαβαινες αυτο που μονο εσυ θες να καταλαβεις... Στα υπολοιπα θα σου απαντησω για μια ακομα φορα (ευελπιστοντασ οτι με την επαναληψη ισως επιτελους καταλαβεις) μολις μπω απο υπολογιστη, γιατι ειναι δισκολο απο το κινητο να σου γραφω σεντονια.
Υ.Γ Με ολες αυτες τι μαλακιες που εχει κανει το κρατος για την ελληνικη σημαια μαθε οτι πλεον δεν ειναι η δυνατοτερη αλλα ακομα ασκει την πιεση λογο των εφοπλιστων και οχι λογω σημαιας. Στο ειχα πει και τοτε και ακομα να το καταλαβεις.
Υ.Γ.2. Ας το μεταφερει καποιος mod στο περι ναυτηλιας.
Ελληνική Ναυτιλία