-
διακρινω ενα πικαρισμα κυριε
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αντί για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο εξωφρενικό 23%, να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4 χιλιάδες πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δισ. (500 χιλιάδων ανά πλοίο).
Δεν μπορεις να φορολογησεις τα πλοια με τις ξενες σημαιες λεμε.... Που στο διαολο βρηκες οτι ειναι 4,000 πλοια.... Ποιον θα φορολογησεις? Τους μανατζερ? Αφου δεν ειναι αυτοι οι πλοιοκτητες (τα πλοια ειναι χωρισμενα σε μετοχες χωρις να ειναι ονομαστηκες. Οποτε οποιος τις εχει στα χερια του ειναι και ο ιδιωκτητης).
Αυτοι λοιπον φαινοντε να ειναι διαχειρηστες η ακομα και υπαλληλοι.... Αντε απεδειξε οτι δεν εισαι. Και καποιος επιτελους να εξηγησει σε ολους στην Ελλαδα οτι αλλο ο εφοπλιστης και αλλο ο πλοιοκτητης....Με λιγα λογια σε αυτο που λεει για τα 500.000 ανα πλοιο (που ξαναλεω οτι δεν μπορει στα ξενης σημαια να επιβαει φορο). Ενα μικρο πλοιο που μπορει να στοιχιζει 2,000,000 θα πρεπει να πληρωνει το 1/4 της αξιας του καθε χρονο χωρις να μειωνεται, αφου καθε χρονος που περναει μειωνεται η αξια του.... Καταλαβαινεις τωρα γιατι πληρωνουν βαση χωρητικοτητας και παλαιωτητας? Αφου ακομα και τωρα υπαρχουν πλοια που πηρωνουν παραπανω απο 500.000 λογω χωριτικοτητας. Αρα τι θα κανουν.... Τον πουλο.... Αλλαγη σημαιας, αυτοι φαινοντε σαν υπαλληλοι η σηκωνοντε και φευγουν απο την χωρα και τελος..... Ποσο πιο απλα να στο πω? Ποσα περισσοτερα παραδειγματα να σου φερω δηλαδη....
Γιατι τα λες αυτα σε μενα (εκτος αν δεν ρωτας εμενα) ? Ειμαι εκπροσωπος τυπου του συριζα ? Οχι. Προτεινα εγω κατι τετοιο ? Οχι
Τροπος του λεγειν.
Αλλα και εσυ με ρωτησεις τι εχει προταθει καθως εσυ δεν ηξερες, εσυ εφερες παραδειγματα τι θα εκανες ως κρατος και συγχρονος εσυ επιμενεις να λες οτι ειναι σωστη κινηση στην εξτρα φορολογιση της ναυτηλιας....
Τωρα ως προς τι η κολοτουπα?Αυτα που εχω γραψει (για πολλοστη φορα) ειναι στη σελ 106.
Και μεταξυ αλλων λεω :
Αν οι απωλειες ειναι σημαντικες και μπορω να πιεσω χωρις να σηκωθουν να φυγουν , θα εχω (ως κρατος) οφελος.
Αν οι απωλειες ειναι σημαντικες και δεν μπορω να πιεσω, η κατασταση παραμενει ως εχει.
Αν οι απωλειες δεν ειναι σημαντικες και οι καραβαδες επιμενουν να κανουν μπιζνες σχεδον αφορολογητα , τοτε οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα.Ειναι ,λοιπον, θεμα της δυνατοτητας που εχω σαν κρατος να διαπραγματευθω (και στο βαθμο που υποφορολογουνται) με τους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και θεμα των απωλειων που θα εχω (σαν κρατος και σαν ελληνικη οικονομια).
Ουτε κωλοτουμπα ,ουτε φλικ-φλακ.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Αυτα που εχω γραψει (για πολλοστη φορα) ειναι στη σελ 106.Και μεταξυ αλλων λεω :
Αν οι απωλειες ειναι σημαντικες και μπορω να πιεσω χωρις να σηκωθουν να φυγουν , θα εχω (ως κρατος) οφελος.
Αν οι απωλειες ειναι σημαντικες και δεν μπορω να πιεσω, η κατασταση παραμενει ως εχει.
Αν οι απωλειες δεν ειναι σημαντικες και οι καραβαδες επιμενουν να κανουν μπιζνες σχεδον αφορολογητα , τοτε οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα.Ειναι λοιπον θεμα της δυνατοτητας που εχω σαν κρατος να διαπραγματευθω (και στο βαθμο που υποφορολογουνται) με τους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και θεμα των απωλειων που θα εχω (σαν κρατος και σαν ελληνικη οικονομια).
Μονολεκτικα...
Αν τους πιεσεις εφυγαν.
Αν φυγουν οι απωλειες θα ειναι πολυ σημαντικες σε εσοδα για το κρατος (αμεσα/εμμεσα) και σε θεσεις εργασιας.
Πληρωνουν τωρα τουλαχιστον οσο φορο θα πληρωναν αν ηταν αλλου, αν οχι παραπανω.
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα κατσει να διαπραγματευτει με ενα ματσο ασχετους λαικιστες. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αυτα που εχω γραψει (για πολλοστη φορα) ειναι στη σελ 106.
Και μεταξυ αλλων λεω :
Αν οι απωλειες δεν ειναι σημαντικες και οι καραβαδες επιμενουν να κανουν μπιζνες σχεδον αφορολογητα , τοτε οι πορτες ειναι ανοιχτες και τα σκυλια δεμενα.Ειναι λοιπον θεμα της δυνατοτητας που εχω σαν κρατος να διαπραγματευθω (και στο βαθμο που υποφορολογουνται) με τους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και θεμα των απωλειων που θα εχω (σαν κρατος και σαν ελληνικη οικονομια).
Μονολεκτικα...
Αν τους πιεσεις εφυγαν.
Αν φυγουν οι απωλειες θα ειναι πολυ σημαντικες σε εσοδα για το κρατος (αμεσα/εμμεσα) και σε θεσεις εργασιας.
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα κατσει να διαπραγματευτει με ενα ματσο ασχετους λαικιστες.Επισης επιγραμματικα : Ισως ναι , ισως οχι. Δεν ξερω (το οτι δεν ξερω το εχω γραψει 1234 φορες) . Αλλα δεν ειμαι τυπος 'πιστευε και μη ερευνα' .
Επισης δεν πιστευω οτι τα πραγματα ειναι ασπρο-μαυρο (τιποτα στη ζωη δεν ειναι ετσι). Δλδ παιζει ρολο και ο βαθμος πιεσης. -
Και μεταξυ αλλων λεω :
Μονολεκτικα...
Αν τους πιεσεις εφυγαν.
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα κατσει να διαπραγματευτει με ενα ματσο ασχετους λαικιστες.Ελα μην του απαντας μονολεκτικα... Τον πληγωνεις.....
Εδω κοντευουμε να βγαλουμε βιβιο σχετικα με την ναυτιλιακη λογιστικη και πως λειτουργει ο τομεας και αυτος ακομα να καταλαβει.... Κανονικα θα επρεπε να μας πληρωνουνε που κανουμε σεμιναρια.... (αστειακι)Ειναι ,λοιπον, θεμα της δυνατοτητας που εχω σαν κρατος να διαπραγματευθω (και στο βαθμο που υποφορολογουνται) με τους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και θεμα των απωλειων που θα εχω (σαν κρατος και σαν ελληνικη οικονομια).
Δημητρη οταν λες υποφορολουγουντε σημαινει οτι κανεις συγκριση με καποιον που φορολογειται.... Με τι συγκρινεις τον τομεα της ναυτηλιας και θεωρεις εσυ (σαν κρατος) οτι υποφορολογυνται? Με αλλα κρατη? Με αλλου ειδους ελληνικες επιχειρησεις? Με τι ακριβως? Κατσε μπας και βγαλουμε καμμια ακρη....
-
Και κατι ψιλοασχετο...σε ενα σταντ χθες περασε ενας απο τους τυπους που βρισκετε στο team για τη F1 στην ελευσινα...His words: 'Δυσκολο παρα πολυ, αλλα προσπαθουμε. Οι συγκυριες δεν βοηθουν. Πιθανον δεν θα γινει τιποτα.'
Οχι πως δεν το ξεραμε, αλλα ετσι ειπα να το γραψω... -
Και μεταξυ αλλων λεω :
Μονολεκτικα...
Αν τους πιεσεις εφυγαν.
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα κατσει να διαπραγματευτει με ενα ματσο ασχετους λαικιστες.Ελα μην του απαντας μονολεκτικα... Τον πληγωνεις.....
Εδω κοντευουμε να βγαλουμε βιβιο σχετικα με την ναυτιλιακη λογιστικη και πως λειτουργει ο τομεας και αυτος ακομα να καταλαβει.... Κανονικα θα επρεπε να μας πληρωνουνε που κανουμε σεμιναρια.... (αστειακι)Ειναι ,λοιπον, θεμα της δυνατοτητας που εχω σαν κρατος να διαπραγματευθω (και στο βαθμο που υποφορολογουνται) με τους εφοπλιστες/πλοιοκτητες και θεμα των απωλειων που θα εχω (σαν κρατος και σαν ελληνικη οικονομια).
Δημητρη οταν λες υποφορολουγουντε σημαινει οτι κανεις συγκριση με καποιον που φορολογειται.... Με τι συγκρινεις τον τομεα της μαυτηλιας και θεωρεις εσυ (σαν κρατος) οτι υποφορολογυνται? Με αλλα κρατη? Με αλλου ειδους ελληνικες επιχειρησεις? Με τι ακριβως? Κατσε μπας και βγαλουμε καμμια ακρη....
Μιλαμε 2 μερες , δε νομιζω οτι θα βγαλουμε ακρη τωρα.
Διαβαζω για διαφορες φοροαπαλλαγες του ναυτιλιακου κεφαλαιου. Δεν ξερω το φορολογικο καθεστως για το ναυτιλιακο κεφαλαιο στη Μαλτα ή στη Λιβερια ή στον Παναμα (και το εχω γραψει 2345 φορες), ουτε ξερω τα κερδη ( εχω διαβασει οτι τα εσοδα του κρατους απο τη φορολογηση ειναι 12-15 εκατομμυρι το χρονο). Εσυ και οποιος αλλος παιρνει θεση με απολυτο τροπο τα ξερει ? Ξερει και ολες τις αλλες παραμετρους που παιζουν ρολο ?
Ξαναλεω οτι η αποψη μου ειναι στη σελ 106.
-
Δημητρη οταν λες υποφορολουγουντε σημαινει οτι κανεις συγκριση με καποιον που φορολογειται.... Με τι συγκρινεις τον τομεα της μαυτηλιας και θεωρεις εσυ (σαν κρατος) οτι υποφορολογυνται? Με αλλα κρατη? Με αλλου ειδους ελληνικες επιχειρησεις? Με τι ακριβως? Κατσε μπας και βγαλουμε καμμια ακρη....
Μιλαμε 2 μερες , δε νομιζω οτι θα βγαλουμε ακρη τωρα.
Διαβαζω για διαφορες φοροαπαλλαγες του ναυτιλιακου κεφαλαιου. Δεν ξερω το φορολογικο καθεστως για το ναυτιλιακο κεφαλαιο στη Μαλτα ή στη Λιβερια ή στον Παναμα (και το εχω γραψει 2345 φορες), ουτε ξερω τα κερδη ( εχω διαβασει οτι τα εσοδα του κρατους απο τη φορολογηση ειναι 12-15 εκατομμυρι το χρονο). Εσυ και οποιος αλλος παιρνει θεση με απολυτο τροπο τα ξερει ? Ξερει και ολες τις αλλες παραμετρους που παιζουν ρολο ?
Ξαναλεω οτι η αποψη μου ειναι στη σελ 106.
Αγαπη στα εχω απαντησει για λιβερια, μαλτα, παναμα. Σου εχω βαλει λινκ με σελιδες που σε βγαζουν στους κανονισμους και τα φορολογικα καθεστοτα. Οπως λοιπον τα εχεις γραψει 2345 φορες αλλες τοσες στα εχω απαντησει και εγω.
Σου απεδειξα με νουμερα μονο, οτι απο τεσσερα πλοια οι ασφαλιστικες εισφορες που πανε στα ταμεια του κρατους ειναι 5,592,000. και αυτο μονο για 6 μηνες. Αρα στον χρονο τα διπλασια. Αρα πως γινεται στην φορολογιση να ειναι 12-15 εκκατομυρια τον χρονο για 758 πλοια με Ελληνικη σημαια? Και αυτα μονο για τα πλοια ετσι. Στο Ξαναλεω. Τα 12-15 ειναι για ολα οσα ερχονταια απο φορολογια στα κρατικα ταμεια.... Δεν βγαινει ρε φιλε.... Πραγματικα το νουμερο δεν βγαινει..... Αυτο δεν θελεις να καταλαβεις. Ειναι πολλα παραπανω.... -
Ελα μην του απαντας μονολεκτικα... Τον πληγωνεις.....
Εδω κοντευουμε να βγαλουμε βιβιο σχετικα με την ναυτιλιακη λογιστικη και πως λειτουργει ο τομεας και αυτος ακομα να καταλαβει.... Κανονικα θα επρεπε να μας πληρωνουνε που κανουμε σεμιναρια.... (αστειακι)Εισαι ακριβος, δεν συμφερει...
Παντως η αληθεια ειναι οτι ο κοσμος γενικα δεν εχει ιδεα του τι σημαινει ναυτιλια. Οχι οτι ειναι κακο, αλλα εχουν κι αποψη...Στο χωριο της γιαγιας της γυναικας μου (Τρικαλα-Γρεβενα οχι καμια Χιο ), ειχε ερθει μια ξεδελφη του παππου της ( ), πρωην ιδιοκτητρια καφενειου, στελεχος της δεξιας κι ελεγε στον παππου για το Σαμαινα και το Sea Diamond, πως ξερει οτι τα βουλιαξαν για να παρουν τα λεφτα απο τις ασφαλειες κτλ...Τι κι αν της εξηγησα οτι αυτο δεν ισχυει γιατι δεν ειναι τοσο απλο να παρεις μια αποζημειωση απο την ασφαλεια (για το αυτοκινητο σου ειναι δυσκολο, φαντασου για το καραβι!), τη σχεση μου με το χωρο, το οτι εχω δουλεψει σχετικα claim...η αποψη της ηταν firm: 'Το βουλιαξαν χωρις να υπολογιζουν τον κοσμακι για να παρουν τα λεφτα της ασφαλειας. Ξερω εγω!'....
-
Ελα μην του απαντας μονολεκτικα... Τον πληγωνεις.....
Εδω κοντευουμε να βγαλουμε βιβιο σχετικα με την ναυτιλιακη λογιστικη και πως λειτουργει ο τομεας και αυτος ακομα να καταλαβει.... Κανονικα θα επρεπε να μας πληρωνουνε που κανουμε σεμιναρια.... (αστειακι)Εισαι ακριβος, δεν συμφερει...
Παντως η αληθεια ειναι οτι ο κοσμος γενικα δεν εχει ιδεα του τι σημαινει ναυτιλια. Οχι οτι ειναι κακο, αλλα εχουν κι αποψη...Στο χωριο της γιαγιας της γυναικας μου (Τρικαλα-Γρεβενα οχι καμια Χιο ), ειχε ερθει μια ξεδελφη του παππου της ( ), πρωην ιδιοκτητρια καφενειου, στελεχος της δεξιας κι ελεγε στον παππου για το Σαμαινα και το Sea Diamond, πως ξερει οτι τα βουλιαξαν για να παρουν τα λεφτα απο τις ασφαλειες κτλ...Τι κι αν της εξηγησα οτι αυτο δεν ισχυει γιατι δεν ειναι τοσο απλο να παρεις μια αποζημειωση απο την ασφαλεια (για το αυτοκινητο σου ειναι δυσκολο, φαντασου για το καραβι!), τη σχεση μου με το χωρο, το οτι εχω δουλεψει σχετικα claim...η αποψη της ηταν firm: 'Το βουλιαξαν χωρις να υπολογιζουν τον κοσμακι για να παρουν τα λεφτα της ασφαλειας. Ξερω εγω!'....
Απλα η ξαδερφη του παππου εχει μεινει στο 1920 που τα κανανε αυτα οι χιωτες.....
Δεν υπολογιζει οτι απο τοτε εχουν σφιξει τα πραγματα και δεν περνεις την ασφαλεια που να γαμιεσαι αναποδα....
Κανα βαπορακι που να ειναι εδω κατω εχεις να κανουμε καμμια δουλεια? -
Μ΄αρεσε η ιστοριουλα που δειχνει οτι ο κοσμος ,γενικα , δεν ξερει τι ειναι η ναυτιλια. Συμφωνω οτι δεν ξερει (ουτε εγω ξερω) . Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει να θετει ερωτηματα για τα οποια δεν χρειαζεται να ξερει ακριβως πως λειτουργουν οι ναυτιλιακες και πλοιοκτητριες εταιρειες. Ουτε τον εμποδιζει να διατηρει την αποψη του (η οποια ειναι 'δεν ξερω') οταν δεν παιρνει ικανοποιητικες (με στοιχεια) απαντησεις.
Μηπως τα νουμερακια δεν βγαινουν επειδη οι ασφαλιστικες εισφορες και η φορολογηση ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα (και επι δυο ημερες μιλαμε για φορολογηση) ?
Ερωτηση (πραγματι δεν ξερω) : Στα υπο ξενη σημαια πλοια ελληνικης ιδιοκτησιας οι ασφαλιστικες εισφορες για τους ελληνες ναυτικους στο ταμειο ποιας χωρας πηγαινουν ?
-
Αν αύξανε μια -οποιαδήποτε- κυβέρνηση τη φορολογία κάποιου μεγάλου βιομηχανικού κλάδου και τα μέλη του αποφάσιζαν τελικά να μεταφερθούν σε άλλο κράτος αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, ποιος θα πλήρωνε το 'πείραμα';
Επαναλαμβάνω δε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες κινούνται κυρίως εκτός της χώρας, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο ή τις υποδομές μας, δεν λαμβάνουν επιδοτήσεις, ενώ εισάγουν ΠΟΛΥ συνάλλαγμα.
Όταν μάλιστα το ελληνικό κράτος κάνει τεμενάδες σε ξένους μπας και εκμεταλλευτούν μερικές εκατοντάδες στρέμματα ή κάποια χιλιόμετρα ακτογραμμής κι επενδύσουν, αποφασίζουμε να δυσκολέψουμε τους 'δικούς μας'. Όχι σοφό.
-
Κανα βαπορακι που να ειναι εδω κατω εχεις να κανουμε καμμια δουλεια?Dubai εισαι ή Fujairah? Σου λεει κατι ο Αστερας Τριπολης?
-
@volvozeus
Μ΄αρεσε η ιστοριουλα που δειχνει οτι ο κοσμος ,γενικα , δεν ξερει τι ειναι η ναυτιλια. Συμφωνω οτι δεν ξερει (ουτε εγω ξερω) . Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει να θετει ερωτηματα για τα οποια δεν χρειαζεται να ξερει ακριβως πως λειτουργουν οι ναυτιλιακες και πλοιοκτητριες εταιρειες. Ουτε τον εμποδιζει να διατηρει την αποψη του (η οποια ειναι 'δεν ξερω') οταν δεν παιρνει ικανοποιητικες (με στοιχεια) απαντησεις.Δεν ειπα οτι ειναι κακο να ρωτας.. Ουτε νομιζω εδειξα εγω ή ο Hannibal οτι δεν θελουμε να απαντησουμε σε ερωτηματα...Αν αυτος που ρωταει δεν καλυπτεται απο τις -αρκετα σαφεις- απαντησεις, δεν ειναι προβλημα δικο μου.
-
@volvozeusΜ΄αρεσε η ιστοριουλα που δειχνει οτι ο κοσμος ,γενικα , δεν ξερει τι ειναι η ναυτιλια. Συμφωνω οτι δεν ξερει (ουτε εγω ξερω) . Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει να θετει ερωτηματα για τα οποια δεν χρειαζεται να ξερει ακριβως πως λειτουργουν οι ναυτιλιακες και πλοιοκτητριες εταιρειες. Ουτε τον εμποδιζει να διατηρει την αποψη του (η οποια ειναι 'δεν ξερω') οταν δεν παιρνει ικανοποιητικες (με στοιχεια) απαντησεις.
Μηπως τα νουμερακια δεν βγαινουν επειδη οι ασφαλιστικες εισφορες και η φορολογηση ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα (και επι δυο ημερες μιλαμε για φορολογηση) ?
Αυτο λεμε Δημητρη. Φανβτασου οι ασφαλιστηκες εισφορες απο 4 πλοια μονο να ειναι τα 2/3 απο τα λεφτα της φορολογησης. Σου φαινεται λογικο? Αν σου φαινεται λογικο τοτε οκ. Παω πασσο.
Παμε παλι στο αλλο παραδειγμα της φορολοφιας που σου εβαλα για να μιλαμε πιο χειροπιαστα.
Εκεινο με το βαπορι κατασκευης του 1994 που λεγαμε οτι ο φορος για ενα τετοιο καραβι (μεσος ορος 80,000 ΜΤ καθως υπαρχουν μεγαλυτερα) θα ηταν 156,000 δολλαρια. απο ενα παλιο βαπορι αν υπολογιζαμε το 2002 ποσο εφορια θα εδινε κλπ κλπ. Ποσο που καθε χρονο θα ειχε προσαυξηση 4% κλπ οπως αυτα που σου εχω πει εδω και ποσες σελιδες... Αρα αν το 2002 περναμε 156,000 απο ενα βαπορι 8 ετων, (και βαση μπακαλιστης λογικης για να δεις νουμερα) και τα 758 πλοια θα ειχαμε πανω κατω 118,248,000.00 δολλαρια. ΚΑι παλι αυτο μονο απο φορολογια των πλοιων σαν μοναδα μονο με ελληνικη σημαια... Χωρις τα γυρο γυρο απο γραφεια, φορους προσωπικου, running expenses κλπ κλπ.....Συνεχιζεις να επιμενεις?Μακαρι να ειχα τον ακριβες πινακα και σου εβγαζα τα νουμερα (θα μου επερνε λιγο χρονο γιατι ειναι και πολλα παναθεμα τα)
Ερωτηση (πραγματι δεν ξερω) : Στα υπο ξενη σημαια πλοια ελληνικης ιδιοκτησιας οι ασφαλιστικες εισφορες για τους ελληνες ναυτικους στο ταμειο ποιας χωρας πηγαινουν ?
Εχεις δυο περιπτωσεις.
Ξενη σημαια αλλα το πλοιο να ειναι συμβεβλημενα με το ΝΑΤ οποτε πανε στο ΝΑΤ
Ξενη σημαια αναλογα με την σημαια (Παναμα, Λιβερια κλπ) πουθενα. Αυτα ειναι τα λεγμενο ανασφαλιστα στην ναυτιλιακη ελληνικη αργκο. Οχι οτι δεν εχουν ασφαλεια (οπως το αυτοκινητο) αλλα οτι το πληρωμα δεν αποδιδει ασφαλιστικες εισφορες πουθενα.... Το οποιο φυσικα και δεν ειναι παρανομο. -
Κανα βαπορακι που να ειναι εδω κατω εχεις να κανουμε καμμια δουλεια?
Dubai εισαι ή Fujairah? Σου λεει κατι ο Αστερας Τριπολης?
Παιζω μπαλα και στα δυο αλλα μενω Dubai περισσοτερο.... Αν και ειδηκα τωρα που τελειωνει η εταιρεια που ειμαι το καινουριο της storage terminal, θα με φανε οι δρομοι....
Εχω τον πατριο μου στην Fujairah στην εταιρεια που εφυγε για να φτιαξει την δικια του ο αστερας τριπολης, ο πατερας μου (θεος σχωρεστον) ηταν φιλοι και ειχανε κανει και σε καποιο καραβι μαζι αν δεν κανω λαθος.... -
@volvozeus
Μ΄αρεσε η ιστοριουλα που δειχνει οτι ο κοσμος ,γενικα , δεν ξερει τι ειναι η ναυτιλια. Συμφωνω οτι δεν ξερει (ουτε εγω ξερω) . Αυτο βεβαια δεν τον εμποδιζει να θετει ερωτηματα για τα οποια δεν χρειαζεται να ξερει ακριβως πως λειτουργουν οι ναυτιλιακες και πλοιοκτητριες εταιρειες. Ουτε τον εμποδιζει να διατηρει την αποψη του (η οποια ειναι 'δεν ξερω') οταν δεν παιρνει ικανοποιητικες (με στοιχεια) απαντησεις.Δεν ειπα οτι ειναι κακο να ρωτας.. Ουτε νομιζω εδειξα εγω ή ο Hannibal οτι δεν θελουμε να απαντησουμε σε ερωτηματα...Αν αυτος που ρωταει δεν καλυπτεται απο τις -αρκετα σαφεις- απαντησεις, δεν ειναι προβλημα δικο μου.
Το μονο στοιχειο (οπως το καταλαβαινω εγω) που μπορει να δειξει τις απωλειες της ελληνικες οικονομιας λογω αλλαγης σημαιας ειναι η αναλυση των εισοδηματων που δημιουργει η ναυτιλια. Και να μου πεις οτι απο το Χ εισοδημα των ναυλομεσιτων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα σταματησουν να συνεργαζονται με ελληνες ναυλομεσιτες (θα σταματησουν ?) ή απο το Ψ εισοδημα απο προμηθειες/ανταλλακτικα των εμπορων/αντιπροσωπων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα σταματησουν να συνεργαζονται με ελληνες εμπορους/αντιπροσωπους , ή απο το Ζ εισοδημα των ελληνων ναυτικων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα απολυσουν ενα αριθμο ελληνων ναυτικων (θα απολυσουν ?) , κτλ (για ολων των ειδων τα εισοδηματα) .
Θα χαθουν καποια προνομια της ελληνικης ναυτιλιας λογω μειωσης της υπο ελληνικη σημαια χωρητικοτητας ? Θα εχει συνεπειες αυτο και ποιες ? Για να δουμε και ποια ειναι τα περιθωρια διαπραγματευσης της (οποιας ) κυβερνησης .
Σε αυτα δεν νομιζω οτι πηρα καποια απαντηση.
Και χωρις να ξερει κανεις ποια θα ειναι η αυξηση της φορολογησης.
-
@volvozeus
Το μονο στοιχειο (οπως το καταλαβαινω εγω) που μπορει να δειξει τις απωλειες της ελληνικες οικονομιας λογω αλλαγης σημαιας ειναι η αναλυση των εισοδηματων που δημιουργει η ναυτιλια. Και να μου πεις οτι απο το Χ εισοδημα των ναυλομεσιτων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα σταματησουν να συνεργαζονται με ελληνες ναυλομεσιτες (θα σταματησουν ?) ή απο το Ψ εισοδημα απο προμηθειες/ανταλλακτικα των εμπορων/αντιπροσωπων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα σταματησουν να συνεργαζονται με ελληνες εμπορους/αντιπροσωπους , ή απο το Ζ εισοδημα των ελληνων ναυτικων θα χαθει αυτο το ποσοστο γιατι θα απολυσουν ενα αριθμο ελληνων ναυτικων (θα απολυσουν ?) , κτλ (για ολων των ειδων τα εισοδηματα) .
Θα χαθουν καποια προνομια της ελληνικης ναυτιλιας λογω μειωσης της υπο ελληνικη σημαια χωρητικοτητας ? Θα εχει συνεπειες αυτο και ποιες ? Για να δουμε και ποια ειναι τα περιθωρια διαπραγματευσης της (οποιας ) κυβερνησης .
Σε αυτα δεν νομιζω οτι πηρα καποια απαντηση.
Και χωρις να ξερει κανεις ποια θα ειναι η αυξηση της φορολογησης.
Δημητρη μου συγνωμη. Δεν σου εβαλα την θεση του συριζα? Δεν ειδες ποσο προχειρα πεταξανε μια μαλακια? θα φορολογισουνε λεει το καθε πλοιο 500κ ευρο.... Και νομιζουν οτι μπορουν να φορολογουν καθε πλοιο, και οτι τα πλοια ειναι 4,000.... Και μου το γυρισες, τι τα λες σε μενα, ειπα εγω για συριζα κλπ.
Αρα σου απαντησα. Και σου ξανα απαναταω. Οσο δεν υπαρχει σωστος ανθρωπος, (που να ξερει τα παντα για την ναυτιλια) αν παει να πειραξει την νομοθεσια ολων αυτων των εταιρειων , το μονο που θα καταφερει ειναι να τα κανει μπαχαλο και να χαθουν πααααααρα μα παρα πολλα λεφτα.Απο την μια μας λες να σου πουμε ποσο. Σου λεω για φορολογια λιγο μπακαλιστικα αλλα σου δειχνι ενα μεγεθος. Δεν σχολιαζεις.
Εσυ θες να σου κανουμε ολοκληρη οικονμικη αναλυση σε καθε μια απο τις εταιρειες που εχουν πλοια με ελληνικη σημαια, με τις εγκαταστασεις της στην Ελλαδα, αναλογα τι προσωπικο εχει, με ποιους συνεργαζεται κλπ κλπ. Ε δεν γινεται ρε μεγαλε... Και εγω θελω την Jolie αλλα την πηδαει ο Brad....(λες και αμα δεν την πηδαγε ο Βραδ θα το εγω αλλα λεμε και καμμια μαακια να περναει η ωρα )
Ε τι να κανουμε... Καποια πραγματα ειναι αυτα που ειναι και το συγκεκριμενο (οχι η Jolie) καλυτερη να μεινει ως εχει γιατι ειναι ευερεθιστο και αα φυγει να χασουε πολλα.
Παρε παραδειγμα βιοτεχνιες και βιομηχανιες που εδιωξε ο Αντρικος την δεκαετια του 80..... -
ρε συ Hannibal, συγγνώμη κιόλας, αλλά εμένα δεν με νοιάζει και τόσο πολύ αν φύγει η ναυτιλία.
ειδικά τώρα. και συμπεριλαμβάνω και το όποιο κόστος στη θέση μου αυτή.η φύση της είναι φυγόμαχη και οι δυνατότητες της επ'αυτού πολλές. αν λοιπόν, τώρα που τα λεφτά είναι λίγα, δεν ελαφρύνουμε/ενισχύσουμε αυτούς που είναι αναγκασμένοι να μείνουν (πχ ξενοδόχοι) πότε θα το κάνουμε?
είναι τυχαίο οτι οι Έλληνες εφοπλιστές και πλοιοκτήτες επέστρεψαν στην Ελλάδα όταν τα λεφτά ήταν τσάμπα και τα δάνεια έρεαν και απειλούν να φύγουν τώρα που έκλεισε η κάνουλα?
φέρνεις και παράδειγμα τα δάνεια των Κινέζων για ναυπήγηση στη Κίνα σαν ψήφο εμπιστοσύνης, όταν στη πραγματικότητα είναι ένα απο τα πιο σίγουρα στοιχήματα που μπορεί να πάρει ένας Κινέζος τραπεζίτης.
Σαν να δίνει η Deutsche Bank δάνειο στον ΟΤΕ να αγοράσει Siemens και οι Οτετζήδες να λένε οτι είναι πρωτοπόροι της τεχνολογίας μιας και τους χρηματοδοτεί το γερμανικό κεφάλαιο για έρευνα και ανάπτυξη...
είδαμε όλοι πως κατέληξε αυτό το σενάριο.τα παραδείγματα με κρουαζιερόπλοια, και το πολυπληθές προσωπικό τους που αποκλίνει απο το μέσο όρο επάνδρωσης, έγιναν η νόρμα που προεκτάθηκε για να υποστηρίξεις μια συνεισφορά στην ελληνική οικονομία που δεν υφίσταται στο βαθμό που το παρουσιάζεις. και αυτό είναι αυταπόδεικτο διότι αν υφίστατο θα είχαμε ήδη τη λύση στα πολλά μας οικονομικά προβλήματα.
δεν ξέρω τι άλλο ειπώθηκε γιατί δεν μπορώ να διαβάσω 2-3 σελίδες walls of text. αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση, ο κόσμος μας δεν είναι ολόκληρος ο κόσμος.
να συνοψίσω οτι προφανώς δεν είναι καλό να διώχνουμε οικονομική δραστηριότητα όποια και αν είναι αυτή. αλλά δεν θα κατεβάσουμε, και άλλο, τα βρακιά μας. στη τελική σαν χώρα δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά ακόμα.
-
Οι Κινεζοι δανειζουν τους εφοπλιστες για να κατασκευαζουν τα πλοια τους στην Κινα και να τονωσουν την εγχωρια αγορα.
Αυτα κανει οποιος εχει δικο του νομισμα,τονωνει την εγχωρια ζητηση του αντι να παρακαλαει την Μερκελ
Ελληνική Ναυτιλία