-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
αυτο τo ειδατε ?Ευτυχώς ο.... Καρατζαφύρερ θα είναι εκτός βουλής κατα τα φαινόμενα....! Πάρτε το Βαγγέλη να τον χαίρεστε...! Τουλάχιστον όσοι ξέρετε 'πού απευθύνεστε'...! Βαράτε προσοχές και σταθείτε κάγκελο σ΄αυτόν που απάλλαξε τον Τσοχατζόπουλο...Εξάλλου, 'θα 'ρθεί η στιγμή....' και για τους υπόλοιπους...!
-
για δωστε κανα προγνωστικο
ποιος θα βγει πρωτος; δημιουργια ξανα θα μπει;
εγω δεν τολμω μετα το στραπατσο των προηγουμενων εκλογων -
δώκαμε
-
Μόλις 17 σελίδες πιο πίσω (από χθες το πρωί).
-
Πάλι ο πλανήτης ασχολείται με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με τις εκλογές μας.
Άλλη μια απόδειξη ότι είμαστε όντως το κέντρο του κόσμου , σ' αντίθεση με κάποιους κακεντρεχείς που λένε το αντίθετο.Λέω να μεταναστεύσω σε καμιά πιο ασήμαντη χώρα. ΗΠΑ π.χ.
-
-
Βρηκα στοιχηματικη αποδοση για Συριζα 4.5 στο Betfair,ημαρτον δηλαδης,πολυ σιγουροι ειναι καποιοι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
-
Ελπίζω να μην πούλησε αρχές της βδομάδας τίποτα μετοχές της ΕΤΕ ο greo για να παίξει ΣΥΡΙΖΑ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για δωστε κανα προγνωστικο2 μερες πριν τις προηγουμενες εκλογες συναντω εναν καθηγητη μου και του ζηταω -οπως στους περισσοτερους εκεινες τις μερες- προβλεψεις. Μου λεει: 38% δικομματισμος, 16% ΣΥΡΙΖΑ. Εγω, και οσοι το ακουσαν τριγυρω, αφησα ενα ψιλοκοροϊδευτικο μειδιαμα στο προσωπο. Κανεις πρεπει να ελπιζει, μου λεει. (μια αναμνηση των ημερων + μια ματια στις τοτε κρυφες δημοσκοπησεις νοηματοδοτει το παραπανω)
επειδη πηρε ο καμμενος αρκετη δεξια στην πλατη, επειδη ο σαμαρας ειναι αρχηγαρα, επειδη το κκε δεν ηταν/ειναι σε θεση να καρπωθει αντιδραση, καθησε η συγκυρια στον τσιπρα να επωφεληθει απο αυτα και να 'χει την δυναμικη που 'χει. Και σε αντιθεση με την 6η μαη, πλεον υπαρχει common knowledge για τα απιδια του καθενος· η εναλλακτικη ψηφος θα παει σε συγκεκριμενο στοχο.
στο δια ταυτα και με την εμπειρια της 6ης μαη:
ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 25%
ΠΑΣΟΚ: 9%
ΑΝΕΛ: 8%
ΚΚΕ:6%
ΔΗΜΑΡ:5%
ΧΑ:5%
ΔΗΜΞΑΝ:3%ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: εκτος
-
Δενμ ε ενδιαφερει η πορεια της ΝΔ, γινετε ο Σαμαρουκος ομως στις 18 του μηνα να παρει το πούλο? Τον συχάθηκα!
-
Ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα, σίγουρα προτιμώ τον Τσίπρα (ειδικά μετά το τελευταίο 'στρογγύλεμα').
Το μόνο όμως που με προβληματίζει είναι ότι πάλι θα μείνει η χώρα χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση στο εσωτερικό της
-
Χτες το βράδυ ο Λυκουρέντζος στη ΝΕΤ(εκπομπή Πέμπτη βράδυ x2 ή κάπως έτσι) έλεγε πως δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι όλα αυτά που λέει ο manosk. Σήμερα στον ΣΚΑΙ ο Χατζηδάκης μιλοσε για Εθνική Ελλάδος(προφανώς ο Ατώνης Σαμαράς θα έχει τον κομβικό ρόλο του συνεπώνυμού του) με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτώ λοιπόν: γίνεται να εμπιστευτεί κάποιος ένα τέτοιο ανεύθυνο κόμμα που τα κορυφαία στελέχη του δεν ξέρουν καν ποιά είναι η μετεκλογική στρατηγική του;
-
Ένα χρόνο πριν σαν σήμερα, ήταν ο πρώτος μεγάλος αποκλεισμός της βουλής, η πρώτη από τις πολύ μεγάλες πλέον συγκεντρώσεις και η αρχή φυσικά της πολύ βίαιης καταστολής ενάντια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1308154
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1305826
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ένα χρόνο πριν σαν σήμερα, ήταν ο πρώτος μεγάλος αποκλεισμός της βουλής, η πρώτη από τις πολύ μεγάλες πλέον συγκεντρώσεις και η αρχή φυσικά της πολύ βίαιης καταστολής ενάντια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1308154
https://athens.indymedia.org/front.php3 ... id=1305826
Ωραίες εποχές. Είχαμε λίγο δράση, τώρα πλήξη και ρουτίνα.
-
Εγώ θα πω κάτι δυσάρεστο, που μου δημιουργεί θλίψη όποτε το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι:
κάποτε οι Έλληνες μοίραζαν πολιτισμό. Όχι προ Χριστού ή τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Πας πχ Κωνσταντινούπολη, πας Αλεξάνδρεια, πας όπου αναπτύχθηκε, μακριά από το ελλαδικό κράτος, ο Έλληνας και βλέπεις αριστουργήματα, μεγαλεία, πολυτελή και όμορφα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Μέγαρα, επαύλεις, ορφανοτροφεία, σχολεία...
Και περπατάς στη ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βλέπεις ένα τουρκαρβανίτικο μαχαλά, παλιό ή μοντέρνο, πάντως μαχαλά.
Ο Έλληνας δεν αγαπά τη χώρα του - period!
Γι' αυτό ψηφίζει έτσι που ψηφίζει. Αγαπά τον εαυτούλη του, θέλει οι γύρω του να φροντίζουν το συμφέρον του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πού όμως βρίσκεις όμορφες πόλεις, φροντισμένους οικισμούς, ρυμοτομία, κάλλος, μέριμνα για τη λειτουργικότητα και για το τι θα βλέπουν οι επόμενες γενεές;
Βασικά, μόνο εκεί που πάτησαν πόδι οι ξένοι! Αυτό με θλίβει.Τσίλερ στην Αθήνα και στην Ερμούπολη, Ενετοί στο Ρέθυμνο, Άγγλοι στο Ιόνιο, Ιταλοί στα Δωδεκάνησα κλπ κλπ.
Τείνω να πιστέψω ακράδαντα ότι μόνο ξενική επιβολή θα μας κάνει ανθρώπους, θα μας οργανώσει σε μια συγκροτημένη κοινωνία, ν' αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας ρε αδελφέ.Εμείς έχουμε μάθει μόνο να μισούμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Όχι ότι οι ξένοι θα μας αγαπήσουν, αλλά τουλάχιστον θα κάνουν μια Χ δουλειά με τις δικές τους παραστάσεις και τα δικά τους δεδομένα, χωρίς να επηρεάζονται από τον κάθε υπάνθρωπο, κάτοικο αυτής της χώρας.
Πέσετε τώρα να με δαγκώσετε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θα πω κάτι δυσάρεστο, που μου δημιουργεί θλίψη όποτε το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι:κάποτε οι Έλληνες μοίραζαν πολιτισμό. Όχι προ Χριστού ή τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Πας πχ Κωνσταντινούπολη, πας Αλεξάνδρεια, πας όπου αναπτύχθηκε, μακριά από το ελλαδικό κράτος, ο Έλληνας και βλέπεις αριστουργήματα, μεγαλεία, πολυτελή και όμορφα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Μέγαρα, επαύλεις, ορφανοτροφεία, σχολεία...
Και περπατάς στη ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βλέπεις ένα τουρκαρβανίτικο μαχαλά, παλιό ή μοντέρνο, πάντως μαχαλά.
Γι' αυτό ψηφίζει έτσι που ψηφίζει. Αγαπά τον εαυτούλη του, θέλει οι γύρω του να φροντίζουν το συμφέρον του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πού όμως βρίσκεις όμορφες πόλεις, φροντισμένους οικισμούς, ρυμοτομία, κάλλος, μέριμνα για τη λειτουργικότητα και για το τι θα βλέπουν οι επόμενες γενεές;
Βασικά, μόνο εκεί που πάτησαν πόδι οι ξένοι! Αυτό με θλίβει.Τσίλερ στην Αθήνα και στην Ερμούπολη, Ενετοί στο Ρέθυμνο, Άγγλοι στο Ιόνιο, Ιταλοί στα Δωδεκάνησα κλπ κλπ.
Τείνω να πιστέψω ακράδαντα ότι μόνο ξενική επιβολή θα μας κάνει ανθρώπους, θα μας οργανώσει σε μια συγκροτημένη κοινωνία, ν' αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας ρε αδελφέ.Εμείς έχουμε μάθει μόνο να μισούμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Όχι ότι οι ξένοι θα μας αγαπήσουν, αλλά τουλάχιστον θα κάνουν μια Χ δουλειά με τις δικές τους παραστάσεις και τα δικά τους δεδομένα, χωρίς να επηρεάζονται από τον κάθε υπάνθρωπο, κάτοικο αυτής της χώρας.
Πέσετε τώρα να με δαγκώσετε.
Ποιοί τα έκαναν αυτά; Οι πλούσιοι της εποχής. Και τώρα αν πας στην Πολιτεία ή στο Πανόραμα μια χαρά νεοκλασικά και βίλλες θα δεις. Τότε δεν υπήρχαν φτωχοδιάβολοι δηλάδή; Ας μην ωραιοποιούμε ένα παρελθόν το οποίο δεν ξέρουμε καν πως ήταν μιας και δεν το ζήσαμε από πρώτο χέρι. Γιατί μπορεί να έχεις ακούσει κι εσύ από την γιαγιά σου, όπως άκουσα κι εγώ από την δικιά μου για το ότι δεν κλείδωναν τις πόρτες αλλά επίσης άκουσα και πως ήρθε προσφυγάκι από τη Σμύρνη το '22 και τι φτώχια τράβηξαν στην 'ευημερούσα' Θεσ/νίκη του μεσοπολέμου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θα πω κάτι δυσάρεστο, που μου δημιουργεί θλίψη όποτε το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι:κάποτε οι Έλληνες μοίραζαν πολιτισμό. Όχι προ Χριστού ή τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Πας πχ Κωνσταντινούπολη, πας Αλεξάνδρεια, πας όπου αναπτύχθηκε, μακριά από το ελλαδικό κράτος, ο Έλληνας και βλέπεις αριστουργήματα, μεγαλεία, πολυτελή και όμορφα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Μέγαρα, επαύλεις, ορφανοτροφεία, σχολεία...
Πέσετε τώρα να με δαγκώσετε ώστε να νιώσω περήφανος για το πόσο ξεχωριστός είμαι. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη ράτσα που δεν αγαπά την πατρίδα της, είμαι κάτι ανώτερο.
fixed
-
Επειδή η φάση δεν σηκώνει προγνωστικά θα πω τι σκέφτηκα να ψηφίσω και για ποιό λόγο δεν θα ψηφίσω τους άλλους.
Δεν θα ψηφίσω:
ΝΔ: Ζορό. Μια λέξη αρκεί.Δεν με ενοχλεί ούτε ο Μπουμπούκος, ούτε ο Βορίδης, ούτε η σιχαμένη φάτσα του Μιχελάκη, ούτε το ακόμα χειρότερο τίποτα από το γιωργάκι που είναι τελικά το σαμαράκι. Ο Πανίκας είναι η καλύτερη απεικόνιση της ελεεινής-βρωμερής ΝΔ και από τη στιγμή που κάποιος το έβαλε σημαία στο μπαλκόνι η μπόχα είναι αφόρητη.Συριζα: Δεν έχουν βρει ακόμα τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό τους ανάμεσα σε τσάμικο και τζαζ. Τελικά κατέληξαν σε κάτι σαν σόλο Μάνγκα (κουστούμι-κουρτίνες ένα τόπι ύφασμα). Δεν μπορείς τη μια να μιλάς μια χαρά και την άλλη να μας λες ότι θες να ρίξεις την ευρωζώνη και να εκτελέσεις τον Τσάρο.
ΠΑΣΟΚ: Δεν είμαι πρασινοφρουρός και αυτό αρκεί, γιατί σε αυτές τις εκλογές μόνο οι καλοδιορισμένοι/καλοταϊσμένοι και οι γρεναδιέροι της αυτοκρατορικής φρουράς θα ψηφίσουν.
ΚΚΕ: Δεν το χω χάσει τελείως (ακόμα).
Αν. Ελ: Αν θέλω να δω καραγκιόζη βάζω στο γιουτούμπη τον original. Συν το ότι δεν μου πάει το τραπεζομάντηλο στην καούκα. Ας πάρουν άλλοι τα πετρέλαια που θα ψηφίσουν Καμμένο.
Χ.Α: Δεν το χω χάσει τελείως (ακόμα) #2.
Χλωμό να ψηφίσω:
Τζήμερος Ξανά!-Δράση-Αντίδραση-gay pride: Τον ψήφισα στον πρώτο γύρο επειδή όντως λέει κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Η συμμαχία με Μανοβαλιανάτους δεν με χάλασα (ίσα ίσα) αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε το όλο θέμα (χωρίς να το έχει συζητήσει/συμφωνήσει από πριν) με ξενέρωσε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον ψηφίσω.Θα ψηφίσω:
Φωτάκο: Μπορεί να χει κάνει κάποιες άκυρες μεταγραφές αλλά από την επόμενη των εκλογών μέχρι σήμερα για μένα ήταν το πιο σοβαρό κόμμα. Η συμμαχία με τους πράσινους οι-κωλο-γους θα μπορούσε να λείψει (και δεν ξέρω αν τελικά τον ευνοήσει τόσο) αλλά νομίζω ότι όσες περισσότερες έδρες πάρει, τόσο καλύτερο αντίβαρο σοβαρότητας θα υπάρξει στην επόμενη κυβέρνηση όποιος και αν βγει πρώτος.Προγνωστικό για πρωτιά: μάλλον ο Some Are Ass (δυστυχώς) γιατί ο Τσίπρας δεν έκανε φινάλε με συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του ευρώ και κατά της διαπλοκής.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιοί τα έκαναν αυτά; Οι πλούσιοι της εποχής. Και τώρα αν πας στην Πολιτεία ή στο Πανόραμα μια χαρά νεοκλασικά και βίλλες θα δεις. Τότε δεν υπήρχαν φτωχοδιάβολοι δηλάδή; Ας μην ωραιοποιούμε ένα παρελθόν το οποίο δεν ξέρουμε καν πως ήταν μιας και δεν το ζήσαμε από πρώτο χέρι. Γιατί μπορεί να έχεις ακούσει κι εσύ από την γιαγιά σου, όπως άκουσα κι εγώ από την δικιά μου για το ότι δεν κλείδωναν τις πόρτες αλλά επίσης άκουσα και πως ήρθε προσφυγάκι από τη Σμύρνη το '22 και τι φτώχια τράβηξαν στην 'ευημερούσα' Θεσ/νίκη του μεσοπολέμου.
Συγνώμη δηλαδή, αλλά μαχαλάδες είναι κι αυτοί. ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ! Απλώς φτιαγμένοι με σύγχρονα υλικά, το έγραψα. Ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας, όπου θέλει χτίζει, ό,τι θέλει χτίζει, λαδώνει για να μην εφαρμόσει τους κανόνες δόμησης, περνάει κιόλας υπουργικές αποφάσεις για να χτίσει όπου του αρέσει άμα είναι ισχυρός.
Κανόνες; Ρυμοτομία; Οργανωμένη πόλη; Αστεία πράγματα....αλλά επίσης άκουσα και πως ήρθε προσφυγάκι από τη Σμύρνη το '22 και τι φτώχια τράβηξαν στην 'ευημερούσα' Θεσ/νίκη του μεσοπολέμου
Οι πρόσφυγες αυτοί, μεγαλωμένοι σε άλλο περιβάλλον, κιμπάρικο, ήρθαν στην Ελλάδα που περιγράφω και τους είδαν ως ξένα στοιχεία. Τις γυναίκες τις αποκαλούσαν υποτιμητικά παστρικές (γιατί...πλένονταν), τους άντρες Τούρκους (γιατί τους ενοχλούσε η προκοπή τους).
Άστο, βρωμάει.@koulis
κάνεις λάθος. Ο Έλληνας πιστεύει ότι είναι ο εκλεκτός λαός, που ό,τι κι αν κάνει έχει δίκιο. Που του χρωστάνε και δεν χρωστάει. Που δεν τον φτύνουν, αλλά ότι βρέχει. Που τα ζητάει όλα για πάρτη του και δεν προσφέρει τίποτα, αν δεν έχει άμεσο προσωπικό όφελος.
Το τι είμαι εγώ ή ο άλλος, ας το αφήσουμε να φανεί στη σούμα.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες