Jun 15, 2012, 6:01 PM

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:

Ποιοί τα έκαναν αυτά; Οι πλούσιοι της εποχής. Και τώρα αν πας στην Πολιτεία ή στο Πανόραμα μια χαρά νεοκλασικά και βίλλες θα δεις. Τότε δεν υπήρχαν φτωχοδιάβολοι δηλάδή; Ας μην ωραιοποιούμε ένα παρελθόν το οποίο δεν ξέρουμε καν πως ήταν μιας και δεν το ζήσαμε από πρώτο χέρι. Γιατί μπορεί να έχεις ακούσει κι εσύ από την γιαγιά σου, όπως άκουσα κι εγώ από την δικιά μου για το ότι δεν κλείδωναν τις πόρτες αλλά επίσης άκουσα και πως ήρθε προσφυγάκι από τη Σμύρνη το '22 και τι φτώχια τράβηξαν στην 'ευημερούσα' Θεσ/νίκη του μεσοπολέμου.

Συγνώμη δηλαδή, αλλά μαχαλάδες είναι κι αυτοί. ΜΑΧΑΛΑΔΕΣ! Απλώς φτιαγμένοι με σύγχρονα υλικά, το έγραψα. Ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας, όπου θέλει χτίζει, ό,τι θέλει χτίζει, λαδώνει για να μην εφαρμόσει τους κανόνες δόμησης, περνάει κιόλας υπουργικές αποφάσεις για να χτίσει όπου του αρέσει άμα είναι ισχυρός.
Κανόνες; Ρυμοτομία; Οργανωμένη πόλη; Αστεία πράγματα.

...αλλά επίσης άκουσα και πως ήρθε προσφυγάκι από τη Σμύρνη το '22 και τι φτώχια τράβηξαν στην 'ευημερούσα' Θεσ/νίκη του μεσοπολέμου

Οι πρόσφυγες αυτοί, μεγαλωμένοι σε άλλο περιβάλλον, κιμπάρικο, ήρθαν στην Ελλάδα που περιγράφω και τους είδαν ως ξένα στοιχεία. Τις γυναίκες τις αποκαλούσαν υποτιμητικά παστρικές (γιατί...πλένονταν), τους άντρες Τούρκους (γιατί τους ενοχλούσε η προκοπή τους).
Άστο, βρωμάει.

@koulis
κάνεις λάθος. Ο Έλληνας πιστεύει ότι είναι ο εκλεκτός λαός, που ό,τι κι αν κάνει έχει δίκιο. Που του χρωστάνε και δεν χρωστάει. Που δεν τον φτύνουν, αλλά ότι βρέχει. Που τα ζητάει όλα για πάρτη του και δεν προσφέρει τίποτα, αν δεν έχει άμεσο προσωπικό όφελος.
Το τι είμαι εγώ ή ο άλλος, ας το αφήσουμε να φανεί στη σούμα.