-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Σε τι ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ο Βαρουφάκης?Ξέρω ότι έχει γίνει της μόδας στους νεώτερους, αλλά όποτε με 'έβαλε' κάποιος να διαβάσω ένα κείμενο του πάντα έμπαζε .... Όπου δεν μπορώ να έχω έγκυρη άποψη, κοιτάω για κάποιους δείκτες που μπορεί να εκτιμήσει ένας μη ειδικός: τη λογική σειρά επιχειρημάτων, τη συνέπεια του κειμένου ή αντιφάσεις, ....
Πριν λίγες μέρες κάποιος έβαλε μία συνέντευξη του στη Die... όπου στην επιχειρηματολογία του έγραφε ότι μεταξύ 1993 και 2009 υποβαθμίστηκε το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα! Τελείωσε εκεί για μένα.
Στο σημερινό ( http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16104 ) προσπαθώ να παρακολουθήσω κατά πόσο προτείνει κάποιο ρεαλιστικό-διαπραγματεύσιμο σενάριο. Με τα παρακάτω όμως άκρη δεν βγάζω:
*(1) Τι θα πρέπει να ζητήσει η νέα κυβέρνηση;
….. Δεύτερον, moratorium των αποπληρωμών προς την τρόικα για ένα έτος και για όσο καιρό ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας είναι κάτω του 2%. Όταν ο ρυθμός αυτός ξεπεράσει το 2%, τότε οι αποπληρωμές ξεκινούν και πάλι σταδιακά για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.
……………………..
4) Ποια θα είναι αυτά τα ελάχιστα οφέλη για την χώρα που, εφόσον δεν προσφερθούν από την «άλλη» πλευρά, η δική μας πλευρά θα προβεί στα βήματα του μέρους (3);
Αυτό είναι κάτι που κανείς διαπραγματευτής δεν αποκαλύπτει εξ αρχής. ….. ότι οι επενδύσεις θα είναι τέτοιες που να οδηγήσουν γρήγορα (εντός έξι μηνών το αργότερο) σε έναν ρυθμό μεγέθυνσης τους ονομαστικού ΑΕΠ γύρω το 3% (και πως θα ανέλθει κατόπιν στο 5% για να ξανα-αρχίσουν οι αποπληρωμές των δανείων στην τρόικα.)
*Και προφανώς δεν συζητάω ποσο επιφανειακά προσέγγισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλά το (3) και ... όλα τα άλλα που πρέπει πάνε πακέτο. Αν θες να το δεις, το βλέπεις ....
'... Μένει ο Σύριζα ως το μόνο κόμμα που θέτει το ερώτημα (3) και το απαντά ουσιαστικά. Για αυτό τον λόγο θα έχει την ψήφο μου ... Όσο για τις «άλλες» πολιτικές του, που απορρίπτω, ελπίζω ότι η αναρρίχηση στην ηλεκτρική καρέκλα της εξουσίας θα τις σκορπίσει στους πέντε ανέμους. ...'Τέλος, με ενθουσίασε η ανωτερότητα ως προς τις καρέκλες και η διάθεση πατριωτικής προσφοράς σαν κυβερνητικός σύμβουλος:
'ΥΓ. Φτάνουν στα αυτιά μου, εδώ στο μακρυνό Seattle, πως αναλαμβάνω κυβερνητικό πόστο σε κυβέρνηση Σύριζα (κάτι που πολλοί θα σκεφτείτε ότι επιβεβαιώνεται από το πιο πάνω συμπέρασμά μου και την ψήφο μου στον Σύριζα). Για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Θα βοηθήσω όποια κυβέρνηση μου το ζητήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Συμβουλευτικά όμως. Για να ασκήσει κάποιος εξουσία από κυβερνητικό πόστο, πρέπει να έχει βαθμούς ελευθερίας (ιδίως σε μια διαπραγμάτευση) που δεν δικαιούται άνευ της δημοκρατικής νομιμοποίησης που μόνο η κρίση των πολιτών στην κάλπη μπορεί να προσφέρει.' -
Τι μαλακας ο Ευαγγελάτος
Βγάζει 'δημοσκοπηση'Sent from my WT19i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Σε τι ΔΕΝ επιβεβαιώθηκε ο Βαρουφάκης?
Ξέρω ότι έχει γίνει της μόδας στους νεώτερους, αλλά όποτε με 'έβαλε' κάποιος να διαβάσω ένα κείμενο του πάντα έμπαζε .... Όπου δεν μπορώ να έχω έγκυρη άποψη, κοιτάω για κάποιους δείκτες που μπορεί να εκτιμήσει ένας μη ειδικός: τη λογική σειρά επιχειρημάτων, τη συνέπεια του κειμένου ή αντιφάσεις, ....
Πριν λίγες μέρες κάποιος έβαλε μία συνέντευξη του στη Die... όπου στην επιχειρηματολογία του έγραφε ότι μεταξύ 1993 και 2009 υποβαθμίστηκε το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα! Τελείωσε εκεί για μένα.
Μισά μας τα λές (από εδώ
Φυσικά και είναι σωστό να συζητάμε για δικαιοσύνη. Αλλά ο τρόπος που βλέπουν πολλοί Γερμανοί την κρίση είναι λάθος. Μεταξύ του 1993 και του 2009, στις δήθεν εξαιρετικές εποχές, η ποιότητα ζωής του 65% των Ελλήνων υποβαθμίστηκε. Στο μεταξύ επίσημες στατιστικές αποδεικνύουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Γιατί; Επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. Μία μικρή ομάδα έκανε πάρτι και όταν η φούσκα έσκασε, έστειλαν τον λογαριασμό στη μεγάλη πλειοψηφία. Εκείνοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες και Γερμανούς. Γι’ αυτό και είναι άδικο να βάλλουν τώρα οι Γερμανοί κατά των μέσων Ελλήνων.
Δεν έχω ψάξει τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το αποκλείω να το λέει στον αέρα, χωρίς να το 'χει ψάξει.
Τα 'χεις ψάξει και δεν ισχύουν αυτά που λέει; -
Αν κατάλαβα τώρα είναι στο Σηάτλ αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί που δουλεύει, ... γίνεται αυτό?σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του gaming.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ είμαι φουλ υπέρ του να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος.
Στην προκειμένη περίπτωση, ένας δημόσιος υπάλληλος έγραψε κάτι στο μπλογκ του. Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί κατά τη γνωμη μου.
Ένας επώνυμος δημόσιος υπάλληλος με μεγάλο αξίωμα ο οποίος επηρεάζει πολύ κόσμο έγραψε κάτι στο μπλόγκ του. Νομίζω πως καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι;
Αν ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορεί να μιλούσαμε για πραξικόπημα και μάλλον θα είχε ήδη ξηλωθεί
Πρέπει επιτέλους να πάψει ο άμβωνας να γίνεται πολιτικό γραφείο του κάθε παπά εφόσον θέλουν να είναι ΔΥ....Ο στρατός είναι οργανικό τμήμα του κράτους, ενώ η εκκλησία (κακώς) έχει πιο 'περιφερειακή' σχέση.
Όπως και να 'χει, ένας παππούς έγραψε δυο βλακείες που θα πέρναγαν εντελώς στα ψιλά αν δε γινόταν τόσος ντόρος.
Κάποια στιγμή θα γίνει επιτέλους ο χωρισμός και όλοι μας θα ησυχάσουμε....
-
[
Φυσικά και είναι σωστό να συζητάμε για δικαιοσύνη. Αλλά ο τρόπος που βλέπουν πολλοί Γερμανοί την κρίση είναι λάθος. Μεταξύ του 1993 και του 2009, στις δήθεν εξαιρετικές εποχές, η ποιότητα ζωής του 65% των Ελλήνων υποβαθμίστηκε. Στο μεταξύ επίσημες στατιστικές αποδεικνύουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Γιατί; Επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. Μία μικρή ομάδα έκανε πάρτι και όταν η φούσκα έσκασε, έστειλαν τον λογαριασμό στη μεγάλη πλειοψηφία. Εκείνοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες και Γερμανούς. Γι’ αυτό και είναι άδικο να βάλλουν τώρα οι Γερμανοί κατά των μέσων Ελλήνων.Δεν έχω ψάξει τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το αποκλείω να το λέει στον αέρα, χωρίς να το 'χει ψάξει.
Τα 'χεις ψάξει και δεν ισχύουν αυτά που λέει;' ... μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα..' Αν αυτό σε καλύπτει, επειδή το λέει, δικαίωμα σου!
Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά όσοι δεν είμαστε παιδιά το 1993 μπορούμε να έχουμε ιδία άποψη από τη ζωή. Αυτός μάλλον αλλού ζούσε
-
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16104
στο σημερινό του Βαρουφάκη τα σπάει αυτό...'Πρώτον, την εγγύηση ότι, βρέξει-χιονίσει, το ελληνικό δημόσιο θα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του από την 1-1-2013 και για πάντα – ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται ως προς τις δαπάνες του δημοσίου, τα της φορολογίας κλπ.'
αναφέρει βέβαια μια πρόταση με 2 σκέλη αλλά τη βλέπω τελείως κουλή με βάση την εμπιστοσύνη που έχει ο Ελλην στο Κράτοςέχει προτάσεις αλλά νομίζω ξεχνάει μερικές φορές οτι δε παίζουν όλοι για την ίδια ομάδα
-
[
Φυσικά και είναι σωστό να συζητάμε για δικαιοσύνη. Αλλά ο τρόπος που βλέπουν πολλοί Γερμανοί την κρίση είναι λάθος. Μεταξύ του 1993 και του 2009, στις δήθεν εξαιρετικές εποχές, η ποιότητα ζωής του 65% των Ελλήνων υποβαθμίστηκε. Στο μεταξύ επίσημες στατιστικές αποδεικνύουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Γιατί; Επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. Μία μικρή ομάδα έκανε πάρτι και όταν η φούσκα έσκασε, έστειλαν τον λογαριασμό στη μεγάλη πλειοψηφία. Εκείνοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες και Γερμανούς. Γι’ αυτό και είναι άδικο να βάλλουν τώρα οι Γερμανοί κατά των μέσων Ελλήνων.Δεν έχω ψάξει τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το αποκλείω να το λέει στον αέρα, χωρίς να το 'χει ψάξει.
Τα 'χεις ψάξει και δεν ισχύουν αυτά που λέει;' ... μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα..' Αν αυτό σε καλύπτει, επειδή το λέει, δικαίωμα σου!
Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά όσοι δεν είμαστε παιδιά το 1993 μπορούμε να έχουμε ιδία άποψη από τη ζωή. Αυτός μάλλον αλλού ζούσε
Και όσοι ζούσαν το 1993 θα έχουν την ίδια άποψη με σένα;
Και αυτοί που μετά, κατά Βαρουφάκη, είχαν μείωση εισοδημάτων (το 65%) και αυτοί που 'χαν αύξηση (και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ) των εισοδημάτων τους; (το υπόλοιπο 35%;)Μέχρι πριν κάνα δυο μήνες , υπήρχαν άτομα που μου λέγανε ότι 'κρίση δεν υπάρχει, δεν βλέπεις τις καφετέριες '.
Τώρα έχουν χεστεί πάνω τους.
Η 'ιδία άποψη από τη ζωή' δεν μου λέει απολύτως τίποτα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μπορεί να μιλούσαμε για πραξικόπημα και μάλλον θα είχε ήδη ξηλωθείΕκτός αν τους ξήλωνε αυτός.
Δεν έχω ψάξει τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το αποκλείω να το λέει στον αέρα, χωρίς να το 'χει ψάξει.
Τα 'χεις ψάξει και δεν ισχύουν αυτά που λέει;Η αίσθηση μου στην πράξη είναι η ίδια με του Βαρουφάκη.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16104στο σημερινό του Βαρουφάκη τα σπάει αυτό...'Πρώτον, την εγγύηση ότι, βρέξει-χιονίσει, το ελληνικό δημόσιο θα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του από την 1-1-2013 και για πάντα – ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται ως προς τις δαπάνες του δημοσίου, τα της φορολογίας κλπ.':
Σωστός σε αυτό! Κατ' αρχάς, δεν γίνεται να διαπραγματεύεσαι και να μην σε φθάνουν να περάσεις όσα βγάζεις ...
Αλλά αυτό γινόταν με το μνημόνιο και αντιστεκόμαστε. -
[
Και όσοι ζούσαν το 1993 θα έχουν την ίδια άποψη με σένα;
Και αυτοί που μετά, κατά Βαρουφάκη, είχαν μείωση εισοδημάτων (το 65%) και αυτοί που 'χαν αύξηση (και μάλιστα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ) των εισοδημάτων τους; (το υπόλοιπο 35%;)Μέχρι πριν κάνα δυο μήνες , υπήρχαν άτομα που μου λέγανε ότι 'κρίση δεν υπάρχει, δεν βλέπεις τις καφετέριες '.
Τώρα έχουν χεστεί πάνω τους.
Η 'ιδία άποψη από τη ζωή' δεν μου λέει απολύτως τίποτα.Μάλλον δεν θα είμαι στο 35%, γιατί δεν είχα ποτέ καμία σχέση με τον 'χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας'.
Απομένει σε σένα να σκεφθείς και να ψάξεις πως μπορεί να έχει διαπιστώσει σαν ειδικός με μιά μελέτη ότι το ΑΕΠ μεταξύ 1993-2009 ανέβηκε επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. (παρόμοια και για το 35% vs. 65%)
Επειδή οι καθηγητές πρέπει να δημοσιεύουν την έρευνα τους σε διεθνή περιοδικά, μπορεί να έχει καμιά σχετική δημοσίευση. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μην κολλάς σε αυτό. Λόγο για τα οικονομικά της Ε.Ε. δεν έχουν μόνο τα κράτη της ΟΝΕ.
Και το Η.Β. μπορεί και πρέπει να έχει γνώμη, ειδικά όταν χρηματοδοτεί την Ένωση.
Ακόμα και χώρες υποψήφιες ή μη για την υιοθέτηση του Ευρώ, μέλη της Ε.Ε., συνεισφέρουν στη διάσωση της Ελλάδας. Κάνω λάθος;Στη διασωση της Ελλαδας συμμετεχουν χωρες ολου του πλανητη μεσω του ΔΝΤ
Έτσι που το θέτεις, έχεις δίκιο.
Αλλά δεν απαντάς σε αυτό που έγραψα εγώ.Το ΔΝΤ συμμετέχει στο δανεισμό της Ελλάδας ως ενιαίος οργανισμός. Δεν έστειλαν παράκληση οι του ΔΝΤ στα κράτη-μέλη να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.
Το αποφάσισε, με τον τρόπο που συνήθως αποφασίζει. Κράξανε οι υπανάπτυκτοι -καλά κάνανε από την πλευρά τους-, αλλά ευτυχώς για εμάς στο ΔΝΤ κάνουν κουμάντο τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη-μέλη του, γιατί έτσι πάει το παγκόσμιο σύστημα να 'ουμ', ζήτα από κανένα κομμουνιστή περισσότερη ανάλυση.Εγώ όμως ανέφερα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα ΕΚΤΟΣ ΟΝΕ. Τα οποία πέρασαν από τα κοινοβούλιά τους τη σχετική δανειακή σύμβαση υπέρ της χώρας μας και δεν πέρασε αυτή χωρίς γκρίνιες.
ΔΗΛΑΔΗ, ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψα: ότι ΟΛΑ τα κράτη της Ε.Ε. έχουν λόγο για τη σωτηρία μας ή για την έξοδό μας.Και καπάκι, η επιβεβαίωση από το ποστάρισμα της είδησης (drifter) για τους ξυπόλητους κομμουνιστές, τους Σλοβάκους.
Που συντάσσονται ΚΑΙ αυτοί με τη Γερμανία, ήτοι 'κάντε πράξη τα υπεσχημένα, αλλιώς άντε και στο γεροδιάολο!'.
Όχι ότι ο Ολάντ λέει κάτι διαφορετικό, αλλά αυτός το κάνει με το γάντι. Όπως με το γάντι μας έσφαξε τις προάλλες εκείνος ο Γάλλος υπουργός, που μας είπε 'είστε σούπερ φίλοι, δεν είμαστε κακοί να σας πετάξουμε στο βόθρο με τους κροκόδειλους, αλλά αν το αποφασίσετε, χαλάλι σας, θα στείλουμε άνθη'. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
υγ η Δανια δεν ειναι στο ευρω Μανο
Don't let the facts get in the way of a good story! Μα δεν έμαθες τίποτα ακόμα από το Μπάμπη;
Γουστάρω ad hominem αντί απάντησης στο Βαρουφάκη...
Γιατί δεν εκπλήσσομαι όμως;Η παραπάνω απάντηση σε καλjύπτει;
Εκτός αν πίστευες ότι οι εκτός ευρωζώνης ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνται με την πάρτη μας.Για το Βαρουφάκη, διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω κάτι που ο ίδιος κάνει δημόσια. Σιγά το Μάνο Χατζιδάκι.
Αλλά ταυτόχρονα τον επικαλέστηκα, σε μήνυμα που έγραψα λίγο πιο κάτω, για την έλλειψη στόχων διαπραγμάτευσης από κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Έτερον, εκάτερον. -
Ευκαιρία είναι τώρα να αναφέρω μία απορία μιας και αναφέρθηκε η λέξη εκκλησία.
Η απορία αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υποθέσουμε ότι βγαίνει πρώτο κόμμα, άραγε θα προτείνει να καταργηθούν άμεσα όλες οι Ορθόδοξες Χριστιανικές αργίες και να γίνουν εργάσιμες μέρες;
Είναι φυσιολογικό να έχει ένα κράτος (με την συγκεκριμένη αριστερή κυβέρνηση), επίσημες αργίες που αφορούν μία και μόνο θρησκεία;
Πάντως αν βγει ο Σύριζα προσωπικά θα ήθελα άμεσα όλες οι αργίες μέρες να γίνουν εργάσιμες μέρες για όλους.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η απορία αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν υποθέσουμε ότι βγαίνει πρώτο κόμμα, άραγε θα προτείνει να καταργηθούν άμεσα όλες οι Ορθόδοξες Χριστιανικές αργίες και να γίνουν εργάσιμες μέρες;
Είναι φυσιολογικό να έχει ένα κράτος (με την συγκεκριμένη αριστερή κυβέρνηση), επίσημες αργίες που αφορούν μία και μόνο θρησκεία;
Πάντως αν βγει ο Σύριζα προσωπικά θα ήθελα άμεσα όλες οι αργίες μέρες να γίνουν εργάσιμες μέρες για όλους.
Aυτό είναι κριτήριο για επιλογή κόμματος? Οι αργίες είναι το πρόβλημα δηλαδή?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όχι, θα κάνει το αντίθετο, θα προσθέσει και όλες τις αργίες όλων των υπολοίπων θρησκειών του κόσμου! Με το ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα θα είναι αργία
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Δεν ανέφερα πουθενά για κριτήριο επιλογής κόμματος.
Απορία εξέφρασα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η παραπάνω απάντηση σε καλjύπτει;
Εκτός αν πίστευες ότι οι εκτός ευρωζώνης ευρωπαϊκές χώρες δεν ασχολούνται με την πάρτη μας.Όχι, γιατί -για πολλοστή φορά- γράφεις ό,τι σου κατέβει, ανάλογα με το τι βολεύει τα 'επιχειρήματα' σου.
Όλοι ασχολούνται με τη πάρτη μας γιατί τα έχουμε κάνει σαλάτα, και οι οικονομίες ολονών μας είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Δεν είμαστε (ευτυχώς) τα νησιά Βανουάτου.
Από εκεί και πέρα, οι εκτός ευρωζώνης - εντός ΕΕ χώρες έχουν στείλει λεφτά στην Ελλάδα διαχρονικά μέσω πακέτων Ντελόρ, ΚΠΣ, ΕΣΠΑ και δεν συμμαζεύεται. Στο bailout όμως συμμετέχουν μόνο μέσω της συμμετοχής τους στο ΔΝΤ. Γι αυτό δεν ψηφίζουν τίποτα, αποφασίζει η Lagarde και το προεδρείο στη Washington.
Οι χώρες της ευρωζώνης πέρασαν αυτές τις ψηφοφορίες από τα εθνικά τους κοινοβούλια για να πληρώσουν μέσω της ΕΚΤ, να ιδρυθεί το EFSF κλπ. Οι χώρες ΕΕ εκτός ευρωζώνης, μπορεί να καίγονται για την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν μπορούν όμως να επηρεάσουν τη κατάσταση καθόλου. Ο Cameron λχ. στέλνει τον Osborne στις συνόδους κορυφής, ο οποίος στα θέματα οικονομίας της ευρωζώνης απλά κάθεται στη γωνία του δωματίου και κοιτάει. Δεν ψηφίζει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από το να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά.Περιμένω λοιπόν να μου τεκμηριώσεις το κάτωθι:
Εγώ όμως ανέφερα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., τα ΕΚΤΟΣ ΟΝΕ. Τα οποία πέρασαν από τα κοινοβούλιά τους τη σχετική δανειακή σύμβαση υπέρ της χώρας μας και δεν πέρασε αυτή χωρίς γκρίνιες.
ΔΗΛΑΔΗ, ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψα: ότι ΟΛΑ τα κράτη της Ε.Ε. έχουν λόγο για τη σωτηρία μας ή για την έξοδό μας.Δείξε μου λοιπόν, πότε ψηφίστηκε η ελληνική δανειακή σύμβαση στο ΗΒ; Στην Ουγγαρία; Τη Πολωνία; Τη Σουηδία; Πώς αυτά τα κράτη έχουν λόγο για το μέλλον της Ελλάδας σε ένα κλαμπ στο οποίο τα ίδια δεν είναι μέλη;
Φεύγω για δουλειά τώρα, έχεις χρόνο να το ψάξεις.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ανέφερα πουθενά για κριτήριο επιλογής κόμματος.
Απορία εξέφρασα.
αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα, ονομάζοντάς τες διαφορετικά, πχ γιορτή του κρασιού, γιορτή του έρωτα, γιορτή της άνοιξης και πάει λέγοντας.
Ασε που ένα κοσμικό κράτος που σέβεται τον εαυτό του στάνταρ θα προσθέσεις καμια 5-6 μέρες ακόμα, γιατί στην ελλάδα δεν έχουμε πολλές -
@zorz
Έχεις δίκιο σ' αυτό.
Είχα την εντύπωση ότι και οι εκτός ευρωζώνης πληρώνουν το μερτικό της διάσωσης.Όχι όμως ότι αλλάζει η ουσία του πράγματος, με τις ισορροπίες δυνάμεων να είναι εναντίον μας.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες