-
Και ανοιγω αυτο το θεμα καθοτι ξαδερφος μου τριτεκνος ψαχνει αυτοκινητο. Το υπαρχον αμαξι της οικογενειας ειναι ενα Skoda Felicia μτχ που το ειχε παρει πριν 12 χρονια περιπου (μπορει και να μην θυμαμαι καλα, αλλα δεν μας ενδιαφερει ). Ψαχνει για ενα αμαξι ωστε να μπορει να κινειται ποιο ανετα με την οικογενεια του και μου ειπε πως θελει το Toyota Avensis απο 2005 καθοτι και αξιοπιστο και φθηνο. Εγω του προτεινα και το Ford Mondeo καθοτι ειναι λιιιιιγο ποιο μεγαλο. Τι αλλο προτεινεται?? Υποψην Skoda Octavia και γενικα VAG group δεν θελει οπως και γαλλικο αμαξι, καθοτι αστυνομος, οποτε το συμπερασμα που εχει για αυτα ειναι τα χειροτερα.
Το Octavia που εχουν καιει τα αντερα του σε λαδι και τα Ξαρα τους τρελαινουν σε ηλεκτρολογικα -
Και ανοιγω αυτο το θεμα καθοτι ξαδερφος μου τριτεκνος ψαχνει αυτοκινητο. Το υπαρχον αμαξι της οικογενειας ειναι ενα Skoda Felicia μτχ που το ειχε παρει πριν 12 χρονια περιπου (μπορει και να μην θυμαμαι καλα, αλλα δεν μας ενδιαφερει ). Ψαχνει για ενα αμαξι ωστε να μπορει να κινειται ποιο ανετα με την οικογενεια του και μου ειπε πως θελει το Toyota Avensis απο 2005 καθοτι και αξιοπιστο και φθηνο. Εγω του προτεινα και το Ford Mondeo καθοτι ειναι λιιιιιγο ποιο μεγαλο. Τι αλλο προτεινεται?? Υποψην Skoda Octavia και γενικα VAG group δεν θελει οπως και γαλλικο αμαξι, καθοτι αστυνομος, οποτε το συμπερασμα που εχει για αυτα ειναι τα χειροτερα.
Το Octavia που εχουν καιει τα αντερα του σε λαδι και τα Ξαρα τους τρελαινουν σε ηλεκτρολογικα -
Mondeo θα παρει οχι αλλα καρα στους δρομους αμαν ποια.
-
λυπάμαι που θα διαφωνήσω όμως πλέον στην εποχή της κρίσης και των χαμηλών μισθών η αξιοπιστία -μαζί με την οικονομία και την χαμηλή συντήρηση- έχει αναχθεί σε μία από τις βασικές προτεραιότητες στην επιλογή αυτοκινήτου.
Λαμβάνοντας επίσης υπόψιν μας ότι πλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν υψηλά στάνταρντς ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας δεν επιλέγεις αυτόματα το γρηγορότερο ή το πιο ...στριφτερό αλλά αυτό που θα σε πηγαίνει στον προορισμό σου πιο οικονομικά και άνετα αφού σε τελική ανάλυση μιλάμε για οικογενειακό αυτοκίνητο.
όσοι λοιπόν με άνεση και ευχέρεια αποκλείετε τις αξιόπιστες επιλογές σε σχέση με κάτι άλλο οδηγοκεντρικό καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.
Προσωπικά θα έπαιρνα το αβένσις που είναι και 1600. Σε επιδόσεις δεν υστερεί ιδιαίτερα από το μοντέο ενώ αν πήγαινε σε 1800 θα πρότεινα το μαζντα 6 της ίδιας εποχής! Αν και εκεί θα του πρότεινα και ενα μικρομεσαίο 1800άρι το τετράθυρο σιβικ 8g που είναι επίσης απροβλημάτιστο. -
ετυχε και ημουνα σε μαντρα μπροστα σε αγοραπωλησια. Τριτεκνος ηθελε μεταχ οπως φιλος σου. Μολις ειδε μοντεο και χωρους επαθε πλακα διοτι τον καλυπτε απολυτα και ειχε τα παντα, και απο τιμη χωμα στο 1.8. Το εκλεισε για ελεγχο επι τοπου σε 10 λεπτα. Και ο Τζερεμυ Κλαρκσον το θεωρει το καλυτερο στην κατηγορια του. Αν τα 1800 ειναι οκ για σενα ειναι μια εξαιρετικη υποψηφιοτητα.
Το αβενσις τοχει φιλος και στα πρωτα 3 χρονια ολα καλα. Τωρα εχει προβληματα ποιοτητας και βλαβων που η ΤΟΥΟΤΑ δεν μας ειχε συνηθισει.
ΜΑΖΝΤΑ 6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΣΥΜΦΩΝΩ>
-
Ας δει Avensis ή Mazda 6. Και σαν μτχ αξίζουν.
Θωμα ... τι σημαινει 'αστυνόμος' δεν θελει VAG ή γαλλικό?
-
Για μένα το Avensis προηγούμενης γενιάς είναι εξαιρετικό οικογενειακό αυτοκίνητο: ποιοτικό, με καλούς χώρους και πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Βάλτε και τον εξαιρετικό 1800ρη.
-
Μα γιατι να χαντακωθει ο ανθρωπος και να αγορασει αυτη την αθλια βαρκα της toyota???Επειδη εχω εμπειρια με τη συγκεκριμενη σειρα του avensis δεν εχω συναντησει τιποτα ποιο αθλιο,ποιο γλυκαναλα απο αυτο το avensis... Και η καταναλωση του δεν ειναι χαμηλη...Πανω κατω το 1.6 καιει τα ιδια με το mondeo και το mondeo ειναι ποιο ποιοτικο,ποιο σταθερο στον δρομο,ποιο γρηγορο και φυσικα πολυ ποιο ομορφο απο to avensis που ειναι σα φιδι κολοβο...Αν δε παρει ford Θωμα δε σε ξερω!!!!!
-
προτεινω και γω mazda 6 μιας και το εχει συγγενης μου και κατα την αποψη μου ειναι απο τα ποιο 'ευχαριστα' sedan. και ανετο και σπορτυ με τις ζαντουλες-φαναρια του και οικονομικο...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ας δει Avensis ή Mazda 6. Και σαν μτχ αξίζουν.Θωμα ... τι σημαινει 'αστυνόμος' δεν θελει VAG ή γαλλικό?
Λέει από κάτω πως έχει δει πολλά σε αυτά τα αυτοκίνητα, καίνε λάδι τα VAG ( ) βγάζουν ηλεκτρονικά προβλήματα τα xsara. Άσε που μπορεί να μη θέλει να βλέπει το ίδιο αμάξι και στη δουλειά και στο σπίτι.
Το Mazda 6 πάντως είναι η καλύτερη λύση. -
Matsuda roku και από μένα φυσικά.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το Octavia που εχουν καιει τα αντερα του σε λαδι και τα Ξαρα τους τρελαινουν σε ηλεκτρολογικα
Με τη συντήρηση και τη χρήση που τους κάνουν και λίγα βγάζουν.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Το Octavia που εχουν καιει τα αντερα του σε λαδι και τα Ξαρα τους τρελαινουν σε ηλεκτρολογικα
Με τη συντήρηση και τη χρήση που τους κάνουν και λίγα βγάζουν.
Ειναι σε επαρχειακη πολη και δεν τα πολυ κινουν γιατι παιζουν πασιεντζες >>Ας δει Avensis ή Mazda 6. Και σαν μτχ αξίζουν.
Θωμα ... τι σημαινει 'αστυνόμος' δεν θελει VAG ή γαλλικό?
Λέει από κάτω πως έχει δει πολλά σε αυτά τα αυτοκίνητα, καίνε λάδι τα VAG ( ) βγάζουν ηλεκτρονικά προβλήματα τα xsara. Άσε που μπορεί να μη θέλει να βλέπει το ίδιο αμάξι και στη δουλειά και στο σπίτι.
Το Mazda 6 πάντως είναι η καλύτερη λύση.Εχει ενα δικιο
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Matsuda roku και από μένα φυσικά. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Matsuda roku και από μένα φυσικά.
Να φαντασω πως ειναι το Mazda 6??
-
Ναι Θωμά!
-
Ή το 6αρι ή το Avensis κι απο εμένα
-
Ας παρει καποιο ιαπωνικο καθοτι ουτε ψαγμενο τον κοβω απο αυτα που μας εγραψες ουτε με ιδιατερες απαιτησεις περα της αξιοπιστιας..Μια χαρα θα του κατσει το avensis.
Ας μη τα γ@μουσ@ν τα περιπολικα τους να ειχαν καλυτερη αποψη...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ή το 6αρι ή το Avensis κι απο εμέναΚι από μένα επίσης
Μτχ Toyota Avensis-Ford Mondeo ή ...