-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Η τρόικα ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε, αλλά δεν καταγγέλλει όσους -κατ’ αυτήν- δεν το εφάρμοσαν. Αντιθέτως, κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ των απαξιωμένων, αλλά υπάκουων κομμάτων, απειλώντας τους Ελληνες. Είναι τυχαίο, άραγε, ότι η τρόικα σχεδόν ταυτίζεται με τις εγχώριες δυνάμεις, που κυοφόρησαν και επωφελήθηκαν περισσότερο από την κλεπτοκρατία;Όχι, δεν είναι τυχαίο. Είναι οι μόνες 'δυνάμεις' που λένε (έστω και αν ψεύδονται σε σημαντικό βαθμό) ότι θα κάνουν μεταρυθμίσεις και θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Οι άλλες δυνάμεις, οι τόσο 'σπουδαίες και σωτήριες' εναλλακτικές, διατυμπανίζουν παντού σενάρια τρόμου. Θες και να τους αβαντάρουν οι ευρωπαίοι?
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.
Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Αν πάλι δεν μπορώ να το νοικιάσω, ή δεν θέλω, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό, θα οδηγήσει λογικά και σε μείωση τιμών.
Γενικώς, η δίκαιη φορολογία, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, κάνει καλό σε όλους (σε υποδομές, παροχές, υπηρεσίες). Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Και εννοείται πρέπει να υπάρχουν φόροι τόσο στο εισόδημα, όσο και στην περιουσία, αλλιώς οι ανισότητες θα γίνουν χαώδεις.
-
HighFidelity, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το προφανές στραβό της λογικής σου.
Η διαστρέβλωση της αγοράς με αδικαιολόγητους φόρους είναι απαράδεκτη. Ο φόρος - στην ουσία του - υπάρχει για να φορολογεί τις συναλλαγές, όχι την στατικότητα της ιδιοκτησίας. Αν εσένα δεν σε νοιάζει να τα νοικιάσεις ποτέ, το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να σε πιέσει να τα νοικιάσεις. Αν σε νοιάξει κάποια στιγμή, θα αναγκαστείς (λόγω ανταγωνισμού) να ρίξεις τις τιμές μόνος σου. Δεν υπάρχει ανάγκη για κανέναν φόρο μπαμπούλα. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Η τρόικα ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε, αλλά δεν καταγγέλλει όσους -κατ’ αυτήν- δεν το εφάρμοσαν. Αντιθέτως, κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ των απαξιωμένων, αλλά υπάκουων κομμάτων, απειλώντας τους Ελληνες. Είναι τυχαίο, άραγε, ότι η τρόικα σχεδόν ταυτίζεται με τις εγχώριες δυνάμεις, που κυοφόρησαν και επωφελήθηκαν περισσότερο από την κλεπτοκρατία;
Όχι, δεν είναι τυχαίο. Είναι οι μόνες 'δυνάμεις' που λένε (έστω και αν ψεύδονται σε σημαντικό βαθμό) ότι θα κάνουν μεταρυθμίσεις και θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Οι άλλες δυνάμεις, οι τόσο 'σπουδαίες και σωτήριες' εναλλακτικές, διατυμπανίζουν παντού σενάρια τρόμου. Θες και να τους αβαντάρουν οι ευρωπαίοι?
Κατ αντιστοιχία, το σωτήριον έτος 2009 ο ΓΑΠ έλεγε οτι λεφτά υπάρχουν και πως το κόμμα του ήταν εναντίον της λιτότητας και πως θα έριχναν χρήμα στην αγορά για να κινηθεί και να έχουμε ανάπτυξη. Απ την άλλη ο PS3 έλεγε οτι θα μας ταράξει στη λιτότητα και διεκδικεί μια θέση στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ήθελε να τον απαλλάξουν και το έκανε με τον πιο πειστικό τρόπο.
Τότε όμως δε βγήκε κανείς να πει 'τι παπαριές και τι ανεδαφικά λέει το πασοκ' .
Η Τρόικα έχει κάνει τα κουμάντα της. Και στο δικό μας το μαγαζί έχει μάθει για λεφτά να μιλάει με τον Βαγγέλη και τον Αντώνη. Οι υπόλοιποι της χαλούν τη συνταγή.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.
Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Αν πάλι δεν μπορώ να το νοικιάσω, ή δεν θέλω, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό, θα οδηγήσει λογικά και σε μείωση τιμών.
Γενικώς, η δίκαιη φορολογία, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, κάνει καλό σε όλους (σε υποδομές, παροχές, υπηρεσίες). Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Και εννοείται πρέπει να υπάρχουν φόροι τόσο στο εισόδημα, όσο και στην περιουσία, αλλιώς οι ανισότητες θα γίνουν χαώδεις.
Στην περιουσία; Δηλαδή αν το 'χεις ανοίκιαστο, πρέπει να στο φορολογεί ;
-
- συνέντευξη του ανταποκριτή της Bild στην Αθήνα που είπε πως ο καλύτερος για να διαπραγματευτεί με την τρόϊκα είναι ο Βενιζέλος.
-
Μονη λεπτομερεια οτι η φοροκαταιγιδα εχει κανει αδυνατον για πολλους να πληρωνουν ενοικιο.
Ετσι εχουμε φεσια,σπιτια ξενοικιαστα,επιστροφες στο πατρικο,στο χωριο κτλ
Η λογικη του οτι η αυξηση του φορου οδηγει σε μειωση των ενοικιων ειναι κατι που θα ενδιαφερει πολυ τον Βενιζελο να το ενταξει στην προεκλογικη εκστρατεια του,μαζι με εκεινο το αλλο γαματο που ειχε πει:Το χαρατσι της ΔΕΗ προστατευει την αξια των ακινητων.Ο φορος για να ειναι δικαιος και για να ειναι εφικτο να εισπραχθει πρεπει να ειναι πανω σε εισοδημα και συγχροτισμενος με την πραγματικοτητα,στην περιπτωση μας εχουμε απλως φορους ετακτης αναγκης που μπαινουν επι αλλων φορων,μετα ερχεται απο πανω ο ΦΠΑ και παμε με την λογικη οσοι πληρωσουν και αν πληρωσουν μπας και βγει και αυτο το τριμηνο...
-
- συνέντευξη του ανταποκριτή της Bild στην Αθήνα που είπε πως ο καλύτερος για να διαπραγματευτεί με την τρόϊκα είναι ο Βενιζέλος.
Ε καλά, αυτός μιλούσε απ τη δική του πλευρά...
-
Αν φορολογεί την περιουσία να παίρνει το κράτος τα ακίνητα στην αντικειμενική αξία έναντι χρέους στην εφορία.
-
Τελευταια φορα που πηγε να διαπραγματευτει δεν τον δεχτηκαν καν, και επινοησε το χαρατσι της ΔΕΗ.
Αν παει ξανα να διαπραγματευτει να ειστε ετοιμοι να ακουσετε οτι ειναι προκλητικη πολυτελεια να εχει κανεις 2 νεφρά! -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Στην περιουσία; Δηλαδή αν το 'χεις ανοίκιαστο, πρέπει να στο φορολογεί ;
Η κατοχή περιουσίας, ειδικά ακίνητης, είναι τεράστιο ζήτημα στην δημιουργία ανισοτήτων. Θα πρέπει να υπάρχει φορολογία ναι, αλλά δίκαιη και όχι πχ οριζόντια σε όλους. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει φόρος και στην πρώτη κατοικία, αλλά μικρός και όχι τα χαράτσια του Βενιζέλου.
Αν φορολογεί την περιουσία να παίρνει το κράτος τα ακίνητα στην αντικειμενική αξία έναντι χρέους στην εφορία.
Σ' αυτό συμφωνώ, αλλά όχι ακριβώς να τα αγοράζει, αλλά σαν ενέχυρο και μέχρι κάποιο όριο. Γιατί σήμερα, αν έχεις ακίνητα αλλά όχι χρήματα, δεν μπορείς να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου στο κράτος. Οπότε, οφείλει κι αυτό να δεχτεί τέτοιο διακανονισμό.
Ξαναμίλησα, για δίκαιη φορολογία και όχι για τα χαράτσια του Βενιζέλου. Όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουν φόρο και πρέπει να τον πληρώνουν πάντα, ακόμη κι όταν δεν αξιοποιείται το ακίνητο σε κάποιο νοίκι. Προφανώς αυτό δεν θα πρέπει να ισχύει για τον μεροκαματιάρη με το 2άρι ή 3άρι διαμέρισμα των 40ετών!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τελευταια φορα που πηγε να διαπραγματευτει δεν τον δεχτηκαν καν, και επινοησε το χαρατσι της ΔΕΗ.
Αν παει ξανα να διαπραγματευτει να ειστε ετοιμοι να ακουσετε οτι ειναι προκλητικη πολυτελεια να εχει κανεις 2 νεφρά!Είχε πάει να τους απειλήσει.
Τώρα, γιατί γύρισε με το μνημόνιο χωμένο στον κώλο...δεν ξέρω...
Κι είναι κι ευφυής, ευτυχώς δεν στείλαμε κάνα χαζό... -
Αυτο που ειπε στους Πρωταγωνιστες εχτες ηταν ωραιο ο Βενιζελος...
'ηρθαν στις 29 Αυγουστου στο γραφειο η της Τροικα και επειδη ηθελα διαπραγματευση εφυγαν και δεν ξαναγυρισαν'...
Απο τοτε βεβαια απειλουμαστε σχεδον καθε 15 μερες οτι χρεωκοπουμε, οτι γυριζουμε στην δραχμη και εχουν περασει ουκ ολιγια αντιλαικα μετρα που τελικα κανενα αποτελεσμα δεν εφεραν στην ευημερια της χωρας....
Κατα τ αλλα ζηταει με υφος 1000 καρδιναλιων να τον εμπιστευτουμε γιατι αυτος ξερει μονο...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτο που ειπε στους Πρωταγωνιστες εχτες ηταν ωραιο ο Βενιζελος...'ηρθαν στις 29 Αυγουστου στο γραφειο η της Τροικα και επειδη ηθελα διαπραγματευση εφυγαν και δεν ξαναγυρισαν'...
Απο τοτε βεβαια απειλουμαστε σχεδον καθε 15 μερες οτι χρεωκοπουμε, οτι γυριζουμε στην δραχμη και εχουν περασει ουκ ολιγια αντιλαικα μετρα που τελικα κανενα αποτελεσμα δεν εφεραν στην ευημερια της χωρας....
**Κατα τ αλλα ζηταει με υφος 1000 καρδιναλιων να τον εμπιστευτουμε γιατι αυτος ξερει μονο...
**
Ε, μας το κρατάει μυστικό.
Δεν κατάλαβα, εσύ δεν έχεις μυστικά; -
Το νέο trend είναι ο Antonis Samaras που τα έβαλε μόνος του με την Ευρώπη και τους έπεισε πως χρειάζεται ανάπτυξη. Θα στείλει και τον Ζορό στην τρόϊκα και θα σωθούμε
-
Το χειρότερο που έγινε στην φορολογία των ακινήτων είναι το 20% στο εισόδημα από μισθώματα ή με κλίμακα.
Τρομακτική φοροελάφρυνση στα μεγάλα εισοδήματα που επιλέγουν το 20%.
Και δεν μιλάμε για κεφαλικό φόρο αλλά για ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ.Γιατί έγινε αυτό να μας το ξεκαθαρίσει ο σοσιαληστής Βενιζέλος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το χειρότερο που έγινε στην φορολογία των ακινήτων είναι το 20% στο εισόδημα από μισθώματα ή με κλίμακα.Τρομακτική φοροελάφρυνση στα μεγάλα εισοδήματα που επιλέγουν το 20%.
Και δεν μιλάμε για κεφαλικό φόρο αλλά για ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ.Γιατί έγινε αυτό να μας το ξεκαθαρίσει ο σοσιαληστής Βενιζέλος.
Και μετά μας πειράζει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει πως υπάρχουν πολλοί που δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί...
Αυτή η ρύθμιση είναι χαριστική εντελώς για ανθρώπους με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, ο Σπύρος λέει το εξής: είναι πολύ μεγάλο για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Δεν θα ήταν μεγάλο αν προσέφερε τόσο καλές υπηρεσίες όσο θα έπρεπε βάσει του μεγέθους του. Νομίζω είναι πολύ απλο να κατανοηθεί αυτό.Φυσικά και είναι.
Από 'κει και πέρα οι άνθρωποι συνήθως αρχίζουν να εξετάζουν τις παραμέτρους μπας και γίνει λίγο πιο συγκεκριμένο το ζήτημα.
Κάπως έτσι ξεκινάει μια συζήτηση, αλλά για κάποιο λόγο καταλήγει στο παραπάνω.Σαν να σου πω ότι το αμάξι που έχω για τα λεφτά του το μέγεθος, σχήμα, πόρτες, ύψος, φάρδος, μήκος, ισχύ, ροπή, καταναλώση δεν μου κάνει.
Αυτό μας λέει κάτι για το τι θέλω; Μας λέει κάτι για το πως μπορώ να βρω κάτι που μου κάνει περισσότερο;
Απολύτως όχι.Τώρα, όταν αρχίζουμε να τα εξετάζουμε ξεχωριστά το καθένα για να δούμε τι και πως, και σε κάθε τι σου απαντάω κυκλικά με το επόμενο, μόνο συζήτηση δεν θέλω να κάνω.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
A, εντάξει.
Όταν αναφέρουμε συγκεκριμένα πράγματα που λέει ή κάνει ο τάδε, δηλαδή αληθινά περιστατικά, τότε είμαστε φανατικοί.
Τότε να μην τ' αναφέρουμε καν, να τα αποσιωπούμε γιατί είναι φανατισμός να μιλάς για πράγματα που είναι καλύτερα να ξεχνάει ο κόσμος ή να μην τους δίνει σημασία.κι αυτοί τους οποίους κατηγορείς για φανατικούς, για περιστατικά τα οποία πιστεύουν ως αληθινά μιλάνε.
Αλλά ξέχασα
Αυτοί κάνουν λάθος και δεν ξέρουν, ενώ εσύ στ' αλήθεια μιλάς για την αλήθειαΣώπα, αλήθεια; Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό.
Είπα μήπως πουθενά ότι οι οποιοιδήποτε δεν πρέπει να μιλάνε για θέματα που κρίνουν ότι έχουν μεγάλη σημασία;
Είπα μήπως πουθενά ότι η ελευθερία του λόγου και της με οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης είναι κατακριτέα;Ο φανατισμός δεν έχει να κάνει τόσο με το τι σκέφτεσαι ή το τι λες, αλλά με το ότι κάνεις οτιδήποτε περνά από το χέρι σου για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να εκφραστεί, αλλά κυρίως για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ τον άλλο να ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!
Είναι η χειρότερη μορφή φανατισμού να αναγκάζεις τον άλλο να το βουλώσει ή να μην ασκήσει τα δικαιώματά του ασκώντας βία. Ονομάζεται χουλιγκανισμός και φασισμός.Και σ' αυτό το σημείο, κυρίες και κύριοι τηλεθεατές, κατέφθασε στο στούντιο ο κ.κ. greo!
Aληθινά γεγονότα παράγει μόνο ο Τσίπρας. Οι άλλοι παραγουν απλά μερικά περιστατικά ανάξια λόγου, άλλωστε καποιους απο αυτους θα τους ψηφίσουμε, οπότε τι ψαχνεις ναουμ; Το παν είναι να μην υπάρχει βία. Ας πούμε βία είναι το γιαούρτωμα. Βία δεν είναι το 'Αν δεν ψηφίσετε Σαμαρα, θα απολυθείτε, θα χρεωκοπήσετε, θα μειωθεί ο μισθός σας, θα σας πιασουν αιμορροίδες', βία δεν είναι να σου δημιουργουν βιοποριστικά προβλήματα, βία δεν είναι τα διλήμματα 'θα πεθανεις ή θα σε σκοτώσουμε' όπως αυτά διατυπώνονται από τις πολιτικές δυνάμεις με ανώτερο ηθικό σύστημα αξιών.
Σίγουρα βία ενάντια της γλώσσας και της λογικής είναι η επιχειρηματολογία σε χιλιάδες ποστ από τα γνωστά κομματόσκυλα
Κοίτα να δεις, καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ βίας=σου σπάω το κεφάλι με το σημαιάκι μου και βίας=επιχειρηματολογώ με τρόπο που δεν σου αρέσει και δεν εγκρίνεις εσύ η παράταξή σου.
Βία είναι κάθε πίεση ή προειδοποίηση λοιπόν;
Αν πούμε ότι μετά τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς/εισαγωγής φαρμάκων και τροφίμων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, είναι βία;
Αν πούμε ότι διώχνουμε τις επενδύσεις κι ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να μένει χωρίς δουλειά και εισόδημα, είναι βία;
Αν θυμίσουμε ότι ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν και μετά από 2,5 χρόνια υπάρχει μόνο χρεωκοπία, ενώ κι οι 'αντιμνημονιακοί' λένε λεφτά υπάρχουν, δείχνοντας άδεια ταμεία που θα γεμίσουν από τον ουρανό, είναι βία;Αν ρωτήσουμε 'Πώς θα βρεις λεφτά, όταν θα σου φύγουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, θα σου φύγουν οι εφοπλιστές, θα σου φύγουν οι καταθέσεις', αλλά δεν πάρουμε απάντηση παρά αοριστίες, είναι βία;
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ (τέτοια) ΒΙΑ;
Δε λένε χρόνια τώρα ότι με τον καπιταλισμό θα πεθάνουμε από την πείνα, ότι θα ξεπουληθούμε και θα δουλεύουμε σαν σκυλιά, ότι θα μας στερήσουν τα σπίτια, τα χωράφια και θα μένουμε σε αντίσκηνα γύρω από τους ουρανοξύστες των πλουσίων;
Δεν λένε ότι είμαστε τα αποφάγια του καπιταλισμού, ότι το μέλλον μας είναι να γίνουμε πουτάνες στη Γερμανία και ζιγκολό στη Σουηδία (οι όμορφοι), οι δε υπόλοιποι εργάτες των 100 ευρώ;Σε τα μας;
Ο λαός λοιπόν άκουσε την κινδυνολογία κάθε πλευράς, τη σκέφτηκε και για λόγους που ΤΟΝ αφορούν έκρινε. Πάρε εσύ Ανδρέα, Μητσοτάκη, Σημίτη, Κώστα, ΓΑΠ το 40φεύγα%, πάρτε εσείς οι άλλοι μονοψήφια. ΑΥΤΟ γουστάρουμε.
Κι έζησαν όπως έζησαν για 30 χρόνια.
Τώρα έχει σουξέ, παρεούλα με την κινδυνολογία, το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Volume 2.
Από 2 τραγουδιστές, τον Τσίπρα και τον Καμμένο.Ας αποφασίσει πάλι ο λαός. Και, επιτέλους, ας γίνει από τους φανατίλες με τα ρόπαλα, τις μολότωφ, τις οδομαχίες και τις καταστροφές σεβαστή η επιθυμία του.
Ε;
Όχι, ε;Ήμουνα νιος και γέρασα.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα