-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βγηκε ο Χατζηδακης εχτες και ελεγε δεν τολμησαμε να κανουμε τις αλλαγες που επρεπε. Ποιος μου επιβεβαιωνει οτι θα τολμησει τωρα;
Μιλάς για τον άνθρωπο που έφαγε 10 οκάδες μπουνιές γιατί απάλλαξε το κράτος από την Ολυμπιακή, η οποία κόστιζε ένα σκασμό συντάξεις το μήνα, μετέφερε δωρεάν τον τύπο των διαπλεκόμενων εκδοτών και τους ψηφοφόρους των κομμάτων.
Αιντε πάλι τα ίδια,τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πολιτικη επιλογη ηταν Μανο, επελεξαν να 'χαιδεψουν αυτια'.Μην το λες σ΄εμένα αυτό. Όταν έλεγα ότι πρέπει να φύγει από το δημόσιο ή να εξορθολογιστεί η λειτουργία της, άκουγα τα τρελά πράγματα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Το ιδιο και αυτοι απλα αυτοι δεν απομονωνουν καθε τι που λεει ο οποιοσδηποτε της ΝΔ ωστε ξεκινησουν μια ατελειωτη καταστροφολογια.ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που απετυχαν να κανουν το οτιδηποτε φανταζουν η καλυτερη λυση χωρις να μας πουν το τι θα κανουν και ο συριζα που παει να κανει κατι διαφορετικο τον κατηγορουν ολοι οπου σταθεις και οπου βρεθεις και τον χαρακτηριζουν απλα επικινδυνο.
Είναι απολύτως φυσιολογικό να θεωρείς επικίνδυνο όποιον σου μιλάει σαν να είναι συνώνυμα λέξεις/εκφράσεις όπως ακύρωση-κατάργηση- όχι μονομερής ενέργεια-καταγγελία-αναθεώρηση-επαναδιαπραγμάτευση-τροποποίηση!
Ελληνικά τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ρε γμτ! Άντε κανά λάθος ορθογραφικό ... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το χειρότερο που έγινε στην φορολογία των ακινήτων είναι το 20% στο εισόδημα από μισθώματα ή με κλίμακα.
Τρομακτική φοροελάφρυνση στα μεγάλα εισοδήματα που επιλέγουν το 20%.
Και δεν μιλάμε για κεφαλικό φόρο αλλά για ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ.Γιατί έγινε αυτό να μας το ξεκαθαρίσει ο σοσιαληστής Βενιζέλος.
Και μετά μας πειράζει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει πως υπάρχουν πολλοί που δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί...
Αυτή η ρύθμιση είναι χαριστική εντελώς για ανθρώπους με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Κι αν καταργηθεί η φορολόγηση με κλίμακα των εισοδημάτων από ακίνητα, γ@μήθηκαν οι μικροϊδιοκτήτες.
Το ίδιο ισχύει με τα τεκμήρια. Πιάνουν τον καημένο που έχει λίγα λεφτά. Οι πάμπλουτοι πληρώνουν κάτι ψίχουλα που είναι ο φόρος που αντιστοιχεί στα τεκμήρια και είναι μια χαρά με την εφορία.
Κι όμως ο κόσμος ακόμα ψηφίζει ΝΔ (το ΠΑΣΟΚ πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ) γιατί φοβούνται τη καταστροφή που θα φέρουν τα στραβά μυαλά των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βγηκε ο Χατζηδακης εχτες και ελεγε δεν τολμησαμε να κανουμε τις αλλαγες που επρεπε. Ποιος μου επιβεβαιωνει οτι θα τολμησει τωρα;
Μιλάς για τον άνθρωπο που έφαγε 10 οκάδες μπουνιές γιατί απάλλαξε το κράτος από την Ολυμπιακή, η οποία κόστιζε ένα σκασμό συντάξεις το μήνα, μετέφερε δωρεάν τον τύπο των διαπλεκόμενων εκδοτών και τους ψηφοφόρους των κομμάτων.
αν ηξερε ο κοσμος ποσα μας κοστιζει ακομη και σημερα το κλεισιμο της ΟΑ, ακομη ξυλο θα ετρωγε...
Ένα από τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα είναι ότι όλοι έχουν τη μαγική συνταγή, την αυθεντική λύση, την απόλυτη αλήθεια. Και αυτό δεν αφορά τους διάφορους οπαδούς δογμάτων που ετσι κι αλλιώς ανακάλυψαν το απόλυτο φως στη ζωή, αλλά όλους!
Αν είναι δυνατόν ποτέ να γίνει κάτι και να μην υπάρχει προσπάθεια απαξίωσης! Από εκεί ξεκινάνε όλα τα κακά μας .....
-
Νομίζω ότι έχει ξαναμπεί αλλά δεδομένου ότι ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα...
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Απαντησα σε αυτα που εγραψε ο christos.dimou (ανοιξε ενα τοπικ με αυτο που θελεις να ρωτησεις ,γιατι το 'κανένα παραγωγικό μέτρο έχεις να προτείνεις ? ' δεν λεει απολυτως τιποτα, και ισως και να απαντησω) . Δεν βαφτισα παραγωγικα τα τελη ακινητων. Εγραψα οτι στο βαθμο που επειγεσαι να αυξησεις τα δημοσια εσοδα , τοτε η επιβολη τελους σε ολα τα ακινητα (οχι μονο αυτα που ηλεκτροδοτουνται) με την εξαιρεση της πρωτης κατοικιας (λαμβανοντας υπ' οψη κοινωνικα κριτηρια) ειναι ενα μετρο που δεν λειτουργει μονο εισπρακτικα αλλα και 'παραγωγικα' ( η μειωση του κοστους διαβιωσης που θα επελθει απο τη μειωση των τιμων πωλησης και ενοικιασης των ακινητων λογω διαθεσης πολλων χιλιαδων κλειστων ακινητων σε καθιστα πιο ανταγωνιστικο, τι σκατα νεοφιλελευθερος εισαι αν δεν το καταλαβαινεις αυτο ?) και ειναι και δικαιο ( υπερ των ενοικιαστων οι οποιοι ειναι συνηθως οικονομικα ασθενεστροι) συγκρινομενο με το μετρο που εφαρμοστηκε.Μπορείς να εξηγήσεις πώς η αύξηση των φόρων στα ακίνητα θα οδηγήσει σε μείωση των ενοικίων? Γιατι μου φαίνεται η λογική έχει ρεπό σήμερα
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Αν πάλι δεν μπορώ να το νοικιάσω, ή δεν θέλω, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό, θα οδηγήσει λογικά και σε μείωση τιμών.
Γενικώς, η δίκαιη φορολογία, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, κάνει καλό σε όλους (σε υποδομές, παροχές, υπηρεσίες). Φυσικά, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό το πράγμα...
Και εννοείται πρέπει να υπάρχουν φόροι τόσο στο εισόδημα, όσο και στην περιουσία, αλλιώς οι ανισότητες θα γίνουν χαώδεις.
Κάνεις παραδοχές που είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά.
Γνωρίζεις πολλούς που έχουν ακίνητα που θέλουν να κάθονται χωρίς να αποδίδουν;
Το ύψος των ενοικίων πρέπει να το καθορίζει το κράτος ή η αγορά;
Αξίζει να επενδύεις σε ακίνητο όταν βάζεις ουσιαστικά συνέταιρο το κράτος στο μπανανιστάν; (που όλοι γνωρίζουμε πως και που πηγαίνουν οι φόροι - και σε τι υπηρεσίες). Ποιος ο λόγος να επενδύσεις τον κόπο ή το περίσσευμα της εργασίας σου στο ακίνητο όταν το κράτος φροντίζει να το απαξιώνει τόσο;
Που νομίζεις ότι θα καταλήξει αν φτάσεις στο σημείο να το πουλήσεις; Σε μεροκαματιάρηδες;
Αν τελικά θέλεις ακίνητο μήπως είναι προτιμότερο να επενδύσεις σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα; -
Δεν φταίνε για όλα το Μνημόνιο και οι ξένοι
Του Κωνσταντινου Mητσοτακη*
Αυτή τη φορά τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την πλήρη και σκληρή αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση, την περίοδο ’90 - ’93, που κυβέρνησε η Ν.Δ., ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε μια σκληρή πραγματικότητα, να κατεβάσουμε, δηλαδή, το βιοτικό μας επίπεδο. Και αυτό με σκληρό νόμισμα είναι δύσκολο και επώδυνο. Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πρέπει να πει καθαρά στον ελληνικό λαό αυτή την αλήθεια και να μην τα ρίχνει όλα στο Μνημόνιο και στους ξένους. Διότι αυτό στην πραγματικότητα συνέβη.
Οταν τα δύο μεγάλα κόμματα, μετά πολλές παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, συμφώνησαν, με καθυστέρηση, να φτιάξουν μια κοινή κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της Ελλάδος, σε συνεννόηση με την Ευρώπη, τα έριξαν όλα στους κακούς ξένους και το Μνημόνιο, αντί να πουν ότι αυτό είναι μια ανάγκη, την οποία επέβαλε η δική μας κακή πολιτική στο παρελθόν. Η εκκαθάριση του θέματος αυτού αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για να εξασθενήσει το κύμα εναντίον του Μνημονίου.
Ακόμη είναι απολύτως αναγκαίο να λεχθεί η πλήρης αλήθεια εις τον ελληνικό λαό σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς επ’ αυτού επικρατεί πλήρης σύγχυση, που από πολλούς καλλιεργείται σκόπιμα. Η άποψη ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις συμφωνίες που διεθνώς έχουμε υπογράψει, είναι αυτονόητη. Σε όλη την Ευρώπη, στον κόσμο ολόκληρο –και προσφάτως οι G8– το ίδιο πράγμα μας λένε όλοι. Η Ελλάς δεν έχει τη δυνατότητα και δεν πρέπει να συζητήσει το ενδεχόμενο αποδέσμευσής της από τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Αντιθέτως, όμως,έχει σίγουρα την δυνατότητα να τις θέσει σε διάλογο.
Το Μνημόνιο, τα δύο Μνημόνια για την ακρίβεια, περιέχουν πολλά λάθη, αρκετά από τα οποία είναι δυνατόν να διορθωθούν. Η Ευρώπη, για όσους την ξέρουν, είναι ένας οργανισμός ο οποίος δέχεται τον διάλογο, στηρίζεται στο διάλογο. Η Ευρώπη είναι ο χώρος του συνεχούς, ισότιμου και δημιουργικού διαλόγου, που δεν σταματά ποτέ. Και είναι αυτονόητο ότι ορισμένες αδυναμίες μπορούν σίγουρα να διορθωθούν, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι τον διάλογο θα τον κάνουμε ενωμένοι, όσο το δυνατόν περισσότερο, ισχυροί και ταυτόχρονα να είμαστε φιλικοί και αξιόπιστοι. Πρέπει να ανακτήσουμε –είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να το πετύχουμε σιγά σιγά– τη χαμένη αξιοπιστία μας. Ως αξιόπιστοι συνομιλητές με την Ευρώπη, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ιδιαίτερα τώρα, γιατί είναι μια πάρα πολύ ευνοϊκή περίοδος για μας. Αυτή την περίοδο ξανασυζητείται το όλο πρόβλημα της λιτότητας που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι βέβαιο ότι θα πάμε τουλάχιστον σε ένα συμπληρωματικό σύμφωνο, που θα ευνοήσει την ανάπτυξη, κάτι που για μας είναι σημαντικό.
Αλλά ας μην έχουμε την αυταπάτη να πιστεύουμε ότι είναι ποτέ δυνατόν να ξαναγυρίσουμε στο παλιό καθεστώς των ελλειμμάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι εφεξής, να δεχθούμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι θα ζούμε με αυτά που παράγουμε, κάτι το οποίο μας αναγκάζει να στρέψουμε την προσοχή μας περισσότερο στο βασικό πρόβλημα της Ελλάδος: πώς θα γίνουμε παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί. Κάτι που συνήθως το ξεχνούμε, ενώ αυτό αποτελεί την ουσία του προβλήματος. Χρειάζεται ακόμη να προσθέσω ότι το διάλογο θα τον κάνουμε καλόπιστα, ως φίλοι και εταίροι. Η τακτική του εκβιασμού, του τσαμπουκά και των κουκουλοφόρων μπορεί να περνά στην Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής, ασφαλώς όμως δεν περνά στην Ευρώπη.
Το δεύτερο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ο εκλογικός αγών πρέπει να επικεντρωθεί στις πολιτικές. Πρέπει, δηλαδή, να ξεκαθαρίσει το βασικό πολιτικό πρόβλημα σε αυτές τις εκλογές, το οποίο συνοψίζεται στο εάν η χώρα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ. Εάν θα μείνει ή θα φύγει από την Ευρώπη. Η άποψη ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ είναι απλοϊκή και ασόβαρη. Ασφαλώς δεν μπορούν να μας βγάλουν, σύμφωνα με τις συνθήκες, από το ευρώ. Ωστόσο, αυτό γίνεται αναγκαστικά, εάν πάψουν να μας δίδουν χρήματα. Τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να ζητήσουμε να φύγουμε μόνοι μας και η Ευρώπη σίγουρα θα μας βοηθήσει να το κάνουμε, παρέχοντάς μας μια τελευταία υπηρεσία. Κατά συνέπεια το πρόβλημα της παραμονής ή μη στο ευρώ υπάρχει και κρίνεται και είναι το διακύβευμα πάνω στο οποίο πρέπει να γίνεται ο πολιτικός διάλογος. Ο πολιτικός διάλογος δεν επιτρέπεται να προσωποποιηθεί. Τα παλιά πολιτικά στελέχη πρέπει να μείνουν σε δεύτερο πλάνο και να προβληθούν κατά το δυνατόν νεότερα στελέχη, άφθαρτα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν περισσότερο την κοινή γνώμη.
Το τρίτο σημείο, στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι το εξής: Οι εκλογές, δυστυχώς, αποτελούν μια δεινή δοκιμασία για την Ελλάδα. Δεν είναι η ώρα να αναζητηθούν ευθύνες, που βεβαίως υπάρχουν. Βέβαιον, όμως, είναι ότι η ελληνική οικονομία περνά μια αληθινή τραγωδία, με την οποίαν δεν απασχολούμαστε όντας απορροφημένοι στην προεκλογική εκστρατεία.
Η οικονομία χαροπαλεύει, ο τουρισμός αντιμετωπίζει μια απίστευτη κρίση και η οικονομική ασφυξία απειλεί όλες τις επιχειρήσεις που απέμειναν. Ο κόσμος έπαψε να πληρώνει. Σ’ αυτό βοήθησε πολύ και η ψυχολογία που είχε δημιουργηθεί. Ο κόσμος τρομοκρατημένος «κρατάει» τα λεφτά του, οι συναλλαγές έπαψαν, η κίνηση στην αγορά μειώνεται δραματικά. Η κατάσταση κινδυνεύει, όταν θα φτάσουμε στις εκλογές, να μην είναι αναστρέψιμος. Θυμάμαι την περίοδο του τέλους της δεκαετίας του ’80, το σύνθημα που είχαμε τότε ρίξει, «να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή». Φοβούμαι ότι το ίδιο θα πρέπει να πούμε και σήμερα. Να φτάσουμε στις εκλογές με το καλό, αλλά να υπάρχει ακόμα η ελληνική οικονομία ζωντανή.
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που επειγόντως πρέπει να ζητήσουμε είναι ένα σχέδιο άμεσης βοήθειας προς την ελληνική οικονομία, για να μπορεί να περάσει αυτή τη δύσκολη περίοδο. Χαίρομαι διότι επιτυχώς, ελπίζω, το έθεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην τελευταία σύσκεψη κορυφής. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια.
Και τέλος θα σημειώσω το εξής: είμαστε δυστυχώς ένας λαός που δεν προβλέπει και που δεν συμπεραίνει. Την περιπέτεια των εκλογών θα μπορούσαμε ασφαλώς να την είχαμε αποφύγει πλήρως, εάν το Σύνταγμά μας προέβλεπε σταθερή περίοδο της Βουλής. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι επειγόντως αναγκαία. Ξαναφέρνω πάλι στη δημοσιότητα την παλιά μου πρόταση, την οποία δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι η προσεχής Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική. Είναι ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά, όταν τα πάντα φαίνεται να γκρεμίζονται γύρω μας, να δημιουργήσουμε τουλάχιστον ένα θεσμικό περιβάλλον καλύτερο, σταθερότερο, το οποίο θα μας βοηθήσει, αποφασιστικά, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο μας πρόβλημα, που δεν είναι δυστυχώς το οικονομικό. Είναι πολιτικό: είναι η ανυπαρξία, η διάλυση του κράτους και όλα όσα το συνοδεύουν...
- Ο κ. Κ. Μητσοτάκης είναι πρώην πρωθυπουργός.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100041_27/05/2012_483707
-
Δεν ξέρω αν το παράδειγμα του HF είναι τραβηγμένο αλλά το εισόδημα από ενοίκια είναι ο ορισμός του αντιπαραγωγικού κεφαλαίου και για μένα θα πρεπε να φορολογείται στο κούτελο.
Έχεις ένα ακίνητο και θες να το νοικιάσεις για να μη το πουλήσεις σκεπτόμενος μελλοντική χρήση ή οτιδήποτε άλλο; Κάντο για να συμπληρώνεις και το μηνιάτικο σου.
Αλλά το σκηνικό του ξύνω τα μαλακά μου μόρια και εισπράτω κάθε πρώτη του μηνός, προφανώς και σηκώνει άγριο φόρο.Γνωρίζεις πολλούς που έχουν ακίνητα που θέλουν να κάθονται χωρίς να αποδίδουν;
Μαγαζιά πάντως ναι, γι αυτό και έχουν πέσει τόσα πολλά λουκέτα (μαζί με την πτώση του τζίρου φυσικά αλλά το λουκέτο το ρίχνει ΙΜΟ το σταθερό κόστος που δεν πέφτει με τίποτα).
-
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
όταν διαφωνείς με κάτι, το συζητάς, χωρίς να πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις τις απόψεις σου ή να μεταβάλλεις τις απόψεις του συνομιλητή σου. Κάτι που δεν αποκλείεται όμως, μπορεί διαλεκτικά όλοι ν' αλλάξουν τη θεώρηση που έχουν για τα πράγματα.Οι φανατικοί όμως ΑΠΑΙΤΟΥΝ να γίνει οπωσδήποτε αυτό που θεωρούν ορθό. Με τη βία, φυσική ή λεκτική, ως αποδεκτό μέσο.
Κι όπως υπάρχουν φανατικοί θρήσκοι ή δεξιοί ή ακροδεξιοί, υπάρχουν και φανατικοί αριστεροί.Σαν τη ΔΗΜΑΡ ας πούμε, που απαιτούσε τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση συνεργασίας;
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Ζητάω 1000€ έκαστο κι αν δεν τα νοικιάσω, στα @@ μου.
Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος μου βάζει φόρο. Αν τα νοικιάσω, μειώνω αυτά που θα πληρώσω από την τσέπη μου, το ενοίκιο μου πληρώνει τους φόρους.
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Τα νοικιάζω. Τόσο μου κοστίζουν τα πάγια έξοδα τους, τόσο η ασφάλεια, τόσο ο φόρος, να το break-even point μου, ό,τι βγάλουν παραπάνω είναι κέρδος στη τσέπη μου.
Το κράτος αποφασίζει να μου βάλει επιπλέον φόρο. Το σημείο μετατοπίζεται. Για να μη πληρώσω από τη τσέπη μου, αυξάνω τα ενοίκια κατά το ύψος του φόρου.
Αυτο που ειπε στους Πρωταγωνιστες εχτες ηταν ωραιο ο Βενιζελος...
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 70&catid=9
*
Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ντροπιάζει την παράταξη αναφερόμενος στο ζήτημα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, την οποία «έχουμε νιώσει στο πετσί μας».Ο κ. Βενιζέλος, επεσήμανε πως μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, και πρόσθεσε: 'Ακόμα και στη γνωστή υπόθεση, που μας ντροπιάζει τις τελευταίες εβδομάδες, ενός βασικού στελέχους μας που τον διαγράψαμε και τον αποβάλαμε, το ΠΑΣΟΚ έφερε όλα τα στοιχεία στην επικαιρότητα μέσα από την εξεταστική επιτροπή».*
Άει στο διάολο χοντρομαλάκα!
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Αυτή τη φορά τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την πλήρη και σκληρή αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση, την περίοδο ’90 - ’93, που κυβέρνησε η Ν.Δ., ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά.
Δεν άντεξα να διαβάσω παρακάτω!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν ζητάω 1000€ ευρώ, δεν θα τα νοικιάσει κανένας. Ζητώ λογικό ενοίκιο για να τα νοικιάσω, αλλιώς έχω πρόβλημα.Έχω 4 ακίνητα. Το κράτος δεν μου βάζει κανένα φόρο. Τα νοικιάζω. Τόσο μου κοστίζουν τα πάγια έξοδα τους, τόσο η ασφάλεια, τόσο ο φόρος, να το break-even point μου, ό,τι βγάλουν παραπάνω είναι κέρδος στη τσέπη μου.
Το κράτος αποφασίζει να μου βάλει επιπλέον φόρο. Το σημείο μετατοπίζεται. Για να μη πληρώσω από τη τσέπη μου, αυξάνω τα ενοίκια κατά το ύψος του φόρου.
Σωστό κι αυτό!
Αλλά εντελώς λάθος η μη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτή τη φορά τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Την πλήρη και σκληρή αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση, την περίοδο ’90 - ’93, που κυβέρνησε η Ν.Δ., ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αυτο που ειπε στους Πρωταγωνιστες εχτες ηταν ωραιο ο Βενιζελος...
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 70&catid=9
*
Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως η υπόθεση Τσοχατζόπουλου ντροπιάζει την παράταξη αναφερόμενος στο ζήτημα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, την οποία «έχουμε νιώσει στο πετσί μας».Ο κ. Βενιζέλος, επεσήμανε πως μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, και πρόσθεσε: 'Ακόμα και στη γνωστή υπόθεση, που μας ντροπιάζει τις τελευταίες εβδομάδες, ενός βασικού στελέχους μας που τον διαγράψαμε και τον αποβάλαμε, το ΠΑΣΟΚ έφερε όλα τα στοιχεία στην επικαιρότητα μέσα από την εξεταστική επιτροπή».*
Άει στο διάολο χοντρομαλάκα!
Δύο πράγματα πρέπει να προσέχουν οι άντρες που βάζουν. Ο Βενιζέλος δεν πρόσεξε που έβαλε το ένα, ο πατέρας του δεν πρόσεξε που έβαλε το άλλο...
-
Και εδώ υπάρχει ένα όριο και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο.
Γι αυτό και πάρα πολλοί έχουν ξενοικιάσει και έχουν επιστρέψει σε πιο μόνιμες και τζάμπα μορφές συγκατοίκησης...
Το αυτό ισχύει και για τα μαγαζιά.Υψηλή φορολογία στα ενοίκια μπορεί υπό προϋποθέσεις και μακροπρόθεσμα να αλλάξει το 'άτιτιουντ' που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τα ακίνητα (=με δυο δυάρια δε χρειάζεται να δουλεύεις) και έτσι να μείνουν σε χαμηλές τιμές.
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
ή αλλιώς πως μία πρόταση που είναι ψευδής και επικαλείται την αλήθεια καθιστά το όλο άρθρο ψευδές ενώ είναι αληθές.
Αντίστοιχου μεγέθους έγκλημα διέπραττε και ο ΓΑΠ όταν την επομένη των εκλογών και πριν σκάσει σε όλο της το μέγεθος η κρίση, οι πρώτες του κουβέντες όταν έβγαινε να μιλήσει ήταν πως...μετά τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή κλπ κλπ κλπ....οπότε κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά τη στιγμή που όλοι έπρεπε να εστιάσουμε στη σοβαρότητα της κατάστασης και όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μην φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Το ιδιο και αυτοι απλα αυτοι δεν απομονωνουν καθε τι που λεει ο οποιοσδηποτε της ΝΔ ωστε ξεκινησουν μια ατελειωτη καταστροφολογια.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που απετυχαν να κανουν το οτιδηποτε φανταζουν η καλυτερη λυση χωρις να μας πουν το τι θα κανουν και ο συριζα που παει να κανει κατι διαφορετικο τον κατηγορουν ολοι οπου σταθεις και οπου βρεθεις και τον χαρακτηριζουν απλα επικινδυνο.
Είναι απολύτως φυσιολογικό να θεωρείς επικίνδυνο όποιον σου μιλάει σαν να είναι συνώνυμα λέξεις/εκφράσεις όπως ακύρωση-κατάργηση- όχι μονομερής ενέργεια-καταγγελία-αναθεώρηση-επαναδιαπραγμάτευση-τροποποίηση!
Ελληνικά τουλάχιστον καταλαβαίνουμε ρε γμτ! Άντε κανά λάθος ορθογραφικό ...Ειναι πολυ πιο επικινδυνο να εμπιστευεσαι ανθρωπους που εχουν αποδειχθει αχρηστοι...και αυτο δεν χρειαζεται καν ελληνικα γιατι βλεπεις πραξεις!
-
Αρχικά να μου επιτρέψεις να παρατηρήσω ότι στον όρο κομματόσκυλο απαντάς πάντα. Λογικό μου φαίνεται, απλά το υπογραμμίζω
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα να δεις, καταλαβαίνω ότι σου είναι δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ βίας=σου σπάω το κεφάλι με το σημαιάκι μου και βίας=επιχειρηματολογώ με τρόπο που δεν σου αρέσει και δεν εγκρίνεις εσύ η παράταξή σου.
Καθόλου δύσκολο. Το ένα (όπως τα περιγράφεις) είναι βία και το άλλο είναι απλά ανοησία, γιατί επιχειρηματολογείς με τρόπο που μόνο σε παρέα Λυκουρέντζου - Σταϊκούρα - μανοσκ μπορεί να πείσει κάποιον.
Βία είναι κάθε πίεση ή προειδοποίηση λοιπόν;
Η πίεση είναι βία, η προειδοποίηση όχι, η απειλή ναι. Εδω κανονικά θα έλεγα ότι αποκλείεται να είσαι τόσο κρετίνος για να τα μπερδεύεις, αλλά εδω έρχεται η αγαπημένη σου φράση. Η άβολη αλήθεια λέει φευ, ότι κατα τα φαινόμενα είσαι τόσο κρετίνος. Μαζί με μία πασιφανή διαπίστωση, είδες και πόσο ωραία διευκρινίζουμε και έναν αόριστο ορισμό σου.
Αν πούμε ότι μετά τον Ιούνιο δεν θα υπάρχει δυνατότητα αγοράς/εισαγωγής φαρμάκων και τροφίμων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, είναι βία;
Φυσικά γιατί είναι αστήρικτη εικασία που δημιουργεί ψυχολογική πίεση.
Αν πούμε ότι διώχνουμε τις επενδύσεις κι ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να μένει χωρίς δουλειά και εισόδημα, είναι βία;
Φυσικά γιατί το αποδίδεις σε μία κυβέρνηση που ενδεχομένως θα κυβερνήσει και όχι στο χέρι που τόσα χρόνια σε ταΐζει.
Αν θυμίσουμε ότι ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν και μετά από 2,5 χρόνια υπάρχει μόνο χρεωκοπία, ενώ κι οι 'αντιμνημονιακοί' λένε λεφτά υπάρχουν, δείχνοντας άδεια ταμεία που θα γεμίσουν από τον ουρανό, είναι βία;
Εγω δεν ακουσα απο κανέναν αντιμνημονιακό ότι 'λεφτά υπάρχουν'. Μόνο κάτι ψευτες που το επαναλαμβάνουν σε χιλιάδες ποστ καταιγιστικού ρυθμού (μάλλον φασονατζούδες είναι και πληρώνονται με το κομμάτι)
Αν ρωτήσουμε 'Πώς θα βρεις λεφτά, όταν θα σου φύγουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, θα σου φύγουν οι εφοπλιστές, θα σου φύγουν οι καταθέσεις', αλλά δεν πάρουμε απάντηση παρά αοριστίες, είναι βία;
Φυσικά είναι βία γιατί πάλι εικοτολογείς για να δημιουργήσεις εντυπώσεις εις βάρος ενός κόμματος και υπέρ του κόμματος που σε πληρώνει. Κανεις δε σε βεβαιώνει ότι θα γίνουν όλα αυτά ή ακόμα καλύτερα ότι θα γίνουν ΜΟΝΟ αν βγει ο Τσίπρας και όχι (όπως λέει το ΚΚΕ) όποιος και να βγει, δηλαδή ΚΑΙ το αφεντικό σου συμπεριλαμβανομένου.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ, ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ (τέτοια) ΒΙΑ;
Δε λένε χρόνια τώρα ότι με τον καπιταλισμό θα πεθάνουμε από την πείνα, ότι θα ξεπουληθούμε και θα δουλεύουμε σαν σκυλιά, ότι θα μας στερήσουν τα σπίτια, τα χωράφια και θα μένουμε σε αντίσκηνα γύρω από τους ουρανοξύστες των πλουσίων;
Δεν λένε ότι είμαστε τα αποφάγια του καπιταλισμού, ότι το μέλλον μας είναι να γίνουμε πουτάνες στη Γερμανία και ζιγκολό στη Σουηδία (οι όμορφοι), οι δε υπόλοιποι εργάτες των 100 ευρώ;Προπερσι θα ελεγες των 300 ευρώ, αλλά πλέον είναι πραγματικότητα. Του χρόνου θα λες των 20 ευρώ γιατί και τα 100 θα εχουν γίνει πραγματικότητα. Και ναι. Ο καπιταλισμός καθημερινά σκοτώνει κόσμο από την πείνα. Το λένε Αφρική ξέρεις.
Ο λαός λοιπόν άκουσε την κινδυνολογία κάθε πλευράς, τη σκέφτηκε και για λόγους που ΤΟΝ αφορούν έκρινε. Πάρε εσύ Ανδρέα, Μητσοτάκη, Σημίτη, Κώστα, ΓΑΠ το 40φεύγα%, πάρτε εσείς οι άλλοι μονοψήφια. ΑΥΤΟ γουστάρουμε.
Το ξέρουμε. Ευτυχως το παραδέχτηκες.
Κι έζησαν όπως έζησαν για 30 χρόνια.
Τωρα υπερασπίζεσαι και τον Αντρέα!!!! Το ποστ της ζωής σου
Όπως εύκολα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, στα παραπάνω έχω χρησιμοποιήσει μερικά λογικά συμπεράσματα. Αυτά είναι λεκτική βία; Συκοφαντίες; ή Άβολη αλήθεια; Προσοχή στην απάντηση γιατί εχω περισσότερα στοιχεία γι'αυτά από την ακατέσχετη προπαγάνδα εναντίον κάποιων ιδεολογιών που μεταχειρίζεσαι.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα