-
Απο σενα σίγουρα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Απο σενα σίγουραΑν κάνεις ιδιαίτερα να μου πείς.
Υ.Γ. Η Φινλανδία δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ
Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ αντί να την υποχρεώνει σε δυσθεώρητες αμυντικές δαπάνες την απάλλαξε πλήρως από αυτές και η ίδια η χώρα κήρυξε το 'Φινλανδικό' δόγμα
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Δε θέλω να μοιάσουμε σε καμία χώρα. Θέλω να είμαστε η Ελλάδα, προσπαθώντας για το καλύτερο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο για τον λαό είναι ανατροπή του συστήματος αλλά είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο.
Μα μεχρι τωρα ειμαστε Ελλαδα οπου ολοι προσπαθουνε για το καλυτερο, σε ακτινα 50 εκ απο την κοιλια ο καθενας βεβαια οχι σε εθνικο επιπεδο, μηπως να δουμε και κανενα αλλο μοντελο;
Μα φυσικά! Το είπα ότι πρέπει να αλλαχθεί το σύστημα.
Κομμουνισμος!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δε θέλω να μοιάσουμε σε καμία χώρα. Θέλω να είμαστε η Ελλάδα, προσπαθώντας για το καλύτερο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο για τον λαό είναι ανατροπή του συστήματος αλλά είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο.
Μα μεχρι τωρα ειμαστε Ελλαδα οπου ολοι προσπαθουνε για το καλυτερο, σε ακτινα 50 εκ απο την κοιλια ο καθενας βεβαια οχι σε εθνικο επιπεδο, μηπως να δουμε και κανενα αλλο μοντελο;
Κομμουνισμος!
Νομιζω το δοκιμασανε και το απορριψανε
-
Η διαφορά είναι ότι με εθνικό νόμισμα θα μπορούσαμε να σταθούμε κάπως καλύτερα χαράσσοντας δική μας νομισματική πολιτική. Όταν είσαι αδύναμος και έχεις συστημικά προβλήματα, όσα περισσότερα εργαλεία έχεις στην διάθεσή σου τόσο το καλύτερο.
Θα μας πεις πως? Συγκεκριμένα πράγματα σου ανέφερα: φοροδιαφυγή, υπεράριθμοι ΔΥ, άχρηστοι οργανισμοί, διαφθορά στο Δημόσιο, σπατάλες π.χ. σε υγεία (κάμποσα δις κάθε χρόνο), έλλειψη πολιτικής και πλαισίου ανάπτυξης, ανύπαρκτη παραγωγή. Πως θα φτιάξουν όλα αυτά επιστρέφοντας στη δραχμή? Γιατί να μην τα φτιάξουμε χωρίς να χρειαστεί να αναποδογυρίσουμε την χώρα με επιστροφή στη δραχμή?
Η Φινλανδία είναι μία χωρα που ελαβε απειρα πακέτα Μαρσαλ για την ανοικοδόμηση
Σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν έλαβε κανένα κοινοτικό πλαίσιο στήριξης τα τελευταία 30 χρόνια ας πούμε...
είχε την τύχη να μην βρεθεί μία παράταξη σε ανώτερο σύστημα ηθικών αξιών (όπως κάπου αλλού) να φάει και τα κοκκαλάκια και τα πακέτα αυτά πήγαν στις υποδομές της χώρας και όχι σε εργολαβίες των εκλεκτών καποιου αλήστου μνήμης εθνάρχη.
Και γιατί φταίει το ευρώ σ' αυτό? Και πως θα μας φτιάξει η δραχμή?
Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ αντί να την υποχρεώνει σε δυσθεώρητες αμυντικές δαπάνες [...]
Συμπέρασμα: Οταν κανουμε σύγκριση να ξέρουμε τι συγκρίνουμε
Όπως σου είπε ο Adriver, η Φινλανδία δεν ήταν ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.
Συμπέρασμα: καλύτερα να μασας παρά να μιλάς. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Θα μας πεις πως? Συγκεκριμένα πράγματα σου ανέφερα: φοροδιαφυγή, υπεράριθμοι ΔΥ, άχρηστοι οργανισμοί, διαφθορά στο Δημόσιο, σπατάλες π.χ. σε υγεία (κάμποσα δις κάθε χρόνο), έλλειψη πολιτικής και πλαισίου ανάπτυξης, ανύπαρκτη παραγωγή. Πως θα φτιάξουν όλα αυτά επιστρέφοντας στη δραχμή? Γιατί να μην τα φτιάξουμε χωρίς να χρειαστεί να αναποδογυρίσουμε την χώρα με επιστροφή στη δραχμή?Αυτό με τους υπεράριθμους ΔΥ έχει καταντήσει αηδία. Η Ελλάδα έχει μικρότερο δημόσιο τομέα αναλογικά με τον πληθυσμό της από τον μέσο όρο της ΕΕ! Το ότι υπάρχουν σπατάλες και κακοδιαχείριση είναι γεγονός και κανένας δεν το επικροτεί. Ακόμα και όλα αυτά να φτιάξουν όμως δεν θα αλλάξει τίποτα για την χώρα και τον λαό της υπό τους παρόντες όρους.
Νομιζω το δοκιμασανε και το απορριψανε
Εγώ πάλι νομίζω ότι ένας δημοκράτης μεταρρυθμιστής τα έκανε ρόιδο γιατί ήθελε περεστρόικες και γκλασνοστ. Φυσικά με το αζημίωτο από τα αφεντικά του στη δύση...
-
Η Φινλανδία δεν έλαβε ούτε φράγκο από το σχέδιο Μάρσαλ.
-
Αυτό με τους υπεράριθμους ΔΥ έχει καταντήσει αηδία. Η Ελλάδα έχει μικρότερο δημόσιο τομέα αναλογικά με τον πληθυσμό της από τον μέσο όρο της ΕΕ!
Αηδία έχει καταντήσει το να μετριέται το μέγεθος του Δημοσίου Τομέα αφήνοντας απέξω ένα σωρό οργανισμούς, ΔΕΚΟ και άλλες κρατικές ΑΕ.
Το ότι υπάρχουν σπατάλες και κακοδιαχείριση είναι γεγονός και κανένας δεν το επικροτεί. Ακόμα και όλα αυτά να φτιάξουν όμως δεν θα αλλάξει τίποτα για την χώρα και τον λαό της υπό τους παρόντες όρους.
Γιατί? Τι διαφορετικό θα προσφέρει η δραχμή?
Πάλι μιλάς με γενικότητες. -
Έχω βαρεθεί να λέω τι θα αλλάξει. Η νομισματική πολιτική. Θα μπορείς να τυπώσεις χρήμα και να κάνεις υποτίμηση όταν χρειάζεται. Επίσης θα μπορείς να επιβάλεις και άλλους κανόνες στο παιχνίδι, όπως δασμούς κλπ (αυτό βέβαια αν βγεις και από την ΕΕ).
-
Ρίξτε μια ματιά στην πορεία του ΑΕΠ μας από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, καθώς και τι στασιμότητα παρουσίαζε πριν μπουμε στο ευρώ.
Βάλτε την περίοδο 1990-2012. -
Έχω βαρεθεί να λέω τι θα αλλάξει. Η νομισματική πολιτική. Θα μπορείς να τυπώσεις χρήμα και να κάνεις υποτίμηση όταν χρειάζεται. Επίσης θα μπορείς να επιβάλεις και άλλους κανόνες στο παιχνίδι, όπως δασμούς κλπ (αυτό βέβαια αν βγεις και από την ΕΕ).Θαυμάσια τότε. Θα υποτιμήσεις το νόμισμα (αλήθεια, πόσες φορές θα το κάνεις για να καλύπτεις σταθερά αρνητικό προϋπολογισμο??? ), και θα πληρωνόμαστε σε φυστίκια.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα βάλεις και δασμούς για να πληρώουμε ακόμα ακριβότερα το 70% της κατανάλωσής μας που είναι εισαγώμενα προϊόντα.
Πως δεν το σκέφτηκα! -
Έχω βαρεθεί να λέω τι θα αλλάξει. Η νομισματική πολιτική. Θα μπορείς να τυπώσεις χρήμα και να κάνεις υποτίμηση όταν χρειάζεται. Επίσης θα μπορείς να επιβάλεις και άλλους κανόνες στο παιχνίδι, όπως δασμούς κλπ (αυτό βέβαια αν βγεις και από την ΕΕ).Το μπολνταρισμένο με την ευκολία που το λες είναι σαν να συμβουλεύεις κάποιον να πουλάει τον κώλο του κάθε βράδυ και να κάνει πρωκτοραφή όταν χρειάζεται.
Μετά από χ υποτιμήσεις ένας μισθός δεν θα φτάνει για να γεμίσεις βενζίνη.Παιδιά χωρίς παρεξήγηση, έχετε τσιμπήσει 2-3 τσιτάτα από Καζάκη, Βαρουφάκη, Μπογιοπουλάκη και δεν ξέρω γω ποιόν άλλο θεωρητικό έτυχε να μελετήσετε μέσω βλογκ και αγνοείται τους 100 περιορισμούς και προϋποθέσεις που κρύβονται από κάθε τέτοιο τσιτάτο.
Νομίζω έχει παραναλυθεί αυτό το θέμα. Μάλλον κάποιοι αρνείστε να διαβάσετε/καταλάβετε.
Καλή καρδιά. -
Ρίξτε μια ματιά στην πορεία του ΑΕΠ μας από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, καθώς και τι στασιμότητα παρουσίαζε πριν μπουμε στο ευρώ.
Βάλτε την περίοδο 1990-2012.Ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη είναι μέσα και η αναθεώρηση του Αλογοσκούφη...
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Πάμε, γερά!http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112869608
Με πιο αναλυτικά στοιχεία:
Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συνέβαινε το αντίθετο.
Προσωπικά, μετά το fail αυτών των εκλογών, δεν εμπιστεύομαι καμία δημοσκόπηση. Μόνο για τρολάρισμα είναι χρήσιμες.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Βάλτε την περίοδο 1990-2012.Ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη είναι μέσα και η αναθεώρηση του Αλογοσκούφη...
Η αναθεώρηση έγινε το 2006, αλλά αν προσέξεις το γράφημα η ραγδαία αυξηση έχει ξεκινήσει από το 2003.
Εκτός αυτού, είναι και το στοιχείο της στασιμότητας του ΑΕΠ επί δραχμής (π.χ. δεκαετία του 90). -
Έχω βαρεθεί να λέω τι θα αλλάξει. Η νομισματική πολιτική. Θα μπορείς να τυπώσεις χρήμα και να κάνεις υποτίμηση όταν χρειάζεται. Επίσης θα μπορείς να επιβάλεις και άλλους κανόνες στο παιχνίδι, όπως δασμούς κλπ (αυτό βέβαια αν βγεις και από την ΕΕ).
Θαυμάσια τότε. Θα υποτιμήσεις το νόμισμα (αλήθεια, πόσες φορές θα το κάνεις για να καλύπτεις σταθερά αρνητικό προϋπολογισμο??? ), και θα πληρωνόμαστε σε φυστίκια.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα βάλεις και δασμούς για να πληρώουμε ακόμα ακριβότερα το 70% της κατανάλωσής μας που είναι εισαγώμενα προϊόντα.
Πως δεν το σκέφτηκα!Τώρα που πληρωνόμαστε σε € είμαστε μια χαρά βλέπεις. Δασμοί σε είδη πολυτελείας δεν είναι και τόσο τραγική ιδέα, δε συμφωνείς;
Παιδιά χωρίς παρεξήγηση, έχετε τσιμπήσει 2-3 τσιτάτα από Καζάκη, Βαρουφάκη, Μπογιοπουλάκη
Το γεγονός να έχουμε διαφορετική θεώρηση από την κρατούσα στην χώρα και την ΕΕ (η οποία μας έχει φέρει εδώ που μας έφερε) δεν παίζει ε;
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
O greo, που δεν αλλάζει το κόκκινο βρακί ακόμα κι μυρίζει πτώματα από τα 200 μέτρα, επικρίνει άλλους (ή προσπαθεί να επικρίνει άλλους) που ψάχνονται και λίγο. Αυτό κι αν είναι κάρφωμα με 3 πιρουέτες (στο δικό του καλάθι).
Τσίμπησες;
Εσύ δεν είπες ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι ζώα;
Ο greo έχει δηλώσει τι ψηφίζει. Δήλωσε δημόσια κι εσύ.
Μ' έχει αποκαλέσει, χωρίς λόγο, οπαδό του Σαμαρά ΔΥΟ φορές. Ε...
Και για να έχουμε καλό ερώτημα, πότε είχα αποκαλέσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ 'ζώα'; Δεν το θυμάμαι (του Καμμένου, δεν αποκλείεται ).
-
Βάλτε την περίοδο 1990-2012.- Δημιουργική λογιστική + Σημίτης = Epic Win!
Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι η αγοραστική δύναμη μειώθηκε μετά την είσοδο (είχε ποσταριστεί και πριν πολλές σελίδες) στο € αλλά ειλικρινά είμαι πολύ κουρασμένος για να ψάξω τέτοια ώρα.
-
Κομμουνισμος!
εχεις την καλοσυνη να μας πεις ΜΙΑ (οχι δυο) χωρα στον κοσμο που εφαρμοζει αυτο το συστημα που λες και ειναι επιτυχημενο;
-
Θαυμάσια τότε. Θα υποτιμήσεις το νόμισμα (αλήθεια, πόσες φορές θα το κάνεις για να καλύπτεις σταθερά αρνητικό προϋπολογισμο??? ), και θα πληρωνόμαστε σε φυστίκια.
Πως δεν το σκέφτηκα!Τώρα που πληρωνόμαστε σε € είμαστε μια χαρά βλέπεις. Δασμοί σε είδη πολυτελείας δεν είναι και τόσο τραγική ιδέα, δε συμφωνείς;
Αν μου φέρεις δραχμή, και μου την υποτιμάς κάθε χρόνο, τότε ναι, 1000 φορές καλύτερα στην κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή. Εσύ δηλαδή για τον μισθό σου και την αγοραστική σου δύναμη δεν ανησυχείς, σε περίπτωση που βρεις στη τσέπη σου ένα άχρηστο νόμισμα με πολύ χαμηλή αξία?
Όσο για τους δασμούς, από/προς ΕΕ τους θεωρώ τραγικούς, άσε δε που είναι και παράνομο βάση κοινοτικής νομοθεσίας (π.χ. τρώμε πρόστιμα που φορολογούμε τα αυτοκίνητα εισαγωγής από χώρες της ΕΕ).
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα