-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ευτυχώς γλυτώσαμε απο το φασίστα Καρατζαφέρη...........Οταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ....!!!!
Αν οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ σηκώνονταν πριν μπει ο κεκροπίθηκος, τί θα γινόταν δηλαδή;
Μήπως (κακώς) κάποιοι υπερεκτιμούν αυτούς τους μπαμπουίνους τελικά;
-
http://www.agrinionews.gr/?p=68539
Μεγάλη ξεφτίλα. Αλλά από τα ζωντανά στο Ξηρόμερο δε περίμενα και περισσότερα.
-
ΝΔ 109, ΠΑΣΟΚ 41.
Τους λείπει 1!
Εντύπωση μου κάνει ότι στις περισσότερες μεγάλες περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 1ο κόμμα, ενώ το ΘΑΣΟΚ τα πάει ακόμα χειρότερα, ακόμα και 4ο-5ο!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μερικές σκέψεις στα γρήγορα:
αν είναι μια φορά ηλίθιοι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ, είναι **δέκα φορές ηλίθιοι αυτοί οι 30 και βάλε στους 100 που δεν ψήφισαν **καθόλου ή που ξαναβαλαν στη βουλή τον Μπουμπουκο και τον Κικιλια. Υπόψην δεν ψήφισα ΧΑΤο εκλογικό σύστημα είναι επιεικώς γτπ.
Δε φτανει που το ΠΑΣΟΚ βγαίνει με το ζόρι ουεφα, πάει να το παίξει μάγκας στον Σύριζα.
Πέρα από το παραπάνω, θα έχει πολύ γέλιο να κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα με τη ΝΔ και να αρχίσει τις κωλοτούμπες υπέρ του μνημονίου.
Βεντούζα στους φιλοσκοπιανούς οικολόγους αν τελικά δεν τα καταφέρουν.
Βεντούζα επίσης στους δημοσιοκαφρους-παπαγαλάκια που καταπιαν τη γλώσσα τους.
Η απάντησή σου με καλύπτει όσον αφορά την αποχή που επέλεξε cabala10 να κάνει (+όσους την επέλεξαν). Πραγματικά, δεν θέλω να ακούσω κριτική για κανένα κόμμα ή για καμμία κατάσταση στην Ελλάδα. Από την στιγμή που το μοναδικό ίσως που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις αυτά που ζεις, είναι να ψηφίσεις και δεν το κάνεις, τότε απλά δεν μιλάς.
Επίσης, @thymios @cabala10, δεν έχω γνωρίσει κανένα γύφτο 'καλό'. Νόμιμοι δεν είναι, κλέβουν ρεύμα-νερό, παίρνουν επιδόματα που δεν δικαιούνται (ναι ξέρω, ζάκυνθος κλπ κλπ) και το κυριότερο, την κλεψιά την έχουνε μέσα τους. Δεν είναι ψίθυροι καρδιάς η πραγματική ζωή.
ΥΓ: Επειδή πολλού αναφέρεται ότι επειδή πήρε η ΧΑ τέτοιο ποσοστό, τώρα θα τους κάνουνε σαπούνια τους λαθρομετανάστες, να ενημερώσω ότι είμαστε στο 2012. Απλά.
ΥΓ2: Όσοι δεν ψήφισαν Δημιουργία Ξανά! γιατί θεωρούσαν χαμένη ψήφο, ας το ξανασκεφτούν καλύτερα τώρα. 2.12%, Βουλή έμπαινε. -
Οπως ελεγα κατ' ιδιαν σε φιλους απο δω μεσα, δυσκολευομουν να πιστεψω οτι τα 2 πρωην μεγαλα κομματα θα επαιρναν πανω απο 40-45%... Για το λεκανοπεδιο εβαζα το χερι μου στη φωτια: για παραδειγμα ψαχνω να βρω φιλους και γνωστους που ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ και δεν παει το μυαλο μου παρα μονο σε εναν που τυγχανει συμβουλος μεγαλοϋπουργου του κομματος! Και δεν ειμαι πια και τοσο αποκομμενος απο την κοινωνια!
Για την επαρχια, βεβαια, ειχα επιφυλαξεις, γιατι γνωριζω καλα πως δουλευει εκει το συστημα. Αλλα παλι: το 45% μου φαινοταν ταβανι κι απο τα πραγματα αποδειχτηκα μαλλον απαισιοδοξοςΝομιζω οτι ο Τσιπρας εχει βρεθει (λαθος: φροντισε/πετυχε να βρεθει) σε μια κατασταση απο την οποια θα βγει σε καθε περιπτωση νικητης. Ειτε επιλεξει να μπει σε κυβερνηση 'ενοτητας' με ολους, αλλα με τους ορους του, ειτε επιλεξει να μεινει εκτος κι αφησει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να εκτεθουν κι αλλο και να γκρεμιστουν με παταγο σε επομενες εκλογες -οριστικα αυτη τη φορα. Μονο (πολυ) προς τα πανω μπορει να παει.
Ειναι απογοητευτικο που 400+ χιλιαδες Ελληνες ψηφισαν ΧΑ, αλλα νομιζω οτι ενα 7% ειναι λογικο ποσοστο ηλιθιων στο συνολο των ενηλικων. Δε μου κανει εντυπωση, θα μπορουσαν να τους ψηφισουν κι οι υπολοιποι ηλιθιοι, που ειναι και πολυ περισσοτεροι.
Εν πασει περιπτωσει τωρα οι συγκεκριμενοι ηλιθιοι θα δουν και τις σκατοφατσες τους, κι αν δεν τρομαξουν, σιγουρα θα προβληματιστουν πριν τους ξαναψηφισουν.Θα ειναι λυπηρο αν δε μπουν τελικα στη βουλη οι οικολογοι, γιατι εχουν μια εξαιρετικα μελετημενη και μετρημενη προταση, λιγο που ασχοληθηκα. Κριμα που δε συνεργαστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ: θα εδιναν στο προγραμμα του μια φινετσα κι απ' οτι φαινεται θα εβγαιναν κι οι δυο κερδισμενοι και πρωτο κομμα!!!!
Επισης απο τους λεγομενους 'φιλελευθερους' αυτος που παιρνει το μικροτερο ποσοστο ειναι ο πιο σοβαρος, με κανονικο προγραμμα και αξιοπρεπεστατα στελεχη (καναδυο που γνωριζω), σε αντιθεση με τους αχταρμαδες social media ΔΞ και τα βαφτιστηρια της Ντορας (εξωφρενικα αυτα που γινονται στην Ελλαδα: σηκωνω ψηλα τα χερια!)
Το ΚΚΕ ειναι το ΚΚΕ με τα καλα και τα (πολυ) κακα του. Διαφωνω με αυτα που διαβαζω οτι 'δεν αλλαζει' κλπ κλπ. Δε ΜΠΟΡΕΙ να αλλαξει το ΚΚΕ με τους ορους που αλλαζουν τα αστικα κομματα, και ειρησθω εν παροδω η πολιτικη του αναλυση ειναι η ανωτερη ολων. Αυτο που του λειπει, το εχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλα.....
Δεν πιστευω οτι θα εχουμε εκλογες τον Ιουνη
edit: ΑΝ ημουν ο Τσιπρας, αμεσως μετα τα πανηγυρια θα ξεκιναγα κουβεντα (και πιεσεις: το δικαιολογει το ποσοστο του) να αλλαξει ΑΜΕΣΑ ο εκλογικος νομος (νομιζω γινεται με αυξημενη πλειοψηφια, ας με διορθωσει καποιος αν λεω μαλακιες). Νομιζω βεβαια οτι το εχει κι αυτος ψηλα στην ατζεντα του
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
edit: ΑΝ ημουν ο Τσιπρας, αμεσως μετα τα πανηγυρια θα ξεκιναγα κουβεντα (και πιεσεις: το δικαιολογει το ποσοστο του) να αλλαξει ΑΜΕΣΑ ο εκλογικος νομος (νομιζω γινεται με αυξημενη πλειοψηφια, ας με διορθωσει καποιος αν λεω μαλακιες)Σωστά, αν ψηφισθεί από τα 2/3 των βουλευτών, θα ισχύσει από τις επόμενες.
Και +1Όσον αφορά στις 400 χιλ της χρυσής αυγής: ψήφισαν συνολικά 5.700.000 έλληνες;
-
όλες οι δηλώσεις μαζεμένες και των 7! http://mapabloggers.blogspot.com/2012/0 ... _6888.html
Μεγαλη εντυπωση μου εκανε που ολοι μιλανε για την καταστροφη του δικομματισμου αλλα και παλι αν και δεν εκαναν το 1-2, εκαναν το 1-3. Δε θα μου φανει περιεργο αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κανουν συγκυβερνηση! Για Τσιπρα τι λετε? Εγω προσωπικα ημουν αναμεσα σε τσιπρα, παπαρηγα και καμμενο. Τελικα ψηφισα καμμενο γιατι πιστεψα στο μεγαλο ρευμα που εχει! Φανηκε οτι ο Τσιπρας ομως ειχε μεγαλυτερο ρευμα! Αλλα παιδια ας μην ξεχναμε οτι ο Συριζα ηταν μπλεγμενος και με τα επισοδεια με τον Αλεξη το 2008. Και δεν εννοω τα καλως και γιναν επισοδεια με αιτια το θανατο του παιδιου, αλλα αυτων που εριξαν τη κυβερνηση Καραμανλη.
Ποτε δεν υποστηριξα κανεναν, αλλα αυτη τη φορα ΘΕΛΩ να πιστεψω τον Τσιπρα και ευχομαι να κανει αυτα που λεει ως τωρα. Πιστευω οτι ο Καμμενος ειναι πολυ πιο ικανος απο τον Τσιπρα, αλλα σε τετοιες στιγμες μονο διαχωρισμοι μεταξυ κομματων θα βοηθουσαν. Θα με ενδιαφερε να δω μια συγκυβερνηση με Τσιπρα-Καμμενο-Παπαρηγα-Κουβελη (αν και δεν τον παω τον Κουβελη) ή εστω μια σοβαρη αντιπολιτευση απο αυτα τα κομματα!
Για το ΠΑΣΟΚ δεν θελω να μιλησω καν. Η Αθηνα τους εδειξε οτι τα ψεμματα τελειωσαν. Ενα αυτο και ενα οτι ο Βενιζελος δεν υπηρχει περιπτωση ως Βορειοελλαδιτης να παρει ψηφο απο Νοτιο!
Επισης κατι αλλο που με ανησυχει ειναι οτι το πρωι που πηγα να ψηφισω ημουν σχεδον μονος μου! Η αποχη του κοσμου πρεπει να ηταν πολυ μεγαλη! Κανενα ομως καναλι (οσο προλαβα να δω) δεν ανεφερε το ποσοστο της αποχης! Έχω την εντυπωση οτι στο 2ο γυρο (οπως ολα δειχνουν θα εχουμε 2ο γυρο) τα αποτελεσματα θα ειναι αρκετα διαφορετικα μιας και πολλα απογοητευμενα κομματοσκυλα δεν πατησαν στις καλπες. Και εννοω αυτους της ΝΔ. Μηπως αν πανε αυτοι θα στηριξουν Καμμενο και θα του ανεβασουν κατα πολυ τα ποσοστα? Ηδη στα πηγαδακια της ΝΔ που ετυχε να ακουσω ειναι πολλοι αυτοι που πονταρουν στην ηττα του Σαμαρα. Με ηττα του Σαμαρα ανοιγει ξανα ο δρομος για τον Καραμανλη, στελεχος που χαιρει ακρας εκτιμησης απο τους ψηφοφορους και πολιτευτες του κομματος.
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
οντως ολοι εμεις που δεν πηγαμε να ψηφισουμε πρεπει να αυτοκτονησουμε τωρα γιατι δεν βαλαμε την ψηφο μας σε καποιο απο αυτα τα μιασματα
Sorry αν θιχτηκες αλλά υπήρχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ επιλογές... αν δεν βρήκες ούτε ένα κόμμα με του οποίου τις απόψεις να ταυτίζεσαι έστω και κατά 50% θεωρώ ότι απλά δεν το έψαξες αρκετά.
Οτι χειροτερο το να μην παει καποιος συνείδητα να ψηφησει και μετα να εχει και αποψη για την πολιτικη .
-
εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Τσίπρα που παρά κάποια λάθη, έκανε τη καλύτερη προεκλογική περίοδο.
με αποκορύφωμα τη μελετημένη ανάπτυξη της ιδέας για αριστερή κυβέρνηση.
ακόμα μεγαλύτερο μπράβο σε όσους ψήφισαν Τσίριζα ακόμα και αν συμφωνούσα οριακά μαζί του, απλά και μόνο για το σπάσιμο του κωλο-δικομματισμού.
θεωρώ λάθος να συμμετέχει ο Τσίριζα σε κυβέρνηση. καλύτερα να αρνηθεί και να αφήσει κάποιους άλλους 3 ή την υπηρεσιακή Παπαδήμου. στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν λίαν συντόμως ίσως να βγει και πρώτο κόμμα.κρίμα που δεν μπήκαν οι Οικολόγοι. θα ήταν καλό και για αυτούς και για εμάς, καθώς θα έπεφταν ακόμα περισσότερο οι έδρες του αθροίσματος ΠΑΣΟΚ+ΝΔ. δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα έλεγαν όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας. οι Οικολόγοι πληρώνουν ακόμα τα φιλοσκοπιανά του ευρωβουλευτή τους.
στο οτι δεν έκανε ξεκάθαρο πως δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση των 'μεγάλων' , καθώς και στο πολύ ψάρεμα σε πράσινα νερά, αιτιολογώ τη καθήλωση Κουβέλη σε ποσοστά που είχε πριν απο 2-3 μήνες. ελπίζω να καταλάβει και αυτός οτι τον συμφέρει σφόδρα να πει οχι σε ρόλο 3ου κόμματος κυβέρνησης και να περιμένει τον επόμενο γύρο.
Ανεξ. Έλληνες. κλασσικοί χαρούμενοι ΝΔμοκράτες. έχουν πιθανότητες να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους άμα δεν ξεφύγει η παλαβομάρα και αρχίσουν τα κουλά και η βαβέλ μέχρι τις επόμενες εκλογές. επίσης έχουν πιθανότητα να πάρουν και αρκετούς απο τους τρομαγμένους* της ΧΑ. ομοίως και αυτός έχει συμφέρον να μείνει εκτός κυβέρνησης.
ΧΑ. το ποσοστό το θεωρώ καθάρα once in a lifetime. δεν πρόκειται να το ξαναδούν και δεν με στεναχωρεί καθόλου αυτό. το ερώτημα είναι που θα πάνε οι αρκετοί ψηφοφόροι τους. θα πάνε Ανεξ.ΕΛ. ή θα ξαναβάλουν το ΛΑΟΣ στη βουλή?
με ΚΚΕ δεν ασχολούμαι. είναι απο άλλο σύμπαν.
ΠΑΣΟΚ. ο Μπένι τον παίρνει και γέρνει. τέλλλλλλος.
ΝΔ. ρε Τονυ Σαμαράς! ρε παλίκαρε εκ Λακωνίας! δεν σου εξήγησε κανείς οτι με κλαψομουνιάσματα μωροπαρθένας πρωθυπουργός δεν γίνεσαι? πόνταρες σε ένα, δήθεν αιώνιο, δίπολο για να κάνεις κυβέρνηση με ψελλίσματα? ήθελες να εμφανιστείς και σωτήρας παναθεμά σε. με το καλό και σε μονοψήφιο %.
το πρώτο κόμμα πάντως έμεινε εκτός βουλής. ΆΛΛΑ = 19%.
άστο νερό να πάρει βράση, θέλω να θυμίζει Δράση.
-
Υπόψην ότι δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσει ένα τρίτο κόμμα για την κυβέρνηση, αρκούν και μεμονωμένα πρόσωπα
(Αν και πάλι, κυβέρνηση με 152 πχ. βουλευτές και 33% θα είναι πρακτικά μη-κυβέρνηση) -
μας τελειώσαν οι Βασούλες που διαφωνούν αλλά το κάνουν 'για το καλό της πατρίδας'
αυτόνομοι βουλευτές απο+κλείω να το πράξουν. μόνο ψήφος ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας και εκλογές λίαν συντόμως είναι το εναλλακτικό.
αλλά τότε δεν βλέπω το λόγο που θα κάνει το χαρακίρι ο Σαμαράς.προσωπικά εκτιμώ οτι απλά θα παραταθεί η ζωή της κυβέρνησης Παπαδήμου για έναν ακόμη μήνα.
και κάτι άλλο. μην ξαφνιαστείτε αν οι μισθοί και συντάξεις Ιουνίου πληρωθούν έναντι....
-
Η κυβέρνηση χρειάζεται 120 βουλευτές,
αρκεί οι αρνητικές ψήφοι να είναι λιγότερες από 119.
(οι υπόλοιποι θα έχουν αποχωρήσει) -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αγαπητέ fafla....Επειδή σε βλέπω κι επιμένεις....Εσυ και άλλοι ομοιδεάτες σου, καλά θα είναι να προσέχετε τί σχόλια κάνετε για τη ΧΑ, γιατί με τη δική σας συμπεροφορά και με τα λεγόμενά σας, συμβάλλατε στην άνοδο αυτου του... πολιτικού φορέα..! Γενικά κυρίως, αλλα και στο φορουμ...Οταν για παράδειγμα κι εδω (ο αγαπητός Ernani πχ) μάς πόσταρε αποσπάσματα απο το πρόγραμμα της Δημιουργίας Ξανα! και μας έλεγε πόσο φασιστικές αποψεις έχει, τωρα θα πρέπει όλοι μας να λουστούμε ΧΑ και να γουστάρουμε...!! Με γεια μας λοπόν..!Ενώ εσείς που ένα χρόνο τώρα κρώζετε για τους μετανάστες που σκοτώνουν, βιάζουν, κλέβουν, που πετάτε την οποιαδήποτε υπερβολική κρίση ΚΑΙ κράζετε όποιον δεν την δέχεται, που όπου σταθείτε το αναδεικνύεται ως υποτίθεται Νο1 ζήτημα δεν έχετε καμία ευθύνη
Πάλι η αριστερά φταίει ΚΑΙ γι' αυτό, επειδή; Τι; Δε φύλαξε τα σύνορα; Δεν έβαλε την αστυνομία να ελέγχει; Δεν πήγε να σαπίσει στο ξύλο μετανάστες.. άσε ρε spartan, δεν κοιτάτε τα μούτρα σας λέω γω καλύτερα
Live your myth in greek politics
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πλέον είμαστε στο 110+42=152 έδρες. Διαρκώς μειώνεται ο αριθμός εδρών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (από 155 νομίζω ξεκίνησε)... Λέτε μέχρι το πρωί να είμαστε σε -
θα έχουν γέλιο οι επόμενες μερες
ο Παπαδήμος μένει μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση σωστά??
-
My 0.02€:
Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι έχει προοπτική το ζήτημα και μάλλον τώρα είναι πιο σημαντική η στάση των μη-ΝΔ/ΠΑΣΟΚ (μάλλον και ΚΚΕ πλέον) για το τι μέλλει γεννέσθαι.
Νομίζω το 32% του ΝΔ/ΠΑΣΟΚ (aka 2.000.000) μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό τέλος του δικομματισμού. Κι ένα μικρό σχόλιο για την αθάνατη ελληνική επαρχία μπορούμε να το κάνουμε πιστεύω
Σαφώς το ποσοστό ΧΑ δεν είναι κάτι όμορφο, και πίστευα να είναι κάπως χαμηλότερο, αλλά νταξ δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Ιστορικά σε τέτοιες κοινωνικές συγκυρίες πάντα υπάρχει και αυτό, οπότε στο βαθμό κι όλας που πέρα από κάλπη συνεχίζουν να είναι 3&60, δεν θα πέσουμε κι απ' τα μπαλκόνια.
Η διαφορά 2 μονάδων ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κι αυτή τελικά ικανοποιητική είναι (αρχικά φαινόταν να είναι μεγαλύτερη, αλλά τελικά μια χαρά )
Εγώ νομίζω ότι κάλλιστα η κατάσταση μπορεί να είναι win-win:
Η ΝΔ με όποιον άλλο θα κάνει τελικά κυβέρνηση ΑΛΛΑ θα έχει πλέον βιώσει ότι όποιος το ξεφτιλίζει σε μλκίες θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, aka από 44% και αυτοδυναμία στην ουσιαστική διάλυση.
Αυτό -μαζί με τις πολύ οριακές έδρες της- ίσως υποχρεώσει μερικούς να κάνουν τουλάχιστον και 2-3 θετικά για την κοινωνία πραγματάκια. Νταξ, το μνημόνιο αμάσητο θα πάει ΑΛΛΑ θα υποχρεωθεί να κάνει και κάτι.
Γιατί έτσι και η ΝΔ βρεθεί στη θέση του σημερινού ΠΑΣΟΚ, δλδ να πάρει ένα 13άρι και να είναι τρίτο κόμμα, έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη με βεβαιότητα. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτά είναι λίγο πιο μαζεμένο και μπορεί να την παλέψει. Η ΝΔ δύσκολα (εδώ διαλυόταν ενώ φαινόταν ότι θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση...), και αυτό θα το έχει στο μυαλό της.Αν γίνει αυτό, αν δλδ για πρώτη φορά στα τελευταία πολλλλαααααα χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που 'κάνει και κάτι', υπάρξει και καμιά θετική συγκυρία τύπου Άκης να δώσει κανά όνομα κλπ, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει την ταφόπλακα του επιχειρήματος 'ισχυρή κυβέρνηση ή τανκς', καθότι η πρώτη κυβέρνηση που θα κάνει κάτι θα είναι μια ανίσχυρη. Ίσως καταλάβει ο κόσμος ότι μόνο με 'ελεγχόμενες' (από το ίδιο) κυβερνήσεις γίνεται δουλειά και τελικά αρχίζει να βλέπει λίγο καλύτερα τη φάση που κανένα κόμμα δεν θα βγάζει πάνω από 25%.
Αυτό μπορεί να normalize λιγάκι τις ψήφους και προς τα μικρότερα δεξιά κόμματα (αν συνεχίσουν να υπάρχουν) που για φέτος μάλλον ψιλοέξυσαν.All in all, δεν νομίζω να περίμενε κανείς ότι μέσα σε μια 'εκλογή' θα πηγαίναμε από το 70φεύγα% του δικομματισμού σε 'λαϊκή κυριαρχία' και εξαφάνιση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.
Αλλά έχουν τεθεί μια χαρά βάσεις για να ξεχαστεί η πρότερη κατάσταση στην ιστορία. Only time will tell φυσικά. -
Α, πάντως ότι και το 18,7% των έγκυρων ψηφοφόρων δεν εκπροσωπείται στη βουλή, κι αυτό είναι άξιο σχολιασμού.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μερικές σκέψεις στα γρήγορα:
αν είναι μια φορά ηλίθιοι αυτοί που ψήφισαν ΧΑ, είναι **δέκα φορές ηλίθιοι αυτοί οι 30 και βάλε στους 100 που δεν ψήφισαν **καθόλου ή που ξαναβαλαν στη βουλή τον Μπουμπουκο και τον Κικιλια. Υπόψην δεν ψήφισα ΧΑΤο εκλογικό σύστημα είναι επιεικώς γτπ.
Δε φτανει που το ΠΑΣΟΚ βγαίνει με το ζόρι ουεφα, πάει να το παίξει μάγκας στον Σύριζα.
Πέρα από το παραπάνω, θα έχει πολύ γέλιο να κάνει κυβέρνηση ο Σύριζα με τη ΝΔ και να αρχίσει τις κωλοτούμπες υπέρ του μνημονίου.
Βεντούζα στους φιλοσκοπιανούς οικολόγους αν τελικά δεν τα καταφέρουν.
Βεντούζα επίσης στους δημοσιοκαφρους-παπαγαλάκια που καταπιαν τη γλώσσα τους.
Η απάντησή σου με καλύπτει όσον αφορά την αποχή που επέλεξε cabala10 να κάνει (+όσους την επέλεξαν). Πραγματικά, δεν θέλω να ακούσω κριτική για κανένα κόμμα ή για καμμία κατάσταση στην Ελλάδα. Από την στιγμή που το μοναδικό ίσως που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις αυτά που ζεις, είναι να ψηφίσεις και δεν το κάνεις, τότε απλά δεν μιλάς.
Επίσης, @thymios @cabala10, δεν έχω γνωρίσει κανένα γύφτο 'καλό'. **Νόμιμοι δεν είναι, κλέβουν ρεύμα-νερό, παίρνουν επιδόματα που δεν δικαιούνται (ναι ξέρω, ζάκυνθος κλπ κλπ) και το κυριότερο, την κλεψιά την έχουνε μέσα τους. Δεν είναι ψίθυροι καρδιάς η πραγματική ζωή. **
ΥΓ: Επειδή πολλού αναφέρεται ότι επειδή πήρε η ΧΑ τέτοιο ποσοστό, τώρα θα τους κάνουνε σαπούνια τους λαθρομετανάστες, να ενημερώσω ότι είμαστε στο 2012. Απλά.
ΥΓ2: Όσοι δεν ψήφισαν Δημιουργία Ξανά! γιατί θεωρούσαν χαμένη ψήφο, ας το ξανασκεφτούν καλύτερα τώρα. 2.12%, Βουλή έμπαινε.- λαμβάνοντες παρανόμως συντάξεις/επιδόματα (= κλοπή χρήματος), +μη κόβοντες απόδειξη (= κλοπή ΦΠΑ όταν περιλαμβάνεται στην τιμή, διαφορετικά 'κλοπή' φόρου), κτλ. Άθροισέ τους, υπολόγισε ποσοστό επί το σύνολο των Ελλήνων και το ξανασυζητάμε ποιος έχει την κλοπή μέσα του. Απλά κάποιοι κλέβουν πιο εκλεπτυσμένα
Υ.Γ.: Κι εμένα την ίδια αρνητική εντύπωση μου δημιουργούν ως πρώτη αντίδραση...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
θα έχουν γέλιο οι επόμενες μερεςο Παπαδήμος μένει μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση σωστά??
μενει μεχρι να ορκιστει η νεα κυβερνηση.
-
Εγώ νομίζω ότι κάλλιστα η κατάσταση μπορεί να είναι win-win:
Η ΝΔ με όποιον άλλο θα κάνει τελικά κυβέρνηση ΑΛΛΑ θα έχει πλέον βιώσει ότι όποιος το ξεφτιλίζει σε μλκίες θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, aka από 44% και αυτοδυναμία στην ουσιαστική διάλυση.
Αυτό -μαζί με τις πολύ οριακές έδρες της- ίσως υποχρεώσει μερικούς να κάνουν τουλάχιστον και 2-3 θετικά για την κοινωνία πραγματάκια. Νταξ, το μνημόνιο αμάσητο θα πάει ΑΛΛΑ θα υποχρεωθεί να κάνει και κάτι.
Γιατί έτσι και η ΝΔ βρεθεί στη θέση του σημερινού ΠΑΣΟΚ, δλδ να πάρει ένα 13άρι και να είναι τρίτο κόμμα, έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη με βεβαιότητα. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτά είναι λίγο πιο μαζεμένο και μπορεί να την παλέψει. Η ΝΔ δύσκολα (εδώ διαλυόταν ενώ φαινόταν ότι θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση...), και αυτό θα το έχει στο μυαλό της.+oo
Το βιντεάκι με το όλοι όρθιοι θλιβερό...
Θα χρειαστούν λίγοι μήνες μέχρι να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι τι έχει παιχτεί.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα