-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Φίλε Μανόλη καλύτερα να μην το συνεχίζεις γιατί με τα λεγόμενά σου και τις απόλυτες απόψεις σου δεν τιμάς και ιδιαίτερα το θεσμό του δημόσιου σχολείου. Δικαιολογείσαι λόγω ηλικίας, βέβαια, να απέχεις από την πραγματικότητα αλλά μην το διατυμπανίζεις κιόλας.Εντελώς φιλικά
ναι, σαφως και αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τα πραγματα!
αυτο δεν σημαινει πως απαραιτητα εσυ εισαι ο σωστος, επειδη εισαι πιο χωμενος στην πραγματικοτητας αυτης της κοινωνιας!
και εγω στο λεω εντελως φιλικα! καμια διαθεση εχθρικοτητας! -
Παντως απ το δικο μου ταπεινο δημοσιο σχολειο τοτε περασαμε κανα 6αρι ιατρικοι καμια 10+ Πολυτεχνειο κανα 5αρι στη νομικη και αρκετοι αλλοι σε καλες σχολες οπως Οικονομικα, Ασοε και τα σχετικα και ειχαμε και καθηγητες που ηταν κλασεις ανωτεροι απο πολλους που εχουν τα φροντιστηρια.
Μπορει να παιζαμε βεβαια μπασκετ στην ασφαλτο και οχι σε ταρταν η σε παρκε αλλα τα καταφεραμε.
Οσον αφορα τα ιδιωτικα ειναι καλα σε περιπτωση που στο λυκειο πχ γινετε τετοια δουλεια που να μην κανεις φροντιστηρια και τα σχετικα. Αλλα ουτε αυτο νομιζω οτι γινετε αφου στα μαθηματα ημουν με παιδια απο ιδιωτικα. Επιπλεον στα δημοτικα και τα γυμνασιο ειναι λιγο υπερβολικοι και φορτωνουν τα παιδια με υπερβολικα δυσκολες εργασιες και πολλες ασκησεις με αποτελεσμα το παιδι να παευει να ειναι παιδι.
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
αυτο δεν σημαινει πως απαραιτητα εσυ εισαι ο σωστος, επειδη εισαι πιο χωμενος στην πραγματικοτητας αυτης της κοινωνιας!
και εγω στο λεω εντελως φιλικα! καμια διαθεση εχθρικοτητας!Εγώ όμως και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα απαντούν στο θέμα με επιχειρήματα, προσωπική εμπειρία και από τους 2 χώρους και όχι με στερεότυπα. Το θέμα δεν είναι αν θα πεισθεί κάποιος για την ανωτερότητα του ενός ή του άλλου σχολείου. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εκάστοτε σχολείου ώστε ο ενδιαφερόμενος να βγάλει μόνος τα συμπεράσματά του.
-
και εγω στο λεω εντελως φιλικα! καμια διαθεση εχθρικοτητας!Εγώ όμως και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα απαντούν στο θέμα με επιχειρήματα, προσωπική εμπειρία και από τους 2 χώρους και όχι με στερεότυπα. Το θέμα δεν είναι αν θα πεισθεί κάποιος για την ανωτερότητα του ενός ή του άλλου σχολείου. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του εκάστοτε σχολείου ώστε ο ενδιαφερόμενος να βγάλει μόνος τα συμπεράσματά του.
ωραια και τι ακριβως εχω πει εγω χωρις να το αιτιολογησω ?
και ισα-ισα σε καποιο σημειο πιο πισω, εχω υποστηριξει καποια ιδιωτικα! καποια συγκεκριμενα ιδιωτικα που πιστευω οτι αξιζουν, και αιτιολογησα κιολας τον λογο! -
Έχεις μεταφέρει όμως και διάφορα χαζά στερεότυπα τύπου στο ιδιωτικό το παιδί θα γίνει φλώρος, ζηλόφθων, κακομαθημένος, θα κάνει παρέα με χαραμοφάηδες νεόπλουτους κτλ...
-
Έχεις μεταφέρει όμως και διάφορα χαζά στερεότυπα τύπου στο ιδιωτικό το παιδί θα γίνει φλώρος, ζηλόφθων, κακομαθημένος, θα κάνει παρέα με χαραμοφάηδες νεόπλουτους κτλ...δεκτο! μια διορθωση μονο, σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιδιωτικο το παιδι θα γινει ολα τα παραπανω απαραδεκτα στοιχεια ανθρωπου που ανεφερες! δεν το ειπα για ολα τα ιδιωτικα!
(ναι προκαταληψη....)
-
φίλε manolis109 δεν μας λες και ποιο είναι το συγκεκριμένο και γιατί το πιστεύεις αυτό ώστε πράγματι κάποιος που διαβάζει να προφυλαχθεί από τις κακοτοπιές;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Είστε από άλλο πλανήτη κύριε.
Το είπε και ο Μιτζάκωβος...Μόνο να συμπληρώσω ότι αυτό μπορεί να γίνει και σε δημόσιο, απλά συνήθως στο δημόσιο υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία χαρακτήρων και μοντέλων κατανάλωσης.
Βάσει ποίων εμπειριών ακριβώς γυρνάς να ειρωνευτείς;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Παντως απ το δικο μου ταπεινο δημοσιο σχολειο τοτε περασαμε κανα 6αρι ιατρικοι καμια 10+ Πολυτεχνειο κανα 5αρι στη νομικη και αρκετοι αλλοι σε καλες σχολες οπως Οικονομικα, Ασοε και τα σχετικα και ειχαμε και καθηγητες που ηταν κλασεις ανωτεροι απο πολλους που εχουν τα φροντιστηρια.Μπορει να παιζαμε βεβαια μπασκετ στην ασφαλτο και οχι σε ταρταν η σε παρκε αλλα τα καταφεραμε.
Οσον αφορα τα ιδιωτικα ειναι καλα σε περιπτωση που στο λυκειο πχ γινετε τετοια δουλεια που να μην κανεις φροντιστηρια και τα σχετικα. Αλλα ουτε αυτο νομιζω οτι γινετε αφου στα μαθηματα ημουν με παιδια απο ιδιωτικα. Επιπλεον στα δημοτικα και τα γυμνασιο ειναι λιγο υπερβολικοι και φορτωνουν τα παιδια με υπερβολικα δυσκολες εργασιες και πολλες ασκησεις με αποτελεσμα το παιδι να παευει να ειναι παιδι.
Εγώ συμφωνώ πως αν ο σκοπός του σχολείου αρχίζει και τελειώνει στις πανελλήνιες, το δημόσιο παίζει να είναι καλύτερο.
Αν όμως θες να κοιτάξεις και τπτ πέρα από αυτό, δυστυχώς υπάρχουν πράγματα που ορισμένα ιδιωτικά τα προσφέρουν
-
Διαλεγουμε δημοτικο σχολειο με οριζοντα τις πανελληνιες;Αυτες τις πανελληνιες που δεν ξερουμε καν αν του χρονου θα υπαρχουν;
-
Για να μην λεω και ψεμματα δεν εχω αποψη για το το γινετε στα μεγαλα ιδιωτικα στην Αθηνα. Παντως στο ενα ιδιωτικο σχολειο που εχουμε στην πολη μου (λεω ενα γιατι τ αλλα ειναι χαλια) απο προσωπικη εμπειρια δεν ειδα σπουδαια διαφορα. Και οταν λεω προσωπικη εμπειρια εννοω με παιδια που εκανα μαθηματα μαζι τους η παρεα και πηγαιναν σε ιδιωτικο η με παιδια που πηγαν και στα δυο. Ξερεις που ηταν το Αρσακειο στην Πατρα και κρινε αν ειχε τις εξτρα υποδομες το κτιριο εκεινο.
-
Όσοι υποστηρίζουν (πχ stefan) ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι μια χαρά για όλα τα παιδιά, βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά. Που τέλος πάντων θυμίζει τη συζήτηση στο θέμα περί ελάχιστου ποσού διαβίωσης.
Άμα δεν έχεις ζήσει από την πλευρά του παιδιού που δεν μπορεί να στήσει ο πατέρας του πάρτυ γενεθλίων δίπλα στην πισίνα, που κυκλοφορεί με το προπέρσινο κινητό κι όχι μ' αυτό που κυκλοφόρησε χθες το πρωί, που πάει για διακοπές στη Βιέννη κι όχι στο χωριό, που φοράνε ακριβά ρούχα (ιδίως τα κορίτσια) αντί για φθηνά-μη σινιέ, που τραβάνε τα γκομενάκια επειδή είναι γαμώ τα άτομα -και ξηλώνονται χωρίς να τους ενδιαφέρει μία- όταν ο άλλος μετράει ψιλά για το λεωφορείο, δεν ξέρεις πόσο ψυχοφθόρο μπορεί να είναι και για το ίδιο το παιδί και για τους γονείς του που κάνουν το σκατό παξιμάδι για να πάρει (όπως λαθεμένα πιστεύουν ΙΜΗΟ) όσο γίνεται περισσότερα εφόδια το βλαστάρι τους.
Το ότι ΚΑΠΟΙΑ παιδιά είναι σωστά και κάνουν παρέα με πιο 'παρακατιανούς', δεν σημαίνει ότι αφενός ο 'παρακατιανός' δεν αισθάνεται τη διαφοροποίηση, ούτε ότι δεν υπάρχουν αρχιτσογλάνια με λεφτά που δεν χάνουν την ευκαιρία να δείχνουν -ελλείψει συνήθως άλλων ατομικών ποιοτικών χαρακτηριστικών- την ανωτερότητά του πορτοφολιού τους.Γνωστός μου, μισθωτός, μου έλεγε πριν χρόνια για το πρόβλημά του, δηλ. πώς να τα καταφέρει να στείλει τα παιδιά του στο Αμερικανικό Κολλέγιο, όχι για να μάθουν γράμματα (αστεία πράγματα), αλλά για να αποκτήσουν τις αριστοκρατικές προσβάσεις που συνάδελφοί του 'απόφοιτοι' είχαν (στο στυλ των Μασόνων ή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ένα πράγμα).
Άλλος υποχρεώνει τα παιδιά του να καβαλάνε ένα πούλμαν χαράματα για να φτάσουν από τα Ν. Προάστια στη Γερμανική Σχολή. Δεν ξέρω με τι σκοπό, μάλλον για να ξέρουν στο τέλος γερμανικά, για να έχουν μια σοβαρότερη επίβλεψη (έστω και πληρωμένη) και να μην είναι έρμαιο κάθε καραγκιόζη που κλείνει το σχολείο για ψύλλου πήδημα.
Άλλος δεν μπορεί να βλέπει τάξη με 50% αλλοδαπά παιδιά που μιλάνε σπαστά ελληνικά και στέλνει το παιδί του σε δευτεροκλασάτο (όχι κακό πάντως) ιδιωτικό γιατί στην περιοχή του δεν υπάρχει εναλλακτική.
Καλό είναι να μην βλέπουμε τα πράγματα μονοδιάστατα.
-
αν τα έχεις ζήσει από αυτή την πλευρά, και τελικά είδες ότι είναι μπούρδες;
Τότε τι; -
Τι; Δεν ξέρω, εξαρτάται. Προσωπικά θα το απέφευγα, αλλά όχι πάση θυσία. Τελικός σκοπός είναι να έχει την πιο ισορροπημένη εξέλιξη το παιδί σου. Το ιδιωτικό δεν είναι λύση σ' αυτό.
-
Κανένα σχολείο δεν είναι λύση σ' αυτό το πρόβλημα.
Αν περιμένεις το σχολείο να στο λύσει... μάλλον αργότερα θα το κατηγορείς ότι στο προκάλεσε
(ότι το ιδιωτικό στο έβγαλε ψωνάκι ή τον κορόιδευαν για τα λεφτά που δεν είχε, στο δημόσιο ότι τον έκανε αλήτη ή τις άρπαζε επειδή δεν ήταν νταής κ.ο.κ.) -
Λύση δεν είναι, όπως κι εγώ έγραψα, αλλά μια κακή επιλογή μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα ή να το δημιουργήσει εκεί που δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@ lokatzis: ΧΣ & ΛΛΝΣ;
Σχεδόν ΑΔ και ΛΛΝΣ
Παρά 8 χρόνια θα ήμασταν συμμαθητές σε γυμνάσιο και λύκειο (δημοτικό ήμουν στο ΧΣ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λύση δεν είναι, όπως κι εγώ έγραψα, αλλά μια κακή επιλογή μπορεί να επιτείνει το πρόβλημα ή να το δημιουργήσει εκεί που δεν υπάρχει.Να το δημιουργήσει δεν πρόκειται.&-
Για να το επιτείνει, κακή επιλογή είναι και το ιδιωτικό, κακή επιλογή είναι και το δημόσιο. Παντού 'θα βρει να τα κάνει', παντού 'θα τον παρασύρουν' κ.ο.κ.
Δεν έχει νόημα αυτό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όσοι υποστηρίζουν (πχ stefan) ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι μια χαρά για όλα τα παιδιά...Αυτά που λες ισχύουν αλλά είναι φαινόμενα σε σχολεία τύπου Κολέγιο, Κωστέα Γείτονα, Pierce κτλ όπου τα δίδακτρα αγγίζουν ποσά 30.000€ χωρίς να υπολογίζω δωρεές κτλ. Εκεί εκ των πραγμάτων τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα και βρίσκεις όμοιους ανθρώπους ή τέλος πάντως ανθρώπους από πολύ κοντινές (ανώτερες οικονομικά) κοινωνικές τάξεις. Σε σχολεία τύπου Αρσάκειο δεν υπάρχουν αυτά ή για να είμαι ακριβής υπάρχουν αλλά σε ελάχιστο βαθμό. Προανέφερα ότι η προ-πρώην μου πχ είναι κόρη εργοστασιάρχη με σπίτι 500τμ στο Διόνυσο. Με εμπόδισε εμένα αυτό να την πιάσω γκόμενα επειδή μένω σε διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση? Στα φρύδια μου και το σπίτι της και τα λεφτά του πατέρα της. Εγώ άλλο ήθελα από αυτήν.
Για όλα τα αρνητικά που περιγράφετε θέλετε να σας δώσω το πραγματικό παράδειγμα όπου βλέπεις όλη την κοινωνική ανισορροπία? Deree College. Εκεί ναι. Μπορείς να γίνεις και παρακατιανός και κομπλεξικός και outsider και απ' όλα. Κυρίως όμως γιατί εκεί πας σε μια ηλικία που έχουν αρχίσει να σε απασχολούν θέματα διαβίωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης. Εκεί είναι που σφίγγει λίγο το στομάχι σου όταν όλη η παρέα θα πάει να βάλει μπουκάλι στο Stars 7 το απόγευμα χωρίς δεύτερη κουβέντα, όταν ο 18χρονος διπλανός σου μοστράρει Rolex Daytona και κλειδί από Cambiocorsa και όταν οι γκόμενες θα κουβεντιάζουν αν το μεθεπόμενο ΣΚ θα πάνε Μιλάνο ή Λονδίνο. Εκεί ναι, θα τα δείτε όλα αυτά και όχι στο Αρσάκειο, όπως όμως θα δείτε και παιδί να φεύγει καπάκια απ' το μάθημα να πάει στη δουλειά του στα McDonalds που του πληρώνει τα δίδακτρα. True strory όλα αυτά και τα είδα ένα χρόνο με τα ματάκια μου και γι' αυτό τα μάζεψα για την εξωτική Λάρισα ώστε να κάνω dolce vita με την ησυχία μου.
-
Το ακριβότερο ετήσιο δίδακτρο που έχω ακούσει είναι 15.000 ευρά και αφορά ένα ξενόγλωσσο σχολείο αλλοδαπών εκτός εποπτείας ΥΠΕΠΘ. 30 χήνες μου ακούγονται 20% πάνω από τα διπλά για ένα από τα 3 που αναφέρεις, έχω μείνει τόσο πίσω?
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.