-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Φαντασου τι τραβούν οι γονείς για να μην δεις αυτες τις διαφορές. S ??????? Απο που ωρε λεβεντ?
Οι γονείς που έχουν τα μυαλά μες το κεφάλι δεν τραβούν τίποτα γιατί έχουν κάνει το κουμάντο τους. Δεν είναι ότι παίρνει κανείς δάνειο για να στείλει τα μούλικα στο ιδιωτικό. Εγώ σαν παράδειγμα το έθεσα για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ των μαθητών. Προσωπικά δεν το βρίσκω τραγικό. Μια χαρά ήμανε με το Cinque Sporting και μετέπειτα με την Alfa όταν μια συμμαθήτριά μου κυκλοφορούσε με C200 Sportscoupe. Ούτε ψυχολογικά ούτε τίποτα.
Επίσης πολύ μεγαλύτερο θέμα υπήρχε στο δημόσιο δημοτικό μου όταν κάθε 3 μήνες, εγώ και 1-2 παιδάκια ακομα, παίρναμε τα καινούρια Jordan και άλλα παιδάκια πάλευαν με τα Strike. Και εγώ ένιωθα άσχημα όταν με ρώταγαν 'πάλι καινούρια παπούτσια?' και είμαι σίγουρος και εκείνα ζήλευαν.
+1.
Ακόμα τρέχω στους ψυχολόγους επειδή οι γονείς μου με πήγαιναν με Zastava και Seat 127 στο σχολείο ενώ συμμαθητής ερχόταν με τη Jaguar και τον σοφέρ... Σοβαρά τώρα, η μοναδική φορά στα σχολικά χρόνια που με κορόιδεψε άλλο παιδί για τα (περουσιασκά) της οικογένειάς μου ήταν στο φροντιστήριο αγγλικών της γειτονιάς: εκείνου ο πατέρας είχε mercedes και είδε να με φέρνει η μητέρα μου με το Zastava... Σημαντική λεπτομέρεια, το καλό αυτό παιδί πήγαινε σε δημόσιο σχολείο
-
Σορρυ που μπορει να πω κατι που υπο8ηκε απο την 5η σελιδα και μετα αλλα δεν αντεξα να βλεπω επι8εσεις κατα ιδωτικων σχολειω απο ατομα που δεν ξερουν πως ειναι απο πλευρας μαθηματων ενα ιδιοτικο σχολειο και πως ενα δημοσιο.
Μιλατε για πανελληνιες και ο ανθρωπος ρωταει για δημοτικο, και επεισης με ολα αυτα τα συστηματα που εχουν αλλαξει και τον ρυθμο που η χωρα αλλαζει γενικοτερα δεν ξερετε αν θα υπαρχουν καν παννεληνιες.Παμε παρακατω. Κανεις μα κανεις σας δεν ειχε γραψει (τουλαχιστον μεχρι την 5 σελιδα) οτι σε αυτη την ηληκια και τα 6 χρονια του δημοτικου ενα παιδι διαμορφωνει τον χαρακτηρα του που εχει ηδη διαμορφωσει απο το σπιτι και εκει ξεκιναει λοιπον να παρατηρει και τους γυρω. Ενα παιδακι λοιπον στο δημοτικο εκτος απο το σπιτι του, 8α περνει ερεθισματα για την προσωπικοτητα του και απο τα αλλα παιδακια αλλα κυριος και απο τους δασκαλους του.
Αν ο δασκαλος στο δημοσιο σχολειο ειναι στυλ δημοσιου υπαλληλου που δεν τον κουναει κανεις και γραφει τα παιδακια στα @@ του η το @@ της λυπαμαι αλλα δεν.... Στο ιδιωτικο δεν παιζει τετοια φαση γιατι αν δεν κανει την δουλεια εχει παρει πουλο μεχρι να πει ποπη να ενα μηλο....
Αυτα τα περι νεοπλουτισμου και λοιπες πιπες ειναι βαση του χαρακτηρα που πηρε το παιδακι απο το σπιτι του και τους γονεις του. ΑΝ οι γονεις ειναι κολλημενοι και βριζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ τους αλλους επειδη εχουν ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ περισσοτερα απο τους ιδιους και τουμπαλιν τοτε ο μη εχων θα βριζει αυτον που εχει και τουμπαλιν ο εχων 8α του τριβει τα υλικα αγαθα στην μαπα για να τον εκνευρισει και να τον μοιωσει.... ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.Γενικα:Το σχολειο πλεον δεν προσφερει ΠΑΙΔΕΙΑ.... Ουτε το ιδιωτικο ουτε το δημοσιο. (Αν και υπαρχουν μερικα και των δυο κατηγοριων που ακομα εχουν αρχες και το παλευουν).
Απλα το ιδιωτικο υπερτερει στο οτι αν καποιο παιδι θελει να μαθει, θα μαθει. Ο δασκαλος δεν θα σταματησει την διδασκαλεια λογο καταληψης, η καποιου μαθητη που θα κανει την ταξη ωπα κλπ. Θα εχει ολο τον χρονο και μεσο (υπολογιστες, διαφανιες εργαστηρια) που χρειαζεται για να διδαξει και να δειξει τι ακριβος ειναι αυτο που τους διδασκει. Οποιος λοιπον παρακολουθησει κατα την διδασκαλια θα μαθει. (τουλαχιστον στην δικια μου εποχη αυτο γινοταν).Ξενες γλωσσες: Κοιταξτε την παραπανο παραγραφω. Κολλητος φιλος (σχεδον αδερφος) στο δημοσιο που πηγαινε κανανε 2 γλωσσες. Αγγλικα και γαλικκα.... Ε δεν μιλαει καμμια. Γιατι? Γιατι κανεις απο το σχολειο δεν τον ελεγχε. Γιατι κανεις δεν νοιαζοτανε αν αυτο το παιδι μεσα στην ταξη κοιμοτανε η παρακολουθουσε η ακομα και αν παρακολουθουσε ΑΝ μαθαινε τιποτα. Δεν εδωσε παννεληνιες, δεν περασε πουθενα, βγηκε κατευ8ειαν για δουλεια και τωρα? Τωρα τι να κανει μπροστα σε ολα αυτα τα παιδια με 2 γλωσσες, πτυχια, κλπ κλπ. Τωρα τον εχει πιει κανονικοτατα.
Εξωσχολικες δραστηριοτητες: Στην δικια μου εποχη στο ιδιοτικο οι διδακτηκες ωρες τελειωναν στις 14:30 οταν στο δημοσιο σχολαγανε στις 13:15. Μετα οποιος ηταν γραμμενος για εξωσχολικη δραστηριοτητα καθοτανε (Αθλητισμος, υπολογιστες, τεχνη, κλπ). Στο δημοσιο τι εξωσχολικες ειχανε? Καμμια.... θα μου πειτε οτι οι εξωσχολικες πληρωνοντε αρα και καποιο παιδακι του δημοσιου θα μπορουσε να παει σε καποια απο τις πολλες ακαδημιες που υπαρχουν. Τοτε δεν υπηρχαν λοιπον αυτες. ΑΛλα και να υπηρχαν εσεις τι θα προτιμουσατε? Το παιδι σας να ειναι σε ενα χωρο με ενα σκασμο αγνωστους προς εσας γονεις και τα παιδια τους η στην ασφαλεια του σχολειου? Σορρυ αλλα εγω θα προτιμουσα το δευτερο.
Θα μου πειτε.... Θα κανεις το παιδι φλορο οπως και εκαναν οι γονεις σου εσενα? Αληθεια? Μποριετε να καταλαβεται καποιον απο τα γραπτα σε ενα φορουν αν ειναι φλορος η οχι? Οχι... ΑΛλα μπορεις να καταλαβεις αν αυτος ο αλλος εχει παιδεια η οχι και δεν μιλαω για την ορθογραφια η το συντακτικο αλλα το πως φερεται στους συνομιλητες του. Anyway, καλυτερα λοιπον θα προτιμησω να εχω το παιδι μου σε ενα προστατευμενο περιβαλλον παρα να ειναι εκτεθημενο στο καθε καρυδιας καρυδι εξωσχολικο που δεν μπορεις να ελενξεις το ποιος ειναι και τι κανει εκει....
Εχετε κολλησει λοιπον ολοι στο θεμα πανελληνιων, στο 8εμα νεοπλουτισμου, και σε ολα τα ασχετα θεματα και δεν συζητατε για την πραγματικη παιδεια του παιδιου εκτως των γνωσεων και φυσικα την ασφαλεια του που ειναι τα κυριοτερα.... Σε μια τετοια επιλογη.
Α και by the way ολα τα παραπανω σας τα λεει καποιος που θεωρουσε οτι ολα αυτα που τυ μαθαιναν στο σχολειο ηταν αχρηστα γιατι δεν θα χρησημοποιουσε μονο το 1/3 απο αυτα που του μαθαιναν, αλλα τελικα ευγωμονει πλεον του καθηγητες του γιατι τον μαθανε να σκεφτεται και να μην ειναι μαιντανος σε ολους αυτους που προσπαθουν να μας κοντρολαρουν οπως κανουν στις χωρες που ο πλυθισμος ειναι κατα μεσο ορο μαιντανος επειδη η παιδεια που του προσφεραν ηταν επιλεκτικη ως και ανυπαρκτη....
-
Χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός πως ζεις και εργάζεσαι στο εξωτερικό, αντιλαμβάνεσαι πως το κείμενό σου έχει 10άδες ορθογραφικά λάθη;
Δεν νομίζω πως κάποιος διαβάζοντας αυτά που έγραψες, πείθεται για το καλύτερο επίπεδο του ιδιωτικού που πήγες...Εντάξει, εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να κρίνω, γιατί τις πρώτες τέσσερις τάξεις του δημοτικού τις έκανα σε ένα χωριό με μονοθέσιο σχολείο (ένας δάσκαλος για όλες τις τάξεις), ξυλόσομπα και τουαλέτα έξω, οπότε είμαι και λίγο αμόρφωτος χωριάτης όπως φαίνεται...
Για μένα, η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουν τα ιδιωτικά, είναι το ντελίβερι+παρκάρισμα. Είναι σωτήριο σε γονείς που εργάζονται. Από εκεί και μετά, αν έχεις τα λεφτά, τα δίνεις. Αν δεν τα έχεις, κακώς ζορίζεσαι να το στείλεις: ούτε καμιά μεγαλύτερη μόρφωση θα πάρει, ούτε θα το χώσουν εύκολα σε κλίκες. Είναι οι θέσεις συνήθως ρεζερβέ. Κράτα τα λεφτουδάκια σου να το στείλεις έξω σε κανένα πρεστιζάτο πανεπιστήμιο να πιάσουν τα λεφτά σου τόπο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός πως ζεις και εργάζεσαι στο εξωτερικό, αντιλαμβάνεσαι πως το κείμενό σου έχει 10άδες ορθογραφικά λάθη;
Δεν νομίζω πως κάποιος διαβάζοντας αυτά που έγραψες, πείθεται για το καλύτερο επίπεδο του ιδιωτικού που πήγες...Να με συγχωρεις που λογο ζωης και δουλειας στο εξωτερικο εχω ξεχασει να γραφω με ορθογραφια στα ελληνικα. Οπως λογο αγγλικων εχω ξεχασει να μιλαω και γραφω Γερμανικα (τουλαχιστον τα καταλαβαινω ακομα) και εχω ξεχασει παντελως τα Ισπανικα.
Εντάξει, εγώ δεν ξέρω αν μπορώ να κρίνω, γιατί τις πρώτες τέσσερις τάξεις του δημοτικού τις έκανα σε ένα χωριό με μονοθέσιο σχολείο (ένας δάσκαλος για όλες τις τάξεις), ξυλόσομπα και τουαλέτα έξω, οπότε είμαι και λίγο αμόρφωτος χωριάτης όπως φαίνεται...
Ειπα πουθενα στο κειμενο μου για αξεστους χωριατες? Που κολαει το σχολιο σου αυτο?
Για μένα, η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουν τα ιδιωτικά, είναι το ντελίβερι+παρκάρισμα. Είναι σωτήριο σε γονείς που εργάζονται. Από εκεί και μετά, αν έχεις τα λεφτά, τα δίνεις. Αν δεν τα έχεις, κακώς ζορίζεσαι να το στείλεις: ούτε καμιά μεγαλύτερη μόρφωση θα πάρει, ούτε θα το χώσουν εύκολα σε κλίκες. Είναι οι θέσεις συνήθως ρεζερβέ. Κράτα τα λεφτουδάκια σου να το στείλεις έξω σε κανένα πρεστιζάτο πανεπιστήμιο να πιάσουν τα λεφτά σου τόπο...
Εκει ειναι το θεμα. Οτι θα παρει καλυτερη μορφωση γιατι οι καθηγητες στα ιδιωτικα (σε αυτα που εχουν αρχες και δεν κοιτανε να κανουν αρπαχτη τα διδακτρα και να βγαλουν μουφα απολυτηρια) πιεζοντε να αποδοσουν και να μην ειναι σταρχιδιστες οπως στα περισσοτερα δημοσια (ειπαμε οτι υπαρχουν και καλα αλλα ειναι λιγοτερα σε σχεση με τα ιδιωτικα).... Τι ειπατε βαριεστε να κανετε μαθημα... Και εγω.... Παμε ολοι για καφε δεν γαμιεται....
Υ.Γ. Ελπιζω να μην εχω πολλα ορθογραφικα λαθη τωρα... Το διαβασα μια φορα και εκανα 1-2 διορθωσεις.... Για παραπανω βαριεμαι.... Ειμαι και εγω της φασης σχολαω σε 10 και παω για καφε
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Φαντασου τι τραβούν οι γονείς για να μην δεις αυτες τις διαφορές. S ??????? Απο που ωρε λεβεντ?
Οι γονείς που έχουν τα μυαλά μες το κεφάλι δεν τραβούν τίποτα γιατί έχουν κάνει το κουμάντο τους. Δεν είναι ότι παίρνει κανείς δάνειο για να στείλει τα μούλικα στο ιδιωτικό. Εγώ σαν παράδειγμα το έθεσα για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ των μαθητών. Προσωπικά δεν το βρίσκω τραγικό. Μια χαρά ήμανε με το Cinque Sporting και μετέπειτα με την Alfa όταν μια συμμαθήτριά μου κυκλοφορούσε με C200 Sportscoupe. Ούτε ψυχολογικά ούτε τίποτα.
Επίσης πολύ μεγαλύτερο θέμα υπήρχε στο δημόσιο δημοτικό μου όταν κάθε 3 μήνες, εγώ και 1-2 παιδάκια ακομα, παίρναμε τα καινούρια Jordan και άλλα παιδάκια πάλευαν με τα Strike. Και εγώ ένιωθα άσχημα όταν με ρώταγαν 'πάλι καινούρια παπούτσια?' και είμαι σίγουρος και εκείνα ζήλευαν.
+1.
Ακόμα τρέχω στους ψυχολόγους επειδή οι γονείς μου με πήγαιναν με Zastava και Seat 127 στο σχολείο ενώ συμμαθητής ερχόταν με τη Jaguar και τον σοφέρ... Σοβαρά τώρα, η μοναδική φορά στα σχολικά χρόνια που με κορόιδεψε άλλο παιδί για τα (περουσιασκά) της οικογένειάς μου ήταν στο φροντιστήριο αγγλικών της γειτονιάς: εκείνου ο πατέρας είχε mercedes και είδε να με φέρνει η μητέρα μου με το Zastava... Σημαντική λεπτομέρεια, το καλό αυτό παιδί πήγαινε σε δημόσιο σχολείο
Κοίτα τύχη ο άνθρωπος!!!! Σε ζηλεύω! Χωρις ειρωνεία!
-
Ο Φιντέλιτι θέλει νομίζω να πει ότι και χωρίς μέσα ,ευκολίες και υπευθυνους δασκάλους-καθηγητές αν θες μπορείς να μαθεις. Σορρυ για την παρεμβαση.
-
Αν εξαιρέσουμε το λόγω που το έκανες λάθος (πρόθεση που δηλώνει την αιτία και συντάσσεται με γενική πτώση), μια χαρά!
Κλειστό λόγω ασθενείας
Προσφορές λόγω διάλυσης
Ανορθογραφία λόγω μετοίκησης στο εξωτερικό!Και το άλλο... λόγο είναι σωστό, αλλά είναι ουσιαστικό: μου ζήτησες το λόγο που ανέφερα τα περί χωριού κλπ κλπ
Εν αρχή ην ο Λόγος (σωστό ), και ο Λόγος ην προς τον Θεόν (λάθος! )Τα ανέφερα όχι για να σου την πω εσένα συγκεκριμένα, αλλά επειδή έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος και έχουν πονέσει τα ματάκια μου με τα διάφορα χλιδάτα ιδιωτικά σχολεία (γερμανικά, γαλλικά, αμερικάνικα, πολωνέζικα, με καλόγριες και άνευ, με τσουλίτσες και μη, με κωλόπαιδα, αλλά και παιδιά του λαού ) , είπα να πω πως και από το ταπεινότερο δημόσιο, πάμπτωχο σχολείο, μπορείς να μορφωθείς, όπως τόσοι και τόσοι στο παρελθόν (και δυστυχώς στο ζοφερότερο μέλλον...).
Είπα αν ήμουν φραγκάτος φυσικά θα έστελνα τα μούλικά μου στο ακριβότερο ιδιωτικό, στην τελική γιατί όχι; Μαζί μου θα τα πάρω (τα λεφτά! ). Και γιατί όχι δηλαδή; Θα είχα και σπίτια, και σκάφος (μεγάλο ) και εννοείται πολλά πολλά γκομενάκια (γιατί θα είχα και λεφτά για διατροφές και επίσης θα είχα και off shore... )!
Αν δεν έχω όλα τα παραπάνω και δουλεύω μέρα νύχτα για να τα βγάλω πέρα, φοβάμαι πως τα τέκνα μου θα πρέπει να βολευτούν με το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς. Εξάλλου, ο μπαμπάς τους, ήταν σαφώς πιο άτυχος, δεν νομίζω να τους κακοπέσει αυτό που αφορά το 90% των υπόλοιπων παιδιών...
-
Συμπέρασμα επί του αρχικού ερωτήματος:
Αν σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά --> Δεν έχει σημασία, περισσότερο είναι που θα πέσεις. Οπότε δημόσιο που είναι φτηνότερο εκτός και αν στο ιδιωτικό γλυτώνεις τα φροντιστήρια.
Αν σκοπός είναι το 'πάρκινγκ' --> Ιδιωτικό
Αν σκοπός είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες --> Ιδιωτικό
Αν υπάρχει μια οικονομική άνεση αλλά όχι και μπρούκλης --> Κράτα τα λεφτά σου για κανα Stanford -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμπέρασμα επί του αρχικού ερωτήματος:
.....And the Oscar goes to ........ naaaasssss !
-
O nass έκανε ακόμη πιο συμπυκνωμένη κωδικοποίση απο τη δική μου μερικές σελίδες πιο πίσω.
Το ερώτημα βέβαια που παραμένει είναι πας με κλειστά τα μάτια στο διπλανό δημόσιο ή ψάχνεσαι, ρωτάς, μαθαίνεις τι γίνεται;
Θέλω να πω ότι εν τέλει μεγάλο ρόλο παίζει η συγκεκριμένη πληροφόρηση που μπορεί να έχει ο καθένας, και αυτό ισχύει τόσο για το ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο. Ισως επειδή στο δημόσιο είναι πιο δύσκολη η πληροφόρηση και πιο ρευστή η κατάσταση (εύκολα από τη μία χρονιά στην άλλη αλλάζει χαρακτήρα) για αυτό πάρα πολλοί γονείς καταλήγουν σε ιδιωτικό ώστε να νοιώθουν τουλάχιστον ήσυχοι με τη συνείδηση τους.
Οπως για παράδειγμα προτιμάμε το καινούργιο από το μεταχειρισμένο, το εξουσιοδοτημένο από το συνεργείο της γειτονιάς, τις εκδόσεις με τον περισσότερο εξοπλισμό, το ιδιωτικό μαιευτήριο από το δημόσιο, τον ιδιώτη γιατρό (κια όσο πιο ακριβός τόσο καλύτερα) από το γιατρό του ΙΚΑ...και πάει λέγοντας.
Θέλει δύναμη να επιλέξεις το δημόσιο στη βάση του ορθολογισμού όταν μπορείς να παρέχεις στο παιδί σου το ιδιωτικό. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συμπέρασμα επί του αρχικού ερωτήματος:Αν σκοπός είναι να μάθουν τα παιδιά --> Δεν έχει σημασία, περισσότερο είναι που θα πέσεις. Οπότε δημόσιο που είναι φτηνότερο εκτός και αν στο ιδιωτικό γλυτώνεις τα φροντιστήρια.
Αν σκοπός είναι το 'πάρκινγκ' --> Ιδιωτικό
Αν σκοπός είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες --> Ιδιωτικό
Αν υπάρχει μια οικονομική άνεση αλλά όχι και μπρούκλης --> Κράτα τα λεφτά σου για κανα StanfordΣε πόσα ιδιωτικά έχεις πάει, σε πόσα δημόσια και πόσους γνωστούς είχες από κάθε ίδρυμα;
Θέλω να δω αρχείο SPSS αλλιώς τα πορίσματα σου θα κριθούν άκυρα.@vmantas
Όπως κατάλαβες αγαπητέ ακόμα και όλους τους γονείς στη γειτονιά να ρωτήσεις καθένας θα σου πει τη γνώμη του βάσει υποκειμενικών κριτηρίων.
Οπότε για μένα κάνε το σταυρό σου, πήγαινε για αρχή σε δημόσιο δημοτικό και στην πορεία το σκέφτεστε για γυμνάσιο ανάλογα με το τι θέλει και η μικρή.
Κοινώς στο σχολείο κάντε ότι νομίζετε.
Ένα πολύ σημαντικό όμως που δεν πρέπει να αγνοήσεις είναι ΜΑΚΡΥΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ FORUMS!!! -
fora φίλε eddie, φιλικά, ε!
-
Τι δυνατότητες επιλογής δημόσιου σχολείου υπάρχουν ? Μπορείς πχ. να στείλεις τα παιδιά σου σε άλλο σχολείο του ίδιου δήμου ? Ή και σε σχολείο άλλου δήμου ? Στην εποχή μου ήθελε κάποια ψιλοπαράνομη διαδικασία (υπεύθυνες δηλώσεις κτλ.) αλλά γινόταν.
@EDDIE_147
Το παρατραβάς νομίζω, φτάνει...
(Δεν έχω πάει σε ιδιωτικό σχολείο πάντως) -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
fora φίλε eddie, φιλικά, ε!Στα λατινικά ναι.
Το είχαμε ψάξει για τη δουλειά που έπρεπε να μπει σε ένα συμφωνητικό και είχαμε καταλήξει στο forums.το ιδιωτικό μαιευτήριο από το δημόσιο
Αυτό θα ήταν ένα ενδιαφέρον τοπικό.
Και όχι δεν έχω γκαστρωθεί... Ακόμα τουλάχιστον... -
Αν γινόταν πραγματικότητα η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία και η απαγόρευση καταλήψεων σ' αυτά, τότε δεν θα υπήρχε σοβαρός λόγος να καταφύγει κάποιος χωρίς παρά με ουρά στα ιδιωτικά.
Γιατί, εξαιρουμένου του πουλ-μουρ και κάποιων εξτρά δραστηριοτήτων, πραγματικό πλεονέκτημα τα ιδιωτικά δεν (πρέπει) να έχουν. -
τα ιδιωτικά δεν (πρέπει) να έχουν
Και όμως έχουν και μάλιστα σταδιακά αυξανόμενο...
Το δημόσιο βασίζεται στο φιλότιμο των καθηγητών/δασκάλων και μόνο. -
Αν οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων τιμούσαν το ρόλο τους, θα φρόντιζαν ν' αναβαθμίσουν το ρόλο της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης μέσα στην κοινωνία. Αυτό εκ των πραγμάτων συνεπάγεται περισσότερη δουλειά - αλλά κάτι τέτοιο δεν τους απασχολεί φυσικά, γιατί διαλαλούν ότι ασκούν λειτούργημα, σωστά;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@vmantasΤι δυνατότητες επιλογής δημόσιου σχολείου υπάρχουν ? Μπορείς πχ. να στείλεις τα παιδιά σου σε άλλο σχολείο του ίδιου δήμου ? Ή και σε σχολείο άλλου δήμου ? Στην εποχή μου ήθελε κάποια ψιλοπαράνομη διαδικασία (υπεύθυνες δηλώσεις κτλ.) αλλά γινόταν.
Ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να πάω το παιδί σε σχολείο του διπλανού δήμου γιατί όπως έχω αναφέρει λειτουργούν με ολοήμερο (και αναμορφωμένο) πρόγραμμα σπουδών. Φυσικά ψιλοπαράνομο θα είναι πάλι, δεν γίνεται αλλιώς. Αν πάμε τυφλά με το νόμο τότε μιλάμε για το σχολείο που είναι πέντε στενά πιο πάνω από το σπίτι μου όπου προτιμώ να μπω στη φυλακή από τα χρέη παρά το παιδί μου να μεγαλώσει σε αυτή τη φυλακή (μα γιατί φτιάχνουνε τα σχολεία σαν φυλακές;)....συν του ότι σχολάνε στις 14:00, οπότε βλέπω τη μικρή από 6 χρονών στο πάρκο με καφέ και τσιγάρο μέχρι να γυρίσουμε!
Στα λατινικά ναι.
Το είχαμε ψάξει για τη δουλειά που έπρεπε να μπει σε ένα συμφωνητικό και είχαμε καταλήξει στο forums.δεν το'ξερα ότι είναι δόκιμος όρος, ευχαριστώ.
-
Αμα ριξουν κι αλλο λιγο τους μισθους εκει να δεις φιλοτιμο μανο. Κρα θα κανουν για να διδαξουν τα παιδακια
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Στα λατινικά ναι.
Το είχαμε ψάξει για τη δουλειά που έπρεπε να μπει σε ένα συμφωνητικό και είχαμε καταλήξει στο forums.δεν το'ξερα ότι είναι δόκιμος όρος, ευχαριστώ.
Πάντως το fora είναι πιο σωστό. Γιατί να χρησιμοποιείς τον όρο forums αφού χρησιμοποιούμε κι άλλες λατινικές λέξεις και εκφράσεις, πχ a priori, casus belli.
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.